WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka a jak dużo tych cukini dajesz?
    Ty też masz dietę?

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mężuś codziennie gada do brzuszka, przed pracą całuje brzuszek i pisze smsy ze nas Kocha :). Jest to bardzo miłe, chociaż wyprawkę ja kupuję ale czasami mi też doradzi jaki kolor czy wzór dobrać :).
    Teraz wymyślił że pod literki zrobi słoneczko, więc na razie nie wieszamy na ścianie.
    Jeździ z nami na każde wizyty i kręci filmiki a później je pięknie przerabia dodając muzykę :D
    Zawsze mówi kupuj wszystko co potrzeba a i od czasu do czasu sam usiądzie na allegro i przegląda ciuszki :) mówiąc " O to, to jest ładne "

lys, Weridiana, jesslin87, Paula_071, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• olinka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;)
    Ja dziś wstałam z kiepskim chumorem. jakoś taki strach mnie ogarnoł że sobe z niczym nie poradze ze jestem do niczego.
    ale kurier przysłał ostatniom paczkę dla małego to jakoś odrazu chumor mi sie poprawił ;):)
    czy wy tez wasze kruszyński czujecie tak niskopod brzuchem.. ?

lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlo lozeczko !!!! :D
    Zaraz zabieram sie za rozpakowywanie :)

Dostalam ten kupon rabatowy na 20zl z biedronki przy placeniu karta, a ze wazny tylko do 28.06 to stwierdzilam ze nie ma na co czekac i zrobilam zamowienie na allegro :)
    Kupilam materac do lozeczka, te skarpetki z l`biotica dla siebie i meza, pokrowiec na ubrania pod lozko i takie pudlo-kufer na koce i narzuty:
    http://allegro.pl/wielkie-pudlo-kufer-skrzynia-xxxl-brzoza-gpsk2771-i5040701106.html
    Myslalam wczesniej o koszu z wikliny, ale duzo drozsze sa, a to pudlo kolorystycznie pasuje mi do salonu i bedzie stalo za drzwiami :)

Ufffff zatem wszystkie zakupy zrobione :)

Aaaaaa wypralam poduszke minky z wkladem i kocyk w pralce-pranie reczne, 30° i bez wirowania. Jest ok, nic sie nie stalo, nie stracily fasonu takze mozecie smialo prac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 12:08

psioszka11, Laura, lys, niecierpliwa, Martucha86, Weridiana, Maniuś, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Pierzecie ochraniacz do lozeczka i wyściółke wozka ? Czy tylko wietrzycie

Ja piore.

Magda sz-super ze maz sie tak ogarnal :)

Ofka- tez zapisalam sobie przepis na twoj maskaron :)

Kaarolinka- ja od dwoch dni leddwo chodze, brzuch mi ciazy, ciezko sie schylic czy kucnac, o spaniu nie wspomne...wczoraj drzemke ucielam sobie o 18 bo juz nie dawalam rady...
    Teraz najciezsze ostatnie tygodnie przed nami...dzieci nam teraz szybko na wadze przybieraja, co za tym idzie jest nam coraz ciezej...

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zauwazylam ze oprocz bioder w nocy , boli tez spojenie łonowe jak sie przewracam czy chce wstac - jak sie juz rozejde to jest ok - ale w nocy przy obroceniu na drugi bok czy wstaniu do łazienki to jest masakra, tak samo nie dosc ze ciezko mi sie przewrocic z tym brzuchem to jeszcze uwazam jak nogi kłade ( musza byc podkurczone ) bo wystarczy ze troche je wyprostuje to mnie skurcz łapie.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Gratuluję wszystkim wizyt i dużych już maluchów :) za wszystkie szpitalne mocno trzymam kciuki żebyście dotrwały do bezpiecznego 38 tygodnia :)

Martucha my kupiliśmy wózek adamex barletta i jestem w nim zakochana! U mnie głównym kryterium też było żeby dobrze się prowadził i prowadzi się rewelacyjnie :) Ogólnie jestem bardzo zadowolona wykończeniem wózka szczególnie materiałem wewnątrz, bo nie jest monotonny biały jak prawie we wszystkich modelach tylko biały w szare kwiatuszki wygląda to pięknie. Niby czekaliśmy 5 tygodni na niego, ale było warto:)

Ja niestety nie wiem ile waży teraz mały, bo moja gin po raz pierwszy nie zrobiła mi usg na wizycie, ponieważ się śpieszyła. Jestem strasznie zła bo odbyła tą wizytę na "odwal się" pierwszy raz się coś takiego zdarzyło, ale niesmak pozostał.. najgorsze jest to że na kolejną wizytę mam się zgłosić dopiero 21 lipca (teraz byłam 19 czerwca) wydawało mi się, że w ostatnich kilku tygodniach wizyty częściej się odbywają tym bardziej że ostatnie usg miałam w 30 tygodniu.. Mam do was też pytanie czy wam lekarz przed pobraniem posiewu kazał sobie aplikować jakieś leki?? Bo moja kazała mi się zgłosić w poniedziałek do szpitala żeby pobrać gbs a w sobotę na noc zaaplikować sobie jednorazowo gynalgin..??

Laura, Martucha86, Weridiana, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    ja zauwazylam ze oprocz bioder w nocy , boli tez spojenie łonowe jak sie przewracam czy chce wstac - jak sie juz rozejde to jest ok - ale w nocy przy obroceniu na drugi bok czy wstaniu do łazienki to jest masakra, tak samo nie dosc ze ciezko mi sie przewrocic z tym brzuchem to jeszcze uwazam jak nogi kłade ( musza byc podkurczone ) bo wystarczy ze troche je wyprostuje to mnie skurcz łapie.
    Ona mnie też bolą biodra i co godzine się budzę żeby zmienić bok, no kurcze tak strasznie nie wygodnie się teraz śpi :/

0na88, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Witam się i ja :)

Gratuluję wszystkim wizyt i dużych już maluchów :) za wszystkie szpitalne mocno trzymam kciuki żebyście dotrwały do bezpiecznego 38 tygodnia :)

Martucha my kupiliśmy wózek adamex barletta i jestem w nim zakochana! U mnie głównym kryterium też było żeby dobrze się prowadził i prowadzi się rewelacyjnie :) Ogólnie jestem bardzo zadowolona wykończeniem wózka szczególnie materiałem wewnątrz, bo nie jest monotonny biały jak prawie we wszystkich modelach tylko biały w szare kwiatuszki wygląda to pięknie. Niby czekaliśmy 5 tygodni na niego, ale było warto:)

Ja niestety nie wiem ile waży teraz mały, bo moja gin po raz pierwszy nie zrobiła mi usg na wizycie, ponieważ się śpieszyła. Jestem strasznie zła bo odbyła tą wizytę na "odwal się" pierwszy raz się coś takiego zdarzyło, ale niesmak pozostał.. najgorsze jest to że na kolejną wizytę mam się zgłosić dopiero 21 lipca (teraz byłam 19 czerwca) wydawało mi się, że w ostatnich kilku tygodniach wizyty częściej się odbywają tym bardziej że ostatnie usg miałam w 30 tygodniu.. Mam do was też pytanie czy wam lekarz przed pobraniem posiewu kazał sobie aplikować jakieś leki?? Bo moja kazała mi się zgłosić w poniedziałek do szpitala żeby pobrać gbs a w sobotę na noc zaaplikować sobie jednorazowo gynalgin..??
    No to faktycznie z tymi wizytami to rzadko, ja mam teraz co trzy tygodnie.
    Ja mam mieć GBSa pobieranego na następnej wizycie ale bez zaaplikowania zadnych leków, właśnie dziwne że coś takiego kazała ci zrobić....

sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia pierwsze słyszę żeby gynalgin brać przed posiewem. Wg mnie to może trochę sfałszować wynik. Większość z nas jak nie wszystkie będziemy miały gbsa i przy porodzie dostaniemy antybiotyk.

Zamówiłam biustonosze do karmienia z fiszbinami i bez, pomierzę jak przyjdą. Teraz szukam materiałów na poszewki na kocyki itp. no i może zamówię materiał na drugi minky, tesciowa ma maszyne wiec moze sie uda uszyc :)

ps. o 18 wysylam sms do Miru :)

sylwucha89, Zetka, niecierpliwa, gianna88, Martucha86, zabka11, psioszka11, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka ale super ta skrzynia, daj znac czy solidna w miare bo wlasnie takich poszukuje do szafyyyy

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Ty też masz dietę?
    cukrzycy nie mam ale wlasnie czerpie przepisy z diety slodkich mam bo za duzo tylam i to zalecenie mojej gin. Wiec makaron razowy, ryz dziki, chleb razowy, zamiast cukru ksylitol, ograniczenie owocow...

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, Magda mi też się to wszystko dziwne wydaje, dlatego się pytam czy miałyście podobne wytyczne i teraz nie wiem co zrobić...

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Ty też masz dietę?
    jedną srednia cukinie.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    cukrzycy nie mam ale wlasnie czerpie przepisy z diety slodkich mam bo za duzo tylam i to zalecenie mojej gin. Wiec makaron razowy, ryz dziki, chleb razowy, zamiast cukru ksylitol, ograniczenie owocow...
    czyli ksylitol mozemy dodawć do ciast np??

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Laura, Magda mi też się to wszystko dziwne wydaje, dlatego się pytam czy miałyście podobne wytyczne i teraz nie wiem co zrobić...
    ja bym niczego nie brała, tym bardziej myslę że chyba reszta dziewczyn tez nie ma takich zalecen??

Edit. Magda ma rację z tym zafałszowaniem wyników

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 12:44

sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy wy kupowałyście pościel do wózka??
    jesli tak to poproszę o linka :)

Chodzi mi o wkład poduszka plus kołderka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 12:53

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Witam sie i ja. Zaczynamy 34 tc :) Druga noc z rzedu budza mnie bole okresowe - trwaja pare minut i puszczaja, ojojo teraz to juz bedzie coraz gorzej, coraz wiecej dolegliwosci, aa i znalezienie dogodnej pozycji to tez nie lada wyzwanie, spi mi sie dobrze, ale jak juz sie obudze na siku to tancuje po tym lozku i tancuje, dzis to nawet Julka tancowala razem ze mna :P
    Alez mam ochote na parowke na sniadanko ;)

Lys dobrze, ze masz taka wiedze medyczna bo zawsze jestes tym pierwszym wsparciem dla takich ciemniakow medycznych jak ja ;)

Odnosnie angielskiej rozmiarowki to mam wlasnie duzo rzeczy pt. "first size" "newborn", ale w Angli to sie chyba duz dzieciaki rodza, bo jak przykladalam do polskich to takie jak 62 ;)

to prawda bo first size lub 0-3 miesiace to jest rozmiar 62, troche sie rozni i mozna sie pomyslic. newborn to jest 56 (do 4,5kg); tiny baby 50 (to dopiero jest do 3,4kg)
    Early baby do 2,3kg; no i premature ktore dziela sie na rozmiar do 1,8kg i do 1,4kg

czyli dobrze byloby sie zopatrzyc w rozmiar tiny baby 50 :-0
    mam chyba wiekszosc 0-1 czyli 62 no i troche z 56 czyli do 4,5kg
    moze ze dwa-trzy pajacyki 50 - hmmm najwyzej bede kupowac :-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie scielo prawie 2 godziny drzemki :-) wstalam glodna heheh
    Ja do wozka poscieli nie kupuje tylko przescieradlo a na zime taki spiworek z polaru lub welny mlodego bede mocykiem przykrywala cienszym lub grubszym i tyle

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w dalszym ciagu rozgladam sie za laktatorem , wlasciwie tylko on mi został zeby zamknac wyprawke

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 1358 1359 1360 1361 1362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ