SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa wrote:Ja mam ktg odkad trafilam na wizyte z bolami i twardniejacym brzuchem, pierw samolot, potem ktg a usg w zaleznosci od tego czy wczesniej mialam w przychodni
Ale rozumiem ze to na IP w szpitalu? I kazali tak przyjeżdżać co ileś dni? Czy to Twój lekarz akurat w tym szpitalu pracuje i on kazał jak ma dyżur?
Ja mojemu wspominałam o tych bólach i twardnieniu na wizycie ale o ktg nie mówił.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:Ale rozumiem ze to na IP w szpitalu? I kazali tak przyjeżdżać co ileś dni? Czy to Twój lekarz akurat w tym szpitalu pracuje i on kazał jak ma dyżur?
Ja mojemu wspominałam o tych bólach i twardnieniu na wizycie ale o ktg nie mówił.
Moja lekarka robi ktg w gabinecie, wiec teraz juz mam wizyty co 2 tyg i na kazdej mi proponuje zrobienieZetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Z tego co czytałam o becikowym to chodzi o to że oni jaky rok rozliczeniowy mają od 1 listopada do 31 paź, więc to czy składamy w sierpniu tego rou papiery, czy np kobieta składała w grudniu 2014r o becikowe to przedstawia się dochody za 2013r.
Dlatego tak jest. A możemy złożyc papiery np. w listopadzie (bo mamy rok na to żeby się starać o becikowe) wtedy już rozliczamy się z 2014r.
Z tego co mi wiadomo dochód na osobę liczymy już z maluszkiem ale nie jestem tego pewna.
U mnie ogólnie remonty wciąż trwają, wciąż jestem poza wro bez neta. Sporadycznie mi się udaje z niego skorzystać.
Też tak miałam że tylko trochę się ruszyłam i już brzuch bolałam. Na wizycie u gina szyjka itd. ok więc zaczęłam znów magnez brać i jest lepiej trochę.
Teraz czekam, bo przyszedł jakiś list z ZUSu, więc mąż wracając z pracy ma zahaczyć o dom mi go przywieźć. Teoretycznie od 10 dni moje l4 powinien przejąć ZUS i teraz nie wiem czy możliwe że to jakaś informacja o tym, czy wezwanie do kontroli;/
ZUS postanowił sobie wysłać mi akurat teraz informacje o składkach emerytalnych - stan na koniec 2014r;/ A ja od wczoraj umierałam bo nie wiedziałam co to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 17:35
Zetka, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Futuremama jak zwykły list to pewnie informacja o składach, bo ostatnio rozsyłaja. Ja tez dostałam.
Ja kto jeszcze nie miałam, ale jestem z tych ostatnich sierpniowek. Wiem ze po 35 tyg mogę robić tam gdzie chodzę do szkoły rodzenia.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Wracamy z wizyty, wszystko prawidlowo, szyjka dluga twarda, powiedzial ze miesiac jeszcze pochodze na bank. Serduszko ladnie bilo no i chwalil mnie za wyniki. Z racji tego ze na ostatnim usg wyszlo ze glowka mi napiera w kanale o moze byc wczesniej to pobral mi gbsa zeby bylo wczesniej. Nastepna wizyta za ok 3 tyg.
Leze na samolocie gadu gadu z lekarzem o wycieczkach po azji bo on tez fanatyk azji i nagle mowi ze pobierze mi posiew i hop jak mi w odbyt ten patyczek zasadzil to az podskoczylam, nawet nie wsadzil ale dotknal. Teraz jestem pewna ze lewatywe chce robic sama hehe
Kupilam mezowi w lidlu skarpety z okazji dnia taty:) ostatnio narzekal ze ma malo hahah
Laura daj znac jak u Ciebie.
Z tym artykulem na money to sciema, jakies sprostowanie ma byc podobnoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 17:57
lys, Laura, Martucha86, Zetka, niecierpliwa, psioszka11, mamasia, małaMyszka, Pulpecja, Paula_071, gianna88, Weridiana, Maniuś, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:No wlasnie z tego co Miru pisala u nas, zeby zrobic ktg tez trzeba polozyc sie w szpitalu, wiec ja juz wole zaplacic to 50 zl i nie stresowac sie szpitalem
Zetka, magda sz, małaMyszka, Paula_071, Weridiana, Y, Laura lubią tę wiadomość
-
Ja Ktg mam czesto, raz ze cukrzyca, dwa ze skurcze. Nie płacę nic chodzę do mojego lekarza do przychodni
.
Dostałam wytyczne, że po 35 tygodniu mam mieć dwa razy w tygodniu ktg ale to przez cukrzycę. Jak jest ok wszystko to tak często nie robią.
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dostalam maila ze dzis wyslano lozeczko, wiec jutro powinno byc u nas:)
Chwilke opoczywam, wieczorkiem robie te zawijane mini pizze
I zrobie tez kilka takich tradycyjnych , kwadratowych.
Lys-dobrze ze pojechalas na ta kontrolna wizyte.
lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magda.sz gbs z odbytu??????
Moja lekarka wczoraj zastanawiala sie kiedy pobrac, powiedziala ze jeszcze ciut za wczesnie i ze na nastepnej wizycie albo mi pobierze i bedzie szlo do labu przez jej gabinet albo da mi zestaw do pobrania i ten patyczek bede miala przejechac u ujscia pochwy, ale o odbycie nic nie mowila
Magda.sz a Twoj szpital, gdzie bedziesz rodzic nie wymaga niestarszy wynik niz 4 tygodnie??małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kurde jestem po badaniu i jestem zestresowana. Lekarz jakiś milczek co mi USG robił. przepływy itp. Wszystko w jak najlepszym porządku. Przepływy itp. Wszystko super ale dzidzia jest wyjątkowo mała.... Ma ok 2024 gramy. Przez 5 tyg przybrała ok 800 gram. Martwię się, że to mało. Przecież już 34 + 2 dni. Paula w 36+5 dni jak się rodziła miałą 3280 ( co prawda miałam cukrzycę ciążową) Ale to i tak za duza różnica. Dzwoniłam do mojej gin. Rutynową wizyte mam w czwartek. Powiedziała, że się jeszcze dokładnie posprawdzamy również pod katem hipotrofii płodu
małaMyszka, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ambrela mysle, ze przyrost 800 gram w 5 tygodni nie jest zly. Sama doskonale wiesz, ze kazda ciaza jest inna i nie mozesz patrzec, ze Paula wazyla wiecej.
Wiem, że nie mogę... Ale 2024 gram w moim tygodniu? Wy już macie 2600 i więcej ważące dzieci.... A u mnie byłaby w 5 centylu... no normalnie się ta zestresowałam, że zajadam się waflami familijnymi. Mało tego wyczytałam że dzieci z pewnym zespołem rodzą się właśnie z niską wagą, mają hipotrofię... no i normalnie...ciśnienie mi skaczemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Niecierpliwa z pochwy i z odbytu, z pochwy to nie poczulam ale nizej to... Pytalam sie go czy nie zawczesnie, powiedzial ze nie, nastepna wizyta w 36 tyg a jakby zaczelo sie wczesniej to lepiej zebym miala.
A ile sie w ogole czeka na wynik??małaMyszka lubi tę wiadomość