X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Dokladnie, spokojnie, na pewno wszystko jest dobrze z malutka.

U nas pada....czekam na cynk od kolezanki jak bedzie w domu i musze podjechac do niej po wnioski-jutro czeka mnie wizyta w sekretariacie szkoly.chce zlozyc wniosek o stypendium od miasta dla julci za wybitne osiagniecia sportowe (taniec), to musi podpisac dyr.szkoly.M
    Mile sie dzis zaskoczylam, bo szkola wrzucila na swoja strone wykaz podrecznikow na nowy rok szkolny i jest adnotacja ze uczniowie idacy do klas IV otrzymuja darmowe podreczniki wypozyczane przez szkole :) musze dopytac czy to dotyczy tylko podrecznikow, a cwiczenia mamy sobie kupic, czy caly pakiet dziecko otrzymuje.
    Byloby super gdyby nawet same podreczniki odpadly, bo jak sprawdzalam cene za komplet w ksiegarni to wychodzilo niemal 500zl...:0
    Moja jak szła do pierwszej klasy to dostała cały pakiet razem z ćwiczeniami. Nawet angielski im szkoła zakupiła :-) przynajmniej tyle, bo synowi co roku 400-600 zł musiałam wydać na podręczniki.

małaMyszka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Niecierpliwa - wszystko w porządku, położna fajna :) Lekarz tłumaczyl co i jak. A jakie opinie ma ten szpital?

Wiesz co kiedys mial zle, ale teraz od paru lat podobno duzo sie tam pozmienialo. Od wielu kolezanek, ktore zdecydowaly sie tam rodzis slyszalam dobre opinie i pewnie, gdyby nie to ze zdecydowalam sie na lekarza prowadzacego z innego szpitala to pewnie bym tam rodzila, bo na piechote mam 10 minut spacerkiem ;)
    A wlasciwie dlaczego lezysz tu w Gliwicach??

• magda sz Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja mam tą z serduszkiem- L i jest bardzo ok, to jedna z moich dłuższych koszul bo co pozamawiałam to takie mini a ta taka midi. Mam tą różową :)

Ambrela postaraj się nie denerwować, ja myślę że spora wina sprzętu, już któraś miała tutaj sytuację że waga się cofnęła, a przecież to nie możliwe żeby dziecko zmalało i się okazało że wina sprzętu.

Na wynik GBS 5-7 dni się czeka.

niecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    I co mowila lekarka??
    Że wszystko ok po prostu ciąża wydaje się być ciut młodsza niż ta z miesiączki.. Wszystkie pomiary pokazały 30-31 tydzień, a jestem w 33.. Zresztą ona zdaję sobie sprawę, że jej sprzęt nie jest najlepszej jakości.. Więc ja się trzymam tego, że na 3D mój synuś na siatkach mieścił w średnich centylach ;-) koleżanka ma ciąże młodsza ode mnie o kilka tygodni i jej malutka waży 2 kg.. Także każde dziecko rośnie w swoim tempie :)

niecierpliwa, zabka11, magda sz, Weridiana, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka jak rodziła 3 tygodnie temu to jak robili usg w szpitalu w dniu porodu to wychodziło, że mały waży 3150, a ważył 3800. I znam przypadki w druga stronę, że zrobili cesarkę bo dziecko niby duży ok. 4500 a ważyło w rzeczywistości 3500. Nie ma co na 100% wierzyć usg. Bądź Ambrela dobrej myśli, czwartek już blisko, wtedy lekarska zweryfikuje :)

niecierpliwa, magda sz, Weridiana, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - bo mój lekarz prowadzący radził, żebym przyjechała tutaj, bo gdybym - ODPUKAĆ - miała urodzić wcześniej to ten szpital ma drugi stopień specjalizacji, a w Knurowie tylko pierwszy. Jak by mi tego nie doradzal to teraz bym leżała w Knurowie.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Niecierpliwa - bo mój lekarz prowadzący radził, żebym przyjechała tutaj, bo gdybym - ODPUKAĆ - miała urodzić wcześniej to ten szpital ma drugi stopień specjalizacji, a w Knurowie tylko pierwszy. Jak by mi tego nie doradzal to teraz bym leżała w Knurowie.

A kto Cie prowadzi tutaj w szpitalu??
    Gdyby -odpukac- u mnie zaczelo cos sie dziac teraz ja bym sie decydowala na Rude Slaska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 19:57

• Katarka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - a bo ja wiem kto mnie prowadzi :P Przy przyjęciu był jakiś co nazwiska nie znam, a potem jakiś Kleszczyński, czy coś w tym stylu. To ten mnie prowadzi? :P

Ja mam do Rudy dalej chyba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 20:03

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluszczynski ;) Podobno bardzo dobry lekarz :) Operowal moja mamuske ;)

• Katarka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Kluszczynski ;) Podobno bardzo dobry lekarz :) Operowal moja mamuske ;)

To dobrze, że bardzo dobry lekarz :D

lb17w98.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Wiem, że nie mogę... Ale 2024 gram w moim tygodniu? Wy już macie 2600 i więcej ważące dzieci.... A u mnie byłaby w 5 centylu... no normalnie się ta zestresowałam, że zajadam się waflami familijnymi. Mało tego wyczytałam że dzieci z pewnym zespołem rodzą się właśnie z niską wagą, mają hipotrofię... no i normalnie...ciśnienie mi skacze :/

Ja bym się nie martwiła tylko cieszyła :P więkość będzię musiała przepchnąć przez 10 cm pochwę 3-4 kg dziecko a u Ciebie może wyjdzie 2,500 :) tak jak ja :) ja jak się urodziłam miałam 2460 kg byłam maleńka :) i zdrowa, i śliczna.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    To dobrze, że bardzo dobry lekarz :D

Takze odpoczywaj, bo jestes w dobrych rekach ;) Gdybys powiedziala, ze Burchacinski to bym radzila Ci brac nogi za pas :P

• Katarka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Takze odpoczywaj, bo jestes w dobrych rekach ;) Gdybys powiedziala, ze Burchacinski to bym radzila Ci brac nogi za pas :P

Nie wiem jak sie ten pierwszy nazywał przy przyjęciu :P

lb17w98.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja kupiłam od tego sprzedawcy 3 koszule i cienki szlafrok. Bawełnę oceniam na dobra.
    Zamówiłam ta na ramiaczkch,z serduchem, że wzorem kwiatowym i szary szlafrok. Rozmiarówka według mnie troszkę zaniżona, ja wzięłam jedno M i 3 L. Wątpię czy brzuch mi się zmieści w to M za dwa miesiące... teraz wzięłabym jedno L i 3 XL.

Pomierz się dokładnie zabko i przemysl sprawę. Co do jakości to nie mam zarzutów. :-)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Nie wiem jak sie ten pierwszy nazywał przy przyjęciu :P

A bierzesz pod uwage porod w tym szpitalu??

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem padnieta dziewczyny juz poszly uprzatnelam i leze ale fajnie bylo uśmiałam sie poplotkowalysmy kurde teskno mi do nich
    Jutro wizyta i sesja foto :-) :-) :-)

Martucha86, niecierpliwa, magda sz, zabka11, Weridiana, Paula_071, Laura, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A bierzesz pod uwage porod w tym szpitalu??

Nie wiem. Mam taki plan - wyjść stąd za parę dni, a potem za miesiąc jak sie zacznie poród to sie okaże gdzie pojedziemy :-) Chyba że wcześniej zdecydujemy :-)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    ogarnęłam siebie, podwozie i wszystko co się dało bez pomocy męża, bo nadal kosa. Co prawda 2 x próbowaliśmy rozmawiać,ale kończy się to dalej kłótnią ,więc nie ma sensu. Namęczyłam się strasznie sama, ale trudno. Oczywiście powiedział,że mi pomoże, ale bez łaski.
    Co do wagi dzieci, to ja też uważam ,że każde usg jest inne, i do końca nie ma co się sugerować. Tak jak u nas: 3 czerwca młody ważył 1,800kg a 13 czerwca na izbie przyjęć 2,700kg. Więc raczej kilo w 10 dni to nie przytył. Jutro wizyta to się okaże ile ma. Uciekam już, bo ta kąpiel i kłótnia mnie zmęczyły. Odezwę się jutro. Spokojnego wieczoru!

Weridiana, Paula_071, Laura, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla ja urodziłam się o czasie-waga: 2700
    Moja córka 34tydz. waga: 2700 :-)

I niestety ja też mam nieplanowane usg w piątek.
    Dzisiaj byłam u położnej i zmierzyla mi brzuszek (tu tak robią) i są małe wahania od normy tzn . brzuszek nie rośnie proporcjonalnie, urósł na początku trochę więcej a teraz trochę mniej. Polozna nanosi to na taki wykres no i nie idzie dokładnie po linii. Mieszczę się w normie ale takie są procedury. Cóż nie stresuje się bo uważam ze te centymetrowe pomiary nie są dokładne ale wiadomo myślę. ..i tak do piątku do 16:00, a o 17:00 wraca Laura z wycieczki. No ciekawe jak się przebije w tych korkach do szkoły. Trudno w razie czego mąż skończy pracę wcześniej.

I zawsze dobrą stroną tej sytuacji jest to że będę mogła podejrzeć Emme :-)

1usasg185gkausx0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama,magda sz- dzieki za odpowiedz w sprawie koszul. Jutro sie dokladnie pomierze i zamowie :)

Zostanie mi jeszcze materac do zamowienia i mamy juz chyba wszystko :)

Aaaaa i kosz wiklinowy jutro zamawiam- zeby miec gdzieschowac rzeczy do prasowania, bo szuflade wielka do tego przeznaczona musze odstapic Klarze ;)

Weridiana, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 1343 1344 1345 1346 1347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ