X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam z aventu ręczny i porażka mąż mi kupił jakiś elektryczny tani pierwszy lepszy ale nazwy nie pamiętam choc go musze poszukać by byl na teraz:) i elektryczny byl super. Aaa i mi mąż odciągał pokarm za nim miałam elektryczny to mąż sciskal piers i do szklanki leciało mleczko potem z butli dawałam synkowi.

Gdzie wieści z wizyt???

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cukinie i bakłażana maczam w oliwie z czosnkiem i vegetą i na grill. Dodatkowo kukurydza z lidla na tackach -robisz z masełkiem w folii- pycha. Możesz też rybę jakąś zaserwować w folii. Albo ziemniaczki z nadzieniem- np z boczkiem albo z serkiem białym i szczypiorkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 20:22

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja bym sceptycznie do tego podeszła ;)
    Pierwsze skurcze razem z bólem okresowym miałam jakoś 2 tygodnie temu, czyli niby za 2 miałby być poród? Mało wiarygodne mi się to wydaje ;)

Ja sie nawet z tego usmialam, tylko zgralo mi sie z ta druga teoria pierwsze ruchy+20tyg=porod

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według tej teorii to ja bym jeszcze długo musiała czekać, bo ja dopiero poczułam w 24tc:)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja sie nawet z tego usmialam, tylko zgralo mi sie z ta druga teoria pierwsze ruchy+20tyg=porod

Rozumiem, ale ta druga teoria chyba też nie jest w 100% wiarygodna.

Według tej teorii urodziłabym w 38t2d, więc też mi nie pasuje :P ja chcę doczekać przynajmniej do 39t0d :D

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina nałóż na folie aluminiową młode ziemniaczki pokrój je w kosteczkę dodaj młodą cebulkę też w kosteczkę popieprz i posól dołóż kawałeczek masełka śmietankowego zawiń wszystko w bombkę i nieboooo w gębieee mniam :P
    Jadłam to wczoraj na grillku u teściów i do tego miałam pierś z grilla i tzatziki i co ważne po godzinie miałam cukier 94 :D

Weridiana, Paula_071, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Według tej teorii to ja bym jeszcze długo musiała czekać, bo ja dopiero poczułam w 24tc:)

Tak, tym bardziej że pierwsze ruchy to bardzo subiektywne odczucie, niektóre mamuśki ich nie czują, dopóki ruchy nie są bardziej wyraźne, a z kolei inne mylą ruchy jelit z ruchami dziecka.

Weridiana, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi narobilyscie smaka na grilla :-) mniam

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Mala waży 2400 gram i. Wedlug tego termin porodu nadal na 1 sierpnia, czyli rosnie równiutko. Ale nadal jest w polozeniu pośladkowym i juz sie martwie...

niecierpliwa, Paula_071, Katarka, lys, Laura, psioszka11, Pati Belgia, 0na88, magda sz, mamasia, Maniuś, zabka11, Weridiana, małaMyszka, witaminkab, bosa lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Ja juz po wizycie. Mala waży 2400 gram i. Wedlug tego termin porodu nadal na 1 sierpnia, czyli rosnie równiutko. Ale nadal jest w polozeniu pośladkowym i juz sie martwie...

Spokojnie jeszcze ma pare tygodni, zeby sie obrocic ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki,
    Jakos szybko zlecial mi ten dzien, rano na wyniki, pozniej skoczylam do rodzicow, wizyta u poloznej i nie wiem jak to sie stalo, ze to juz ta godzina :o
    Do naszej listy "Must have" do szpitala trzeba sobie zapisac czopki glicerynowe. Ponoc sa nieocenione, zeby moc wyproznic sie po porodzie na 2-3 dzien, a i pozniej przez kolejne dni zanim powroci perystaltyka jelit. To to co dzis glownie zapamietalam ze spotkania z polozna ;)
    Chyba sie przezkebilam, cos kicham i mam powiekszony migdal, oj trzeba sie za siebie wziac, musze sie na nowo zaprzyjaznic z herbatka z cytryna lub sokiem malinowym + plukanie gardelka. Jak nie przejdzie, to trzeba bedzie wybrac sie do rodzinnego.
    Od poludnia co jakis czas mam skurcze, masakra jakas. Tyle jednego dnia jeszcze nie mialam, malo przyjemne uczucie. Najadlam sie magnezu, zobaczymy czy to cos da. W srode wizyta. Mam nadzieje, ze nic niepokojacego sie nie dzieje.

psioszka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/71b6a5ebfff8.jpg

A i pokaze Wam jakie piekne i pyszne ciacho zrobilam na weekend. Zostaly mi tylko dwa kawaleczki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 20:50

lys, Paula_071, Laura, niecierpliwa, psioszka11, 0na88, magda sz, Maniuś, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:

A i pokaze Wam jakie piekne i pyszne ciacho zrobilam na weekend. Zostaly mi tylko dwa kawaleczki ;)

Piękne! Proszę przepis :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Laura Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    ale duży dzidziuś :)
    jeszcze się obruci :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:

o wow jeszcze dwa miesiące i zjem sobie takie yhm :)

na razie mogę zaspokoić się trzema kostkami gorzkiej czekolady ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 20:54

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka daj przepis na ciacho:)

Malagosia ważne ze ok. Koleżanki cora obróciła się dzień przed porodem wiec ma czad córcia. No i malutka ta Twoja kruszynka:)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniamm ale ciachoo:) przepis! Jade jutro do meza a sunia ma miec piatek sterylke..dzis miala miec ale wet mial nagly wypadek i musial jechac, nie wiem jak to zniose na odleglosc a dopiero przyjade w sierpniu :( no nic moze namowie meza zeby w lipcu na poczatku na wekend wpasc.
    Niecierpliwa dalas rade ze skarpetkami? U mnie wlasnie tata kupil i trzyma hahah, za ok tydzien powinien nam zaczac schodzic naskorek.
    Kupilam dzis ceratke do wozka zeby zabezpieczyc materacyk i lezaczek frotte do wanienki (10zl wiec jak sie nie sprawdzi to nie bedzie szkoda) i w lidlu dorwalam polspiochy 2 szt za 9.90 :)

Paula_071, Weridiana, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,
    może zacznę do wizyty w ZUSie, lekarz orzecznik wypytała o dolegliwości, pracę itd. jej opinia była zależna od opinii lekarza konsultanta (gin.). Na szczęście gin. nie podważyła zwolnienia. szczerze powiem, że ta lekarka orzecznik była dużo przyjemniejsza od gin. nie dostałam żadnego świstka, tylko mnie poinformowała,że wszystko ok. no i dostałam w ZUSie zwrot kosztów dojazdu na obie kontrole w sumie 12zł (poszło na lody z bitą śmietaną :) )

co do czopków glicerynowych, to bratowa mówiła,że naprawdę pomocne, ale trzeba mieć kogoś z kim się może zostawić dziecko, bo jak już to wszystko się ruszy to ona musiała zostawiać płaczące, bo by nie utrzymała...

jeśli chodzi te upały,to też myślałam, że masakra...ciągłe puchnięcie, złe samopoczucie itp. ale dziś pomyślałam sobie,że jakbyśmy miały dzieci z "wiosny", to właśnie musiałybyśmy się obejść smakiem truskawek, czereśni i innych sezonowych owoców, żeby nasze maluchy nie cierpiały. także znalazłam jakieś plusy :D już się nie mogę doczekać mojego szkraba, termin mam na 12.08, ale nie obraziłabym się jakby przyszedł na przełomie lipiec/sierpień.

pytałyście o ochraniacze na łóżeczko - mam jeden i wydaje mi się, że jak zasika/uleje, to wypiorę i założę. drugiego nie kupowałam.
    klin mam bo na konferencji Bezpieczny Maluch wylosowałam, ale pewnie bym nie kupowała. jak by się okazało, że mam dziecko z serii tych ulewających to może bym wtedy myślała nad nim. a tak doraźnie, to widziałam opcje z podkładaniem książek pod nogi od łóżka...wiem,że to nie wygląda, ale swoją rolę spełnia.

post długi, ale w weekend mnie na forum nie było i trochę miałam nadrabiania :)

lys, mamasia, magda sz, Paula_071, zabka11, Weridiana, niecierpliwa, Pati Belgia, witaminkab, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Też muszę kupić taki olejek..

Był stolarz, pomierzył :) Szafa wnękowa + komoda, 15-16lipca bedzie, lux :)
    Przyszedl też przewijak, materacyk super !! Mialam nadzieje ze to bedzie taki kolor a nie ostrzejszy :) a przewijak jest złożony wiec,zaraz mąż bedzie w domu to skręci, musze go zobaczyc :D

Wsuwam lizaki z odpustu :D

Wiecie jakie jaja ? Byłysmy z mamą w kosciele (w naszym kosciele jest odpust) no i siedziałysmy blisko konfesjonału, ludzie się wyspowiadali i za jakis czas słychac było chrapanie ! Ksiadz zasnął w konfesjonale i spobie spał,ale jak chrapał !! Ciezko bylo wytrzymac zeby sie nie smiac :D

Jej jak mi tęskno za moją Kropeczką, tak bym chciała juz ją miec na świecie, smieszne uczucie, tęsknota za kimś kogo tak naprawde jeszcze nigdy nie widziałaś..

Sluchajcie, macie cos ciekawego co mozna polozyc na grilu ?
    Jutro przychodza do nas rodzice i tescie na grila, juz zamarynowalam karkowke,boczek i kupiłąm kiełbaski z serem, ale chciałabym coś wymyślnego,innego tam kopsnąć :P jakies warzywa ? czy cos..
    Ja uwielbiam oscypka (bądź podobne sery np. z TEsco) z grilla z żurawinką :) no i ziemniaczki spod grilla z folii :P

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo grilowany oscypek mniam mniam :)

Amysia super ze masz z glowy ten srus :)
    co do tego klinu to Wasz tez jest taki duzy? Ja nie wiem jak na tym klasc noworodka, jak wroce do Wawy to wstawie zdjecie jak to wyglada i wymiary.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ