SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A mój mężuś codziennie gada do brzuszka, przed pracą całuje brzuszek i pisze smsy ze nas Kocha
. Jest to bardzo miłe, chociaż wyprawkę ja kupuję ale czasami mi też doradzi jaki kolor czy wzór dobrać
.
Teraz wymyślił że pod literki zrobi słoneczko, więc na razie nie wieszamy na ścianie.
Jeździ z nami na każde wizyty i kręci filmiki a później je pięknie przerabia dodając muzykę
Zawsze mówi kupuj wszystko co potrzeba a i od czasu do czasu sam usiądzie na allegro i przegląda ciuszkimówiąc " O to, to jest ładne "
lys, Weridiana, jesslin87, Paula_071, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
Ja dziś wstałam z kiepskim chumorem. jakoś taki strach mnie ogarnoł że sobe z niczym nie poradze ze jestem do niczego.
ale kurier przysłał ostatniom paczkę dla małego to jakoś odrazu chumor mi sie poprawił
czy wy tez wasze kruszyński czujecie tak niskopod brzuchem.. ?lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Przyszlo lozeczko !!!!
Zaraz zabieram sie za rozpakowywanie
Dostalam ten kupon rabatowy na 20zl z biedronki przy placeniu karta, a ze wazny tylko do 28.06 to stwierdzilam ze nie ma na co czekac i zrobilam zamowienie na allegro
Kupilam materac do lozeczka, te skarpetki z l`biotica dla siebie i meza, pokrowiec na ubrania pod lozko i takie pudlo-kufer na koce i narzuty:
http://allegro.pl/wielkie-pudlo-kufer-skrzynia-xxxl-brzoza-gpsk2771-i5040701106.html
Myslalam wczesniej o koszu z wikliny, ale duzo drozsze sa, a to pudlo kolorystycznie pasuje mi do salonu i bedzie stalo za drzwiami
Ufffff zatem wszystkie zakupy zrobione
Aaaaaa wypralam poduszke minky z wkladem i kocyk w pralce-pranie reczne, 30° i bez wirowania. Jest ok, nic sie nie stalo, nie stracily fasonu takze mozecie smialo pracWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 12:08
psioszka11, Laura, lys, niecierpliwa, Martucha86, Weridiana, Maniuś, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Pierzecie ochraniacz do lozeczka i wyściółke wozka ? Czy tylko wietrzycie
Ja piore.
Magda sz-super ze maz sie tak ogarnal
Ofka- tez zapisalam sobie przepis na twoj maskaron
Kaarolinka- ja od dwoch dni leddwo chodze, brzuch mi ciazy, ciezko sie schylic czy kucnac, o spaniu nie wspomne...wczoraj drzemke ucielam sobie o 18 bo juz nie dawalam rady...
Teraz najciezsze ostatnie tygodnie przed nami...dzieci nam teraz szybko na wadze przybieraja, co za tym idzie jest nam coraz ciezej...
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
ja zauwazylam ze oprocz bioder w nocy , boli tez spojenie łonowe jak sie przewracam czy chce wstac - jak sie juz rozejde to jest ok - ale w nocy przy obroceniu na drugi bok czy wstaniu do łazienki to jest masakra, tak samo nie dosc ze ciezko mi sie przewrocic z tym brzuchem to jeszcze uwazam jak nogi kłade ( musza byc podkurczone ) bo wystarczy ze troche je wyprostuje to mnie skurcz łapie.
-
Witam się i ja
Gratuluję wszystkim wizyt i dużych już maluchówza wszystkie szpitalne mocno trzymam kciuki żebyście dotrwały do bezpiecznego 38 tygodnia
Martucha my kupiliśmy wózek adamex barletta i jestem w nim zakochana! U mnie głównym kryterium też było żeby dobrze się prowadził i prowadzi się rewelacyjnieOgólnie jestem bardzo zadowolona wykończeniem wózka szczególnie materiałem wewnątrz, bo nie jest monotonny biały jak prawie we wszystkich modelach tylko biały w szare kwiatuszki wygląda to pięknie. Niby czekaliśmy 5 tygodni na niego, ale było warto:)
Ja niestety nie wiem ile waży teraz mały, bo moja gin po raz pierwszy nie zrobiła mi usg na wizycie, ponieważ się śpieszyła. Jestem strasznie zła bo odbyła tą wizytę na "odwal się" pierwszy raz się coś takiego zdarzyło, ale niesmak pozostał.. najgorsze jest to że na kolejną wizytę mam się zgłosić dopiero 21 lipca (teraz byłam 19 czerwca) wydawało mi się, że w ostatnich kilku tygodniach wizyty częściej się odbywają tym bardziej że ostatnie usg miałam w 30 tygodniu.. Mam do was też pytanie czy wam lekarz przed pobraniem posiewu kazał sobie aplikować jakieś leki?? Bo moja kazała mi się zgłosić w poniedziałek do szpitala żeby pobrać gbs a w sobotę na noc zaaplikować sobie jednorazowo gynalgin..??
Laura, Martucha86, Weridiana, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:ja zauwazylam ze oprocz bioder w nocy , boli tez spojenie łonowe jak sie przewracam czy chce wstac - jak sie juz rozejde to jest ok - ale w nocy przy obroceniu na drugi bok czy wstaniu do łazienki to jest masakra, tak samo nie dosc ze ciezko mi sie przewrocic z tym brzuchem to jeszcze uwazam jak nogi kłade ( musza byc podkurczone ) bo wystarczy ze troche je wyprostuje to mnie skurcz łapie.
0na88, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
sylwucha89 wrote:Witam się i ja
Gratuluję wszystkim wizyt i dużych już maluchówza wszystkie szpitalne mocno trzymam kciuki żebyście dotrwały do bezpiecznego 38 tygodnia
Martucha my kupiliśmy wózek adamex barletta i jestem w nim zakochana! U mnie głównym kryterium też było żeby dobrze się prowadził i prowadzi się rewelacyjnieOgólnie jestem bardzo zadowolona wykończeniem wózka szczególnie materiałem wewnątrz, bo nie jest monotonny biały jak prawie we wszystkich modelach tylko biały w szare kwiatuszki wygląda to pięknie. Niby czekaliśmy 5 tygodni na niego, ale było warto:)
Ja niestety nie wiem ile waży teraz mały, bo moja gin po raz pierwszy nie zrobiła mi usg na wizycie, ponieważ się śpieszyła. Jestem strasznie zła bo odbyła tą wizytę na "odwal się" pierwszy raz się coś takiego zdarzyło, ale niesmak pozostał.. najgorsze jest to że na kolejną wizytę mam się zgłosić dopiero 21 lipca (teraz byłam 19 czerwca) wydawało mi się, że w ostatnich kilku tygodniach wizyty częściej się odbywają tym bardziej że ostatnie usg miałam w 30 tygodniu.. Mam do was też pytanie czy wam lekarz przed pobraniem posiewu kazał sobie aplikować jakieś leki?? Bo moja kazała mi się zgłosić w poniedziałek do szpitala żeby pobrać gbs a w sobotę na noc zaaplikować sobie jednorazowo gynalgin..??
Ja mam mieć GBSa pobieranego na następnej wizycie ale bez zaaplikowania zadnych leków, właśnie dziwne że coś takiego kazała ci zrobić....sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Sylwia pierwsze słyszę żeby gynalgin brać przed posiewem. Wg mnie to może trochę sfałszować wynik. Większość z nas jak nie wszystkie będziemy miały gbsa i przy porodzie dostaniemy antybiotyk.
Zamówiłam biustonosze do karmienia z fiszbinami i bez, pomierzę jak przyjdą. Teraz szukam materiałów na poszewki na kocyki itp. no i może zamówię materiał na drugi minky, tesciowa ma maszyne wiec moze sie uda uszyc
ps. o 18 wysylam sms do Mirusylwucha89, Zetka, niecierpliwa, gianna88, Martucha86, zabka11, psioszka11, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:Ofka a jak dużo tych cukini dajesz?
Ty też masz dietę?
Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:cukrzycy nie mam ale wlasnie czerpie przepisy z diety slodkich mam bo za duzo tylam i to zalecenie mojej gin. Wiec makaron razowy, ryz dziki, chleb razowy, zamiast cukru ksylitol, ograniczenie owocow...
-
sylwucha89 wrote:Laura, Magda mi też się to wszystko dziwne wydaje, dlatego się pytam czy miałyście podobne wytyczne i teraz nie wiem co zrobić...
Edit. Magda ma rację z tym zafałszowaniem wynikówWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 12:44
sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
dziewczyny a czy wy kupowałyście pościel do wózka??
jesli tak to poproszę o linka
Chodzi mi o wkład poduszka plus kołderkaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 12:53
-
niecierpliwa wrote:Witam sie i ja. Zaczynamy 34 tc
Druga noc z rzedu budza mnie bole okresowe - trwaja pare minut i puszczaja, ojojo teraz to juz bedzie coraz gorzej, coraz wiecej dolegliwosci, aa i znalezienie dogodnej pozycji to tez nie lada wyzwanie, spi mi sie dobrze, ale jak juz sie obudze na siku to tancuje po tym lozku i tancuje, dzis to nawet Julka tancowala razem ze mna
Alez mam ochote na parowke na sniadanko
Lys dobrze, ze masz taka wiedze medyczna bo zawsze jestes tym pierwszym wsparciem dla takich ciemniakow medycznych jak ja
Odnosnie angielskiej rozmiarowki to mam wlasnie duzo rzeczy pt. "first size" "newborn", ale w Angli to sie chyba duz dzieciaki rodza, bo jak przykladalam do polskich to takie jak 62
to prawda bo first size lub 0-3 miesiace to jest rozmiar 62, troche sie rozni i mozna sie pomyslic. newborn to jest 56 (do 4,5kg); tiny baby 50 (to dopiero jest do 3,4kg)
Early baby do 2,3kg; no i premature ktore dziela sie na rozmiar do 1,8kg i do 1,4kg
czyli dobrze byloby sie zopatrzyc w rozmiar tiny baby 50 :-0
mam chyba wiekszosc 0-1 czyli 62 no i troche z 56 czyli do 4,5kg
moze ze dwa-trzy pajacyki 50 - hmmm najwyzej bede kupowacniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ale mnie scielo prawie 2 godziny drzemki
wstalam glodna heheh
Ja do wozka poscieli nie kupuje tylko przescieradlo a na zime taki spiworek z polaru lub welny mlodego bede mocykiem przykrywala cienszym lub grubszym i tylemałaMyszka lubi tę wiadomość