SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie na szczescie pogoda średnia. Nie pada, ale temp. Umiarkowana wiec nie szkoda patrzec przez szpitalne okno. Nie wiem ile tu posiedzimy, dzis dodatkowe badanie spojenia lonowego i sie rozeszlo niezle stad ten bol. Nie wiem kiedy zrobia usg malutkiej zeby zobaczyc jak przybrala, a o to glownie chodzi. Usg mialam robione przez lekarke, zast. Ordynatora i ordynatora i kazde pokrylo sie z 5 centylem. Mam nadzieje ze te okropne proszki co pije pomoga mojej malutkiej. Jeden plus taki ze skurcze sie wyciszyly...Euforia trzymam kciuki za Was i wierze, ze dotrwasz do momentu az dzidzia sama bedzie chciala wyjsc:-) jestes dzielna mama
niecierpliwa, Weridiana, magda sz, Laura, lys, Martucha86, euforia, psioszka11, Maniuś, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Euforia wcale Ci sie nie dziwie, ja w domu tez dostaje pierdolca i jakby mnie wzielo na porod w 36 tyg to bede sie tylko cieszyc, wtedy waga dzieci to ok 3 kg wiec jest dobrze. Wspolczuje Ci jak musisz sluchac zali babek co po kilka dni leza, szalu bym dostala.
Ja wlasnie zamawiam minky i bawelne zeby uszyc z tego poszewke, jak sie zrobi chlodniej na dworze to kupie jakies wypelnienienie albo kolderke na te wymiary zeby miec do wozka. A w zimie to spiworek.
Magda od jakiego dostawcy zamawiasz te materialy????
Kochane jak was czytam to przypominam sobie siebie w pierwszej ciazy, tez calymi dniami siedzialam sama w domu, maz duuuzo pracowal i nie moglam sie doczekac kiedy urodze.
Teraz jest inaczej, bo mam juz julcie i sporo obowiazkow domowych, nie mam czasu zeby usiasc na tylku, zatem do porodu mi sie az tak nie spieszy
Dzidziolki same wiedza najlepiej kiedy maja wyjsc;)Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja mam dwa koty male mozna zabrac od matki jak maja skonczone co najmniej 6 tyg a najlepiej 8 maly kot je karmę dla kociakow dużo mokrego zarcia i musi pic wode przy dzieciach bedzie mial duzo zabawy wiec fajnie ale i tak pol dnia spi no i koniecznie do weterynarza odrobaczyc i zaszczepic to jest wazne i tyle polecam
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Moja Pola jakas leniwa dzisiaj..
Czuje ją co jaki czas ze sie rusza,ale tak nie boksuje jak zawsze...
Od razu panika oczywiscie u mnie musi byc
Wasze dzieci tez mają takie leniwe dni ??
Niedalej jak wczoraj o tym pisalamChyba juz coraz mniej miejsca, bo czesto sie wypycha, rozciaga a mnie to boli. Dzis bije sie czy lyknac nospe, juz ktorys raz dzis bol okresowy - chwile trzyma i puszcza i tak co jakis czas
-
Karolina - nie ma pewności, że mała będzie z Tobą za 6 tygodni, może być nawet za 10
Chyba nikomu tego nie życzę, ale to różnie bywa, dziecko samo zdecyduje kiedy zachce wyjść.
psioszka11 - możesz zawsze nie oddawać zwolnienie do pracodawcy, pójść do lekarza by wystawił Ci krótsze L-4 i wtedy powinnaś dostać wakacje pod gruszą.
Ale mi brzuch urósł! W ciągu kilku dni tak mnie wypchało, że aż nie mogę uwierzyć. Wczoraj wieczorem jem kolację i czuję, że rośnie mi brzuch, że muszę się odsunąć od stołu bo się nie mieszczęSzok, w ciągu tego tygodnia przytyłam 2kg i mam już 8,5 kg na plusie. Wszystko inne mam szczupłe tylko taki wieeelki brzuch. Przymierzyłam koszule do szpitala - jedna S jest dobra i mam zapas, ale ta druga to będzie na 100% za mała. Muszę kupić nową... Chociaż mam nadzieję, że w miarę szybko zjedzie brzuch. Moja bratowa jak wychodziła ze szpitala miała -10kg. Jutro idę do gina i wcale się nie zdziwię, jak mały będzie ważył z 2,5kg. Umawiam Cesarkę na za 6 tygodni, dłużej się zamęczę.
Odpaliłam komputer służbowy żeby ściągnąć dokumenty do wypełnienia do urlopu macierzyńskiego i widzę w Outlooku 936 maili nieprzeczytanych (3 tygodnie temu ostatni raz sprawdzałam pocztę) i zapchana skrzynka - więc nie wiem ile przyszło wiadomości. Ciekawe ile będę czyścić skrzynkę po macierzyńskimWeridiana, magda sz, psioszka11, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
moja tez jakas leniwa (jak mama;-)
jestem pewna ze sie troche przekrecila bo czuje ja troche inaczej,
moze dobrze ze jutro wizyta, niech sprawdza jak rosnie
przez caly dzien umylam drzwi , odkurzylam pol salonu , teraz mam zamiar wypastowac stol (dawno tego nie robilam, taka konserwacja drewna)
potem pojade kupic chleb,,,,oj ruszam sie jak mucha w smolemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Wlasnie....odnosnie urlopu macierzynskiego...macie jaskis wzor wniosku czy cos w tym stylu????
Do kiedy to trzeba zlozyc???do 7dni po porodzie????
Czy tylko do prascodawcy czy do zusu tez mamy zglaszac????
Zajadam truskawki i chwilke odpoczywam.
Lozeczko sliczne, ale jeszcze nie skrecone.
Czekam jeszcze na wanienke i koszule do karmienia (moze jutro cos z tego przyjdzie). A dzisiejsze zamowieniue (materac, pudlo, pokroweiuec, maska do stop) pewnie przyjdzie po niedzieli.
Zaraz zabieram sie za segregacje ciuszkow sciagnietych z suszarki i kolejny worek zapakuje tesciowej do prasowania
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula cesarke najlepiej robic po skonczonym 38tc, ja tez najchetniej zrobilabym wczesniej, ale tak bedzie najlepiej dla dziecka. Wczoraj w ogole przeczytalam, ze cc najlepiej robic jak juz rozpocznie sie akcja porodowa, ze wtedy wszystko sie lepiej oczyszcza i kobieta szybciej dochodzi do'siebie
-
zabka11 wrote:Wlasnie....odnosnie urlopu macierzynskiego...macie jaskis wzor wniosku czy cos w tym stylu????
Do kiedy to trzeba zlozyc???do 7dni po porodzie????
Czy tylko do prascodawcy czy do zusu tez mamy zglaszac????
Zajadam truskawki i chwilke odpoczywam.
Lozeczko sliczne, ale jeszcze nie skrecone.
Czekam jeszcze na wanienke i koszule do karmienia (moze jutro cos z tego przyjdzie). A dzisiejsze zamowieniue (materac, pudlo, pokroweiuec, maska do stop) pewnie przyjdzie po niedzieli.
Zaraz zabieram sie za segregacje ciuszkow sciagnietych z suszarki i kolejny worek zapakuje tesciowej do prasowania
U mnie w pracy przygotowali mi wzory.
Czytalam, ze przed porodem mozna wnioskowac o te wszystkie urlopy razem, co lacznie nam daja rok, a jak po porodzie to kazdy wniosek po kolei, wiec lepiej to zrobic przed porodem
-
Wiem ze moze byc za 6 a równie dobrze za 10, chodz za 10 to wątpie, w 42tc raczej rzadko sie zdarza, tym bardziej ze według usg od samego początku termin wychodzi na 20 sierpnia, według usg jestem w 33tc. Wiec zakładam pozytywniejszą opcje.
No w koncu sie powypinała mocniej! Moj leń mały ;p
Weridiana - mam to samo, jak cos gotuje,jem to zawsze uwale sobie brzuch ;PWeridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
2600 mojej córuni
Rośnie kruszynka
, gin mówi że brzuch mi opadł ( ja tego nie widzę) ale wszystko jeszcze ładnie pozamykane. Następnej wizyty mi nie wyznaczył, bo wypadała by na 30 lipca, a on będzie na urlopie. Wiec jak do tej pory nie urodzę ( a nie urodzę
) to 3.08 mam się stawić w szpitalu na wywołanie
. Dobra spadam robić pizze, bo głodna jestem jak pies.
niecierpliwa, zabka11, magda sz, 0na88, Y, Laura, lys, aaaaga, Paula_071, Martucha86, mamasia, Maniuś, Weridiana, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:U mnie w pracy przygotowali mi wzory.
Czytalam, ze przed porodem mozna wnioskowac o te wszystkie urlopy razem, co lacznie nam daja rok, a jak po porodzie to kazdy wniosek po kolei, wiec lepiej to zrobic przed porodem
A mozesz podeslac te wzory? Z gory dziekiniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dobra wysłałam, teraz czekamy na odpowiedz
Żabka znalazłam kilku dostawców, przekonsultuje z mężem kolor (może mnie zaskoczy i będzie go interesowało) jak zamówię to wyślę linki. Ogólnie za bawełnę metr na 1.60 szer. wychodzi ok 13 zł a za minky koło 30 zł. Myślę że to wystarczy na poszewkę na podusię i na kocyko/kołderkę. Fakt że wychodzi nie wiele mniej jak gotowy kocyk ale zależy mi że by to było jako poszewka którą mogę wypełnić bądz nie.
Burgery wyszły mega! Niczym nie odstają od takich z burgerowniZjadłam jednego i marzy mi się drugi ale poczekam z 2 godz. żeby miejsce zrobić. Ostatnio mniej jem...
No i kupiłam ciasteczko z jagódkamitakie jak te co z truskawkami piekłyśmy tylko że z jagodami- pycha!
0na88, zabka11, niecierpliwa, Paula_071, psioszka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Boze nie ogarniam..ta moja "przyjaciółka" o której juz pisalam ze ma slub 12 wrzesnia znowu poruszyla temat tego jej wesela !
rzygać juz mi sie chce jak o tym slysze.
Czemu do durnia nie dociera ze ja bede miesiac albo mniej po porodzie !?
Napisałam jej żeby zrouzmiała ze dla mnie w tym momencie i w sumie juz zawsze najważniejsze bedzie dziecko, Pola bedzie miała ok miesiaca, ja bede miałą połóg, chce karmić piersią wiec butelki nie chce dawać na początku, na dodatek wesele jest 30km od naszego miasta.
Pisałam jej ze w kosciele oczywiscie bede bo slub bedzie w naszym miescie, wiec pójdziemy.
Dla mnie byloby wstyd tak namawiać kogoś na siłe zeby przyszedł ;/
A ta wiece co na to ?
Ze to jej najważniejszy dzień w zyciu i że dla chcacego nic trudnego :o
Co to znaczy? ze mam cycki zostawic u rodziców ?
Jak mozna byc takim egoistą .. ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 18:17
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Karolina ja bylam 3 miesiące po porodzie i nie pojechalam na wesele kuzynki mimo ze obiecałam jej na swoim weselu to zrozumiała ze jednak ciężko mi będzie.
Magda czekamy na wieści miejmy nadzieje ze odpisze.
Ja wniosek dawałam pracodawcy do tyg po porodzie.małaMyszka lubi tę wiadomość