WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka provag dowcipnie mozna stosowac
    Ja od poczatku ciazy co chwile borykam sie niestety z infekcjami :-(

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    z tych cichszych to widze ze jest Madela Swing

http://www.smyk.com/medela-swing-laktator-elektryczny-dwufazowy-i-smoczek-calma-zestaw,p1044874310,swiat-niemowlaka-p

ale cena tez dwukrotnie wyzsza

Ta elektric jest na prąd - czyli trzeba siedzieć przy kontakcie elektrycznym (a nie w każdym szpitalu jest przy łóżku) i faktycznie jest bardzo głośna - jak dla mnie porównywalnie do kosiarki, ale ponoć dzieci lubią ten dźwięk. Ta Swing jest na baterie i jest trochę cichsza, ale też słychać. Najcichsza była Madela Harmony, ale jest ręczna.

0na88, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)
    A provag to mówisz tym żelu do smarowania, czy globulkach? Bo żel mam nawet :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    a my tańczylismy do tego https://www.youtube.com/watch?v=XbqznTV8Dv8

bardzo lobię tą piosenkę:)

witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ta elektric jest na prąd - czyli trzeba siedzieć przy kontakcie elektrycznym (a nie w każdym szpitalu jest przy łóżku) i faktycznie jest bardzo głośna - jak dla mnie porównywalnie do kosiarki, ale ponoć dzieci lubią ten dźwięk. Ta Swing jest na baterie i jest trochę cichsza, ale też słychać. Najcichsza była Madela Harmony, ale jest ręczna.

Z tego co czytalam to ta medela elektric dziala takze na baterie

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wszystko pochowane bo remont to nie sprawdzę. Ale chyba jest też na baterie.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provag globulki

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Z tego co czytalam to ta medela elektric dziala takze na baterie

A to nie wiem, położna podłączała do kontaktu więc wyszłam z założenia, że tylko tak działa.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest na baterie również. Tutaj stronka.

http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/pumping/mini-electric.html

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Myszko, tak jest to opisane w Belly:

Masaż krocza jest to przygotowanie krocza do porodu w celu zminimalizowania ryzyka pęknięcia lub potrzeby nacięcia krocza podczas porodu.
    Masaż krocza oswoi Cię również z uczuciem rozciągania w czasie porodu i tym samym w odpowiednim momencie oszczędzi Ci stresu (spowodowanego nieznajomym dotąd uczuciem) i pozwoli Ci zrelaksować mięśnie i pomóc Twojemu ciału w pracy.
    Na masaż krocza przeznacz sobie około 10 minut dziennie – wydaje się sporo, ale naprawdę warto! 
    Instrukcja masażu krocza:
    1. Zaopatrz się w olejek (np. olejek jojoba, oliwę z oliwek, lubrykant lub specjalny olejek do masażu krocza);
    2. Najlepiej przed rozpoczęciem masażu weź ciepłą kąpiel lub zrób 10 minutowy, ciepły kompres na okolice pochwy i odbytu, aby ułatwić rozciąganie i zrelaksowanie mięśni.
    3. Umyj dokładnie ręce i połóż się na plecach lub siądź w wygodnej pozycji tak, aby móc sięgnąć kciukami do pochwy.
    4. Włóż obydwa kciuki (nawilżone olejkiem) do pochwy na głębokość około 2-3 cm, delikatnie naciśnij w dół i lekko na boki dolną ściankę pochwy (tą pomiędzy odbytem a wejście do pochwy). Przytrzymaj około 2 minuty, tak aby czuć zdecydowane ciśnienie, rozciąganie tych okolic. Oddychaj wolno i głęboko, jednocześnie postaraj się zrelaksować mięśnie.
    5. Następnie rozpocznij delikatne, powolne masowanie dolnej ścianki pochwy w tą i z powrotem na kształt litery U (od godz. 3 do 9 i z powrotem) przez około 3 minuty.
    6. Odpocznij i powtórz ćwiczenie.
    Dobrze jeśli w masażu może pomóc Ci Twój partner, będzie on miał łatwiejszy dostęp do masowanych miejsc, aniżeli Ty z dużym już brzuchem.

I film instruktażowy ;)

http://www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx
    Czytałam, ale za filmik dziękuję Kochana!!!!!!! Może się uda :D

lys lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Dzień dobry wszystkim :)
    Nie dość że nie mogłam do 2 usunąć, co 30 minut siusiu to jeszcze o 7 mnie administracja obudziła z jakąś kartka do podpisu :/

Co do masażu krocza to po pierwsze nie wolno go robi gdy ma się jakiś stan zapalny tzn pchać palce do środka.
    Ja robie trochę inaczej bo jestem delikatna i za chwilę coś by mi wyskoczyło.
    Palcem opuszkami tylko lekko na dole do wejścia pochwy smaruje dużo olejku a tak to skórę w około. No naciągam bo ten olejek powoduje że skóra sama jest podatna na rozciaganie. Wiec dodatkowo jej nie naciągam. Koleżanka tez tak robiła i urodziła bez nacierania. Wzięła olejek na poródowce In polewa li krocze cały czas.
    Nigdy nie miałam infekcji, ale może też będę tak robić. Poleję, trochę pomasuję i może jakoś się rozciągnie.

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka jak po wizycie?

• mamasia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Dziewczyny... Mam sprawę... Szukam piosenki na pierwszy taniec... i ciężko. Generalnie mój ma w ogóle pomysł, żeby na początku zacząć statecznie ale tylko przez chwilę a potem coś z jajem... Ale sama nie wiem... Jakimiś wybitnymi tancerzami nie jesteśmy, wiec trzeba by było iść do szkoły pouczyć się ;P Powiedzcie mi jakie wy miałyście utwory, jak to wyglądało ;) Może coś mnie natchnie, pomoże :)
    My walcowaliśmy :P a później przesliśmy w rumbę :) do utworu https://www.youtube.com/watch?v=2GOLnWz_Osc :) wzięliśmy kilka lekcji tańca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 13:27

bzkxskf.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tak: Ja kupiłam Lovi Prolactis.... O ile na początku byłam zadowolona to pod koniec po jakiś 3 miesiącach już nie. Jakby przestał działać na moje piersi. Nie wyciągął. Mleko było a on dupa. Moja koleżanka z kolei używała i Medeli i Canpolu i o dziwo poleca bardziej Canpol. Mówi, że komfort o niebo lepszy, przyjemnie, sprawnie, dobrze ciągnie ;) Była super zadowolona ;) Wiec za jej radą kupie teraz Canpol elekryczny.

Dzięki dziewczynki za piosenki. Będę teraz sprawdzać i myśleć :P
    Zaproponowałam mojemu " Psalm dla Ciebie " Rubika i " I tak będę z Tobą" Lemona. Żaden utwór nie przeszedł. Stwierdził, że on nie będzie tańczył do takiego wycia. Że jemu podoba się James Brown... Ale jak to, miałabym tańczyć np. do " It's a man world"?:P

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrela a kiedy wychodzisz za maz??

• magda sz Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ! właśnie przyczaiłam na filmiku z 1 tańca że moja teściówka jak my tańczyliśmy wpierdzielała kotleta ze swoją rodzinką, nawet nie spojrzeli w naszą stronę! Miło... ciekawe co jeszcze zobaczę na nagraniu od kamerzysty bo on nagrywał z innej perspektywy.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 października... ;) Za 3 i pół miesiąca ;P Mało czasu kruca bomba!

psioszka11, Maniuś, 0na88, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Wiecie co ! właśnie przyczaiłam na filmiku z 1 tańca że moja teściówka jak my tańczyliśmy wpierdzielała kotleta ze swoją rodzinką, nawet nie spojrzeli w naszą stronę! Miło... ciekawe co jeszcze zobaczę na nagraniu od kamerzysty bo on nagrywał z innej perspektywy.

Ahaha ;) tego samego mogę się spodziewać po swojej ;P W ogóle boję się, żeby na wesele w dresie nie przyszła i swojej nieśmiertelnej katanie ( kamizelce).

Edit. Dobrze, że nie na papierosku była :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 13:40

Zetka, Migotkaa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia to super wiadomości! Trzymam kciuki!!!!

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaaaa odpisał coś też sprzedawca z allegro odnośnie przesyłki za pobraniem :D?

bzkxskf.png
‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ