X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 12 godz koniec kroplowek masakra ide odsypiac...

psioszka11, małaMyszka, lys, Weridiana lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Witam się mega niewyspana.. Cała nac nie mogłam spać, moje łóżko takie skrzypiące, że jak się przekręcałam to pół szpitala się budziło ;-) a jak zdążyłam usnąć, to o 5.30 pobudka i wzywają na KTG.. Ktoś mi powie, że w szpitalu można odpocząć yhy :)
    To wiesz co ja jestem w szoku ogromnym. Pokoj mam 3 osobowy z lazienka i toaleta. Lozka elektroniczne i na wszystkie badania przychadza do lozka. Kto by pomyslal. Sulechow

psioszka11, Laura, małaMyszka, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki. Niestety musiałam dla dobra syna skapitulować. Pomyślałam,że może dlatego tak kopie, bo mu brakuje ojca?!- m zawsze gdy trzyma rękę albo jest blisko to się uspokaja. Więc wzięłam poduszkę i wróciłam do sypialni. I co- łobuz przestał kopać i poszedł spać. Ale nie odzywamy się dalej.
    Dziś mam wizytę u lekarza, ciekawa jestem czy przyjedzie z pracy i pójdzie- zawsze się urywał, przyjeżdżał po mnie i jechaliśmy razem,a teraz wychodząc do pracy nic,ani słowa. Nie to nie, sama pójdę i sama zapłacę.
    Dziewczynki ze szpitala dużo cierpliwości i spokoju- u nas w szpitalu to się można dopiero rozchorować:)
    Ściskam Was mocno!
    Miłej środy!

Laura, Katarka, magda sz, małaMyszka, Paula_071, lys, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Laura Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się dzielnie w tych szpitalach. Już niedługo i bedziemy sie cieszyc dzidzisiami w domkach, jeszcze kilka tygodni albo tylko kilka....

Katarka, 5ylwia, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Katarka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Witam się mega niewyspana.. Cała nac nie mogłam spać, moje łóżko takie skrzypiące, że jak się przekręcałam to pół szpitala się budziło ;-) a jak zdążyłam usnąć, to o 5.30 pobudka i wzywają na KTG.. Ktoś mi powie, że w szpitalu można odpocząć yhy :)

Nie można odpocząć, potwierdzam :) Można być niewyspanym i sie wynudzic.

niecierpliwa, Laura, magda sz, małaMyszka, lys, Weridiana lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Nie można odpocząć, potwierdzam :) Można być niewyspanym i sie wynudzic.
    I wygłodzić! Umieram z głodu dobrze, że wrzuciłam do torby sucharki :) KTG wyszło super.. W głowie mam piosenkę: i co ja robię tu ;) Czekam na męża i uciekam :) mam nadzieję, że nie będą mi robić problemów..

Katarka, psioszka11, niecierpliwa, Laura, magda sz, małaMyszka, Paula_071, lys, Weridiana, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Psioszka, nie wiem czy pamietasz jak pisalam w zeszla sobote, ze moja Julka taka mega aktywna sie zrobila, 2 dni tak szalala i wiesz co te 2 dni mialam mega kose z mezem (notabene o tesciowa) i dopiero jak odpuscilam to mala sie uspokoila. Dzieci niestety czuja nasze emocje, a w poniedzialek na wizycie rozmawialam o tym z lekarka i powiedziala, ze ich jednak bardziej niepokoi jak ta zmiana jest w druga strone.

Katarka zawsze mozesz urwac sie do mnie na kawe :P a nawet obiad dzis kalafiorowa i makaron ze szpinakiem ;)

5ylwia ja tez w takiej sytuacji wypisalabym sie na zadanie

Rybka teraz sie Wami dobrze zajma!

psioszka11, magda sz, małaMyszka, Katarka, Weridiana lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Witajcie!

Psioszka, nie wiem czy pamietasz jak pisalam w zeszla sobote, ze moja Julka taka mega aktywna sie zrobila, 2 dni tak szalala i wiesz co te 2 dni mialam mega kose z mezem (notabene o tesciowa) i dopiero jak odpuscilam to mala sie uspokoila. Dzieci niestety czuja nasze emocje, a w poniedzialek na wizycie rozmawialam o tym z lekarka i powiedziala, ze ich jednak bardziej niepokoi jak ta zmiana jest w druga strone.

Katarka zawsze mozesz urwac sie do mnie na kawe :P a nawet obiad dzis kalafiorowa i makaron ze szpinakiem ;)

5ylwia ja tez w takiej sytuacji wypisalabym sie na zadanie

Rybka teraz sie Wami dobrze zajma!

Też mi się wydaje,że tak jest. Przecież nosimy pod sercem, więc czuje wszystko. Mam nadzieję,że wszystko będzie ok, o 13:00 wizyta, więc trzymajcie kciuki!

mamasia, Maniuś, niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! :) w końcu za oknem słońce, od razu lepiej się wstaje człowiekowi. Dziś w planach zakupy i spacer. Musze małej dokupić kilka rzeczy na 56 z długim rękawem, niestety mam trochę za mało jak na takie lato. Nastawilam się na upały, a to różnie może być więc wole być przygotowana. Miłego dnia!

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Dzisiaj usg!!! :)

5ylwia-cierpliwosci zycze :p

Kurcze,nie wiecie co.z euforia ? Ostatnio mam malo czasu wiec moze cos przegapilam?

mamasia, 0na88, magda sz, małaMyszka, Laura, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

trzymajcie sie w tych szpitalach ! trzymam kciuki za szybkie wyjscia.
    Moja mala z kolei od dwoch dni mniej aktywna , wypnie sie co jakis czas , czy przeciagnie ale bez szalenstw.

Ja znow mialam serie skurczy na lydke - dobrze ze maz akurat wszedl do domu to sie rzucil do masowania , cholera jak skurcze lydek tak mnie bola to jak ja zniose porod ? ZZO musze wziac to przynajmniej nog nie bede czula jak mnie skurcze nog chwyca.

Wczoraj juz oficjalnie powiedzialam rodzinie ze zaczynam miec dosc brzuszka , ze chcialabym zeby wybil 37 tydz i na porodowke - brzuch coraz bardziej mi przeszkadza w wyspani sie , w chodzeniu , w staniu czy siedzeniu - zaczynam byc zmeczona , choc moze to tylko kryzys ? zdecydowanie bardziej wolalabym juz tulic Zosie , lub wozic ja w wozku.

Milego dnia kochane

magda sz, małaMyszka, Laura, Katarka, lys, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach i mamusią w szpitalu, u mnie ciężka noc, brzuch mnie tak bolał, że dzisiaj nic nie robię, w nosie mam co powie mój facet, żadnych noszeń, i sprzątania. Jak mam potem tak umierać w nocy, to wolę żeby on był na mnie zły, mniej boli.

małaMyszka, Katarka, Weridiana lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy moge prosic o inf. o mnie na 32tc ?

Lady- twoj facet jest na ciebie zły za to ze odpoczywasz bo zle sie czujesz? :o

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się szpitalnie zrobiło! Co to ma być ja sie pytam :) ale kochane dacie radę, lepiej tak niż coś przegapić. Trzymam z Was wszystkie kciuki żeby wszystko wróciło do normy i żeby Was wypuścili.

Zetka ja wczoraj nie mogłam zasnąć bo czułam dokładnie to samo ale przez to że przesadziłam z jedzeniem.

Psioszka moja mała też ma napady różne, kiedyś się tym stresowałam, położna tłumaczyła mi że czasem dzidzia ma więcej energii, czasem ma nerwa z powodu braku miejsca i się rozpycha no i dodała że jakby coś było nie tak i dzidzia się za bardzo rzucała to bym o tym wiedziała i wylądowała migiem na IP bo byłoby to tak bolesne.

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Hej dziewczyny ,

trzymajcie sie w tych szpitalach ! trzymam kciuki za szybkie wyjscia.
    Moja mala z kolei od dwoch dni mniej aktywna , wypnie sie co jakis czas , czy przeciagnie ale bez szalenstw.

Ja znow mialam serie skurczy na lydke - dobrze ze maz akurat wszedl do domu to sie rzucil do masowania , cholera jak skurcze lydek tak mnie bola to jak ja zniose porod ? ZZO musze wziac to przynajmniej nog nie bede czula jak mnie skurcze nog chwyca.

Wczoraj juz oficjalnie powiedzialam rodzinie ze zaczynam miec dosc brzuszka , ze chcialabym zeby wybil 37 tydz i na porodowke - brzuch coraz bardziej mi przeszkadza w wyspani sie , w chodzeniu , w staniu czy siedzeniu - zaczynam byc zmeczona , choc moze to tylko kryzys ? zdecydowanie bardziej wolalabym juz tulic Zosie , lub wozic ja w wozku.

Milego dnia kochane

powiem Ci że też już mam dosyć. Marzę żeby pospać sobie na brzuchu i wstać bez konieczności przekręcania się na bok. Z jednej strony patrze sobie na brzuch i myślę, że jeszcze tylko miesiąc i będzie mi go brakowało, ale z drugiej strony robię sobie w głowie listę rzeczy, za którymi tęsknie i które zrobię po porodzie. Typu jak właśnie spanie na brzuchu, nażarcie się surowego mięsa (uwielbiam tatar, i uwielbiam próbować mieso które się przygotowuję do mielonych) i sushi. Ale z drugiej strony po porodzie jeszcze więcej rzeczy trzeba będzie sobie odmawiać :P

psioszka11, 0na88, magda sz, małaMyszka, Laura, Paula_071, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Spadam na wizyte trzymajcie kciuki

ainer85, magda sz, małaMyszka, Maniuś, Laura, niecierpliwa, Lady Savage, Paula_071, futuremama, lys, Weridiana, bosa, gianna88, Y, Pulpecja, kasiuleek lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a teraz powiem Wam jaka jestem zajebista... Wtopa roku i gdyby nie wczorajsza wieczorna kłótnia z mężem to do tej pory byłabym nieświadoma.

Wczoraj u ginekologa było wyjątkowo dużo pacjentek, ja mimo że zapisywałam się miesiąc wcześniej nie miałam już nr tylko byłam zapisana dodatkowo między pacjentkami. No i po 16 byłam w luxmedzie o 16:50 zobaczyłam jakie jest tempo to stwierdziłam że posiedzę tu do 19.. Napisałam do męża smsa o treści : KOCHANIE DOKOŃCZ OBIAD SAM BO TU TYLE CIĘŻARNYCH ŻE DO RANA BĘDĘ TU SIEDZIEĆ, JESTEM TAAKA GŁODNA ;(, JAK ZROBISZ TO W NAGRODĘ BĘDZIE LODZIK :)
    No i stał się cud -gin zawołał mnie jako następną pacjentkę chwilę pózniej, inne ciężarne czekające od godziny chciały mnie zjeść...

no i teraz tak
    Mąż wieczorem marudził jak baba w ciąży: że nie ma miejsca w domu na imadło i nie mógł sobie śruby do motocykla uciąć, że wmusiłam na wieczór w niego jedzenie, że teraz nie będzie mógł spać, generalnie wczoraj byłam też winna wybuchu II wojny światowej- mężowi jest lepiej kiedy ja jestem wszystkiemu winna. Śmiać mi się chciało bo tak pierdolił bez sensu że szkoda że go nie nagrałam. No i mówię że -przecież nic w Ciebie nie wmuszałam, pytałam się czy chcesz zjeść to czy to i mówiłeś że tak, to skąd te pretensje teraz że się przejadłeś?
    On że- no tak bo obiad po 19 jedliśmy, jakbyś nie mogła przygotować przed lekarzem.
    Ja mówię że- przecież Ci napisałam smsa żebyś zaczął robić obiad bo nie wiem ile się u lekarza zejdzie.
    A on że nic takiego nie dostał, sprawdzam w skrzynce i co ? Wysłałam tego smsa do ginekologa! Dlatego mnie tak szybko przyjął...
    Nie wiem czy powinnam zadzwonić do gina i go przeprosić czy coś? czy puścić w niepamięć? gdyby nie wczorajsza kłótnia to do tej pory nie byłabym świadoma co zrobiłam

Martucha86, psioszka11, małaMyszka, Kkarolinaaaa, Maniuś, Laura, niecierpliwa, AgaSad, witaminkab, 0na88, Paula_071, futuremama, Zetka, Katarka, Aga89, mamasia, lys, Weridiana, bosa, gianna88, Migotkaa, Y, Pulpecja, zabka11, kasiuleek, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ale motyw...ja bym nic nie pisała :)! Sytuacja delikatna...musisz mi wybaczyć ale uśmiałam się ogromnie!

5fo2vs9.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dobre :) tez się uśmiałam - wybacz! :D nie pisz chyba nic do ginekologa w tej sytuacji :)

Ewa123
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się oplułam:) Tak się śmieje,że aż Fado przybiegł zobaczyć co się dzieje. Ty to jesteś Agentka! :) :) :)
    W sumie wypadałby chyba napisać do gina,ale nie wiem czy miałabym tyle odwagi:)

bl9ci09kql96ri27.png

‹‹ 1345 1346 1347 1348 1349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ