X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Wiem, że nie mogę... Ale 2024 gram w moim tygodniu? Wy już macie 2600 i więcej ważące dzieci.... A u mnie byłaby w 5 centylu... no normalnie się ta zestresowałam, że zajadam się waflami familijnymi. Mało tego wyczytałam że dzieci z pewnym zespołem rodzą się właśnie z niską wagą, mają hipotrofię... no i normalnie...ciśnienie mi skacze :/

Moja wczoraj wazyla 2100, ale lekarka twierdzi ze jej sprzet zaniza troche wage

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Moja wczoraj wazyla 2100, ale lekarka twierdzi ze jej sprzet zaniza troche wage
    Czyli więcej niż moja a jesteś niecałę 2 tyg za mną... to przez 2 tyg powinna ważyć pod 2400 a nawet 2500....

• lys Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Kurde jestem po badaniu i jestem zestresowana. Lekarz jakiś milczek co mi USG robił. przepływy itp. Wszystko w jak najlepszym porządku. Przepływy itp. Wszystko super ale dzidzia jest wyjątkowo mała.... Ma ok 2024 gramy. Przez 5 tyg przybrała ok 800 gram. Martwię się, że to mało. Przecież już 34 + 2 dni. Paula w 36+5 dni jak się rodziła miałą 3280 ( co prawda miałam cukrzycę ciążową) Ale to i tak za duza różnica. Dzwoniłam do mojej gin. Rutynową wizyte mam w czwartek. Powiedziała, że się jeszcze dokładnie posprawdzamy również pod katem hipotrofii płodu :/

Może też kwestia sprzętu, bo to rozumiem gdzieś indziej robiłaś usg niż normalnie? Nie stresuj się za wczasu, w czwartek masz wizytę to gin wszystko posprawdza.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ambrela mysle, ze przyrost 800 gram w 5 tygodni nie jest zly. Sama doskonale wiesz, ze kazda ciaza jest inna i nie mozesz patrzec, ze Paula wazyla wiecej.

Dokladnie, spokojnie, na pewno wszystko jest dobrze z malutka.

U nas pada....czekam na cynk od kolezanki jak bedzie w domu i musze podjechac do niej po wnioski-jutro czeka mnie wizyta w sekretariacie szkoly.chce zlozyc wniosek o stypendium od miasta dla julci za wybitne osiagniecia sportowe (taniec), to musi podpisac dyr.szkoly.
    Mile sie dzis zaskoczylam, bo szkola wrzucila na swoja strone wykaz podrecznikow na nowy rok szkolny i jest adnotacja ze uczniowie idacy do klas IV otrzymuja darmowe podreczniki wypozyczane przez szkole :) musze dopytac czy to dotyczy tylko podrecznikow, a cwiczenia mamy sobie kupic, czy caly pakiet dziecko otrzymuje.
    Byloby super gdyby nawet same podreczniki odpadly, bo jak sprawdzalam cene za komplet w ksiegarni to wychodzilo niemal 500zl...:0

Paula_071, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Czyli więcej niż moja a jesteś niecałę 2 tyg za mną... to przez 2 tyg powinna ważyć pod 2400 a nawet 2500....

Ale sama doskonale wiesz, ze rodza sie dzieci z waga 4,5 kg 3kg, a nawe 2800 wiec nie nakrecaj sie! A jak pozostale pomiary? Brzuszek, glowka?

• lys Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A ile sie w ogole czeka na wynik??

coś mi się obiło ostatnio, że chyba 5 dni czeka się na gbs

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla, moja tydzień temu ważyła 1900 (to był 32t3d) więc też wielka nie jest. Nie stresuj się, weź pod uwagę, że to jest orientacyjne jedynie. USG potrafi się baaardzo mylić. Spokojnie Kochana, na pewno jest wszystko w porządku!

Amberla, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Może też kwestia sprzętu, bo to rozumiem gdzieś indziej robiłaś usg niż normalnie? Nie stresuj się za wczasu, w czwartek masz wizytę to gin wszystko posprawdza.

Dokladnie u mnie w przychodni mala zawsze ma wieksza wage niz w gabinecie u lekarki. Na kazdym sprzecie moze to inaczej wychodzic, wez tez pod uwage blad pomiaru bodajze 15% oraz to, ze np. tuz przed badaniem mala mogla sie wysiusac i wtedy tez waga spada

• 5ylwia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mój synuś 2 tyg temu na 3D ważył 1500 to też wydawało mi się mało dlatego z niecierpliwością czekałam na kolejną wizyte ale wczoraj jak byłam u mojej gin to waga 1400! Już przestaję wierzyć w te pomiary.. I jak ma się człowiek nie denerwować?

• Amberla Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Robiłam właśnie gdzie indziej bo lekarz do którego chodziłam na genetyczne to jego gabinet rozwiązał umowę z moim ubezpieczycielem Medicą i musiałam pójść do innego :/I wydaje mi się, że może to być hipotrofia asymetryczna, bo jak patrzę na wymiary to tak naprawdę brzuszek odbiega znacząco od reszty wymiarów. inne są oki a brzuch na 30 tydzień. reszta nie jest zła. Ale przecież przepływy przez pępowinę były w porządku. Cholerka pierwszy raz się zestresowałam tak w tej ciąży. Niech już będzie czwartek.

• Amberla Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ale sama doskonale wiesz, ze rodza sie dzieci z waga 4,5 kg 3kg, a nawe 2800 wiec nie nakrecaj sie! A jak pozostale pomiary? Brzuszek, glowka?

Wiem Niecierpliwa. Dobrze że ktoś mnie przywraca do równowagi :) Dzięki :) Ale normalnie nic nie poradzę, że mnie to stresuje.... nic trzeba poczekać.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Mój synuś 2 tyg temu na 3D ważył 1500 to też wydawało mi się mało dlatego z niecierpliwością czekałam na kolejną wizyte ale wczoraj jak byłam u mojej gin to waga 1400! Już przestaję wierzyć w te pomiary.. I jak ma się człowiek nie denerwować?

I co mowila lekarka??

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Wiem Niecierpliwa. Dobrze że ktoś mnie przywraca do równowagi :) Dzięki :) Ale normalnie nic nie poradzę, że mnie to stresuje.... nic trzeba poczekać.

Doskonale Cie rozumiem, bo sama jestem panikara i tez bym od zmyslow odchodzila, ale w sytuacji, gdy chodzi o inna osobe czlowiek jest w stanie spojrzec na sprawe obiektywnie

• Amberla Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:

O kurczę.... to faktycznie. Pewnie racja. Sprzęt, inny lekarz. Chociaż ona na genetycznym 5 tyg temu też była w tych najmniejszych centylach jak teraz patrzę.... może po prostu będę miała malutkie dziecko....

• lys Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Robiłam właśnie gdzie indziej bo lekarz do którego chodziłam na genetyczne to jego gabinet rozwiązał umowę z moim ubezpieczycielem Medicą i musiałam pójść do innego :/I wydaje mi się, że może to być hipotrofia asymetryczna, bo jak patrzę na wymiary to tak naprawdę brzuszek odbiega znacząco od reszty wymiarów. inne są oki a brzuch na 30 tydzień. reszta nie jest zła. Ale przecież przepływy przez pępowinę były w porządku. Cholerka pierwszy raz się zestresowałam tak w tej ciąży. Niech już będzie czwartek.

No niestety, co usg to waga może być inna. Ja też pamiętam, miałam wizytę u gin, po kilku dniach byłam na IP z kolka nerkową i waga dzidzi z usg na IP była mniejsza niż ta sprzed kilku dni z wizyty u gin.

A do tej pory jak kształtowała się waga Twojego maluszka jeśli chodzi o centyle?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj nie mialam robic usg, bo mialam w piatek 12.06, ale wtedy glowka i brzuszek wyprzedzaly termin o 2-3 tyg wg pomiarow, a waga pare dni i wczoraj na innym sprzecie lekarka pomierzyla i kosc udowa, glowka i brzuszek wyprzedzaly tylko o tydzien, wieb to tez zalezy jak dokladnie lekarz to pomierzy

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu w faktach zaraz bedzie reportaz, o tym ze kobieta od 50 lat nosi w sobie plod!

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja pierdziu w faktach zaraz bedzie reportaz, o tym ze kobieta od 50 lat nosi w sobie plod!

Czytalam o tym juz kiedys na fb....masakra

Dziewczyny czy ktoras zamawiala ta koszule???
    http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ci--owa-do-karmienia-rozm-s-i5046374289.html
    Jest ok???nie jest za krotka????czy material jest ok czy to raczej taka taniocha iszmatka????
    Widze ze ten sprzedawca ma jeszcze taka:
    http://allegro.pl/koszula-na-ramiaczkach-ci--owa-do-karmienia-roz--s-i5471216264.html
    Chcialabym obie zamowic,ale musze znac opinie tych, ktore je maja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 19:17

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla na pewno to przez inny sprzęt, nie martw się. A przyrost 800 g to raczej ładny przyrost.
    Moj synek miał w zeszła środę 1,5 kg. Dzieciaczki raz rosną szybciej, a raz wolniej.

Miru a co u Ciebie???

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - wszystko w porządku, położna fajna :) Lekarz tłumaczyl co i jak. A jakie opinie ma ten szpital?

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
‹‹ 1342 1343 1344 1345 1346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ