X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i serduszko bije jak dzwon :-) położna zawsze powtarza : happy child :-)

niecierpliwa, Paula_071, Y, zabka11, Laura, Ewa123, magda sz, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka to dobiero bylby skok wagowy 900 gram w 10 dni :D

Weridiana, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteśmy , dopiero wróciliśmy.
    Wszystko w porządku, szyjka ok, przepływy również, synuś zdrowy a co najważniejsze to waga a waży 1820g :D
    Robiliśmy 3D ale Dominiś cały czas się rączką zakrywał, ale widać, widać podobiznę tatusia, nosek i ustka :D
    I tak sobie myślę że może oczka będzie miał moje :)

Paula_071, Weridiana, zabka11, 0na88, Martucha86, Cassie_DE, Ewa123, magda sz, Zetka, psioszka11, Maniuś, małaMyszka, mamasia, lys, kasiuleek, Katarka, niecierpliwa, Lady Savage, Y lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam te mini pizze-wyszly pyszne,dodalam jeszxze do nich kielbase peperonii i na wierzch parmezan i rucole mniamiiiiii :)

Robilam jednak tylko te zawijane, w weekend zrobie tradycyjne kwadraciki :)

Padam na twarz-ide pod prysznic ostatkiem sil...

magda sz, psioszka11, małaMyszka, lys, Weridiana, niecierpliwa lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dziś dzień zachcianek. Najpierw wysłałam męża po cole bo musiałam juz natychmiast wypić, a ledwo się napilam stwierdziłam, że muszę zjeść do tego ciastka. Mąż się wkurzył na to marudzenie wiec sama poszłam do sklepu i na kolacje pozarlam paczkę ciastek, zapilam cola i czuje się w końcu szczęśliwa :P mała jest od 2 dni bardzo leniwa. Czuje, ze coś tam się rusza, ale jakoś tak mało energicznie.. Powiem Wam, że bardzo juz czekam na poród u mam nadzieje, ze za 5-6 tygodni, jak tylko ciąża będzie donoszona malutka wyjdzie. Męczy mnie już to zamartwianie się za każdym razem jak ma leniwy dzień, czy jak mi brzuch robi się twardy.. Zdaje sobie sprawę, że jak się urodzi to też się będę martwić każda pierdola, taka chyba rola mamy :P ale przynajmniej będę ją mogła obserwować, dotknąć.. Trzeba się uzbroić w cierpliwość

małaMyszka, lys, Weridiana lubią tę wiadomość

Ewa123
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już niedługo....

http://demotywatory.pl/4516919/Pierwszy-posilek-mlodej-matki-po-urodzeniu-dziecka

magda sz, psioszka11, lys, kasiuleek, Lady Savage, Paula_071, Aga89 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka współczuje Ci nerwów bo wiem co to znaczy kilka dni nie odzywać się z mężem i spać samemu :( nie wiem ile łez wylałam w lutym, po 3 dniach on się ogarnął i sam postanowił porozmawiać. Mam nadzieje że Twój też się ogarnie i sam podejmie temat- będzie to znak że jednak trochę zrozumiał.

Szukam takiego lekkiego szlafroczka do szpitala jeszcze, pamiętam że któraś z Was zamawiała
    czy to jest to?
    http://allegro.pl/hit-szlafrok-ciazowy-i-do-karmienia-bawelna-l-xl-i5042685068.html

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znowu niedobrze. Nie wiem czy taki ściśnięty ten żołądek mam. Często mam problemy z żołądkiem nawet przed ciążą tak mnie czasami ściskal. Na gastroskopii wyszła mi mała przepuklina rozwoju przelykowego. Ale dzisiaj to jakaś kiszka, już dwie godz nic nie jadłam a właśnie zaczęło mnie męczyć i mi niedobrze, aż mnie plecy trochę bolą. Jeszcze synek się wirga. Czy też macie problemy podobne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 22:46

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie ze szpitala. Jestem na oddziale. Mala ma potwierdzona hipotrofie wiec sie leczymy zeby przytyla. Sterydy na plucka podane, antybiotyk tez i juz 3 godz kroplowek leci... Ktg 2 razy i skurcze sa i to czesto. Brzuch twardy. Jutro powtorze mocz i nie wiem ile polezymy.

psioszka11, małaMyszka, lys, Weridiana, magda sz, Pulpecja, Paula_071 lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Kurde jestem po badaniu i jestem zestresowana. Lekarz jakiś milczek co mi USG robił. przepływy itp. Wszystko w jak najlepszym porządku. Przepływy itp. Wszystko super ale dzidzia jest wyjątkowo mała.... Ma ok 2024 gramy. Przez 5 tyg przybrała ok 800 gram. Martwię się, że to mało. Przecież już 34 + 2 dni. Paula w 36+5 dni jak się rodziła miałą 3280 ( co prawda miałam cukrzycę ciążową) Ale to i tak za duza różnica. Dzwoniłam do mojej gin. Rutynową wizyte mam w czwartek. Powiedziała, że się jeszcze dokładnie posprawdzamy również pod katem hipotrofii płodu :/
    Ambrela no stres, moj synek teraz wazyl 1730g i to byl 32tc+6 dni - tez mkesci sie w okolicy 5 centyla. Po prostu jest malutki ;) Nie ma sie czym martwic.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się w tych szpitalach- dużo zdrówka i sił dla Was!
    A ja nie mogę spać- Leon tak wali od 1,5h, że zaczynam się już martwić! Zaśpiewałam mu wszystkie kołysanki, puściłam pozytywkę, ten sam rytuał co wieczór i nic!On nigdy nie jest aż taki aktywny, nie idzie zasnąć ,bo brzuch mi tak podskakuje. Myślicie,że wszystko ok?

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Ambrela no stres, moj synek teraz wazyl 1730g i to byl 32tc+6 dni - tez mkesci sie w okolicy 5 centyla. Po prostu jest malutki ;) Nie ma sie czym martwic.
    Moja dzidzia 33tyg1dzien dzisiaj 1550 takze nie jest zle.

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Już niedługo....

http://demotywatory.pl/4516919/Pierwszy-posilek-mlodej-matki-po-urodzeniu-dziecka

Ten pierwszy posilek z polskiego szpitala, to z naszego Wroclaskiego na Borowskiej. Ostatnio gdzies czyyalam na ten temat i nawet jakas grupa wyslala list do dyrektora szpitala w tej sprawie. Smutne to niestety ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka, trzymaj się.

Ja mam kryzys, teraz ciężko mi oddychać, masakra. Aż mnie ściska. Wzięłam sobie neospasmine.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A ja nie mogę spać- Leon tak wali od 1,5h, że zaczynam się już martwić! Zaśpiewałam mu wszystkie kołysanki, puściłam pozytywkę, ten sam rytuał co wieczór i nic!On nigdy nie jest aż taki aktywny, nie idzie zasnąć ,bo brzuch mi tak podskakuje. Myślicie,że wszystko ok?
    Raczej ok. Mój też czasami jest bardziej aktywny. Teraz też szaleje cały czas.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Psioszka z pewnoscia wszystko jest w porzadku. Moj kotus ostatnio sie tylko wiercil i wypinal, a dzisiaj pol dnia szaleje. Dzieci miewaja takie skoki aktywnosci. A moze zwyczajnie czuje, ze jestes zdenerwowana i daje Ci znac, zebys sie uspokoila ;)
    Ja sie dolacze do zyczen kolezanki - wracajcie szybko do siebie w tych szpitalach i postarajcie sie nie rodzic przed lipcem :)

Weridiana, psioszka11, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A mi znowu niedobrze. Nie wiem czy taki ściśnięty ten żołądek mam. Często mam problemy z żołądkiem nawet przed ciążą tak mnie czasami ściskal. Na gastroskopii wyszła mi mała przepuklina rozwoju przelykowego. Ale dzisiaj to jakaś kiszka, już dwie godz nic nie jadłam a właśnie zaczęło mnie męczyć i mi niedobrze, aż mnie plecy trochę bolą. Jeszcze synek się wirga. Czy też macie problemy podobne?

Niektóre kobiety czują mdłości lub wymiotuja do końca ciąży ale jeśli jest to coś nowego dla ciebie to zadzwoń do położnej czy ginekolog. Być może potrzebujesz jakiś leków lub diety z uwagi na wcześniejsze problemy. Poza tym mdłości, wymioty, biegunka i ból jak na okres to tez sygnały porodu. Myślę że jeśli czujesz się coraz gorzej to nie czekaj.
    Jak juz kiedyś dziewczyny powiedziały, lepiej pojechać raz za dużo niż raz za mało.

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Psioszka z pewnoscia wszystko jest w porzadku. Moj kotus ostatnio sie tylko wiercil i wypinal, a dzisiaj pol dnia szaleje. Dzieci miewaja takie skoki aktywnosci. A moze zwyczajnie czuje, ze jestes zdenerwowana i daje Ci znac, zebys sie uspokoila ;)
    Ja sie dolacze do zyczen kolezanki - wracajcie szybko do siebie w tych szpitalach i postarajcie sie nie rodzic przed lipcem :)

Mi położna mówiła ze wszelkie zmiany w aktywności (takie ktore dla nas sa dziwne)należy konsultować.
    Tez myślę że wszystko jest w porządku, bo jednak dzieci też odczuwają nasze nastroje, stresy i zmiany pogody. Dla świętego spokoju zadzwoń jutro do swojego lekarza i zapytaj. Jeśli natomiast to nie ustąpi to może pojedz na pogotowie?
    Trzymaj się Psioszka :-)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Już niedługo....

To wydaje się jak jakiś niesmaczny żart.
    Ja rodziłam 11 lat temu w Poznaniu na Polnej i do wielu rzeczy mogłabym się przyczepić ale takiego posiłku nie widziałam. Obiad czy śniadanie było obfite z owocami i warzywami.
    Fakt ze zawsze jadłam zimne bo latalam do Laury jak była na oddziale wcześniaków no ale to już co innego. Nie wiem jak jest teraz ale mam nadzieję że nie jak na obrazku ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się mega niewyspana.. Cała nac nie mogłam spać, moje łóżko takie skrzypiące, że jak się przekręcałam to pół szpitala się budziło ;-) a jak zdążyłam usnąć, to o 5.30 pobudka i wzywają na KTG.. Ktoś mi powie, że w szpitalu można odpocząć yhy :)

psioszka11, małaMyszka, Paula_071, lys, Weridiana, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ