X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Od szóstej nie mogę spać, zupełnie jak nie ja :( A dziś nie ma szans na drzemkę, bo na 10 muszę wyjść do lekarza, potem na chwilę do pracy, spotkanie z koleżanką, do drugiej pracy, a w końcu na szkołę rodzenia, więc w domu będę ok. 22-ej... No ale nie narzekam, bo od wczoraj u nas pogoda super, rześko po tych deszczach i czuję się jak nowa. W upalny weekend pracowałam i myślałam, że tam sczeznę. Bez związku z ciążą zresztą, upały zawsze źle znoszę, dlatego nie jeżdżę w ciepłe kraje.

W każdym razie, popracowałam teraz trochę w łóżku i zaraz się zbieram. Spróbuję wydębić zwolnienie od lekarza pierwszego kontaktu, bo wizytę u gina mam dopiero za 2 tyg. Pytałam kiedyś, czy macie takie doświadczenia, ale chyba żadna nie miała. No, zobaczymy.

Pytałam o to całe prasowanie moją mamę (troje dzieci) i koleżankę (dwoje dzieci). Mama powiedziała, że dla mnie jeszcze prasowała ciuszki, bo myślała, że tak trzeba, a dla mojego rodzeństwa już nie, bo źle się czuła w ciąży i nie miała już czasu i dzieci przeżyły. Koleżanka powiedziała, że w pierwszej ciąży była na zwolnieniu i się nudziła, więc prasowała, a w drugiej pracowała do końca, więc tylko wyprała i dziecko mimo tego żyje, jest zdrowe. Co mnie uspokoiło, bo myślałam, że może jestem jakaś dziwna, że nie chcę prasować. Mąż (bo on więcej u nas prasuje) też brał udział w tej dyskusji i powiedział, że bez przesady, niczego nie będziemy prasować.

Inna koleżanka powiedziała mi kiedyś, że porody często przebiegają u córek podobnie jak u matek i żebym zapytała mamę, jak jej się rodziło. Powiedziałam, że nie będę rozmawiać z mamą na takie tematy (nie mam z nią tego rodzaju kontaktu), ale M. się przejął i jak była u nas moja mama, to ją wypytał o te porody. Hm, co mi przypomniało, że muszę go poprosić o jakieś streszczenie chyba.

Miłego dnia, dziewczyny!

Aha, jutro mam ostatnie USG!

niecierpliwa, małaMyszka, Y, Paula_071 lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eitamy sie z rana, noc znosna choć nie należy do udanych. Brzuch nadal boli a nospa to działa tylko na chwilę. Wczoraj dzwoniłam do gin powiedzieć co i jak z tym szpitalem wyszło. I kazał notować objawy jakie mam co 2-3 dni. Bo kiedy jej powiedziałam o swoich objawach po wyjściu ze szpitala powiedziała ze jak nic na dniach (poprawiając mi nastrój około 14-28 dni) może wystąpić poród i są to bardzo mocne sygnały zbliżającego się porodu.
    Kiedy o tym mówiłam np znajomym o poszczególnych to każdy uważał ze to tak w ciąży jest. Ale powiem Wam ze momentu zbliżającego się porodu wielkimi krokami nie da się przegapić.
    Ja cały czas się zastanawiałam jak to będzie czy rozpoznam ten moment. TAK! Rozpoznam.
    Gin powiedziała ze da mi detektor tętna będę musiała młodego monitorować i jak do 10.07 się nie urodzi to do 15.07 zrobi mi jej zastepczyni cc.

-

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy które u mnie występują:
    1. Skurcze od dna macicy do spojenia
    2. Ucisk na pecherz aż do bólu
    3. Bóle jak na @ z dnia na dzień coraz mocniejsze - nospa nie pomaga
    4. Tępy ból w krzyżu
    5. Bóle krocza i w pachwinach- nie mogę wstać z łóżka
    6. Biegunki
    7. Bóle w szyjce i w pochwie - klucie ciagniecie
    8. Zwiększona wydzielina bezzapachowa biała czasem jakaś większą galaretkowata grupka lekko zielona - nie jest to zapalenie bo w pt dr sprawdzał czystość pochwy.
    9.bol kości spojenia losowego nie mogę nogi zgiac.
    10. Ruchy dziecka lekkie wypinanie. Bez szaleństw.
    11. -3,5 kg ns wadze od wtorku- 6 dni
    12. Ciuszki poprane
    14. Torba spakowana
    15. Uczucie zdenerwowania, rozdrażnienia- ogólnie mogłabym zabić wszystko i wszystkich.
    16. Skurcze co 15 minut po 40-60 sekund

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Eitamy sie z rana, noc znosna choć nie należy do udanych. Brzuch nadal boli a nospa to działa tylko na chwilę. Wczoraj dzwoniłam do gin powiedzieć co i jak z tym szpitalem wyszło. I kazał notować objawy jakie mam co 2-3 dni. Bo kiedy jej powiedziałam o swoich objawach po wyjściu ze szpitala powiedziała ze jak nic na dniach (poprawiając mi nastrój około 14-28 dni) może wystąpić poród i są to bardzo mocne sygnały zbliżającego się porodu.
    Kiedy o tym mówiłam np znajomym o poszczególnych to każdy uważał ze to tak w ciąży jest. Ale powiem Wam ze momentu zbliżającego się porodu wielkimi krokami nie da się przegapić.
    Ja cały czas się zastanawiałam jak to będzie czy rozpoznam ten moment. TAK! Rozpoznam.
    Gin powiedziała ze da mi detektor tętna będę musiała młodego monitorować i jak do 10.07 się nie urodzi to do 15.07 zrobi mi jej zastepczyni cc.

-

No to widzisz nie taka zla ta nasza doktorka ;) A w jakim celu masz monitorowac tetno detektorem?? Nie lepsze by bylo codzienne ktg? Pytalas moze ja o te cc jak to w praktyce wyglada??

Aaa Miru kiedy bedzie Ci pobierala Gbs???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 08:39

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitorować musze bo ms mało miejsca i może się udusić a przy moim zespole antyfosfolipidowym i wadze serca duże ryzyko obumarcia plodu po 30 tc.
    ktg nic nie mówią ale nie wyobrażam sobie jeździć codziennie tyle km i przez 4 tyg codziennie 50 zl płacić. Uprzedzam pytanie w szpitalu miałam tylko ktg na przyjęciu.
    Nie pytałam o to cc bo ja najpierw muszę u kardiolog załatwić czy w ogóle jest taka opcja .

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jestem pozytywnie zaskoczona jej zaangazowaniem, ze zaproponowala Ci ten detektor :)

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis wizytuje o 9:45. Prosze o kciuki :-)

Laura, 0na88, maaadzik1207, aaaaga, psioszka11, ainer85, małaMyszka, sylwucha89, Maniuś, mamasia, Y, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

ja dzis jade odebrac wozek ! nie moge sie doczekac :) ale bede sie bawic :D

tak w ogole dzis wystraszylam sie nie na zarty , dostalam okropnego bolu w dolnej czesci plecow po lewej stronie - nerka jak nic , poplakalam sie az - ani lezec , ani siedziec ... chodzilam po domu i lzy mi lecialy , przeszlo mi dopiero jakies pol godziny temu - wyczytalam ze moze dziecko cos uciska , zle lezy i jakiec cwiczenia robilam zeby pomoc sie obrocila i faktycznie po jakims czasie przeszlo .

Powiedzialam nawet do meza ze jak glupia nerka tak boli to jak ja cholera urodze. ;)

milego dnia kochane !

lys, małaMyszka, sylwucha89, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    To jestem pozytywnie zaskoczona jej zaangazowaniem, ze zaproponowala Ci ten detektor :)
    Ogólnie to ona mi już kiedyś o tym wspominała i zapytałam czy ma wypożyczyć bo ordynator zalecil właśnie słuchanie powiedziała ze nie ma problemu. Ale co z tego wyjdzie będę jutro wiedzieć bo jutro m dyżur.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Ogólnie to ona mi już kiedyś o tym wspominała i zapytałam czy ma wypożyczyć bo ordynator zalecil właśnie słuchanie powiedziała ze nie ma problemu. Ale co z tego wyjdzie będę jutro wiedzieć bo jutro m dyżur.

A jak lezalas w szpitalu to ona byla Twoim lekarzem prowadzacym czy inny lekarz ze szpitala??

• Ofka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Dzień dobry. Od szóstej nie mogę spać, zupełnie jak nie ja :( A dziś nie ma szans na drzemkę, bo na 10 muszę wyjść do lekarza, potem na chwilę do pracy, spotkanie z koleżanką, do drugiej pracy, a w końcu na szkołę rodzenia, więc w domu będę ok. 22-ej... No ale nie narzekam, bo od wczoraj u nas pogoda super, rześko po tych deszczach i czuję się jak nowa. W upalny weekend pracowałam i myślałam, że tam sczeznę. Bez związku z ciążą zresztą, upały zawsze źle znoszę, dlatego nie jeżdżę w ciepłe kraje.

W każdym razie, popracowałam teraz trochę w łóżku i zaraz się zbieram. Spróbuję wydębić zwolnienie od lekarza pierwszego kontaktu, bo wizytę u gina mam dopiero za 2 tyg. Pytałam kiedyś, czy macie takie doświadczenia, ale chyba żadna nie miała. No, zobaczymy.

Pytałam o to całe prasowanie moją mamę (troje dzieci) i koleżankę (dwoje dzieci). Mama powiedziała, że dla mnie jeszcze prasowała ciuszki, bo myślała, że tak trzeba, a dla mojego rodzeństwa już nie, bo źle się czuła w ciąży i nie miała już czasu i dzieci przeżyły. Koleżanka powiedziała, że w pierwszej ciąży była na zwolnieniu i się nudziła, więc prasowała, a w drugiej pracowała do końca, więc tylko wyprała i dziecko mimo tego żyje, jest zdrowe. Co mnie uspokoiło, bo myślałam, że może jestem jakaś dziwna, że nie chcę prasować. Mąż (bo on więcej u nas prasuje) też brał udział w tej dyskusji i powiedział, że bez przesady, niczego nie będziemy prasować.

Inna koleżanka powiedziała mi kiedyś, że porody często przebiegają u córek podobnie jak u matek i żebym zapytała mamę, jak jej się rodziło. Powiedziałam, że nie będę rozmawiać z mamą na takie tematy (nie mam z nią tego rodzaju kontaktu), ale M. się przejął i jak była u nas moja mama, to ją wypytał o te porody. Hm, co mi przypomniało, że muszę go poprosić o jakieś streszczenie chyba.

Miłego dnia, dziewczyny!

Aha, jutro mam ostatnie USG!
    ja mialam l4 od gina a pozniej dwa tygodnie od lekarza rodzinnego i od gina znowu. nie wbilam sie na wizyte do ginki i dlatego. Ale tym rodzinnym jest moja siora wiec nie bylo problemu...

tb73i09k881y3sjt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ale noc do dupy nie spalam do 1 a polozylam sie przed 23 potem pobudka o 3 o 4 i o 5 potem o 7 jak maz wstawal do pracy przysnelam jak wyszedl przed 8 i pobudka o 8:35 no masakra nie moglam sie ulozyc lewa reka bolala od barku do palcow dlon dretwiala ehh
    Wczoraj bylismy w sklepie po przewijak i inny kolor jest na stronie internetowej inny w rzeczywistosci i musze sie przyzwyczaic bo lozeczko mamy drewniane taki kolor ciemno slomkowy a przewijak mimo iz ten sam producent Klups to przewijak ma kolor jak zapalka takie jesne drewni i sie gryzie z lozeczkiem :-( :-( no ale jest wygodne i ma 2 polki co mi ratuje przestrzen :-)
    Milego dzionka i wizytowania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 09:53

lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy sie:)
    my po badaniach, morfologia mocz, wystałam sie 45 min, oczywiscie nikt nie wpuscił w kolejke, a jeszcze usłyszałam głupi komentarz ze teraz cieżarne nie maja forów i też stoją w kolejce, stałam sobie na polu bo w srodku był zaduch, akurat przechodził znajomy ze sklepu, za chwile wraca i mówi zebym podeszła blizej drzwi bo mnie zawołają, i faktyycznie za chwile wychodzi pielęgniarka i woła pani w ciaży bez kolejki, ale miały miny te mochery haha, okazało się ze znajomy poszedł i gdzieś od tyłu budynku załątwił mi wejscie:):) tak to bym czekała jeszcze z godzine chyba ehh

śniło mi się dziś, że miałysmy takie spotkanie i wszystkie był z brzuchami hih:)

psioszka11, niecierpliwa, Katarka, Laura, zabka11, ainer85, lys, małaMyszka, Maniuś, mamasia, Y, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie po sniadanku. Mi waga wacha sie w ciagu dnia nawet o dwa kilo, wczoraj wieczorem 98,9 dzis rano 66,9.... wczoraj mialam podly humor, darlam sie do meza ze to jego wina i ma mnie nie dotykac....wariatka. z wyprawki brakuje mi koszul do karmienia i stanikow (szukam na szerokich ramiaczkach), termometru, materaca do lozeczka, ale to za trzy miechy bo mamy teraz koszyk mojzesza, moze kupie klin poduszke bo ten ogranicznik to mi sie wydaje malo wygodny, maly ma chyba zloczenie tych poduszek pod boczkiem? Tak mi sie wydaje...z masci kupuje alantan bo jest najtanszy a siora mowi ze jeden grzyb ten bepanten czy sudokrem pare dych a alantan chyba 8 zl. Smoczka nie mam... aaa i musze zmierzyc majtki poporodowe i obejrzec laktatory, siostra twierdzi ze dala mi i reczny i elektryczny, nawet nie zajrzalam do paczki....mi ciuszki poprasowala mama ale jeszcze ich nie posegregowalam, mam tego tyle, ze nie wiem czy maly zalozy z raz...pralam biale bodki na 60, pieluchy na 90, kolorowe ciuchy na 40, wszystko w jeleniu. Mama tak mi poradzila wiec tak robie, wlasnego zdania na ten temat. No i siora kaze mi kupic nasutniki, kupie chyba medela, chociaz ja mam sutki jak wentyle, no ale moze maly nie bedzie umial z nich pic... psioszka wspolczuje doswiadczenia, moj maly juz 3 razy zmienial pozycje, za pierwszym razem mialam kolke nerkowa, ulozyl sie posladkowo, za dwa dni wisial juz lebkiem w dol, nie wyczulam tego a byl to chyba 26 tydzien. Generalnie fika. Kupilam mlody groszek, mniam. Wczoraj przygladalam sie jak maz zajada mlody bob, niestety jest potwornie kaloryczny i sie nie skusilam.

małaMyszka, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprasowane. Uff uff, ciepło znowu się robi we Wrocku. Wróciłam z Fado ze spaceru i się zgrzałam. Poza tym zostało mi zdezynfekować łóżeczko, założyć pościel,ochraniacze i baldachim i chyba gotowe. Wróci mąż to spakujemy torby.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane! Ja idę za chwile na pocztę odebrać kocyk minky. Później obiadek (pomidorowa i makaron ze szpinakiem) a wieczorem kino z mężem może. Ostatnio mam kiepski czas. Chodzę wściekła jak osa, wszystko mnie denerwuje, czas mi się niemiłosiernie wlecze. Nie mam jakoś na nic ochoty, niecierpliwie się bardzo kiedy ten sierpień przyjdzie. Też już chce przytulic córeczkę, ale z drugiej strony boje się trochę tej zmiany. Dziś zamierzam dokupić parę ubranek na allegro. Może zakupy poprawia mi humor :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Miru Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ordynator mnie w szpitalu prowadził bo ostatnio były jakieś jaka ze strony lekarza który tej naszej lek. Nie lubi i teraz on się mną zajmuje.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka a Ty masz cc czy naturalnie rodzisz??

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CC- za tydzień mam wizytę i dostanę skierowanie.Wtedy będę mogła podjechać do szpitala i umówić się na termin.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)

Nadrobiłam was - w następnym poście odpiszę na wszystko, bo trochę się tego zebrało :) A teraz zamieszczę wam tylko jak wygląda pokoik starszej córki ;) Nie sfotografowałam tylko jednego miejsca koło szafy bo tam na razie stoi jeszcze łóżeczko niemowlęce w którym śpi jeszcze póki co Paula. A w sierpniu będzie tam malutkie białe otwierane biureczko ( w przyszłości normalne duże) z krzesełkiem. Do tego muszę kupić pościel, prześcieradło, narzutę, jakieś litery z imieniem, ramki, półeczki, pompony, i cotton ball lights i jeszcze kołyskę białą dla lal ;) Po prostu wykończenie ;)

b32740bc5e49faa3med.jpg

68e424ee08ace30cmed.jpg

54e5dc19b5afc573med.jpg

763b1c18f76bce2fmed.jpg

109d036328e8b3ecmed.jpg

Kkarolinaaaa, Katarka, psioszka11, Ewa123, AgaSad, aaaaga, Martucha86, niecierpliwa, Laura, Neyla, zabka11, ainer85, lys, małaMyszka, Aga89, magda sz, sylwucha89, bosa, Maniuś, mamasia, Y, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

‹‹ 1258 1259 1260 1261 1262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ