X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Chcebycmama - ja od kilku dni też coś takiego czuję na samym dole i też mam podejrzenia że to czkawka.. synek był ułożony pośladkowo - może się w końcu odwrócił.. dziś wizyta więc wszystko będzie jasne:)
    Ciężko Was nadrobić dziewczyny:) ale zaglądam regularnie i trzymam kciuki za nas:)
    ja też chyba zrobię listę dla mojego męża bo normalnie nie ruszymy z miejsca z tym pokojem, do niedawno ten pokój to była nasza taka graciarnia więc naprawdę sporo czasu nam zajęło doprowadzenie go do ładu, teraz zostały kosmetyczne rzeczy i co..nic.. czekają a mnie już nosi.. fakt że mąż mega zapracowany bo jak na złość wszyscy coś chcą na wczoraj a jak przychodzi to zalega przed tv, weekendy ostatnie jakieś zwariowane albo wyjazd, albo wesele albo praca a czas się kurczy..
    Chyba zabieram się za tą listę dla M:)

U nas też pokój małego wcześniej był takim roboczym pokojem w którym było dosłownie wszystko ( a głównie poremontowe narzędzia męża i teścia )i samo odgracenie było wielkim wyczynem, ale później coraz mniej było widać efektów :)

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Tak, Amberla ma racje. I to 1000 pln to nie jest becikowe, tylko tak jakby "macierzyński", dla tych co im normalny macierzyński nie przysługuje.

Udało mi się dodzwonić do gin, przyjmie mnie przed pacjentkami na szybkie usg.

To fajnie :)

O której masz się zgłosić ?

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka trzymamy !

Katarka, chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka trzymamy mocno kciuki!
    Będzie dobrze zobaczysz.

Katarka, chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z zakupow.bylam w dzieciecej hurtowni porozgladac sie za wanienkami i najmniejsze bylo 86cm i kosztowaly 25zl....zatem zamowilam z allegro ta wanienke z Ikei :)
    Potem obok zajrzalam na szmatki, dzis bylo wszystko po 1zl i sie troche oblowilam :) kupilam sobie sweterek i bluzke ( na `po`ciazy), a maxi sukienke turkusowa z dzianiny i takie wdzianko a`la szlafrok bez rekawkow na teraz :) szczegolnie sie ciesze z tej sukienki bo lezy fajnie i nie wygladam w niej jak slonica :)
    I obkupilam julcie w sukienke, 2pary jinsow rurek, spodenki krotkie i bluzeczke.
    I nawet dla Klary na 9-12 m kupilam zarabiste jeansy z h&m ;)
    I za to wszystko zaplacilam 10zl :D

Uradowana od ucha do ucha pojechalam na ryneczek po truskawy, czeresnie, pomidory i kalafiora. Potem jeszcze zakupy w lidlu na wieczorne mini pizze i dotarlam do domku.
    Zasiadlam wyprostowac troche nogi, ale za pol godz musze odebrac jule ze szkoly, takze dlugo nie odpoczne ;)

Wcinam czeresnie i ide was poczytac :)

mamasia, niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Nasze literki właśnie przyszły przed chwilką, pokaże jak już będą nad łóżeczkiem wisiały :)
    czekamy, czekamy :)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka ja nie mam sokwirowki, kupuje w supermarkecie 3l soku royal aple: jablko i buraczek, schlodzony smakuje pysznie :) no i tak na okolo tydz mi wystarcza.

Lys piekne literki, dlugo na nie czekalas?

Widze ze pora 11:30-13:15 to pora na drzemke sie zrobila, oczy mi sie zamykaja po 11, klade sie, puszczam Mai pozytywke, ona tam szaleje troszke i obie zasypiamy.

Cos mi sie nie zgadza z tym 2013 becikowym, przydzwonie i sie dowiem bo babka w urzedzie jak bylam po zaswiadczenie o prawie do glosowania mowila ze liczy sie ostatni rok z ktorego sie rozliczylam.

Katarka bedzie dobrze, dzidzia pewnie chciala troche postraszyc :)

Rybka a Ty jak tam? Bylas w szpitalu?

Katarka, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa... i zapomniałam Wam napisać, że mężu bardzo się dziś zdziwił widząc tatusiowy kubek rano przy śniadaniu :) popatrzył i od razu uśmiech od ucha do ucha także chyba niespodzianka się udała :) [ a zerkałam na niego z ukradka :P ]

Laura, chcebycmama, lys, magda sz, niecierpliwa, Maniuś, Paula_071, zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    To fajnie :)

O której masz się zgłosić ?

o 14.45 :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda literki zamówiłam po południu 16.06, a dostałam dzisiaj (wysyłka pocztą poleconym była gratis)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli około tygodnia, no to akurat może ściany będą już gotowe :)

Mamasia kurcze ja się właśnie głowię co temu mojemu kupić na dzień ojca, kubek dostał na mikołaja razem z testem pozytywnym i teraz nie wiem co mu kupić.. zwaliłam sprawę, mogłam wcześniej jakąś koszulkę kupić.

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Zetka ja nie mam sokwirowki, kupuje w supermarkecie 3l soku royal aple: jablko i buraczek, schlodzony smakuje pysznie :) no i tak na okolo tydz mi wystarcza.

Lys piekne literki, dlugo na nie czekalas?

Widze ze pora 11:30-13:15 to pora na drzemke sie zrobila, oczy mi sie zamykaja po 11, klade sie, puszczam Mai pozytywke, ona tam szaleje troszke i obie zasypiamy.

Cos mi sie nie zgadza z tym 2013 becikowym, przydzwonie i sie dowiem bo babka w urzedzie jak bylam po zaswiadczenie o prawie do glosowania mowila ze liczy sie ostatni rok z ktorego sie rozliczylam.

Katarka bedzie dobrze, dzidzia pewnie chciala troche postraszyc :)

Rybka a Ty jak tam? Bylas w szpitalu?
    Tez mnie ten 2013 zaskoczył...ale poczytałam jeszcze i znalazłam to "Jeśli o becikowe staramy się w roku 2015, pod uwagę brane są obecnie dochody za 2013 rok. Trzeba jednak pamiętać, że jeśli w roku 2014 uzyskaliśmy nowe źródła dochodu (np. nowa umowa o pracę, nowa własna firma itp) powinniśmy złożyć w tej sprawie odpowiednie oświadczenie, te dochody wówczas także będą brane pod uwagę. Podobnie - jeśli po roku 2013 straciliśmy któreś źródło dochodu, należy złożyć w tej sprawie oświadczenie - wówczas dochody te nie będą brane pod uwagę przy rozpatrywaniu wniosku o becikowe.

Czytaj więcej: http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3825433,becikowe-2015-zasady-przyznawania-spis-dokumentow-dla-kogo,id,t.html

5fo2vs9.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Czyli około tygodnia, no to akurat może ściany będą już gotowe :)

Mamasia kurcze ja się właśnie głowię co temu mojemu kupić na dzień ojca, kubek dostał na mikołaja razem z testem pozytywnym i teraz nie wiem co mu kupić.. zwaliłam sprawę, mogłam wcześniej jakąś koszulkę kupić.

Kup koszulkę z napisem " Mam piękną córkę. Ale mam też broń ogródek i alibi ";) Miałam mojemu kupić tyle że z napisem "córki". Ale skończyło się na tym, że na połączony prezent na imieniny i dzień ojca dostał dwie pary bermudów - spodenek do kolan :) Jedne imitacja dżinsu z H&M a drugie miętowe z Lidla ;) Wczoraj jak szedł na placyk ubrał te miętowe i białą koszulkę.... mmm... wyglądał jak ciacho. Znów sobie przypomiałam dlaczego się zakochałam ;P

magda sz, Maniuś, mamasia, lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dzięki, poszukam tego soczku.

A te becikowe to dzielimy dochód na członków rodziny razem z naszym nowym dzidziusiem? I czemu za 2013r?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie bym kupiła tą koszulkę tylko odbiór najwcześniej na jutro i to na drugim końcu wawy :/ no obudziłam się za pózno. Koszulkę i tak mu taką zamówię ale na dziś coś innego kupię.

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak macie ze trochę pochodzicie, postoicie, coś porobicie i zaraz boli krzyż i brzuch jak na @? No czuje się jak kaleka :/ Zauważyłam że to się nasila gdy mam zaparcia.

I jeszcze mi od wczoraj ciągle niedobrze po jedzeniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 14:16

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetko mam podobnie :/

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Lady tu zamówiłam:

http://allegro.pl/show_item.php?item=5087239438

Jedna literka 9 zł, a serce dostałam gratis.
    Moje literki mają z tyłu taśmę dwustronną, ale to masz do wyboru czy chcesz taśmę do przyklejenia czy tasiemki (sznureczki) do powieszenia.

Dziękuje :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, śliczne te literki, ale Michalinka trochę drogo wyjdzie :-/
    Też nie rozumiem dlaczego z 2013 r dochód biorą? Ale jak jest to już na pięć osób, to może się nawet załapiemy:-)

201508091565.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys a taśma nie zrobi na scianie sladow?

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 1339 1340 1341 1342 1343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ