WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaarolina- wg mnie wcale duzo nie zjadlas,ja miewam dni w ktore zjadam dwa razy tyle ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Witajcie!

Dzisiaj miałam badania prenatalne III trymestru.

Wszystko ok! Mój Franek zdrów jak RYBKA!

Oglądaliśmy maluszka na usg przez 40 min. :-) Waży 1460 g na dzień dzisiejszy, wszystkie parametry i przeplywy w normie. :-)

Pokazał śliczna buzię, jednak na zdjęciu zakrywa jedno oczko. :-)

Jestem taka szczęśliwa!

Miru mam pytanie, powiedz mi ile czasu czekałas na pieniądze od momentu przyznania Ci zasiłku w ZUS?

Ja kupiłam łóżeczko w ikea razem z materacem i są super! http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50150186/

Pozdrawiam wszystkie mamy!

A i właśnie zastanawiam się czy coś wymyślić dla mojego męża na dzień ojca, macie jakieś pomysły?
    Ja kupiłam kubek z napisem jestem tata, a jaka jest twoja supermoc :-) i dorzucę do tego jakieś słodkości ;-)

małaMyszka, niecierpliwa, chcebycmama lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    No ja też dzisiaj zdałam sobie sprawę, że to już we wtorek. Muszę coś wymyślić, ale połączę to chyba z imieninami, bo też ma niedługo (Piotra). Chyba coś kupię z ciuchów w 50 style. Bo mój to też z tych skąpców i nie lubi sobie nic kupować. A tam zawsze coś wynajdę niedrogiego :)
    My też będziemy świętować z moimi chłopcami :-) mąż Paweł, a w brzuszku Piotr ;-) mały trochę będzie czekał na swoje imieninki, ale stwierdziliśmy, że będzie obchodził z tata :-)

niecierpliwa, małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho widac ze jest troche Pawłów i Piotrów :)
    Mój mąż Piotr :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Napisałam takiego długiego posta i go ucielo.
    W skurcze o tym zusie.
    14.04 poszłam na L4. Dwa postępowania wyjaśniające ostatnie skończyło się dzień przed Bożym ciałem. W piątek otrzymałam informacje telefonicznie ze składki są naliczone i 23.06 będzie wypłata za l4 razem.
    ogólnie bardzo szybko bo w praktyce miałam dostać najwcześniej konie sierpnia.
    ale ja co 3 dni dzwoniłam do babki która prowadziła moja sprawę z wydziału zasiłków i mówiłam ze potrzebuje na lekarza leki itd i to się ciągnie. Wiec od momentu wydania decyzji ze przysługuje mi zasiłek tj 12.06 to 23.06 mam mieć wypłatę.

Miru ja też jestem na działalności,, od 04.05. na l4 i 12.06 wskoczyła mi w pue decyzja o zasiłku ale nie mam jeszcze terminu wypłaty. Całe szczęście odbyło się bez kontroli tylko zastanawiam się kiedy ta kaska wpadnie ale pewnie podobnie jak u Ciebie.

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja hahaha
    Mąż składa łóżeczko i wiecie co?
    Złożył a za chwilę ja w łazience a on przybiega do mnie z rożkiem złożonym i pokazuje jak będzie niańczył Dominisia i do tego jeszcze sobie nuci coś pod nosem :D
    No posikałam się ze śmiechu jak to fajnie wyglądało hahaha

niecierpliwa, mamasia, małaMyszka, małaMyszka, zabka11, ainer85, Paula_071, Y, Neyla lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:

A i właśnie zastanawiam się czy coś wymyślić dla mojego męża na dzień ojca, macie jakieś pomysły?

Ja kupiłam książkę Pomocy jestem tatą :) i do tego adekwatne body dla naszej córki z napisem: tato mam focha!

mamasia, niecierpliwa, małaMyszka, zabka11, ekropka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys mialam usg tego samego dnia co Ty i mala wazyla 1984 g i lekarka mowila, ze sredniaczek ;)

Na siatkach centylowych z wizyty jest powyżej 50 centyla. Co nie zmienia faktu że nie wydaje mi się żeby dobiła do 4kg. No ale się okaże ;)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za ciepłe przyjęcie :)
    Powiedzcie mi w jakim kolorze będą pokoje Waszych dzieciaczków,

i czy są jakieś słodkie mamy, bo mi po glukozie 75g wyszło że jestem słodką mamą, dostałam ten glukometr i muszę sobie 3 razy dziennie robić pomiar

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, my juz po pogrzebie, w kościele mi się popłakało, organista tak zaspiewał piekna piesn ze łzy same poleciały, mój maż tylko patrzył czy nic mi nie jest, nie załuje ze pojechaliśmy

co do imion mój mąż tez Paweł hih:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziękuję za ciepłe przyjęcie :)
    Powiedzcie mi w jakim kolorze będą pokoje Waszych dzieciaczków,

i czy są jakieś słodkie mamy, bo mi po glukozie 75g wyszło że jestem słodką mamą, dostałam ten glukometr i muszę sobie 3 razy dziennie robić pomiar
    Ja też jestem słodką mamą i chce mi się ciągle jeść....
    A nie wspomnę już o słodkościach :|
    Mierzę cukier godzine po posiłkach 3 razy dziennie ale czasem częściej tak dla własnych wiadomości.
    Jem co 2,5 godziny z wagą stoję w miejscu.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Ainer ciesze sie, ze ciacho smakuje :)
    Ja dzisiaj bylam na wizycie. Moj synus jednak bedzie malutki, dzisiaj wazyl 1730g i wszystkie pomiary wskazuja, ze jest mniejszy niz wskazuje TP. Jednak nawazniejsze, ze jest zdrowy.
    Moj synus dzisiaj nie mial ochoty sie ruszac, przespal KTG i cala wizyte. Szyjka nadal dluga i zamknieta, wszystko cacy, wiec kolejna wizyta dopiero za 3 tygodnie. Acha i gin powiedzial, ze zapisze w karcie, ze mam bole podbrzusza, w razie gdyby komus przyszlo do glowy mnie kontrolowac :p Hehehe fajny ten moj doktorek :)
    Po wizycie skoczylam do IKEA i kupilam fajniusi zielony kinkiecik w ksztalcie robaczka, cienki pled - moze sie przyda maluszkowi i kilka drobiazgow do domu. Pozniej zahaczylismy o Auchan i apteke, dokupilam kilka drobiazgow dla siebie i malucha.
    No i musze sie zmobilizowac do zakupow poscieli i pozostalych drobnostek. Dobrze juz byloby miec wiekszosc tego wszystkiego w domu, bede spokojniejsza ;)
    Polozna na to moje przeziebienie kazala brac wit C, Sinupret i przeplukiwac nos roztworem soli fizjologicznej i wody utelnionej. Po pierwszej aplikacji jest niesmiala poprawa. Zobaczymy kiedy przejdzie ;)
    Weny mi dzis brak.
    Pozdrawiam serdecznie :)

mamasia, zabka11, niecierpliwa, małaMyszka, Laura, magda sz, sylwucha89, ainer85, Paula_071, Maniuś, kasiuleek lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Miru ja też jestem na działalności,, od 04.05. na l4 i 12.06 wskoczyła mi w pue decyzja o zasiłku ale nie mam jeszcze terminu wypłaty. Całe szczęście odbyło się bez kontroli tylko zastanawiam się kiedy ta kaska wpadnie ale pewnie podobnie jak u Ciebie.

Ja miałam straszne zamieszanie okazało się ze jak dostarczyła l4 to co dwie składki miałam opłacone :) wiec wyjaśnienie. Wyjaśniło się. To czekałam na decyzje o tym czy należy się zasiłek. W dniu kiedy miałam otrzymać decyzję wszczęto postępowanie czy firma jest prawdziwa. Wyjaśniło się. I pytam się czy mam czekać teraz znowu na decyzje a pani nowi ze juz nie ze się należy i ze ona w bilans łaźni 12.06 kwity do wypłaty i komputer wyznaczył datę wypłaty na 23.06.
    Eh bi tak szybko bo jakbym do sierpnia czekać miała to bym padła.a za to większą kasa wpłynie za jednym razem i za to zrobimy remont mieszkania :)
    Teraz to się mojemu włączy oszczędzanie żebym za dużo nie wydała ;)

zabka11, małaMyszka, Griszanka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszczanka- jak bylamprzeziebiona to tez bralam sinupret i po 3dniach juz czulam duza poprawe

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru no to miałaś przygody.. ja prowadzę firmę od 5 lat więc wyśmiałabym ich z tą fikcyjnością no ale też spodziewałam się jakiejś kontroli, mam nadzieję że jak jest już decyzja w pue to nie będą mnie nękać tylko kiedy ten termin wypłaty wyznaczą..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Ja też jestem słodką mamą i chce mi się ciągle jeść....
    A nie wspomnę już o słodkościach :|
    Mierzę cukier godzine po posiłkach 3 razy dziennie ale czasem częściej tak dla własnych wiadomości.
    Jem co 2,5 godziny z wagą stoję w miejscu.

Mnie dopadło to teraz, jakoś wcześniej nie czułam głodu, ale od kilku dni jadłabym na okrągło, i nie ciągnie mnie do słodyczy, ale do jabłek, nienawidzę ich, a w ciąży nie ma dnia, gdzie bym nie dorwała jabłuszka.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mamusie chcę Was ostrzec, ja że ostatni mam rok na uczelni, 5 rok i obrona, i nie mam prawo jazdy, jeździłam komunikacją miejską. Kiedyś na forum wrześniówek 2015 wywołałam oburzenie ;/ że proszę o miejsce siedzące w autobusie czy tramwaju. Zostałam tak zbesztana przez moje forumowe koleżanki że szok ;/. Przestałam prosić. 2 tygodnie temu wylądowałam w szpitalu. Jechałam jak zwykle na uczelnie, i jakiś wariat wyskoczył przed autobus ;/ ten zahamował a ja poleciałam do przodu na barierkę dla inwalidów, którą sobie wbiłam w brzuch. Pojechałam z tym do szpitala. Lekarz stwierdził że ciąża żywa, ale mała się nie rusza. Nie ruszała się jeszcze przez ponad 24 godziny, robili mi co 2 godziny KTG i spędziłyśmy w szpitalu troszkę czasu. Od tamtej pory, w nosie mam opinię innych i proszę o miejsce w autobusie i w tramwaju. I radzę Wam robić to samo. Nie ma co ryzykować.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwoliłam sobie na dopisanie się do listy z pierwszej strony :)

Miru, małaMyszka, mamasia, sylwucha89 lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Miru no to miałaś przygody.. ja prowadzę firmę od 5 lat więc wyśmiałabym ich z tą fikcyjnością no ale też spodziewałam się jakiejś kontroli, mam nadzieję że jak jest już decyzja w pue to nie będą mnie nękać tylko kiedy ten termin wypłaty wyznaczą..

Możesz zadzwonić do swojego oddziału i po prostu zapytać kto prowadzi Twoja sprawę i kiedy masz wypłatę. Ja tak robię i nie ma problemu. Ja dostaje na adres domowy kasę i np teraz bym musiała czekać do 25.06 bo oni tak noszą a tak wiem kiedy i lecę na pocztę :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Savage dziwie Ci sie mocno, ze pod naciskiem badz co badz obcych osob przestalas upominac sie o miejsce, ale najwazniejsze ze z mala nic powazniejszego sie nie stalo!

Skad jestes? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 19:08

‹‹ 1274 1275 1276 1277 1278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ