SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
zabka11 wrote:Dokladnie, spokojnie, na pewno wszystko jest dobrze z malutka.
U nas pada....czekam na cynk od kolezanki jak bedzie w domu i musze podjechac do niej po wnioski-jutro czeka mnie wizyta w sekretariacie szkoly.chce zlozyc wniosek o stypendium od miasta dla julci za wybitne osiagniecia sportowe (taniec), to musi podpisac dyr.szkoly.M
Mile sie dzis zaskoczylam, bo szkola wrzucila na swoja strone wykaz podrecznikow na nowy rok szkolny i jest adnotacja ze uczniowie idacy do klas IV otrzymuja darmowe podreczniki wypozyczane przez szkolemusze dopytac czy to dotyczy tylko podrecznikow, a cwiczenia mamy sobie kupic, czy caly pakiet dziecko otrzymuje.
Byloby super gdyby nawet same podreczniki odpadly, bo jak sprawdzalam cene za komplet w ksiegarni to wychodzilo niemal 500zl...:0przynajmniej tyle, bo synowi co roku 400-600 zł musiałam wydać na podręczniki.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Katarka wrote:Niecierpliwa - wszystko w porządku, położna fajna
Lekarz tłumaczyl co i jak. A jakie opinie ma ten szpital?
Wiesz co kiedys mial zle, ale teraz od paru lat podobno duzo sie tam pozmienialo. Od wielu kolezanek, ktore zdecydowaly sie tam rodzis slyszalam dobre opinie i pewnie, gdyby nie to ze zdecydowalam sie na lekarza prowadzacego z innego szpitala to pewnie bym tam rodzila, bo na piechote mam 10 minut spacerkiem
A wlasciwie dlaczego lezysz tu w Gliwicach??małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Żabka ja mam tą z serduszkiem- L i jest bardzo ok, to jedna z moich dłuższych koszul bo co pozamawiałam to takie mini a ta taka midi. Mam tą różową
Ambrela postaraj się nie denerwować, ja myślę że spora wina sprzętu, już któraś miała tutaj sytuację że waga się cofnęła, a przecież to nie możliwe żeby dziecko zmalało i się okazało że wina sprzętu.
Na wynik GBS 5-7 dni się czeka.niecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:I co mowila lekarka??
koleżanka ma ciąże młodsza ode mnie o kilka tygodni i jej malutka waży 2 kg.. Także każde dziecko rośnie w swoim tempie
niecierpliwa, zabka11, magda sz, Weridiana, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Moja kuzynka jak rodziła 3 tygodnie temu to jak robili usg w szpitalu w dniu porodu to wychodziło, że mały waży 3150, a ważył 3800. I znam przypadki w druga stronę, że zrobili cesarkę bo dziecko niby duży ok. 4500 a ważyło w rzeczywistości 3500. Nie ma co na 100% wierzyć usg. Bądź Ambrela dobrej myśli, czwartek już blisko, wtedy lekarska zweryfikuje
niecierpliwa, magda sz, Weridiana, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Niecierpliwa - bo mój lekarz prowadzący radził, żebym przyjechała tutaj, bo gdybym - ODPUKAĆ - miała urodzić wcześniej to ten szpital ma drugi stopień specjalizacji, a w Knurowie tylko pierwszy. Jak by mi tego nie doradzal to teraz bym leżała w Knurowie.
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Katarka wrote:Niecierpliwa - bo mój lekarz prowadzący radził, żebym przyjechała tutaj, bo gdybym - ODPUKAĆ - miała urodzić wcześniej to ten szpital ma drugi stopień specjalizacji, a w Knurowie tylko pierwszy. Jak by mi tego nie doradzal to teraz bym leżała w Knurowie.
A kto Cie prowadzi tutaj w szpitalu??
Gdyby -odpukac- u mnie zaczelo cos sie dziac teraz ja bym sie decydowala na Rude SlaskaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 19:57
-
Niecierpliwa - a bo ja wiem kto mnie prowadzi
Przy przyjęciu był jakiś co nazwiska nie znam, a potem jakiś Kleszczyński, czy coś w tym stylu. To ten mnie prowadzi?
Ja mam do Rudy dalej chyba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 20:03
-
Amberla wrote:Wiem, że nie mogę... Ale 2024 gram w moim tygodniu? Wy już macie 2600 i więcej ważące dzieci.... A u mnie byłaby w 5 centylu... no normalnie się ta zestresowałam, że zajadam się waflami familijnymi. Mało tego wyczytałam że dzieci z pewnym zespołem rodzą się właśnie z niską wagą, mają hipotrofię... no i normalnie...ciśnienie mi skacze
Ja bym się nie martwiła tylko cieszyławiękość będzię musiała przepchnąć przez 10 cm pochwę 3-4 kg dziecko a u Ciebie może wyjdzie 2,500
tak jak ja
ja jak się urodziłam miałam 2460 kg byłam maleńka
i zdrowa, i śliczna.
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zabka ja kupiłam od tego sprzedawcy 3 koszule i cienki szlafrok. Bawełnę oceniam na dobra.
Zamówiłam ta na ramiaczkch,z serduchem, że wzorem kwiatowym i szary szlafrok. Rozmiarówka według mnie troszkę zaniżona, ja wzięłam jedno M i 3 L. Wątpię czy brzuch mi się zmieści w to M za dwa miesiące... teraz wzięłabym jedno L i 3 XL.
Pomierz się dokładnie zabko i przemysl sprawę. Co do jakości to nie mam zarzutów.zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Ale jestem padnieta dziewczyny juz poszly uprzatnelam i leze ale fajnie bylo uśmiałam sie poplotkowalysmy kurde teskno mi do nich
Jutro wizyta i sesja fotoMartucha86, niecierpliwa, magda sz, zabka11, Weridiana, Paula_071, Laura, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:A bierzesz pod uwage porod w tym szpitalu??
Nie wiem. Mam taki plan - wyjść stąd za parę dni, a potem za miesiąc jak sie zacznie poród to sie okaże gdzie pojedziemyChyba że wcześniej zdecydujemy
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
ogarnęłam siebie, podwozie i wszystko co się dało bez pomocy męża, bo nadal kosa. Co prawda 2 x próbowaliśmy rozmawiać,ale kończy się to dalej kłótnią ,więc nie ma sensu. Namęczyłam się strasznie sama, ale trudno. Oczywiście powiedział,że mi pomoże, ale bez łaski.
Co do wagi dzieci, to ja też uważam ,że każde usg jest inne, i do końca nie ma co się sugerować. Tak jak u nas: 3 czerwca młody ważył 1,800kg a 13 czerwca na izbie przyjęć 2,700kg. Więc raczej kilo w 10 dni to nie przytył. Jutro wizyta to się okaże ile ma. Uciekam już, bo ta kąpiel i kłótnia mnie zmęczyły. Odezwę się jutro. Spokojnego wieczoru!Weridiana, Paula_071, Laura, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Amberla ja urodziłam się o czasie-waga: 2700
Moja córka 34tydz. waga: 2700
I niestety ja też mam nieplanowane usg w piątek.
Dzisiaj byłam u położnej i zmierzyla mi brzuszek (tu tak robią) i są małe wahania od normy tzn . brzuszek nie rośnie proporcjonalnie, urósł na początku trochę więcej a teraz trochę mniej. Polozna nanosi to na taki wykres no i nie idzie dokładnie po linii. Mieszczę się w normie ale takie są procedury. Cóż nie stresuje się bo uważam ze te centymetrowe pomiary nie są dokładne ale wiadomo myślę. ..i tak do piątku do 16:00, a o 17:00 wraca Laura z wycieczki. No ciekawe jak się przebije w tych korkach do szkoły. Trudno w razie czego mąż skończy pracę wcześniej.
I zawsze dobrą stroną tej sytuacji jest to że będę mogła podejrzeć EmmemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Chcebycmama,magda sz- dzieki za odpowiedz w sprawie koszul. Jutro sie dokladnie pomierze i zamowie
Zostanie mi jeszcze materac do zamowienia i mamy juz chyba wszystko
Aaaaa i kosz wiklinowy jutro zamawiam- zeby miec gdzieschowac rzeczy do prasowania, bo szuflade wielka do tego przeznaczona musze odstapic KlarzeWeridiana, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość