SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa ok dzięki, będę wkładać do wozka minky tak jak zabka
euforia trzymaj się, to jeszcze tylko chwilka. Wiem jak jest w szpitalu bo sama bylam i nie dziwie ci sie wcale.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 13:40
euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:o dzięki zabko, ja tez zakupie spiworek na zimę
a powiedz mi czy ta poduszka nie jest zbyt płaska do wozka?
Ja mialam do wyboru poduszke plaska i puszysta i wzielam puszysta.
Na poczatku i tak nie bede na niej kladla Klary, tylko kocykmiekki pod glowke aby lezala na plasko, ale jak bedzie troszeczke wieksza to bede uzywac tej podusi.Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Ofka a gdzie ten olej kokosowy kupujesz on jest w pascie czy plynny?
Weridiana, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
aaaga olej kokosowy spozywczy mozesz kupic prawie w kazdym markecie (tzn,w UK ale mysle ze w PL tez) sa rozne firmy, przewaznie wyglada jak smalec poniewaz w temp.pokojowej zastyga ale zgadzam sie z Ofka ze jest dobry i do smazenia i do skory
nawet polecaja do skory niemowlecia
Ona ja kupilam laktator Medela Harmony reczny (zaryzykuje) chcialam swing ale roznica cenowa jest znaczna, nie wracam szybko do pracy wiec zobacze . jak bedzie trzeba to kupie elektryczny
Euforia trzymaj sie , nikt nie lubi szpitali , nawet sobie nie chce wyobrazac co tam przezywasz ale to "zlo" konieczne i jak dziewczyny opisaly tyle juz przeszlas i dalas rade , wytrzymasz dla malenstwa. wczesniaczki urodzone bardzo wczesnie niestety pozniej moga miec mnostwo komplikacji wiec lepiej ze jestescie tak dlugo w dwupaku
trzymamy kciuki
jak mozesz to pisz jak wyglada zycie szpitalnenie boj sie ze nas zanudzisz bo dla nas nie ma tematow nudnych haha
aaaaga, euforia, 0na88, lys, jesslin87, zabka11, Paula_071, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
a i zapomnialam dodac witam sie w 36 tygodniu i wedlug belly 9 miesiacu
chociaz ja bym liczyla ten 9miesiac od polowy 36 tygodnia
Amberla dzisiaj masz wizyte? trzymam kciuki !Amberla, AgaSad, 0na88, niecierpliwa, Laura, lys, gianna88, Martucha86, psioszka11, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Weridiana wrote:a i zapomnialam dodac witam sie w 36 tygodniu i wedlug belly 9 miesiacu
chociaz ja bym liczyla ten 9miesiac od polowy 36 tygodnia
Amberla dzisiaj masz wizyte? trzymam kciuki !
Mam mam... o 17 15. Nawet się już nie stresuję. trzeba będzie to pójdziemy badanie powtórzyć do najlepszego specjalisty jakiego poleca mi gin - Doktor Wiecheć. Ponoć nawet z zagranicy do niego pryzjeżdżają na badania. Ale myślę, że nie będzie potrzeby. Wiecie, patrzyłam na wszystkie poprzednie badania USG w tym na te genetyczne. We wszystkich się dzidzia rozwijała zgodnie z terminem porodu ustalonym . Dwa tygodnie opóźnia do ostatniej miesiączki czyli mojego poronienia ale dlatego, że owulację miałąm nie 2 tyg po poronieniu a miesiąc! Więc skoro wszystkie wyniki był idealne na wiek któy miała, to co mogło się nagle zmienić? Myślę, że to kwestia innego sprzętu i kolesia który robił badanie. Patrzyłam jak mierzy brzuszek dziecka i dla mnie go do dupy zmierzył, a tak naprawdę tylko on znacznie odbiega. Zresztą mama mi przypominała, że moją córkę starszą też wyceniali na znacznie mniej i jakie było zgdziwienie że w 36+5 dni urodziłą się 3280.... walnęli się o jakieś 500gramWeridiana, lys, zabka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:niecierpliwa ok dzięki, będę wkładać do wozka minky tak jak zabka
euforia trzymaj się, to jeszcze tylko chwilka. Wiem jak jest w szpitalu bo sama bylam i nie dziwie ci sie wcale.
Dziekuje za wsparcie bo draznia mnie ludzie ktorzy na mowia: " korzystaj ze mozesz odpoiczac przed narodzinami dziecka", czy " przynajmiej nie musisz sprzatac czy prac i prasowac ubranek dla dziecka".
A mi jest smutno ze wszystko musialam kupic przez neta, nie widzialam na zywo pokoju mojego synka, ubranek, wozka itp.
Musze nagrywac mojemu mezowi gdy maly wystawi stopke czy ma czkawke bo niestety gdy on przychodzi zazwyczaj Maluch jest spokojny.
Zawsze pragnelam byc w ciazy a teraz nie wiem czy kiedykolwiek zdecyduje sie na kolejne dziecko.Laura, Weridiana, jesslin87, psioszka11, Pulpecja, zabka11, Paula_071, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Euforia wcale Ci sie nie dziwie, ja w domu tez dostaje pierdolca i jakby mnie wzielo na porod w 36 tyg to bede sie tylko cieszyc, wtedy waga dzieci to ok 3 kg wiec jest dobrze. Wspolczuje Ci jak musisz sluchac zali babek co po kilka dni leza, szalu bym dostala.
Ja wlasnie zamawiam minky i bawelne zeby uszyc z tego poszewke, jak sie zrobi chlodniej na dworze to kupie jakies wypelnienienie albo kolderke na te wymiary zeby miec do wozka. A w zimie to spiworek.euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Super wieści Euforia
A nie mówiłam, że przetrzymasz jeszcze nas wszystkie?
Nie dziwię się, że masz dość. Ja pierdolca dostawałam po tyg w szpitalu, więc nawet nie chcę myśleć co Ty czujesz. Ale trzymaj się jeszcze kilka tyg dzielnie i koniec
Dziewczyny.... po cholerę robią teraz wyprzedaże..... Nie mogą za jakiś czas jak będę mieć więcej kaski ;P Kurde... kilka rzeczy krzyczy do mnie "Kup mnie". Ale będę dzielna!!! Nie nacisnę "dodaj do koszyka" ;Peuforia, Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Amberla wrote:Mam mam... o 17 15. Nawet się już nie stresuję. trzeba będzie to pójdziemy badanie powtórzyć do najlepszego specjalisty jakiego poleca mi gin - Doktor Wiecheć. Ponoć nawet z zagranicy do niego pryzjeżdżają na badania. Ale myślę, że nie będzie potrzeby. Wiecie, patrzyłam na wszystkie poprzednie badania USG w tym na te genetyczne. We wszystkich się dzidzia rozwijała zgodnie z terminem porodu ustalonym . Dwa tygodnie opóźnia do ostatniej miesiączki czyli mojego poronienia ale dlatego, że owulację miałąm nie 2 tyg po poronieniu a miesiąc! Więc skoro wszystkie wyniki był idealne na wiek któy miała, to co mogło się nagle zmienić? Myślę, że to kwestia innego sprzętu i kolesia który robił badanie. Patrzyłam jak mierzy brzuszek dziecka i dla mnie go do dupy zmierzył, a tak naprawdę tylko on znacznie odbiega. Zresztą mama mi przypominała, że moją córkę starszą też wyceniali na znacznie mniej i jakie było zgdziwienie że w 36+5 dni urodziłą się 280.... walnęli się o jakieś 500gram
Amberla jak moje dziecko na patologii podejrzewali o hipotrofie to skierowali mnie na USG do dr Wiechecia wlasnie - on pracuje na Kopernika i prywatnie chyba w Ultramedice( ale tego nie jestem pewna).... przecudowny czlowiek , usmiechniety , otwarty , zabawny dosc mlody - kazal sie tym lekarza popukac w czolo itd.. kiedys nawet relacje tu opisywalam z wizyty u niego ze mi banan z twarzy nie schodzil - polecam !niecierpliwa, Amberla, Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dopiero do Was zaglądam i widzę znów nie będę mogła nadrobić
od rana na nogach, pierw z teściami pojechaliśmy do factory za spodniami dla męża [samego go wyciągnąć graniczy z cudem, a ze rodzice chcieli mu kupić na imieniny to pojechaliśmy i jeszcze na promocję krótkich spodni się zalapalismy, wiec dostanie dwie pary]
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:Amberla jak moje dziecko na patologii podejrzewali o hipotrofie to skierowali mnie na USG do dr Wiechecia wlasnie - on pracuje na Kopernika i prywatnie chyba w Ultramedice( ale tego nie jestem pewna).... przecudowny czlowiek , usmiechniety , otwarty , zabawny dosc mlody - kazal sie tym lekarza popukac w czolo itd.. kiedys nawet relacje tu opisywalam z wizyty u niego ze mi banan z twarzy nie schodzil - polecam !
To dziś po wizycie będę widzieć czy mam iśćJakby co to się umówię, choć chyba ma dalekie terminy. Ale zobaczymy
Wczoraj oglądaliśmy dobry mocny film " Zawód gangster" - Polecam0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
euforia wrote:Dziekuje za wsparcie bo draznia mnie ludzie ktorzy na mowia: " korzystaj ze mozesz odpoiczac przed narodzinami dziecka", czy " przynajmiej nie musisz sprzatac czy prac i prasowac ubranek dla dziecka".
A mi jest smutno ze wszystko musialam kupic przez neta, nie widzialam na zywo pokoju mojego synka, ubranek, wozka itp.
Musze nagrywac mojemu mezowi gdy maly wystawi stopke czy ma czkawke bo niestety gdy on przychodzi zazwyczaj Maluch jest spokojny.
Zawsze pragnelam byc w ciazy a teraz nie wiem czy kiedykolwiek zdecyduje sie na kolejne dziecko.
Z ulgi.
Weridiana, Laura, euforia, zabka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEuforia ja Cie doskonale rozumiem i przytulam mocno. Najwazniejsze ze juz jestes na koncoweczce. Wiem ze jest Ci ciezko ale dasz rade. Madrosci innych nie sluchaj.
Juz niedlugo bedziecie w domku w komplecie
euforia, jesslin87, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Euforia ja tez Ci sie kochana nie dziwie , to psychicznie nawet ciezko taki kawal czasu wytrzymac w szpitalu. Juz ostatnia prosta .
OFka zawsze jak Cie czytam to sama sie do monitora smieje
niecierpliwa, euforia, zabka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Euforia super, ze sie odezwalas! Ja tez Ci sie wcale nie dziwie, ja na samo slowo szpital mam lzy w oczach, a lezec tam tyle czasu to juz w ogole, mega silna babka z Ciebie i powiem Ci, ze ja bym pewnie blagala o cesarke po tym bezpiecznym okresie, wiec wcale sie nie dziwie, ze chcialabys juz urodzic.
Jak tam pozostale szpitalne dziewczyny?? Katarka, 5ylwia?Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość