SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zamiast olejku ze słodkich migdałów wybrałam różany, podobno jeszcze bardziej polecany dla kobiet w ciąży. Zobaczymy bo wchłania się świetnie i jest bezzapachowy.
Szczerze mówiąc uważam ze jeśli mamy predyspozycje genetyczne do rozstępów to żaden olejek nie pomoże. Zawsze jednak nawilzy ładnie skórę, zlagodzi podrażnienia, a właściwości przeciwgrzybiczne na pewno zabezpieczą skórę.
Byłam przeciwniczka olejków ale teraz myślę że są "zdrowsze" od kremówmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Przetestowałam kilka na SR, już kiedyś pisałam moje podsumowanie ale wklejam jeszcze raz:
Dzisiaj na SR było o karmieniu piersią i laktatorach. Położna mówiła, żeby mieć swój pojemnik plastikowy, do którego będziemy wkładać laktator do wyparzenia. Pokazała kilka laktatorów, można było sobie poużywać na sztucznej piersi;) Najlepszy jest elektryczny Medela Swing, ale cena jest kosmiczna, dlatego kupię Medele Harmony (ręczny). Naprawdę super się obsługuje. W zestawie jest też smoczek z małym gwintem, który pasuje do buteleczek ze sztucznym mlekiem który w razie W podają w szpitalu. Smoczki z Lovi i BabyOne nie pasują, co prawda na stanie w szpitalu mają smoczki, ale ponoć z dużą dziurą, przez co dzieci oduczają się ssania. Lepiej mieć swoje. Fajny jest też laktator elektryczny Canpol, ale niestety on się nie nadaje do moich brodawek - położna odradzała tym dziewczynom, które przed ciążą miały wrażliwe sutki, a ja takie właśnie miałam.
Migotka - współczuję. Sama musisz podjąć decyzję czy pójdziesz na pogrzeb. Ja bym pewnie poszła, chociaż na chwilę.
Paula a testowałaś może podczas SR laktator Aventa?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Mi bardziej chodzi o nacieranie krocza... niż wcierania w skórę, żeby zapobiegać rozstępom
Myślicie, że już teraz można zacząć?
magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Paula a testowałaś może podczas SR laktator Aventa?
-
Dziewczyny co do tych masaży krocza to nam na SR mówili, że ciężko stwierdzić czy to coś faktycznie daje. Generalnie położna tak trochę z przymrużeniem oka do tego kazała podejść. Podobnie te żele -nie była przekonana, że to takie super. Mówiła, że nie zaszkodzi, ale czy pomaga to wątpliwa sprawa
małaMyszka lubi tę wiadomość
Ewa123 -
lys wrote:Paula a testowałaś może podczas SR laktator Aventa?
Tak, używałam tego: http://www.smyk.com/philips-avent-natural-laktator-reczny-scf330-20,p1052990710,swiat-niemowlaka-p?gclid=CJbhiY2JksYCFYH4cgod9W4A_A&gclsrc=aw.ds
W Smyku jest droży niż Medela, więc nie wiem skąd teoria, że Avent jest tańszy? Ja kupiłam ten, dzisiaj kurier przyniósł, ale nie miałam jeszcze siły otwarzyć paczkihttp://www.smyk.com/medela-harmony-laktator-reczny-dwufazowy-i-smoczek-calma-zestaw,p1044874125,swiat-niemowlaka-p
Avent był głośny. Ponoć dzieci lubią ten dźwięk i usypiają przy nim, ale mnie drażnił. Moim zdaniem Medela to najlepszy producent, widać, że wszystkie ich produkty są mocno przemyślane i niezwykle praktyczne. Jeśli będą miała problem z sutkami to kupię też ich kapturki.
To pewnie zależy kto ma jakie wymagania, ja przed ciążą miałam dość wrażliwe piersi, więc wolę nie eksperymentować i wybrać najlepszego producenta.
Medela ma ten plus, tak jak pisałam, że w razie dokarmiania w szpitalu pasuje ich smoczek.
Jeśli ktoś wychodzi z założenia, że nie będzie używał laktatora, a kupuje tylko na wszelki wypadek to może faktycznie to jest za drogi sprzęt. Ja będę miała cesarkę, a synuń będzie duży, więc mi się na 90% przyda by rozchulać laktację.małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Małz namierzony, oczywiscie tel zostawil w domu.. zadzwonilam do sasiadki bo ma klucze zeby otworzyla mieszkanie i zobaczyla czy tel jest, no i byl. Idiota jeszcze po pracy pojechal zatankowac i byl w domu kolo 18.. dzwonil do mnie z pracy ale pojebala mu sie 2 z 4 w moim numerze...wrr myslalam ze go wyjme z telefonu i zabije
małaMyszka, Paula_071, Y, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Mi bardziej chodzi o nacieranie krocza... niż wcierania w skórę, żeby zapobiegać rozstępom
Myślicie, że już teraz można zacząć?
Ja od 28 tc smaruje krocze i dodatkowo brzuch. Co do krocza myślę że już spokojnie możesz. Ja się cieszę że tak szybko zaczęłam bo jeśli nam urodzić wcześnie to skóra jest juz przygotowań.małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Miru wrote:Ja od 28 tc smaruje krocze i dodatkowo brzuch. Co do krocza myślę że już spokojnie możesz. Ja się cieszę że tak szybko zaczęłam bo jeśli nam urodzić wcześnie to skóra jest juz przygotowań.
jakiś w aptece czy w drogerii?
Mam w aptece powiedzieć, że chcę olejek z migdałów do nacierania krocza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 18:54
-
małaMyszka wrote:a jaki kupiłaś?
jakiś w aptece czy w drogerii?
Mam w aptece powiedzieć, że chcę olejek z migdałów do nacierania krocza?
Zamówiła i na drugi dzień miałam. 50 ml 6,50 zł.
Smaruje od 28 tc krocze i cały brzuch czasem nogi i boki pleców a on nadal jest.
to nie tylko na rozciaganie skóry ale na choroby skórne tez. I kupiłam go dla małego bo często dzieciaki zwłaszcza urodzone wcześnie bądź szybko wykapana wytarte po porodzie tracą naskórek. I będę go tym olejkiem smarować. Bo można.
Nie pachnie nie klei się a do tego jest mega nawilżający ale nie tłusty.Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Też muszę kupić taki olejek..
Był stolarz, pomierzyłSzafa wnękowa + komoda, 15-16lipca bedzie, lux
Przyszedl też przewijak, materacyk super !! Mialam nadzieje ze to bedzie taki kolor a nie ostrzejszya przewijak jest złożony wiec,zaraz mąż bedzie w domu to skręci, musze go zobaczyc
Wsuwam lizaki z odpustu
Wiecie jakie jaja ? Byłysmy z mamą w kosciele (w naszym kosciele jest odpust) no i siedziałysmy blisko konfesjonału, ludzie się wyspowiadali i za jakis czas słychac było chrapanie ! Ksiadz zasnął w konfesjonale i spobie spał,ale jak chrapał !! Ciezko bylo wytrzymac zeby sie nie smiac
Jej jak mi tęskno za moją Kropeczką, tak bym chciała juz ją miec na świecie, smieszne uczucie, tęsknota za kimś kogo tak naprawde jeszcze nigdy nie widziałaś..
Sluchajcie, macie cos ciekawego co mozna polozyc na grilu ?
Jutro przychodza do nas rodzice i tescie na grila, juz zamarynowalam karkowke,boczek i kupiłąm kiełbaski z serem, ale chciałabym coś wymyślnego,innego tam kopsnąćjakies warzywa ? czy cos..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 19:45
Weridiana, magda sz, mamasia, zabka11, małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Ja miałam ręczny laktator avent i nie byłam zadowolona choć słyszałam tez pozytywne opinie. Mnie bolały piersi i ręka
jak juz wcześniej pisałam, miałam też zwezone kanaliki i być może to też miało wpływ. Jak wróciłam do pracy to laktator był niezbędny, nawet jak planujemy się "trochę wyrwać" z domu (np fryzjer) to tez się przyda , tatuś będzie karmil
Tu tez medela jest polecany. Oczywiście wybór ogromny ale ja stawiam na tego właśnie producenta. I bardziej właśnie na elektryczny swing chociaż nie sprawdzałam jeszcze tego ręcznego o którym wspominała Paula. Tutaj swing można dostać od £70 i to jest okazja ( nowy). A tak to około £90.
Nie jest tani jednak poważnie się zastanawiam chociaż nie planuję szybkiego powrotu do pracy.Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzis znowu brzuch mnie od rana cmi okresowo. Gdzies wyczytalam, ze jakas polozna twierdzila, ze ok. 4 tygodnie po rozpoczeciu sie tych boli nastepuje porod, troche z przymruzeniem oka traktuje takie proroctwa, przeraza mnie natomiast to, ze bole zaczely sie 3 tygodnie temu, a pierwsze ruchy czulam w 13/14tc co by sie ze soba pokrywalo. Wole jednak wierzyc, ze to zbieg okolicznosci
Weridiana, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Sluchajcie, macie cos ciekawego co mozna polozyc na grilu ?
Jutro przychodza do nas rodzice i tescie na grila, juz zamarynowalam karkowke,boczek i kupiłąm kiełbaski z serem, ale chciałabym coś wymyślnego,innego tam kopsnąćjakies warzywa ? czy cos..
Ja bardzo lubię cukinię z grilla (+ przyprawy), pod koniec smażenia kładę jeszcze na nią żółty ser. I ananasa z puszki, pod koniec kładę na niego ser pleśniowy niebieski. To znaczy dawałam przed ciążą
edit. I zawijam ziemniaki w folię aluminiową i wrzucam do brykietu jak się dobrze rozgrzany. I jem z masłem czosnkowym i solą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 20:10
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
niecierpliwa wrote:Dzis znowu brzuch mnie od rana cmi okresowo. Gdzies wyczytalam, ze jakas polozna twierdzila, ze ok. 4 tygodnie po rozpoczeciu sie tych boli nastepuje porod, troche z przymruzeniem oka traktuje takie proroctwa, przeraza mnie natomiast to, ze bole zaczely sie 3 tygodnie temu, a pierwsze ruchy czulam w 13/14tc co by sie ze soba pokrywalo. Wole jednak wierzyc, ze to zbieg okolicznosci
Ja bym sceptycznie do tego podeszła
Pierwsze skurcze razem z bólem okresowym miałam jakoś 2 tygodnie temu, czyli niby za 2 miałby być poród? Mało wiarygodne mi się to wydajemałaMyszka lubi tę wiadomość