WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa ok dzięki, będę wkładać do wozka minky tak jak zabka :)

euforia trzymaj się, to jeszcze tylko chwilka. Wiem jak jest w szpitalu bo sama bylam i nie dziwie ci sie wcale.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 13:40

euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    o dzięki zabko, ja tez zakupie spiworek na zimę :)
    a powiedz mi czy ta poduszka nie jest zbyt płaska do wozka?

Ja mialam do wyboru poduszke plaska i puszysta i wzielam puszysta.
    Na poczatku i tak nie bede na niej kladla Klary, tylko kocykmiekki pod glowke aby lezala na plasko, ale jak bedzie troszeczke wieksza to bede uzywac tej podusi.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka a gdzie ten olej kokosowy kupujesz on jest w pascie czy plynny?

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Ofka a gdzie ten olej kokosowy kupujesz on jest w pascie czy plynny?
    A na necie albo w sklepie, wazne zeby byl nierafinowany....konsystencje i wyglad ma jak smalec dokladnie, bialy jest.

Weridiana, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... ruszyły wyprzedaże w Zarze dziecięcej.... ;( Aaaa ;(

Aga89, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaga olej kokosowy spozywczy mozesz kupic prawie w kazdym markecie (tzn,w UK ale mysle ze w PL tez) sa rozne firmy, przewaznie wyglada jak smalec poniewaz w temp.pokojowej zastyga ale zgadzam sie z Ofka ze jest dobry i do smazenia i do skory :-) nawet polecaja do skory niemowlecia

Ona ja kupilam laktator Medela Harmony reczny (zaryzykuje) chcialam swing ale roznica cenowa jest znaczna, nie wracam szybko do pracy wiec zobacze . jak bedzie trzeba to kupie elektryczny

Euforia trzymaj sie , nikt nie lubi szpitali , nawet sobie nie chce wyobrazac co tam przezywasz ale to "zlo" konieczne i jak dziewczyny opisaly tyle juz przeszlas i dalas rade , wytrzymasz dla malenstwa. wczesniaczki urodzone bardzo wczesnie niestety pozniej moga miec mnostwo komplikacji wiec lepiej ze jestescie tak dlugo w dwupaku :-)
    trzymamy kciuki
    jak mozesz to pisz jak wyglada zycie szpitalne ;-) nie boj sie ze nas zanudzisz bo dla nas nie ma tematow nudnych haha

aaaaga, euforia, 0na88, lys, jesslin87, zabka11, Paula_071, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i zapomnialam dodac witam sie w 36 tygodniu i wedlug belly 9 miesiacu :-)
    chociaz ja bym liczyla ten 9miesiac od polowy 36 tygodnia ;-)

Amberla dzisiaj masz wizyte? trzymam kciuki !

Amberla, AgaSad, 0na88, niecierpliwa, Laura, lys, gianna88, Martucha86, psioszka11, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam z góry, ze tak sie wbijam i spamuje ale prosze o polubienie :)
    Ciuszki dla dzieci i Mamuś :)

https://www.facebook.com/stylovemaluszki

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    a i zapomnialam dodac witam sie w 36 tygodniu i wedlug belly 9 miesiacu :-)
    chociaz ja bym liczyla ten 9miesiac od polowy 36 tygodnia ;-)

Amberla dzisiaj masz wizyte? trzymam kciuki !

Mam mam... o 17 15. Nawet się już nie stresuję. trzeba będzie to pójdziemy badanie powtórzyć do najlepszego specjalisty jakiego poleca mi gin - Doktor Wiecheć. Ponoć nawet z zagranicy do niego pryzjeżdżają na badania. Ale myślę, że nie będzie potrzeby. Wiecie, patrzyłam na wszystkie poprzednie badania USG w tym na te genetyczne. We wszystkich się dzidzia rozwijała zgodnie z terminem porodu ustalonym . Dwa tygodnie opóźnia do ostatniej miesiączki czyli mojego poronienia ale dlatego, że owulację miałąm nie 2 tyg po poronieniu a miesiąc! Więc skoro wszystkie wyniki był idealne na wiek któy miała, to co mogło się nagle zmienić? Myślę, że to kwestia innego sprzętu i kolesia który robił badanie. Patrzyłam jak mierzy brzuszek dziecka i dla mnie go do dupy zmierzył, a tak naprawdę tylko on znacznie odbiega. Zresztą mama mi przypominała, że moją córkę starszą też wyceniali na znacznie mniej i jakie było zgdziwienie że w 36+5 dni urodziłą się 3280.... walnęli się o jakieś 500gram ;)

Weridiana, lys, zabka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

• euforia Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    niecierpliwa ok dzięki, będę wkładać do wozka minky tak jak zabka :)

euforia trzymaj się, to jeszcze tylko chwilka. Wiem jak jest w szpitalu bo sama bylam i nie dziwie ci sie wcale.

Dziekuje za wsparcie bo draznia mnie ludzie ktorzy na mowia: " korzystaj ze mozesz odpoiczac przed narodzinami dziecka", czy " przynajmiej nie musisz sprzatac czy prac i prasowac ubranek dla dziecka".
    A mi jest smutno ze wszystko musialam kupic przez neta, nie widzialam na zywo pokoju mojego synka, ubranek, wozka itp.
    Musze nagrywac mojemu mezowi gdy maly wystawi stopke czy ma czkawke bo niestety gdy on przychodzi zazwyczaj Maluch jest spokojny.
    Zawsze pragnelam byc w ciazy a teraz nie wiem czy kiedykolwiek zdecyduje sie na kolejne dziecko.

Laura, Weridiana, jesslin87, psioszka11, Pulpecja, zabka11, Paula_071, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia wcale Ci sie nie dziwie, ja w domu tez dostaje pierdolca i jakby mnie wzielo na porod w 36 tyg to bede sie tylko cieszyc, wtedy waga dzieci to ok 3 kg wiec jest dobrze. Wspolczuje Ci jak musisz sluchac zali babek co po kilka dni leza, szalu bym dostala.
    Ja wlasnie zamawiam minky i bawelne zeby uszyc z tego poszewke, jak sie zrobi chlodniej na dworze to kupie jakies wypelnienienie albo kolderke na te wymiary zeby miec do wozka. A w zimie to spiworek.

euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Euforia ;) A nie mówiłam, że przetrzymasz jeszcze nas wszystkie?;) Nie dziwię się, że masz dość. Ja pierdolca dostawałam po tyg w szpitalu, więc nawet nie chcę myśleć co Ty czujesz. Ale trzymaj się jeszcze kilka tyg dzielnie i koniec ;)

Dziewczyny.... po cholerę robią teraz wyprzedaże..... Nie mogą za jakiś czas jak będę mieć więcej kaski ;P Kurde... kilka rzeczy krzyczy do mnie "Kup mnie". Ale będę dzielna!!! Nie nacisnę "dodaj do koszyka" ;P

euforia, Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Mam mam... o 17 15. Nawet się już nie stresuję. trzeba będzie to pójdziemy badanie powtórzyć do najlepszego specjalisty jakiego poleca mi gin - Doktor Wiecheć. Ponoć nawet z zagranicy do niego pryzjeżdżają na badania. Ale myślę, że nie będzie potrzeby. Wiecie, patrzyłam na wszystkie poprzednie badania USG w tym na te genetyczne. We wszystkich się dzidzia rozwijała zgodnie z terminem porodu ustalonym . Dwa tygodnie opóźnia do ostatniej miesiączki czyli mojego poronienia ale dlatego, że owulację miałąm nie 2 tyg po poronieniu a miesiąc! Więc skoro wszystkie wyniki był idealne na wiek któy miała, to co mogło się nagle zmienić? Myślę, że to kwestia innego sprzętu i kolesia który robił badanie. Patrzyłam jak mierzy brzuszek dziecka i dla mnie go do dupy zmierzył, a tak naprawdę tylko on znacznie odbiega. Zresztą mama mi przypominała, że moją córkę starszą też wyceniali na znacznie mniej i jakie było zgdziwienie że w 36+5 dni urodziłą się 280.... walnęli się o jakieś 500gram ;)

Amberla jak moje dziecko na patologii podejrzewali o hipotrofie to skierowali mnie na USG do dr Wiechecia wlasnie - on pracuje na Kopernika i prywatnie chyba w Ultramedice( ale tego nie jestem pewna).... przecudowny czlowiek , usmiechniety , otwarty , zabawny dosc mlody - kazal sie tym lekarza popukac w czolo itd.. kiedys nawet relacje tu opisywalam z wizyty u niego ze mi banan z twarzy nie schodzil - polecam !

niecierpliwa, Amberla, Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero do Was zaglądam i widzę znów nie będę mogła nadrobić :-) od rana na nogach, pierw z teściami pojechaliśmy do factory za spodniami dla męża [samego go wyciągnąć graniczy z cudem, a ze rodzice chcieli mu kupić na imieniny to pojechaliśmy i jeszcze na promocję krótkich spodni się zalapalismy, wiec dostanie dwie pary]

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Amberla jak moje dziecko na patologii podejrzewali o hipotrofie to skierowali mnie na USG do dr Wiechecia wlasnie - on pracuje na Kopernika i prywatnie chyba w Ultramedice( ale tego nie jestem pewna).... przecudowny czlowiek , usmiechniety , otwarty , zabawny dosc mlody - kazal sie tym lekarza popukac w czolo itd.. kiedys nawet relacje tu opisywalam z wizyty u niego ze mi banan z twarzy nie schodzil - polecam !

To dziś po wizycie będę widzieć czy mam iść ;) Jakby co to się umówię, choć chyba ma dalekie terminy. Ale zobaczymy ;)
    Wczoraj oglądaliśmy dobry mocny film " Zawód gangster" - Polecam ;)

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Dziekuje za wsparcie bo draznia mnie ludzie ktorzy na mowia: " korzystaj ze mozesz odpoiczac przed narodzinami dziecka", czy " przynajmiej nie musisz sprzatac czy prac i prasowac ubranek dla dziecka".
    A mi jest smutno ze wszystko musialam kupic przez neta, nie widzialam na zywo pokoju mojego synka, ubranek, wozka itp.
    Musze nagrywac mojemu mezowi gdy maly wystawi stopke czy ma czkawke bo niestety gdy on przychodzi zazwyczaj Maluch jest spokojny.
    Zawsze pragnelam byc w ciazy a teraz nie wiem czy kiedykolwiek zdecyduje sie na kolejne dziecko.
    euforia ja Ci sie nie dziwie wcale, najwieksze niebezpieczenstwo zostalo zazegnane. W szpitalu mozna opiździec...w domu to co innego. Ja bylam 4 dni i wylecialam z tego szpitala jakby mnie diabel gonil, nawet na winde nie czekalam tylko darlam po schodach w domu myslalam ze porycze siez
    Z ulgi.

Weridiana, Laura, euforia, zabka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia ja Cie doskonale rozumiem i przytulam mocno. Najwazniejsze ze juz jestes na koncoweczce. Wiem ze jest Ci ciezko ale dasz rade. Madrosci innych nie sluchaj.
    Juz niedlugo bedziecie w domku w komplecie

euforia, jesslin87, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia ja tez Ci sie kochana nie dziwie , to psychicznie nawet ciezko taki kawal czasu wytrzymac w szpitalu. Juz ostatnia prosta .

OFka zawsze jak Cie czytam to sama sie do monitora smieje :D

niecierpliwa, euforia, zabka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla no wlasnie, ja jestem tej samej mysli (moja wizyta jutro) :-)

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia super, ze sie odezwalas! Ja tez Ci sie wcale nie dziwie, ja na samo slowo szpital mam lzy w oczach, a lezec tam tyle czasu to juz w ogole, mega silna babka z Ciebie i powiem Ci, ze ja bym pewnie blagala o cesarke po tym bezpiecznym okresie, wiec wcale sie nie dziwie, ze chcialabys juz urodzic.

Jak tam pozostale szpitalne dziewczyny?? Katarka, 5ylwia?

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 1360 1361 1362 1363 1364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ