SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy się w 34 tygodniu
Gratuluję wizyt i cieszę się, że nadal wszystkie jesteśmy 2w1
Jak czytam na jakim etapie przygotowań jesteście to mnie zatyka, bo my mamy dopiero wózek, łóżeczko z kompletem pościeli, leżaczek bujaczek i kilka ciuszków, ale z mężem już ustaliliśmy że w sobotę zaszalejemy i skompletujemy wyprawkę do końca
Zabka mój mąż też żył w błogiej nieświadomości ile rzeczy potrzeba dziecku na start i sknerzył, ale jak sam poczytał to trochę przejrzał na oczy. My mamy oddzielne konta a podział jest taki, że ja ze swojej wypłaty płacę za rachunki, jedzenie i wszystkie mniejsze bieżące sprawy, a on wypłatę przeznacza na wykończenie domu na razie ten układ się sprawdza
Dziewczyny mam dwa pytania i bardzo proszę o pomoc a mianowicie:
1. Ile macie ciuszków w rozmiarze 56 i 62 tzn ile bodów, pajaców, śpiochów, czapek itp bo jestem zupełnie zielona w tym temacie i nie mam pojęcia ile tego kupić.
2. Czy któraś z was ma tak, że sinieją jej nogi i wychodzą białe plamy jak np trochę postoi?? Bo ja miałam wcześniej tak ze 3 razy a od wczoraj jak tylko postoję chwilę to takie cuda wychodzą.. Dzwoniłam do mojej gin kazała smarować nogi liotonem i w piątek przyjść na wizytę ale do tego czasu chyba zwariuję z niepokoju..psioszka11, Laura, Martucha86, mamasia, Maniuś, małaMyszka, lys, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:Dorwałam pierwszy agrest !
sasasasa
teraz jeszcze tylko czerwone porzeczki do upolowania
Ja tez na nie czekam bo mogę zjeść nawet szklanke ale bez cukru
Oj będzie kwasić będziemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witam mamusie
Mogę dołączyć? Termin mam na 2O sierpnia, to moja pierwsza ciążai będę mieć córeczkę
a jutro zaczynamy 31 tydzień ciąży.
psioszka11, Laura, sylwucha89, ekropka, niecierpliwa, magda sz, zabka11, Zetka, Martucha86, ainer85, Katarka, lys, małaMyszka, mamasia, Amberla, Weridiana, Paula_071, Neyla, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Witam mamusie
Mogę dołączyć? Termin mam na 2O sierpnia, to moja pierwsza ciążai będę mieć córeczkę
a jutro zaczynamy 31 tydzień ciąży.
Witamy:)
Dziewczyny ,możecie rzucić jakimiś tytułami filmów ,które moglibyśmy obejrzeć z mężem wieczorem.Wymyśliliśmy,że zrobimy popcorn i coś obejrzymy,ale nie mam pomysłu co. Nie wiem może jakaś komedia albo thriller albo same coś podsuńcie?!małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Lady witamy, co tak późno? dużo masz nadrabiania
całe 1276 stron
Psioszka nie mam pamięci do filmów i pamiętam te które ostatnio oglądałam więc tak:
Komedia - raczej taka czarna komedia- Zgon na pogrzebie (wersja angielska, jest jeszcze amerykańska ale ang lepsza) można się uśmiać
Thriler- Labirynt (o porwanych dziewczynkach) bardzo nieprzewidywalny, zwykle w połowie filmu wiem jak się skończy a tu do końca nie wiedziałampsioszka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
so true kiedyś już to czytałam, ale zapomniałam o tym
Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę? Instrukcja - krok po kroku:
1-3 miesiąc
1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co.
2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.
3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę.
4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!
5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.
6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też!
7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.
8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.
3-6 miesiąc
1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.
2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty.
3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku!
4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.
5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.
6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną.
7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.
8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga.
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!
6-9 miesiąc
1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie.
2. Dolej wody do materaca.
3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę.
4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną.
5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.
6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem!
7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający.
8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko!
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?
The end
No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie! Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 15:40
Lady Savage, zabka11, Martucha86, aaaaga, Laura, niecierpliwa, psioszka11, 0na88, Maniuś, małaMyszka, Zetka, mamasia, Weridiana, Aga89, Paula_071, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Lady witamy, co tak późno? dużo masz nadrabiania
całe 1276 stron
Psioszka nie mam pamięci do filmów i pamiętam te które ostatnio oglądałam więc tak:
Komedia - raczej taka czarna komedia- Zgon na pogrzebie (wersja angielska, jest jeszcze amerykańska ale ang lepsza) można się uśmiać
Thriler- Labirynt (o porwanych dziewczynkach) bardzo nieprzewidywalny, zwykle w połowie filmu wiem jak się skończy a tu do końca nie wiedziałam
A co tak późnobo teoretycznie Belly pokazuje mi poród 4 września
i byłam kupę czasu na wrześniówkach ale 2 miesiace temu moja Pani dr stwierdziła że urodzę 20 sierpnia, coś tam pisałam na wrześniówkach, ale doszłam do wniosku żeby się i tu przywitać
wg kalendarza ciąża donoszona wypada u mnie 6 sierpnia
więc będzimy się starać urodzić przez 20
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 15:45
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Griszanka ciasto niebo w gębie!!! dawno takiego pysznego nie jadłam!!! oczywiście biszkopt mi wyszedł płaski jak naleśnik, a krem za rzadki. Ale jest takie pyszne, że niech sobie wygląda jak chce, nawet z podłogi bym je jadła
zabka11, niecierpliwa, Katarka, Martucha86, małaMyszka, Paula_071, Weridiana, Neyla lubią tę wiadomość
-
Witajcie!
Dzisiaj miałam badania prenatalne III trymestru.
Wszystko ok! Mój Franek zdrów jak RYBKA!
Oglądaliśmy maluszka na usg przez 40 min.Waży 1460 g na dzień dzisiejszy, wszystkie parametry i przeplywy w normie.
Pokazał śliczna buzię, jednak na zdjęciu zakrywa jedno oczko.
Jestem taka szczęśliwa!
Miru mam pytanie, powiedz mi ile czasu czekałas na pieniądze od momentu przyznania Ci zasiłku w ZUS?
Ja kupiłam łóżeczko w ikea razem z materacem i są super! http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50150186/
Pozdrawiam wszystkie mamy!
A i właśnie zastanawiam się czy coś wymyślić dla mojego męża na dzień ojca, macie jakieś pomysły?ainer85, Katarka, Martucha86, sylwucha89, niecierpliwa, 0na88, Laura, magda sz, Maniuś, lys, małaMyszka, Zetka, Amberla, mamasia, witaminkab, Lady Savage, la_lenka, Paula_071, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
dzisiaj byłam świadkiem dziwnego zjawiska. Pojechałam do biedy po zakupy ( na zupę meksykańska na jutro
) Stoję przy kasie, płace i co widzę? Dwie osoby za mną stoi żul ( którego minęłam jak wchodziłam do biedy) Stoi z pustym wózkiem zakupowym, a na taśmie leży sobie samotne "bełto" ( typowa wiśniówa za 5 zl) Później patrze, a on płaci, wkłada bełto do koszyka i jedzie z tym jednym winem w pustym koszyku. ( nie wiem o co chodziło??żeby winu wygodnie się jechało czy co??) pojechał za winkiel, usiadł na schodku, otworzył, pociągnął całość z gwinta. Normalnie aż się gapiłam za nim, bo nie wiedziałam o co chodzi
Ale zobaczył, że go śledzę, więc musiałam wsiąść do samochodu i odjechać. Co by go nie spłoszyć, bo żule teraz takie strachliwe
Żebyście widziały jak to dziwnie wyglądało, jak sobie jechał jak gościu z tym winem w koszyku, no jak teraz sobie wspomnę to śmiać mi się dalej chce!! i Ciekawe czy później koszyk odprowadził??Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:
A i właśnie zastanawiam się czy coś wymyślić dla mojego męża na dzień ojca, macie jakieś pomysły?
No ja też dzisiaj zdałam sobie sprawę, że to już we wtorek. Muszę coś wymyślić, ale połączę to chyba z imieninami, bo też ma niedługo (Piotra). Chyba coś kupię z ciuchów w 50 style. Bo mój to też z tych skąpców i nie lubi sobie nic kupować. A tam zawsze coś wynajdę niedrogiegomałaMyszka, Amberla, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
A ja mojemu chcialam cos kupic, chociaz najbardziej ucieszylby sie z flachy whisky, ale potem sobie przypomnialam dzien matki i urodziny i stwierdzilysmy z Julka, ze fige z makiem dostanie
Witamy nowa mamuskezabka11, magda sz, małaMyszka, mamasia, Lady Savage, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
Hej mamuski !
ja dostalam wlasnie zachcianek - witaj ponownie I trymestrze !
od rana wciagnelam makrele , rybki w sosie pomidorowym , i 100 g lososia wedzonego i nadal mi maloo !!! w mieszkaniu smierdzi juz pewnie jak w rybnym
NIby mam w witaminach ten olej rybi czy cos... ale widocznie organizm sie domaga.
Nic sie nie odzywalam ale podczytuje was na biezaco. ( podczytuje i zapycham usta ryba)
Milego dnia , i witam nowa Sierpnioweczke !
zabka11, Laura, magda sz, niecierpliwa, małaMyszka, Amberla, Lady Savage, Weridiana lubią tę wiadomość
-
ainer85 wrote:No ja też dzisiaj zdałam sobie sprawę, że to już we wtorek. Muszę coś wymyślić, ale połączę to chyba z imieninami, bo też ma niedługo (Piotra). Chyba coś kupię z ciuchów w 50 style. Bo mój to też z tych skąpców i nie lubi sobie nic kupować. A tam zawsze coś wynajdę niedrogiego
Hehehe moj tez Piotr. Czyzby wszystkie Piotry to takie skneruski?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 16:26
małaMyszka lubi tę wiadomość