WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dzień dobry :D
    Dziś spałam troszkę lepiej, ale zanim zasnęłam to czułam się strasznie i jakoś dziwnie, a prawa pierś tak mnie bolała, że musiałam uciskać ją ręką i się zestresowałam. Miałam pytać ostatnio gin o ten ból, ale zapomniałam. Dziś o 15 mam usg III trymestru. Nie mogę się doczekać :D i zapytam o te drgania w szyjce i ból piersi. W ogóle cały czas mi niedobrze i żołądek mnie boli.
    Lys mi tez ciagle niedobrze I zoladek mnie boli ale wydaje mi sie, ze to dlatego, ze nasze dzieci sa juz duze plus macica jest wysoko I nas uciska w zoladek I stad takie dolegliwosci...

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Lys mi tez ciagle niedobrze I zoladek mnie boli ale wydaje mi sie, ze to dlatego, ze nasze dzieci sa juz duze plus macica jest wysoko I nas uciska w zoladek I stad takie dolegliwosci...

Tak, też tak myślę.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, tylko tego oeparolu teraz nie bierz bo skurcze powoduje.

Laura, to tak jak ja :) Chyba po prostu jak zaparcia za to wszystko jest mocno ściśnięte i to dlatego bardziej boli.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma czasami takie szarpiące ruchy ze się denerwuje. Teraz akurat. Pytałam gina to mówił żeby nie panikować.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dopiero Was nadrobiłam...

byłam w labo oddać krew i mocz... babeczka mi się wkuła w żyłę, a tam pusto?!!!!!! o.O
    wbiła mi się zwykłą igłą w inną żyłę, i ciurkiem nakapała do probówki... fuj jakie to było dziwne...

jutro na 9 wizyta, a co się okazało???!!! znowu jadę sama! i bardzo dobrze!!! powiem gin, że mężowi się odechciało i go sprzedam ruskim na targu...

myślałam, że załatwię dzisiaj sprawę z praktykami, ale nie było kierowniczki ds zasobów ludzkich i dupa... może jutro się uda!

No własnie nie ma nie lubię! Ciekawe...

Laura, lys, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam ze sklepu i za duzo kg mialam w siatkach bo teraz mnie podbrzusze ciagnie :-( musze polezec to przejdzie
    U mnie tez brzuch twardnieje i boli jak jelita mam przeciazone lub no wiecie zbiera sie na toalete ;-)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaga ja też nie mogę dzwigać bo to samo zaraz ból się pojawia

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ miałam stresujące przedpołudnie! Poszłam rano pobrać krew na badania. Nie musiałam być na czczo ale zazwyczaj zajmuje mu to ok pół godz wiec wzięłam lek na tarczycy i poleciałam. Zeszło mi wyjątkowo długo, bo jak ma złość kolejki i nie wiem jak to się stało ale wracając do domu wywrocilam się na chodnik i to prawa strona brzucha uderzylam tam gdzie Łucje najczęściej czuje! Zaraz zadzwoniłam do gin i ona kazała mi przyjść sprawdzić. Wszystko jest w porządku, ale strasznie się strachu najadłam.
    Kazała mi się dziś oszczędzać a ja mam już truskawki na dżemy naszykowane, ale czekam na męża i będziemy robić razem.
    nie wiem czy to przez to ze byłam bez śniadania czy przez to ze gwałtownie odwróciła głowę bo jakiś babiszon akurat rzucał peta na ulicę, ale pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło i ostatni!

psioszka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie ciągnie jak coś dzwigne- siatka to max 1,5-2kg moge nosić bo ciągnie mnie w brzuszku.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie rozbeczałam jak obejrzałam to co wstawila Aga, kurcze..jakie to prawdziwe :))

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    oj dopiero Was nadrobiłam...

byłam w labo oddać krew i mocz... babeczka mi się wkuła w żyłę, a tam pusto?!!!!!! o.O
    wbiła mi się zwykłą igłą w inną żyłę, i ciurkiem nakapała do probówki... fuj jakie to było dziwne...

jutro na 9 wizyta, a co się okazało???!!! znowu jadę sama! i bardzo dobrze!!! powiem gin, że mężowi się odechciało i go sprzedam ruskim na targu...

myślałam, że załatwię dzisiaj sprawę z praktykami, ale nie było kierowniczki ds zasobów ludzkich i dupa... może jutro się uda!

No własnie nie ma nie lubię! Ciekawe...
    Czemu jedziesz sama?

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Ależ miałam stresujące przedpołudnie! Poszłam rano pobrać krew na badania. Nie musiałam być na czczo ale zazwyczaj zajmuje mu to ok pół godz wiec wzięłam lek na tarczycy i poleciałam. Zeszło mi wyjątkowo długo, bo jak ma złość kolejki i nie wiem jak to się stało ale wracając do domu wywrocilam się na chodnik i to prawa strona brzucha uderzylam tam gdzie Łucje najczęściej czuje! Zaraz zadzwoniłam do gin i ona kazała mi przyjść sprawdzić. Wszystko jest w porządku, ale strasznie się strachu najadłam.
    Kazała mi się dziś oszczędzać a ja mam już truskawki na dżemy naszykowane, ale czekam na męża i będziemy robić razem.
    nie wiem czy to przez to ze byłam bez śniadania czy przez to ze gwałtownie odwróciła głowę bo jakiś babiszon akurat rzucał peta na ulicę, ale pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło i ostatni!
    jej... całe szczęście, że wszystko ok! Odpoczywaj dziś, niech mąż sam działa z dżemami :-) my też robiliśmy kilka słoiczków w poniedziałek, ale ja tylko odszypulkowalam, a mąż stał przy kuchence ;-)

witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja takiej opcji nie zakładałam ale teraz przejrzałam na oczy ze i tak może być :)

Niecierpliwa no widzisz jeden fochem na stronie i zniknęło. Mówiłam Ci ze naduzywasz :)

psioszka11, Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wypraszam sobie! Nie tylko ja naduzywalam, przeciez sama sobie "nie lubie" nie dalam :D

Tak pieknie mi sie kimnelo i nie minelo z 10 minut jak panowie z gazowni mnie obudzili :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:01

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Myślałam o takim prostym bez nadruku ale z szufladą:
    http://arus.pl/lozeczko-z-szuflada-miki-kolor-bialy-bez-nadruku.html

Tylko muszę poszukać na allegro tego modelu żeby był od razu z materacem bo chyba wyjdzie korzystniej cenowo. Pościel raczej będę zamawiała osobno ale oczywiście ciągle nie mogę się zdecydować:)

Ja mam to: http://arus.pl/22-el-lozeczko-z-szuflada-tapczanik-monika-materac-gryka-posciel.html
    Zamawiałam wszystko u nich tylko dogadałam się z nimi w kwestii materaca- w zestawie jest gryka, a ja chciałam lateks kokos, więc ponegocjowaliśmy cenę.Poza tym u nich ze strony zamówiłam sporo rzeczy, że transport też mi się opłacił. Z pościeli jestem bardzo zadowolona, jak i z rożka i innych rzeczy od nich.

AgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Miru Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa to w gratisie dostałaś :)

My też jedziemy we wtorek albo środę do Ikei juz się nie mogę doczekać. Jeszcze tyle rzeczy jest do zrobienia w domu ale lubię to wszystko wybierać :)

Aga89, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    My też jedziemy we wtorek albo środę do Ikei juz się nie mogę doczekać. Jeszcze tyle rzeczy jest do zrobienia w domu ale lubię to wszystko wybierać :)

To czekam na relację co tam ciekawego dorwałaś :)

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    To czekam na relację co tam ciekawego dorwałaś :)
    My juz mamy łóżko i materac wybrane dla nas stojak na przewijak przewijak wanienka kołdry poduchy pościel i jakieś pierdoly :) urządzamy sobie sypialnie :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorwałam pierwszy agrest ! :) sasasasa :) teraz jeszcze tylko czerwone porzeczki do upolowania :)

Laura, Katarka, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja agrest !? Kiedys u moich rodziców był, ale to bylo pyszne ! Pamietam że wyciskalam zawartosc a skórke wywalałam :D

Ja za to kupiłam dzisiaj kilogram pieknych czeresni :) mmm!

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ