SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Miru padłam hahah aż się rozmazałam
Lady Savage już Cię dopisałam.
Dziewczyny z wrześniówek załatwiajcie swoje sprawy na boku, czytając tu takie komentarze że ktoś kiedyś coś zrobił to trochę przedszkole...
Lady bardzo dobrze że piszesz o sytuacji z autobusu, wiele z nas myśli że jak się dobrze czuje to może stać, czekać w kolejce czy w autobusie, sama nie raz myślę- a tam dwa przystanki postoję. Nie ma co ryzykować, tu chodzi o życie naszych maluszków.lys, zabka11, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:Dziewczyny przepraszam ale nie wstawię dzisiaj już zdjęcia łóżeczka,
znowu mnie boli brzuch. Idę się wykapać i do łóżka.
Postaram się jutro jak tylko lepiej się poczuję.
Łóżeczko ładnie się prezentuje i jest lekkie.
Cieszę się że już stoi.
Literki na ściane pani już robi i dzisiaj zamówiłam też karuzelkę.
Oczywiście mąż nalegał aby zamówić
W ogóle dziewczyny co sądzicie o karuzelkach? mi wielu znajomych mówiło, że ich dzieci dopiero od 3 m-ca życia zaczęły się nimi interesować. Dostaliśmy jakąś w spadku, ale się zastanawiam czy już ją montować do łóżeczka czy się trochę wstrzymaćmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Miru wrote:To miejsciwosc obok mojej
dla kazdej ktora bedzie w podobnej sytuacjimoze strzelic takim tekstem:)
Sytuacja, która wydarzyła się w autobusie linii numer 32 w Gliwicach.
Autobus, pełen tłok ludzi (godzina 16, każdy wraca z roboty), jednym z pasażerów zajmujących miejsce siedzące jest czarnoskóry mężczyzna, wiek nieznany. Autobus staje na przystanku, wsiada kobieta w ciąży (zaawansowanej) z zakupami i jakaś babcia (i inne osoby). Murzyn widząc kobietę w ciąży wstaje i mówi do niej: "Proszę sobie usiąść" i grzecznie się odsuwa, podaje dłoń żeby się go złapała - autobus już rusza. Babcia widząc zwalniane miejsce, odpycha kobietę brzemienną i pędem wskakuje na krzesełko, zajmuje je i siedzi w niebo wzięta. Czarnoskóry powiedział jej ładnie: "przepraszam, ale ustąpiłem miejsca tej kobiecie, bo jest w ciąży i wygląda na zmęczoną, chyba niestanie się pani nic, jeśli postoi pani trochę a da usiąść tej pani." Na co babcia odpowiada:
"Nie wiem z jakiego plemienia pan jest, ale tutaj,w tym cywilizowanym kraju ustępuje się miejsca starym, schorowanym kobietom, a nie młodym, zdrowym."
No niestety miała pecha, bo czarny najwidoczniej się mocno zirytował przytykiem rasistowskim więc ładnie i dosadnie odpowiedział starszej pani:
"Nie wiem, z jakiej wioski pani jest, ale w mojej to takie stare i zgryźliwe pizdy zjada się na kolację". - cały autobus pękał ze śmiechu."
Autentyk?o żesz! ale się szczerzę
Miru, małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Teściowa ma czereśnie zerwane!!!! Jadę odebrać!!!! Aaaaa będę jutro po wizycie szamać jak dzika...
Takiego smaka narobiłyście heheehehehe
Super! A masz czereśnie czerwone czy te żółte.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
mamasia wrote:O kurcze! ale miałaś przeżycia
ja na szczęście rzadko korzystam z MPK, ale jak już jadę to zazwyczaj ktoś sam mi proponuje miejsce
No ja jestem dodatkowo duża, więc u mnie ciąży nie widaćmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
mamasia wrote:Jaką karuzelkę zamówiłaś?
W ogóle dziewczyny co sądzicie o karuzelkach? mi wielu znajomych mówiło, że ich dzieci dopiero od 3 m-ca życia zaczęły się nimi interesować. Dostaliśmy jakąś w spadku, ale się zastanawiam czy już ją montować do łóżeczka czy się trochę wstrzymaćhttp://allegro.pl/show_item.php?item=5440544674
My zamontujemy od razu, są tam opcje i jedna jest od 0 do chyba 5 miesięcy
Podczytuję jeszcze ale nie dam rady dzisiaj zrobić fotkimamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:Tfu... jeszcze byś się czymś zaraziła! co to, to nie Niecierpliwa
Haha myslisz, ze glupota jest zarazliwa???Moze bym miala problemy trawienne
Ta linia przez pare lat do meza jezdzilam, a on do mnie
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:Jaką karuzelkę zamówiłaś?
W ogóle dziewczyny co sądzicie o karuzelkach? mi wielu znajomych mówiło, że ich dzieci dopiero od 3 m-ca życia zaczęły się nimi interesować. Dostaliśmy jakąś w spadku, ale się zastanawiam czy już ją montować do łóżeczka czy się trochę wstrzymać
Ja słyszałam, że od ukończenia 1 miesiąca jest tak optymalnie żeby zamontować, no i oczywiście jak już dzidzia będzie w stanie sięgnąć i np. zerwać coś z karuzeli to trzeba zdemontować (jakoś chyba w 5-6 miesiącu)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
No to znamy już termin finału ;P 23 lipca planowe cesarskie cięcie... Na stwierdzenie, że pewnie nie dotrzymam Patrycja powiedziała że mam dotrzymać bo ona jest w szpitalu tylko dwa razy w tygodniu ;P Na stwierdzenie, że fizjologii nie oszukam, że nawet z Paulą nie dotrwałam do końca 37 tygodnia powiedziała " Przecież podobno Ty wszystko możesz"
To taka aluzja do tego co jej kiedyś tłumaczyłam - że jak czegoś bardzo chcesz to tak się dzieje, że ważna jest podświadomość, pewność itp.
I że ona ma jej za mało, ze musi bardziej chcieć ;P To mam za swoje.....No nic, a jak będę wcześniej robić to muszę się chyba bardziej wstrzelić w czwartek albo niedzielę ;P Bo tak ma najczęściej dyżury
niecierpliwa, 0na88, Miru, AgaSad, magda sz, mamasia, Martucha86, zabka11, małaMyszka, Laura, Paula_071, Neyla, Maniuś, kasiuleek, Y lubią tę wiadomość
-
Amberla wrote:No to znamy już termin finału ;P 23 lipca planowe cesarskie cięcie... Na stwierdzenie, że pewnie nie dotrzymam Patrycja powiedziała że mam dotrzymać bo ona jest w szpitalu tylko dwa razy w tygodniu ;P Na stwierdzenie, że fizjologii nie oszukam, że nawet z Paulą nie dotrwałam do końca 37 tygodnia powiedziała " Przecież podobno Ty wszystko możesz"
To taka aluzja do tego co jej kiedyś tłumaczyłam - że jak czegoś bardzo chcesz to tak się dzieje, że ważna jest podświadomość, pewność itp.
I że ona ma jej za mało, ze musi bardziej chcieć ;P To mam za swoje.....No nic, a jak będę wcześniej robić to muszę się chyba bardziej wstrzelić w czwartek albo niedzielę ;P Bo tak ma najczęściej dyżury
A czemu tak szybko cc? Który to tydzień bedzie u Ciebie ?Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Amberla no to teraz powinnas jak Lady , przejsc tylko ze do Lipcowek
( zartuje of course ! )
a propo Pawlow i Piotrow - moj maz to Pawel
nie uwierzycie ale na kolacje nadal zre rybe.... uf
Amberla, niecierpliwa, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Ale dzisiaj mam apetyt ..
Na sniadanie kawałek drozdzówki z mlekiem, 2 lody, ziemniaczki 3 skrzydełka z kurczaka i mizeria, teraz 2 kanapki i w miedzyczasie w sumie 5 cukierków (te malutkie milky way na wage) i garsc czereśni.
Ja pierdziele co mi jest :o
Juz dzisiaj nic do gęby nie wezme, a jezeli bede glodna to czeresni zjem..
Amberla, małaMyszka, lys, Neyla lubią tę wiadomość
-
Hermiona-dziwne ze ci lekarz nie dał l4...no ale faktycznie większość z nas ma l4 od ginekologa ...
AgaSad- jak nie podał pracodawca albo ty w formularzu do zusu nr konta to wówczas kasa przychodzi przekazem pocztowym
Malamyszka-ja chyba jutro po czereśnie podjada na ryneczek bo juz mi ślinka ciekniemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:Amberla no to teraz powinnas jak Lady , przejsc tylko ze do Lipcowek
( zartuje of course ! )
Ona88 - Ale mi tu dobrzeNie zamierzam nic zmieniać
Lubię tutejszą atmosferę
Super się tu czuję. Czasem żałuję, że w 1 ciąży nie wiedziałąm o Belly. Tyle się dowiedziałam ... i fajnie przeżywać ciążę z innymi dziewczynami a nie samej
Ja23 w dzień ojca mam USG. bo ginekolog co robił genetyczne powiedział że po 35 tyg się robi jeszcze USG przepływów itp. mi to na rękę, przynajmniej dowiem się ile mała już waży
0na88, małaMyszka, Katarka, kasiuleek, Y lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:Amberla no to teraz powinnas jak Lady , przejsc tylko ze do Lipcowek
( zartuje of course ! )
Współczuję Twojemu mężowi zapachu a Tobie zgaga która dostaniesz po tych rybachja ostatnio tak zarlam a później w nocy mnie paliło i Wymiotowalam
oby tak nie było u Ciebie...
Ambrela wiem ze lipiec ale jakoś myślałam że to będzie ten 37 tydz czytanie ze zrozumieniem :p
to może będziesz pierwsza chociaż ja czuję że Cię wyprzedze :p
Bóle są coraz mocniejsze skurcze tez. Leze cały dzień tylko WC i obiad i tyle z mojego aktywnego życiaAmberla, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość