X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jerunku jak Was czytam to jestem daleko w tyle XD ani torba nie spakowana, ani ciuszki Zuzi nie wyprane XD a to lada dzień mamy lipiec. Jak wrócę z nad morza to się muszę za to zabrać. A ja dziś zrobiłam znowu serię badań, ręce po kłute jak u narkomanki ;/ ja nie rozumiem jak można tak pokłóć by śnice były ;/ litości XXI wiek i pielęgniarki z tytułami mgr ;/. No tak więc, zrobiłam morfologię, toxo po raz 2, i kreatynę (chyba to się tak nazywa) glukozę, i coś jeszcze na g z krwi, ale nie pamiętam, coś potrzebne diabetologowi, w środę mam u niego wizytę, a za tydzień w poniedziałem zobaczymy Zuzię, no ostatnio było 1200 szczęścia :) ciekawe ile teraz.

małaMyszka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie :) Miałam pierwszy raz robione KTG, jutro Mąż zawozi mnie do szpitala. Z badania wyszło, że miałam skurcze. Nawet na poziomie 60%, a ja ich nie czułam. Mam tam jechać skontrolować.

psioszka11, małaMyszka, Lady Savage, Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo wlasnie odnosnie wyników moj gin już 3 raz zleził mi toskoplazmoze abym robiła jakieś dwa rodziaje..
    czy wy też tak czesto to robicie ??
    no ja dopiero wizyta 07.07
    hm.. co za data
    05.07- urodziny mojego meża a
    08-07 urodziny moje ;)

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też mam dwie po kłute, bo z jednej nie bardzo chciało lecieć. Da się wytrzymać:)
    Bosz...jakiego mam lenia!Nic mi się nie chce! Nic nie zrobiłam prócz prania i pewnie nie zrobię, bo już mi się oczy zamykają:/
    Zastanawiam się czy przejdzie po porodzie, bo jak tu tak spać w dzień z dzieckiem?! Będzie tyle rzeczy do roboty, no i maluszka ogarnąć, dom,psa...ehh.
    Mam pytanie do dziewczyn posiadających psa i mieszkających w bloku- macie już jakiś plan na spacer z psem i dzieckiem?Jak to się zapakować-i dziecko i psa?!

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka - biorę się za to pisanie, ale zabrać się nie mogę... Co prawda książka już przygotowana, ale czekam na kuriera... wtedy dostanę powera i będę chciała zrobić wszystko na raz...

zabka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Ja dziś też mam dwie po kłute, bo z jednej nie bardzo chciało lecieć. Da się wytrzymać:)
    Bosz...jakiego mam lenia!Nic mi się nie chce! Nic nie zrobiłam prócz prania i pewnie nie zrobię, bo już mi się oczy zamykają:/
    Zastanawiam się czy przejdzie po porodzie, bo jak tu tak spać w dzień z dzieckiem?! Będzie tyle rzeczy do roboty, no maluszka ogarnąć, dom,psa...ehh.
    Mam pytanie do dziewczyn posiadających psa i mieszkających w bloku- macie już jakiś plan na spacer z psem i dzieckiem?Jak to się zapakować-i dziecko i psa?!

Psioszka mi sie to po nocach sni , i cholera nie wiem jak to pogodzic :/
    szczegolnie ze ja ze swoja musze wychodzic na smyczy , bo sasiedzi sie burza ze pies warczy - a ona bidula tak oddycha , no ale dzieci sie boja - rozumiem.
    Nie mam pojecia jak to pogodzic a przeciez niemowlaka nie zostawie samego w domu , czy nie bede targac ze soba o 22 na nocne wyjscie z psem - zalamana jestem tym tematem :(

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wITAM KOCHANE PO WEEKENDZIE!!! :D

CHCIAŁAM SIĘ OFICJALNIE POCHWALIĆ, ŻE MOJA WYPRAWKA JEST KOMPLETNA :D. POŚWIECIŁAM CAŁY WEEKEND I POZAMAWIAŁAM, POKUPOWAŁAM WSZYSTKO CO CHCIAŁAM :D WCZORAJ BUJNĘLIŚMY SIĘ JESZCZE DO KRAKOWA PO KOŁYSKĘ I WSZYSTKO JUZ JEST ! CIESZĘ SIĘ BARDZO, ŻE JUŻ JEST Z GŁOWY. TERAZ MUSZĘ POCZEKAĆ AŻ POPRZYCHODZI POŚCIEL, ROŻEK I TE INNE DUPERELE I WYPIORĘ I MOGĘ CZEKAĆ :D.
    CAŁY WEEKEND WAS NIE CZYTAŁAM I MAM NADZIEJE, ŻE WSZYSTKO U WAS OK. NADROBIĆ BĘDĘ MOGŁA DOPIERO WIECZOREM, BO MUSZĘ CHAŁUPĘ OGARNĄĆ, A DOPIERO WRÓCIŁAM DO DOMU. RANO POJECHAŁAM NA POBIERANIE KRWI I LATAŁAM ZA PREZENTEM DLA MOJEGO PIOTRULI I TAK SIĘ ZESZŁO. A TO WYRKO DLA NASZEJ MAŁEJ, PODOBA MI SIĘ JESTEM ZADOWOLONA :) MIŁEGO DNIA

mj1h95.jpg

vxyt5g.jpg

2zir3ac.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 15:42

lys, Martucha86, 0na88, niecierpliwa, Maniuś, Migotkaa, Weridiana, Laura, Neyla, małaMyszka, magda sz, Lady Savage, Aga89, Paula_071, zabka11, bosa, mamasia, kasiuleek, Y lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Zastanawiam się czy przejdzie po porodzie, bo jak tu tak spać w dzień z dzieckiem?! Będzie tyle rzeczy do roboty, no i maluszka ogarnąć, dom,psa...ehh.

Psioszka ja też się zastawiam jak będą wyglądały nasz spacery po po porodzie. Mamy beagla, która na smyczy i tak chodzi swoimi ścieżkami.. bo tu trzeba powąchać i tam coś pachnie.. eh, normalnie boję się pierwszego wspólnego (ja, pies i wózek) spaceru. Ale ja póki co innej opcji nie widzę. Wiem, ze koleżanka wynajmowała kogoś do wyprowadzania psa, ja chyba się na to zdecyduję jedynie w ostateczności.. bo może akurat się jakość dogadamy z moja beagielką:)

psioszka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa i Zabka...powiem Wam szczerze ze ja te storczyki tylko podlewam dosc solidnie woda raz w tygodniu...zasnych odzywek-nic :) nie obcinam jak przekwitna...teraz juz 3 raz mi zakwitly :) kazdy mi sie pyta o nie :)
    Chyba mam taka reke do kwiatow(odpukac) bo nawet gwiazda betlejemska kwitnie u mnie caly rok :) :) :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24915ed0160f.jpg

0na88, Weridiana, Laura, ekropka, Neyla, małaMyszka, magda sz, Aga89, Paula_071, zabka11, bosa, mamasia, kasiuleek lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wozek najwyzej bede na raty wciagac do mieszkania , mieszkam na I pietrze w bloku nie ma windy - odepne gondole , psa ze smyczy - w mieszkaniu ich pozostawiam i zlece po stelaz , albo w ogole go zostawie na klatce na dole ( tylko ze cholera boje sie kradziezy ).

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka, Ona ja mieszkalam w bloku (z winda) i psem :-)
    powiem ze nie bylo latwo tzn. rano maz wychodzil przed praca, pozniej ja i dzidzius i pies na poranny spacer, powrot do domu i sprzatanie lub gotowanie. kiedys chcialam to polaczyc ale to po prostu byla meczarnia, z niczym sie nie wyrabialam wiec w jeden dzien bylo czysto a w drugi byl obiad.
    maz tez zaczal gotowac i kombinowac co tu zrobic na dwa dni do jedzenia.
    nastepnie okolo poludnia byl spacer z malenstwem - pies w domu .
    powrot i po poludniu wyjscie malenstwo plus pies.
    powrot i czasem jeszcze wychodzilam z coreczka lub jak byla nieciekawa pogoda to dopiero maz wieczorem wychodzil po przyjsciu z pracy.
    moja Dorcia-piesek byla kochana pilnowala Laury ale niestety nie moglam jej poswiecic juz tyle czasu i bylo mi ciezko, jej tez sie przez to oberwalo .
    jak zdecydowalismy sie na emigracje to pieska zostawilam mamie i chyba byl to wtedy bardzo dobry wybor bo mama ja rozpieszczala - tak jak ja wczesniej.

0na88, ekropka, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda!!! Super filmik ! Ja oczywiście co zrobiłam? Rozpłakałam się :)

magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka- toxo robi się co 2 msce- mi tak gin mówiła- dzisiaj też robiłam.

Co do psów to właśnie też się zastanawiam.Ja mojego Uwaga! znoszę na rękach, bo szczeka strasznie jak idzie na smyczy- bo tak się cieszy,ale rozumiem,że sąsiadom to może przeszkadzać. Dwoje nie zabiorę na ręce,plus torba itp rzeczy. Wczoraj właśnie gadałam z kuzynką, która ma świetną rękę do psów i podpowiedziała mi,żeby robić tak: ubrać siebie, ubrać psa w szelki, na końcu małego i potrzebne rzeczy.Otworzyć drzwi od domu i spuścić psa (zakładam,że jest zamknięta zawsze brama- u nas z reguły tak jest) na dół, gdzie stoi wózek. Włożyć małego,zapiąć psa na dole w bramie i wyjść. U mnie będzie tylko jeden problem- szczekanie jak będzie leciał na dół i czekał, ale trudno. No i mówiła,żeby już próbować tak. Czyli ja zamykam drzwi od domu,a on zlatuje sam na dół i czeka,ale ja jakoś nie mam odwagi :/
    Boję się tego strasznie, jak to będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 12:36

Weridiana, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje:)

Ta kuzynka to nawet najpiekniesza kobiete na swiecie obgada:p
    Marta(bedzie chrzestna Poli) ma synka 11miesiecznego,no i zaczal chodzic niedawno,wstawila.filmik na fb jak biegnie i sie cieszy a ta menda "teraz bedzie juz tylko gorzej"
    ...
    Ludzie sie ciesza,gratuluja a ta musi dopiec. Oczywiscie dla mnie tez nagadala jaki to porod jest straszny itp.

Co do toxo-ja mialam tylko raz... :/ dopoero sie zczailam :o

Przyszly kosmetyki Poli z gemini;)
    Ale ta mustela pieknie pachnie:) dzidziusiowo;)

Prawie sie poplakalam ze smiechu z majtek wielorazowych :D kupilam baby ono,wzielam xl mimo ze nosze L no i jednak moglam.wziac L,sa troche za duze,ale moze w sumie bedzie wygodniej? Ale tez zastanawiam sie czu beda mi dobrze trzymac te podklady? Moze lepiej dokupic mniejsze?

Weridiana, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze trzeba pamietac ze po trudzie usypiania dziecka - dzwonil domofon , pies sie rozszczekal i koniec spania a ja wsciekla :-/

pomimo wszystko mysle ze warto miec psiaka lub inne stworzenia w domu. zgadzam sie ze wplywa to bardzo dobrze na rozwoj dziecka.
    jednak trzeba wypracowac sobie jakis system no i wszyscy domownicy musza sie zaangazowac ;-)

teraz tez mamy pieska ale jest inaczej bo mieszkamy w domku i mamy ogrodek wiec w razie czego wypuszcze psa i tyle, poza tym moja corcia juz sie nie moze doczekac spacerow i powiedziala ze ona bedzie chodzila z Emma a ja z psem :-)

0na88, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka , najwyzej bedzie szczekac - zakladam ze nie wychodzisz z psem jak trwa cisza nocna wiec sasiadow miej w powazaniu , no chyba ze kaganiec ? tzn widzialam taki sciagacz na psi pyszczek ze pies nie moze pyska otworzyc wiec i szczeknac sciagalabys mu na dole no ale to dodatkowa robota...a przy dziecku bedzie jej ogrom.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja toksoplazmowa i IGG i IGM mam ujemne , i lekarka co dwa miesiace karze mi sprawdzac czy sie nie zarazilam.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry sierpnioweczki :)
    Wczoraj probowalam cos napisac, ale cos mi sie zablokowalo i nie dodalo posta.
    Jak patrze ile wy macie tych wszystkich dupereli i roznych dziwnych akcesoriow, to przyznaje - jestem daleko w czarnej dupie.
    Ostatni tydzien, to byla jakas masakra - to moje przeziebienie tak mi dalo w kosc. Zaatakowalo zatoki i wszystko splywalo mi do gardla, cos okropnego. Nie moglam spac, budzilam sie co godz, bo az sie dusilam. Dwie noce, to spalam na polsiedzaco, bo inaczej dusilo, kaszlalam co doprowadzalo mnie do wymiotow, jeden koszmar. Nie wygodnie, zasnac ciezko, oddychac ciezko, bylam ledwozywa. Ostatnie dwie noce wzglednie przespane, czuc juz poprawe i powoli wracam do zywych.
    Udalo mi sie w koncu zamowic posciele do lozczka, jedna juz przyszla - ale smierdzi, nawet przez zatkany nos czuje, fuj. Troche tych nkezbednych drobiazgow, aspirator do noska, filtry, jeszcze kilka pieluch tetrowych, podklady poporodowe i te nakladki laktacyjne. Trzeba odhaczyc check liste i zobaczyc co jeszcze zostalo do kupienia. W tym tygodniu trzeba bedzie zajechac do szwagrow i zabrac jeszcze kilka szpargalow typu komoda kompielowa, przewijak i zobaczyc co jeszcze mogliby nam pozyczyc ;) Z powaznieszych rzeczy musze sobie jeszcze zakupic koszule nocne, fotelik dla malego i wybrac konkretnie juz wozek. Nie chce naciagac rodzicow i myslalam o uzywanym wozku BD Lupo, zobaczymy co oni na to. Bo ja moge miec skrupuly, a oni beda chcieli kupic absolutnie nowy. Wiecie jak to jest ze zwariowanymi dziadkami. Tym bardziej, ze wiedza ile nas kosztowalo, zajscie w ciaze - czasami mam wrazenie, ze chca nam to jakos zrekompensowac. Choc moja mam jest bardziej jak naszej Karoliny - kupilas, to super. Ile? To ci oddam. Jakbym conajmniej dla niej kupowala. A jak jestem na spozywczych zakupach, to tez wpycha sie, ze placic za mnie. Zawsze jest "dobra, dobra, wy juz macie swoje wydatki". Nie ma z czym dyskutowac ;)
    Milego dnia kochane ;)

Weridiana, niecierpliwa, psioszka11, magda sz, małaMyszka, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Olinka- toxo robi się co 2 msce- mi tak gin mówiła- dzisiaj też robiłam.

Co do psów to właśnie też się zastanawiam.Ja mojego Uwaga! znoszę na rękach, bo szczeka strasznie jak idzie na smyczy- bo tak się cieszy,ale rozumiem,że sąsiadom to może przeszkadzać. Dwoje nie zabiorę na ręce,plus torba itp rzeczy. Wczoraj właśnie gadałam z kuzynką, która ma świetną rękę do psów i podpowiedziała mi,żeby robić tak: ubrać siebie, ubrać psa w szelki, na końcu małego i potrzebne rzeczy.Otworzyć drzwi od domu i spuścić psa (zakładam,że jest zamknięta zawsze brama- u nas z reguły tak jest) na dół, gdzie stoi wózek. Włożyć małego,zapiąć psa na dole w bramie i wyjść. U mnie będzie tylko jeden problem- szczekanie jak będzie leciał na dół i czekał, ale trudno. No i mówiła,żeby już próbować tak. Czyli ja zamykam drzwi od domu,a on zlatuje sam na dół i czeka,ale ja jakoś nie mam odwagi :/
    Boję się tego strasznie, jak to będzie.

o to by się zgadzało dlaczego musze kolejny raz robić

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Żabka, Krzysiek ściąga Grę o tron z sieci...serial jak wiesz mega dobry ...chociaż jest dość dużo przemocy i golizny...może dlatego wciąga; ) no i te nagłe zwroty akcji!
    Laura, jak mierzyłam poziom cukru po tej nutelce to serce prawie mi stanęło; )...ale cukier w normie! Czasem trzeba zjeść troszkę słodkiego...wszystko z umiarem. No i dobrze, że jest gorzka czekolada :)!
    W ubiegłym tygodniu oglądaliśmy nasza porodówke:)! Dobrze, że można się oswoić z tym miejscem. Na SR pytałam o kosmetyki do pielęgnacji Malca ale położna nie zarekomendowala nic szczególnie. I ciągle mam dylemat :/. Uznaliśmy ze jeśli Mały nie będzie miał problemów skórnych nie zaczniemy od oilatum. Mam zatem zagwozdke...co kupić :/? Jakie są marki kosmetyków dla dzieci? J&J, Nivea, Bambino, Ziajka...coś jeszcze?
    Karola brzuszek śliczny...zawsze jak jestem u lekarza nie mogę się nadziwić, ze nie ma dwóch takich samych brzuszków...każdy wygląda inaczej i w każdym jest jedyny w swoim rodzaju Maluszek :)!
    jest jeszcze bambi - pollena stara polska chyba jeszcze firma

Martucha86 lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 1324 1325 1326 1327 1328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ