SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
chcebycmama wrote:Witajcie!
Dzisiaj miałam badania prenatalne III trymestru.
Wszystko ok! Mój Franek zdrów jak RYBKA!
Oglądaliśmy maluszka na usg przez 40 min.Waży 1460 g na dzień dzisiejszy, wszystkie parametry i przeplywy w normie.
Pokazał śliczna buzię, jednak na zdjęciu zakrywa jedno oczko.
Jestem taka szczęśliwa!
Ja mam działalność. Wiec trochę inaczej bo mi od razu zus płaci nie pracodawca.
od 14.04 poszłam na L4. Do 30.04 wpłaciłem składkę za parę dni kwietnia.
w maju 6.05 dostałam pismo z prośbą wyjasniajaca źle opisane składki.
Do 15.05 miałam otrzymać decyzję ale wszczęto postępowanie w sprawie prowadzenia działalności.
04..06 miałam uznana działalność. W piątek 12.6 dzwoniłam do zusu to otrzymałam informacje ze 23.06 będę miała wypłatę za 80 dni l4.
Ale ja tam dzwoniłam co 3 dni do babki z zasiłków i ponaglalam ze kasę na leki lekarzy potrzebuje i ona mi to przyspieszyła. W praktyce powinnam pierwszy zasiłek otrzymać wg przepisów dopiero pod koniec sierpnia
Miru mam pytanie, powiedz mi ile czasu czekałas na pieniądze od momentu przyznania Ci zasiłku w ZUS?
Ja kupiłam łóżeczko w ikea razem z materacem i są super! http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50150186/
Pozdrawiam wszystkie mamy!
A i właśnie zastanawiam się czy coś wymyślić dla mojego męża na dzień ojca, macie jakieś pomysły?małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:Czemu jedziesz sama?
zabka11, mamasia lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Witam mamusie
Mogę dołączyć? Termin mam na 2O sierpnia, to moja pierwsza ciążai będę mieć córeczkę
a jutro zaczynamy 31 tydzień ciąży.
-
Moj maz po 2 miesiacach od zakupu polek zabral sie dzis za ich zamontowanie na scianie. Ile bylo lamentu, ze on przez te betonowe sciany sie nie przebije zwykla wiertarka, ile tygodni prosilam sie zeby sie za to zabral bo to ostatni element w pokoju Julki. Jak znalazlam firme, ktora wypozycza specjalne wiertarki i uslyszal, ze 4 dychy za dobe wypozyczenia to stwierdzil, ze musi tylko kupic specjalne wiertlo i jakos moze da rade (choc moja teoria jest taka, ze od poczatku w ciula lecial, bo nawet proponowal zebym oddala w Ikei te polki - po moim trupie). Jak juz dzis sie za to zabral okazalo sie, ze wiertlo weszlo jak w maslo, choc tak mial sie przy tym zmeczyc, ale go pokaralo za to jego klamstwo i lenistwo i zle wyliczyl ilosc srubek i ma polowe mniej niz potrzeba. Musial zawinac tylek i leciec do metalowca hahaha
małaMyszka, magda sz, Pulpecja, Y, zabka11, mamasia, Aga89, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ona, właśnie wróciłam ze sklepu, przeczytałam o tej makreli i mnie się zachciało !
Ja właśnie robie sosik do maminych gołąbków a wieczorem racuchy drożdżowe z jabłkami. Też mam wrażenie że zachciewajki mi wracają0na88, małaMyszka, zabka11, mamasia lubią tę wiadomość
-
ja wczoraj kupiłam te rampersiki na dzień ojca, a do tego kubek termiczny FCBarcelona ... bo marudził, że chce mu się kawy albo herbaty a jak jeździ to nie ma kubka
magda sz, mamasia lubią tę wiadomość
-
Już po wizycie.
Mała nie jest taka mała, bo waży 1986g. Pani doktor powiedziała, że jak będzie tak szybko przybierać na wadze to możliwe, że dobije do 4kg a wtedy na sn nie ma szans i cesarka. No cóż zobaczymy, ja i tak nie mam w tej kwestii żadnych preferencji.
Co do drgań/wibracji w szyjce macicy to nie wiadomo co to może być, może czkawka dziecka, może ucisk na coś co daje takie wrażenie wibracji. Wszystko wygląda dobrze, więc nie ma się co tym przejmować.0na88, niecierpliwa, aaaaga, zabka11, Martucha86, małaMyszka, sylwucha89, Amberla, Laura, mamasia, Katarka, psioszka11, Paula_071, Weridiana, Maniuś, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Ona, właśnie wróciłam ze sklepu, przeczytałam o tej makreli i mnie się zachciało !
Ja właśnie robie sosik do maminych gołąbków a wieczorem racuchy drożdżowe z jabłkami. Też mam wrażenie że zachciewajki mi wracają
Ja z jezykiem przy pietach (nadal twardych) czekam az mamuska czeresnie przyniesie, a dzis mnie tak wzielo na te splaszczone brzoskwinie, jacie jakie one pyszniutkie. Mam dzis parcie na owoce
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Chciałam coś zamówić na dzień ojca dla męża, ale że mąż uparł się na początku czerwca na lokatę a w piątek aktywował program lojalnościowy pt. Pirat drogowy w policji to do końca miesiąca jest lipa z kasą, chciałam jeszcze kupić parę rzeczy a nie mogę
no chyba że kredytówkę odpalę ale oduczyłam się jej używać i może niech tak zostanie...
małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
Hhaha Niecierpliwa mi zaczęła skóra z dużego palca schodzić, zaczyna się. Wygląda okropnie, pewnie będę kląć na te skarpety przez najbliższe 2 tyg ale jak przypomnę sobie stopy koleżanki po tym to się uspokajam.
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Napisałam takiego długiego posta i go ucielo.
W skurcze o tym zusie.
14.04 poszłam na L4. Dwa postępowania wyjaśniające ostatnie skończyło się dzień przed Bożym ciałem. W piątek otrzymałam informacje telefonicznie ze składki są naliczone i 23.06 będzie wypłata za l4 razem.
ogólnie bardzo szybko bo w praktyce miałam dostać najwcześniej konie sierpnia.
ale ja co 3 dni dzwoniłam do babki która prowadziła moja sprawę z wydziału zasiłków i mówiłam ze potrzebuje na lekarza leki itd i to się ciągnie. Wiec od momentu wydania decyzji ze przysługuje mi zasiłek tj 12.06 to 23.06 mam mieć wypłatę.małaMyszka, Paula_071, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
Ainer, świetne wskazówki, musze przykleić męzowi
Dziewczynki, nie mogę znaleźć tej zupy meksykańskiej, czy któraś z Was mogłaby przykleić?
Dziękuję.
Co do ilości ubranek to jeszcze nie wiem. Synek mój urodził się 2920g i 51cm i miałam mało tych malutkich wiec we wszystkich pływał. Nawet pieluszki jedynki używaliśmy kilka jak nie kilkanaście paczek. Ciuszkami mam nadzieje ze będę mogła posegregować po niedzieli i poprać i prasować. Nawet nie wiem ile mam bo kupowałam i pakowalam w kartony, a ze szał mnie wtedy ogarnial to chyba za dużoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 17:07
małaMyszka, sylwucha89, ainer85 lubią tę wiadomość
-
8 ziemniakow i 3 marchewki kroimy w kostke i zalewamy 2 l wody, gotujemy prawie do miekkosci. Dodajemy puszke czerwonej fasoli i kukurydzy wraz z zalewami. Dodajemy 1 l soku pomidorowego (jak mam otwarty przecier pomidorowy to dodaje z 3 lyzeczki). Na patelni podsmazamy 3-4 cebule, 3-4 zabki czosnku i 0,5 kg miesa mielonego i dodajemy do zupy. Doprawiamy sola, pieprzem i chili
Smacznego Zetka!Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
ainer85 wrote:No ja też dzisiaj zdałam sobie sprawę, że to już we wtorek. Muszę coś wymyślić, ale połączę to chyba z imieninami, bo też ma niedługo (Piotra). Chyba coś kupię z ciuchów w 50 style. Bo mój to też z tych skąpców i nie lubi sobie nic kupować. A tam zawsze coś wynajdę niedrogiego
U mnie właśnie też Dzień ojca z imieninami( Pawła) tego samego dnia co u CiebieI nie wiem co kupić...
Myślałam o koszulce z napisem " Mam piękne córki. Ale mam też broń ogródek i alibi"małaMyszka, mamasia, Y lubią tę wiadomość
-
Ale dzisiaj mam apetyt ..
Na sniadanie kawałek drozdzówki z mlekiem, 2 lody, ziemniaczki 3 skrzydełka z kurczaka i mizeria, teraz 2 kanapki i w miedzyczasie w sumie 5 cukierków (te malutkie milky way na wage) i garsc czereśni.
Ja pierdziele co mi jest :o
Juz dzisiaj nic do gęby nie wezme, a jezeli bede glodna to czeresni zjem..małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
A ja właśnie wszamałam obiadek: ziemniaczki kalafiorek i pierś gotowane na parze... ummmmm pycha... wcześniej opędzlowałam miseczkę zupy kalafiorowej heehheheeh też mi wyszła...
Teraz chyba czas na drzemkę... wstanę na deserektruskaweczki
-
Amberla wrote:U mnie właśnie też Dzień ojca z imieninami( Pawła) tego samego dnia co u Ciebie
I nie wiem co kupić...
Myślałam o koszulce z napisem " Mam piękne córki. Ale mam też broń ogródek i alibi"
Ja taka koszulke kupilam mezowi na urodzinymałaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość