X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja mam ktg odkad trafilam na wizyte z bolami i twardniejacym brzuchem, pierw samolot, potem ktg a usg w zaleznosci od tego czy wczesniej mialam w przychodni

Ale rozumiem ze to na IP w szpitalu? I kazali tak przyjeżdżać co ileś dni? Czy to Twój lekarz akurat w tym szpitalu pracuje i on kazał jak ma dyżur?
    Ja mojemu wspominałam o tych bólach i twardnieniu na wizycie ale o ktg nie mówił.

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Ale rozumiem ze to na IP w szpitalu? I kazali tak przyjeżdżać co ileś dni? Czy to Twój lekarz akurat w tym szpitalu pracuje i on kazał jak ma dyżur?
    Ja mojemu wspominałam o tych bólach i twardnieniu na wizycie ale o ktg nie mówił.

Moja lekarka robi ktg w gabinecie, wiec teraz juz mam wizyty co 2 tyg i na kazdej mi proponuje zrobienie

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• futuremama Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam o becikowym to chodzi o to że oni jaky rok rozliczeniowy mają od 1 listopada do 31 paź, więc to czy składamy w sierpniu tego rou papiery, czy np kobieta składała w grudniu 2014r o becikowe to przedstawia się dochody za 2013r.
    Dlatego tak jest. A możemy złożyc papiery np. w listopadzie (bo mamy rok na to żeby się starać o becikowe) wtedy już rozliczamy się z 2014r.
    Z tego co mi wiadomo dochód na osobę liczymy już z maluszkiem ale nie jestem tego pewna.
    U mnie ogólnie remonty wciąż trwają, wciąż jestem poza wro bez neta. Sporadycznie mi się udaje z niego skorzystać.
    Też tak miałam że tylko trochę się ruszyłam i już brzuch bolałam. Na wizycie u gina szyjka itd. ok więc zaczęłam znów magnez brać i jest lepiej trochę.
    Teraz czekam, bo przyszedł jakiś list z ZUSu, więc mąż wracając z pracy ma zahaczyć o dom mi go przywieźć. Teoretycznie od 10 dni moje l4 powinien przejąć ZUS i teraz nie wiem czy możliwe że to jakaś informacja o tym, czy wezwanie do kontroli;/

ZUS postanowił sobie wysłać mi akurat teraz informacje o składkach emerytalnych - stan na koniec 2014r;/ A ja od wczoraj umierałam bo nie wiedziałam co to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 17:35

Zetka, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama jak zwykły list to pewnie informacja o składach, bo ostatnio rozsyłaja. Ja tez dostałam.
    Ja kto jeszcze nie miałam, ale jestem z tych ostatnich sierpniowek. Wiem ze po 35 tyg mogę robić tam gdzie chodzę do szkoły rodzenia.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Moja lekarka robi ktg w gabinecie, wiec teraz juz mam wizyty co 2 tyg i na kazdej mi proponuje zrobienie

Juz rozumiem :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, a ja w szpitalu w twoich Gliwicach :P

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracamy z wizyty, wszystko prawidlowo, szyjka dluga twarda, powiedzial ze miesiac jeszcze pochodze na bank. Serduszko ladnie bilo no i chwalil mnie za wyniki. Z racji tego ze na ostatnim usg wyszlo ze glowka mi napiera w kanale o moze byc wczesniej to pobral mi gbsa zeby bylo wczesniej. Nastepna wizyta za ok 3 tyg.
    Leze na samolocie gadu gadu z lekarzem o wycieczkach po azji bo on tez fanatyk azji i nagle mowi ze pobierze mi posiew i hop jak mi w odbyt ten patyczek zasadzil to az podskoczylam, nawet nie wsadzil ale dotknal. Teraz jestem pewna ze lewatywe chce robic sama hehe

Kupilam mezowi w lidlu skarpety z okazji dnia taty:) ostatnio narzekal ze ma malo hahah

Laura daj znac jak u Ciebie.

Z tym artykulem na money to sciema, jakies sprostowanie ma byc podobno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 17:57

lys, Laura, Martucha86, Zetka, niecierpliwa, psioszka11, mamasia, małaMyszka, Pulpecja, Paula_071, gianna88, Weridiana, Maniuś, kasiuleek lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ale glupki z nich :/ u mnie w szpitalu zostawiaja jak ktg wychodzi kiepsko albo jest juz blisko terminu. Ale chytrusy w tych szpitalach :/

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    No wlasnie z tego co Miru pisala u nas, zeby zrobic ktg tez trzeba polozyc sie w szpitalu, wiec ja juz wole zaplacic to 50 zl i nie stresowac sie szpitalem
    Właśnie teraz będę mądrzejsza! Miałam przed chwilą badanie i wszystko jest ok.. KTG też wyszło bez zastrzeżeń! I co? Mam zostać 3 dni na obserwacji!! Tylko po co? Żeby szpital dostał kasę.. Wieczorem będę miała KTG i jutro rano kolejne, jak będzie wszystko ok to wypisuję się na żądanie.. Gdyby był chociaż jeden sygnał, że coś jest nie tak to bym została dla dobra małego.. Ale skoro wszystko jest dobrze to po co mam się męczyć?

Zetka, magda sz, małaMyszka, Paula_071, Weridiana, Y, Laura lubią tę wiadomość

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ktg mam czesto, raz ze cukrzyca, dwa ze skurcze. Nie płacę nic chodzę do mojego lekarza do przychodni :).
    Dostałam wytyczne, że po 35 tygodniu mam mieć dwa razy w tygodniu ktg ale to przez cukrzycę. Jak jest ok wszystko to tak często nie robią :).

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Niecierpliwa, a ja w szpitalu w twoich Gliwicach :P

I jak opieka??? Tam pracuje fajna mloda lekarka Marta Maksym, chodze do niej na nfz :)

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam maila ze dzis wyslano lozeczko, wiec jutro powinno byc u nas:)

Chwilke opoczywam, wieczorkiem robie te zawijane mini pizze :)
    I zrobie tez kilka takich tradycyjnych , kwadratowych.

Lys-dobrze ze pojechalas na ta kontrolna wizyte.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.sz gbs z odbytu??????
    Moja lekarka wczoraj zastanawiala sie kiedy pobrac, powiedziala ze jeszcze ciut za wczesnie i ze na nastepnej wizycie albo mi pobierze i bedzie szlo do labu przez jej gabinet albo da mi zestaw do pobrania i ten patyczek bede miala przejechac u ujscia pochwy, ale o odbycie nic nie mowila :P
    Magda.sz a Twoj szpital, gdzie bedziesz rodzic nie wymaga niestarszy wynik niz 4 tygodnie??

• lys Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa 2 wymazy się pobiera z pochwy jeden i z okolic odbytu drugi ;)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    niecierpliwa 2 wymazy się pobiera z pochwy jeden i z okolic odbytu drugi ;)

O tym to juz mi nie powiedziala

• magda sz Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa z pochwy i z odbytu, z pochwy to nie poczulam ale nizej to... Pytalam sie go czy nie zawczesnie, powiedzial ze nie, nastepna wizyta w 36 tyg a jakby zaczelo sie wczesniej to lepiej zebym miala.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jestem po badaniu i jestem zestresowana. Lekarz jakiś milczek co mi USG robił. przepływy itp. Wszystko w jak najlepszym porządku. Przepływy itp. Wszystko super ale dzidzia jest wyjątkowo mała.... Ma ok 2024 gramy. Przez 5 tyg przybrała ok 800 gram. Martwię się, że to mało. Przecież już 34 + 2 dni. Paula w 36+5 dni jak się rodziła miałą 3280 ( co prawda miałam cukrzycę ciążową) Ale to i tak za duza różnica. Dzwoniłam do mojej gin. Rutynową wizyte mam w czwartek. Powiedziała, że się jeszcze dokładnie posprawdzamy również pod katem hipotrofii płodu :/

małaMyszka, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrela mysle, ze przyrost 800 gram w 5 tygodni nie jest zly. Sama doskonale wiesz, ze kazda ciaza jest inna i nie mozesz patrzec, ze Paula wazyla wiecej.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ambrela mysle, ze przyrost 800 gram w 5 tygodni nie jest zly. Sama doskonale wiesz, ze kazda ciaza jest inna i nie mozesz patrzec, ze Paula wazyla wiecej.

Wiem, że nie mogę... Ale 2024 gram w moim tygodniu? Wy już macie 2600 i więcej ważące dzieci.... A u mnie byłaby w 5 centylu... no normalnie się ta zestresowałam, że zajadam się waflami familijnymi. Mało tego wyczytałam że dzieci z pewnym zespołem rodzą się właśnie z niską wagą, mają hipotrofię... no i normalnie...ciśnienie mi skacze :/

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Niecierpliwa z pochwy i z odbytu, z pochwy to nie poczulam ale nizej to... Pytalam sie go czy nie zawczesnie, powiedzial ze nie, nastepna wizyta w 36 tyg a jakby zaczelo sie wczesniej to lepiej zebym miala.

A ile sie w ogole czeka na wynik??

‹‹ 1341 1342 1343 1344 1345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ