SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Laura sama bym chciala wiedziec czemu mam takiego pecha z tymi zakupami na allegro, teraz musze zrobic jakos zwrot w paczkomacie, maz w pracy zamiast pracowac siedzi nad tym zwrotem, bo to jego konto i nigdy nic nie zwracal
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry. Komentarze odnośnie wagi i brzuszka bez komentarza
Karolina, ślicznie wyglądasz. A brzuszek moim zdaniem wcale taki ogromny nie jest, za to ładny i zgrabny.
Ja z pierwszym synkiem startowałem z 49kg i na koniec miałam 67czyli +18
po porodzie zeszło od razu do 61, a potem to w ciągu miesiąca chyba wróciłam do wagi. Teraz startowałem również od 49 a teraz mam już +10
nie przejmuje się póki co
Ja od wczoraj ból gardłamiałam miesiąc spokoju. A jak wzięłam prwnalen syrop to myślałam że z godzinę wymiotuje. Teraz śniadanie zjadłam i też mi jakoś niedobrze. Chyba Michaś juz mocno ściska żołądek.
Co do Minky to ja mam i kocyki i pościel i poduszki i przytulanki i chyba w 30st będę praca. Do tego wrzucę te chusteczki wylapujace kolor.
A wczoraj wygrałam torbę do szpitala wiec w tym tyg pakujeRemont idzie ku końcowi
Miłego dnia.Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witajcie!
Karolinka ja teraz byłam na weselu w ten weekend no i powiem Ci, że nie było źle.
Nawet kilka wolnych tańców wykonałam.
A ten czas leci szybko, jeszcze około 2 miesiecy do porodu
Dziewczyny a te skarpetki na pewno są bezpieczne w ciazy? Moja mama używała tych -> http://www.soulima.pl i ich na pewno nie można w ciąży stosować. Ja nie odczuwam potrzeby stosowania tych skarpetek. Chodzę na pedicure raz w roku i codziennie smaruje stopy kremami i są ok.małaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Mi farmaceutka powiedziala, ze sa bezpieczne i ze nic tam nie dostaje sie do krwioobiegu i to sa kwasy roslinne czy jakos tak. Poczytalam tez opakowanie i nie ma nawet wzmianki, zeby kobiety w ciazy musialy sie skonsultowac z lekarzem przed uzyciem
chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zetka te złuszczające. Regenerujące zakłada się już po tym jak naskórek zejdzie.
http://www.aptekagemini.pl/lb-maska-d-stop-nasacz-skarpeta-zlusz-40ml.html
Chcebycmama to zależy od składu babka w aptece mówiła że te można.chcebycmama, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hejka. Dziewczyny, czy któraś z Was ma przepuklinę? Ja mam
i wczoraj wieczorem maleńka zmieniła ułożenie w brzuszku (na lewą stronę się przesunęła, pod to newralgiczne miejsce) i jest lekko tkliwa ta przepuklina (jest maleńka raptem ma 0,5cm). Masowałam to miejsce, nic mi tam nie wystaje, ani nie czuć żadnego guzka - po prostu taki dyskomfort. Matko Bosko Kochano...niech se idzie w cholerę!
Patrzę na mój suwak, a tu 8 m-c. A na wadze dzisiaj 0,2kg mniej niż tydzień temu (+9,5kg).chcebycmama, Laura, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Pare zdjec z pokoiku Malego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:28
aaaaga, Laura, psioszka11, niecierpliwa, Martucha86, zabka11, Weridiana, 0na88, AgaSad, Lady Savage, lys, małaMyszka, ekropka, magda sz, Aga89, Paula_071, mamasia, bosa, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja startowałam z waga 52 na ostatniej wizycie trzy tygodnie temu było już prawie 62 ale na wizycie u diabetologa teraz w czwartek miałam 59 więc spadłam po tej diecie dzisięciodniowej
martwi mnie to trochę.
Jutro wizyta i zobaczymy jak Dominiś urósł, ważne żeby on rósła ja mogę stać z wagą w miejscu.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
A i jeszcze part 2
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:28
Laura, 0na88, niecierpliwa, zabka11, Martucha86, Lady Savage, psioszka11, lys, Weridiana, małaMyszka, ainer85, magda sz, Aga89, Paula_071, bosa, mamasia, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Maniuś wrote:A i jeszcze part 2
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/80b403b5c382.jpg
Uwielbiam ten widok an suszarce:)
Zdradz czym dokarmiasz storczyki że tak kwitna? obcinasz jak przekwitną czy zostawiasz?Maniuś, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny,
Odwiozlam córkę do szkoły,wsiedli w autokar i na wycieczkę, powrót w piątek. Coś czuję że będę się martwić do piątku. Teraz rozumiem moją mamę jak czekała na mnie.
Mam nadzieję że będzie to dla Laury fajny wyjazd.
Dzisiaj na obiad chcę zrobić pieczona wołowinę, macie jakiś fajny przepis?
Co do nietaktownych komentarzy to przeważnie wydają je ludzie bez lustra w domu
Pościeli do wózka nie kupowałam, jakoś dla mnie wózek to pojazd transportowy i jak dzidziuś zaśnie to zawsze jest kocyk czy pieluszka. Pościel kojarzy mi się tylko z łóżkiem.
Chociaż koleżanka miała zawsze pościel w wózku. Tak więc co kto lubi
zabka11, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Żabka, Krzysiek ściąga Grę o tron z sieci...serial jak wiesz mega dobry ...chociaż jest dość dużo przemocy i golizny...może dlatego wciąga; ) no i te nagłe zwroty akcji!
Laura, jak mierzyłam poziom cukru po tej nutelce to serce prawie mi stanęło; )...ale cukier w normie! Czasem trzeba zjeść troszkę słodkiego...wszystko z umiarem. No i dobrze, że jest gorzka czekolada!
W ubiegłym tygodniu oglądaliśmy nasza porodówke:)! Dobrze, że można się oswoić z tym miejscem. Na SR pytałam o kosmetyki do pielęgnacji Malca ale położna nie zarekomendowala nic szczególnie. I ciągle mam dylemat. Uznaliśmy ze jeśli Mały nie będzie miał problemów skórnych nie zaczniemy od oilatum. Mam zatem zagwozdke...co kupić
? Jakie są marki kosmetyków dla dzieci? J&J, Nivea, Bambino, Ziajka...coś jeszcze?
Karola brzuszek śliczny...zawsze jak jestem u lekarza nie mogę się nadziwić, ze nie ma dwóch takich samych brzuszków...każdy wygląda inaczej i w każdym jest jedyny w swoim rodzaju Maluszek!
zabka11, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Witamy sie i my, Maja leniwiec pospolity wczoraj wieczorem ruszyla sie kilka razy, rano dostlownie wytargalam brzuch zeby sie ruszyla bo juz zawalu dostawalam no i sie troche poruszala ale takie to wymuszone bylo...ajj ale leniwiec! jutro wizytka, ciekawe jak tam moja szyjka sie ma.
Karolina u mnie 10-10.5 kg na plusie, uwazam ze to nie duzo jak na ten tydzien, mysle ze do 15 max dobije w najciezszym scenariuszu, z jedzeniem sie w ogole bie ograniczam, takze nie dygajwstajemy na sniadanko, zamowie tez materialy na posciel do wozka, mam koldre i podusie ale nie moge znalezc na alegro pasujacych wymiarow poscieli. Musze te sciany przemalowac w tym tyg, tylko kogo by tu do pomocy sciagnac, maz powiedzial ze nie bedzie malowal scian 1.5 roku od remontu bo sa za "nowe" wiec zrobie to bez niego, jakiegos kolege poprosze o pomoc a jemu niech bedzie glupio. O moze nawet jutro na dzien ojca
-
Manius - piekne storczyki - zdradz sekret hodowli
Jade po julcie i od razu podrzuce tesciowej wor ciuszkow 0-3m do prasowania;)
Zajrze tez do apteki zapytam o cene tych skarpetek. Do tego wizyta w bibliotece i cukierni, rossman, po powrocie gotowanie obiadu i pranko gondoli i fotelika.
A jutro piore minky i materacyk z wozkai kolejna porcje ciuszkow Klary -biale i rozowe poprane i posegregowane, zostaly mi jeszcze kolory.
Aaaaa i te misiowate rzeczy wyplukalam dzis w lenorze bialym i jest duuuuza poprawa :)sa miekkie i cuuuudnie pachnaManiuś, małaMyszka, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość
-
dzień dobry w Poniedziałek
u mnei dziś humor okropny od paru dni chodze zła jak osa nie wiem o co mi chodzi.. do teogo wgl nie mam apetytu i co chwile mnie coś boli...
tak jak wam pisałam o tych bólach miesiączkowych.. i postanowilam ze wczoraj caly dzień przeleże w łożku nic zupełnie nic nie robiłam aaa bo zauwazyłam ze w sobote wieczorem złapały mnie silne bóle brzucha trzymały z 3 h nawet z tego wszystkiego biegunke dostałam ale wziełam nospe położyłam się i dosłownie nie ruszałam się niczym i bóle przeszły tak samo było wczoraj jak caly dzień przeleżałam to nic wgl mnie nie bolało nawet obyło się bez nospy dziś wstałam umyłam mopem podłogi i to byl błąd bo znowu boli... tak na dole brzucha.. ajć..
dziewczyny czy któraś się odważyła i sprawdziłą sobie sama szyjkę ??
Kusi mnie by sobie samemu sprawdzić ale boje się jakoś sobie tam palca włóżyc. gdy nie byłam w ciąży to sprawdzenienie ni było dla mnie problemem ale teraz sama nie wiem..
aa piszecie że opadł wam brzuch jak to zobaczyć.. mi np w sobote znajoma poweidziała dlaczego mam tak nisko brzuch ja patrzałam w lustrze i nic nie wiedze pytałam mojego męża jak zwykle stwierdził ze szukam problemu.. ech...Weridiana, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość