SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
0na88 wrote:z tych cichszych to widze ze jest Madela Swing
http://www.smyk.com/medela-swing-laktator-elektryczny-dwufazowy-i-smoczek-calma-zestaw,p1044874310,swiat-niemowlaka-p
ale cena tez dwukrotnie wyzsza
Ta elektric jest na prąd - czyli trzeba siedzieć przy kontakcie elektrycznym (a nie w każdym szpitalu jest przy łóżku) i faktycznie jest bardzo głośna - jak dla mnie porównywalnie do kosiarki, ale ponoć dzieci lubią ten dźwięk. Ta Swing jest na baterie i jest trochę cichsza, ale też słychać. Najcichsza była Madela Harmony, ale jest ręczna.0na88, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Ta elektric jest na prąd - czyli trzeba siedzieć przy kontakcie elektrycznym (a nie w każdym szpitalu jest przy łóżku) i faktycznie jest bardzo głośna - jak dla mnie porównywalnie do kosiarki, ale ponoć dzieci lubią ten dźwięk. Ta Swing jest na baterie i jest trochę cichsza, ale też słychać. Najcichsza była Madela Harmony, ale jest ręczna.
Z tego co czytalam to ta medela elektric dziala takze na baterie
małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Myszko, tak jest to opisane w Belly:
Masaż krocza jest to przygotowanie krocza do porodu w celu zminimalizowania ryzyka pęknięcia lub potrzeby nacięcia krocza podczas porodu.
Masaż krocza oswoi Cię również z uczuciem rozciągania w czasie porodu i tym samym w odpowiednim momencie oszczędzi Ci stresu (spowodowanego nieznajomym dotąd uczuciem) i pozwoli Ci zrelaksować mięśnie i pomóc Twojemu ciału w pracy.
Na masaż krocza przeznacz sobie około 10 minut dziennie – wydaje się sporo, ale naprawdę warto!
Instrukcja masażu krocza:
1. Zaopatrz się w olejek (np. olejek jojoba, oliwę z oliwek, lubrykant lub specjalny olejek do masażu krocza);
2. Najlepiej przed rozpoczęciem masażu weź ciepłą kąpiel lub zrób 10 minutowy, ciepły kompres na okolice pochwy i odbytu, aby ułatwić rozciąganie i zrelaksowanie mięśni.
3. Umyj dokładnie ręce i połóż się na plecach lub siądź w wygodnej pozycji tak, aby móc sięgnąć kciukami do pochwy.
4. Włóż obydwa kciuki (nawilżone olejkiem) do pochwy na głębokość około 2-3 cm, delikatnie naciśnij w dół i lekko na boki dolną ściankę pochwy (tą pomiędzy odbytem a wejście do pochwy). Przytrzymaj około 2 minuty, tak aby czuć zdecydowane ciśnienie, rozciąganie tych okolic. Oddychaj wolno i głęboko, jednocześnie postaraj się zrelaksować mięśnie.
5. Następnie rozpocznij delikatne, powolne masowanie dolnej ścianki pochwy w tą i z powrotem na kształt litery U (od godz. 3 do 9 i z powrotem) przez około 3 minuty.
6. Odpocznij i powtórz ćwiczenie.
Dobrze jeśli w masażu może pomóc Ci Twój partner, będzie on miał łatwiejszy dostęp do masowanych miejsc, aniżeli Ty z dużym już brzuchem.
I film instruktażowy
http://www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspxlys lubi tę wiadomość
-
Miru wrote:Dzień dobry wszystkim
Nie dość że nie mogłam do 2 usunąć, co 30 minut siusiu to jeszcze o 7 mnie administracja obudziła z jakąś kartka do podpisu
Co do masażu krocza to po pierwsze nie wolno go robi gdy ma się jakiś stan zapalny tzn pchać palce do środka.
Ja robie trochę inaczej bo jestem delikatna i za chwilę coś by mi wyskoczyło.
Palcem opuszkami tylko lekko na dole do wejścia pochwy smaruje dużo olejku a tak to skórę w około. No naciągam bo ten olejek powoduje że skóra sama jest podatna na rozciaganie. Wiec dodatkowo jej nie naciągam. Koleżanka tez tak robiła i urodziła bez nacierania. Wzięła olejek na poródowce In polewa li krocze cały czas. -
Amberla wrote:Dziewczyny... Mam sprawę... Szukam piosenki na pierwszy taniec... i ciężko. Generalnie mój ma w ogóle pomysł, żeby na początku zacząć statecznie ale tylko przez chwilę a potem coś z jajem... Ale sama nie wiem... Jakimiś wybitnymi tancerzami nie jesteśmy, wiec trzeba by było iść do szkoły pouczyć się ;P Powiedzcie mi jakie wy miałyście utwory, jak to wyglądało
Może coś mnie natchnie, pomoże
a później przesliśmy w rumbę
do utworu https://www.youtube.com/watch?v=2GOLnWz_Osc
wzięliśmy kilka lekcji tańca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 13:27
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Więc tak: Ja kupiłam Lovi Prolactis.... O ile na początku byłam zadowolona to pod koniec po jakiś 3 miesiącach już nie. Jakby przestał działać na moje piersi. Nie wyciągął. Mleko było a on dupa. Moja koleżanka z kolei używała i Medeli i Canpolu i o dziwo poleca bardziej Canpol. Mówi, że komfort o niebo lepszy, przyjemnie, sprawnie, dobrze ciągnie
Była super zadowolona
Wiec za jej radą kupie teraz Canpol elekryczny.
Dzięki dziewczynki za piosenki. Będę teraz sprawdzać i myśleć
Zaproponowałam mojemu " Psalm dla Ciebie " Rubika i " I tak będę z Tobą" Lemona. Żaden utwór nie przeszedł. Stwierdził, że on nie będzie tańczył do takiego wycia. Że jemu podoba się James Brown... Ale jak to, miałabym tańczyć np. do " It's a man world"?Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Wiecie co ! właśnie przyczaiłam na filmiku z 1 tańca że moja teściówka jak my tańczyliśmy wpierdzielała kotleta ze swoją rodzinką, nawet nie spojrzeli w naszą stronę! Miło... ciekawe co jeszcze zobaczę na nagraniu od kamerzysty bo on nagrywał z innej perspektywy.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Wiecie co ! właśnie przyczaiłam na filmiku z 1 tańca że moja teściówka jak my tańczyliśmy wpierdzielała kotleta ze swoją rodzinką, nawet nie spojrzeli w naszą stronę! Miło... ciekawe co jeszcze zobaczę na nagraniu od kamerzysty bo on nagrywał z innej perspektywy.
Ahahatego samego mogę się spodziewać po swojej ;P W ogóle boję się, żeby na wesele w dresie nie przyszła i swojej nieśmiertelnej katanie ( kamizelce).
Edit. Dobrze, że nie na papierosku byłaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 13:40
Zetka, Migotkaa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość