SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wow, dla mnie nowość: https://parenting.pl/portal/jaki-biustonosz-do-karmienia
edit. nie mam pojęcia jaki rozmiar stanika kupić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 20:23
małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Wow, dla mnie nowość: https://parenting.pl/portal/jaki-biustonosz-do-karmienia
Takie dobieranie miseczek, moim zdaniem tylko u niektórych się sprawdza, dużo zależy od kształtu i rozstawu piersi, ja mam zawsze problem z kupnem stanika i zauważyłam, że najłatwiej jest mi dobrać staniki typu bardotka.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Tylko ja też nie chcę płacić 150zł...
Teraz patrzę, że stronie Happy Mum są ceny staników od 89 zł i niektóre w promocji jeszcze taniej. Ciekawe, jak jest w sklepie stacjonarnym.
We Wro jest chyba tylko jeden, więc raczej ceny duże?
http://www.happymum.pl/sklep3/0,bielizna.htmlmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Bardotki sa mega wygodne, zeby taki do karmienia byly
Ale intensywny dzien, kolega przyjechal do wawy i zapewnialysmy mu atrakcje z kolezanka. Nogi mi w dupe wlaza, wracamy wlasnie z mezem do domu lezec.Ale warto bylo bo bylismy na pysznych nalesnikachmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny osobiscie odradzam teraz zakup drogich stanikow do karmienia i w duzej ilosci.
Nie wiadomo jak bedzie z karmieniem, pokarmem...oczywiscie zycze kazdej, aby nie bylo z tym problemu, ale bywa roznie....ja w poprzedniej ciazy odciagalam mleko ipodawalam z butekli, wiec dwa staniki odpinane mi w zupelnosci wystarczyly, nosilam tez zwykle.
Teraz tez nie wiem jak bedzie, narazie mam dwa staniki, jeden z maternity, jeden z lidla, rozmiarowo sa ciut wieksze niz moj obecny biust, zatem jeszcze moga urosna plus wkladka laktacyjna i bedzie ok.
Pamietajcie ze kupujac stanik trzeba pamietac ze ma sie tam zmiescic jeszcze wkladka
Matko ale sie umeczylam....ukladalam w szufladach i segregowalam ciuszki 0-3m i 3-6m. Wieksze narazie w osobnej szufladzie.
Wyczyscilam tez fotelik, jutro jeszcze gondola,bo dzis juz nie mam sily....
Kopnijcie mnie w tylek, bo sama jestem na siebie zla....nie umiem odpoczywac...wiecznie mam cos do zrobienia a potem jecze, bo mnie wszystko boli....Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 20:48
Paula_071, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Teraz patrzę, że stronie Happy Mum są ceny staników od 89 zł i niektóre w promocji jeszcze taniej. Ciekawe, jak jest w sklepie stacjonarnym.
We Wro jest chyba tylko jeden, więc raczej ceny duże?
http://www.happymum.pl/sklep3/0,bielizna.html
Stacjonarny jest w Arkadach, można podejść, przymierzyć i zamówić przez neta;) Jak przystało na oszczędne matki:Dlys, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja zamowilam na allegro 2szt , obwod ten co mam teraz tylko miseczke o rozmiar wieksza . Za sztuke zaplacilam chyba 18 zl, jak wyjde ze szpitala zakupie moze cos lepszego czy przymierze juz na zywo - teraz to takie kupowanie na oko jakie te piersi moga byc.
-
Kurde pierwszy raz zaobserwowałam u siebie twardnienie brzucha, z tym, że męczy mnie to od jakiś dwóch godzin, twardnieje średnio co 3-5min i puszcza... wziełam nospe i magnez ale na razie nie pomogło, dorzuciłam jeszcze 1 nospe i czekam... normalne to jest?
ale nie boli zupełnie...
-
Wróciliśmy! Mężuś dzisiaj zaczął robić słoneczko u rodziców
Bardzo ładnie to wychodzi, może na przyszły weekend już zawiesimy nad łóżeczkiemi oczywiście zapodam zdjęcia!
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Gianna zgadzam się z Żabka, to pewnie skurcze przepowiadajace. Nie jestem pewna czy od razu powinnaś brać nospe, w końcu macica musi ćwiczyć to naturalne. Najlepiej zawsze jest skonsultować z lekarzem jeśli trwają zbyt długo.
Co do staników, to zamówiłam z internetu, wygodne, tanie, bawełniane
tak jak Żabka i Ona po porodzie dokupie
pieluchy najgorzej zaczynają smierdziec jak wprowadzamy mięsne pokarmy
Jest mnóstwo specjalnych pojemników, ja wcześniej nie stosowałam, "kanapeczki" wrzucalam do kosza, te o mocniejszym zapachu w reklamówke.
Teraz mamy segregacje na zielone, szkło, papiery itp, ogólne ale na pieluchy nie ma więc będę wrzucać do ogólnego.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ale zaczyna się robić ciepło, piękna pogoda ale czuję jak puchnę. Aż się boję przyszłego tygodnia, ma być około 30C :-0
Zakupiłam tabletki arniki na poród
Dla dziewczyn które były po terminie lub chciałyby urodzić wcześniej. Herbata z liści malin (nie owoców) lub w postaci tabletek - zaleca się pić od 32tyg. Nie ma żadnych dowodów naukowych ale podobno może regulować i przyspieszać poród.
Koleżanka z forum lykala i rzeczywiście poród piękny. Sama nie wie czy te liście zadziałały ale może warto spróbować.
Ja zacznę po 36 tygodniu bo pierwszy poród był przedwczesny.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Kolejny dzień, budzę się koło 4 i zasnąć już nie mogę.Wydaje mi się, że włączył mi się jakiś podświadomy stres.Obudziłam się z brzuchem twardym jak kamień.Teraz przeszło.Zrobiłam sobie kanapkę i tak siedzę i zastanawiam się co zrobić z tak pięknie rozpoczętym dniem
Chyba zaraz wstawię rosołek, niech sobie pyrka przygotuję śniadanie i może potem uda mi się odespać trochę.
Miłej niedzieliWeridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja też się witam z mokrego Dolnegośląska.
Od wczoraj też mam już skurcze, wszyscy mówią ,że brzuch spadł,więc dziś po obiedzie zbieramy się do siebie i nigdzie poza Wro się już nie ruszamy:)
Dokupiłam w aptece potrzebne rzeczy , w razie czego mąż dokupi,jak będę w szpitalu jak zabraknie.
Biustonosz do karmienia kupiłam z msc temu- dużo większy w Kauflandzie za 35zł.Trzeba wypatrywać promocji. Poza tym położna poleciła nam te sportowe, więc je też kupiłam, a na zwykłym bazarku u moich rodziców kosztują 12 złSą miękkie, wygodne, rozciągliwe i włożyć można pod nie wszystko. Piszę tak,bo wcz fryzjerka moja opowiadała mi o swoim porodzie i jak w 2-3 dobie ma się lawinę pokarmu to mówi,że podpaski do piersi przykładała ,bo tak się lało. Więc wydaje mi się,że te sportowe zdadzą egzamin.
Poza tym ok.Rodzice pojechali na urlop na mazury-kazali mi nie rodzić przez 2 tyg:)
Mąż jeszcze śpi, później obiad do teściów i jedziemy do domku.
Miłej niedzieli!Paula_071, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Czesc Kochaniutkie,
Weridiana co to za magiczne tabletki? Napisz nazwe dokladna czy cos.
Nie spie od 6, poszlam zrobic siku, a w umywalce lazil prusak!!! odkrecilam wode i splynal. Ja pierdole 5 lat tu mieszkam, nie ma zsypu, blok 4 pietrowy a nie jak te wielkie warszawskie mrowkowce i takie cos! Nie wiem co robic, jak dezynfekcja to musialabym sie na kilka dni wyprowadzic bo to trujace, ale z kolei wydaje mi sie ze to z rur tylko jak zrobic dezynfekcje rur? No taka jestem wnerwiona, takie kwiatki przed porodem, podrozujac po swiecie rozne rzeczy widzialam, nie dalo sie uniknac karaluchow itp ale w domu tego nie znioseto moj azyl. Macie jakies pomysly albo doswiadczenia z takimi nieproszonymi goscmi w domu?
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witamy sie i my
Tradycyjna pobudka na siusiu po 4,potem przewalalam sie z boku na bok do 6,obudził mnie koszmar:śniło mi sie ze zaczęłam potężnie krwawić,krew leciała jak z kranu,Julcia dzwoniła po karetkę,a maz dopiero wrócił z imprezy i na bani...
Obudziłam sie przerażona i od razu sprawdzałam czy to aby na pewno tylko sen....
Dziś pochmurno u nas,niedziela zapowiada sie leniwie:obiad,kościół,moze potem poprasuję,umyje gondolkę i zrobię porządki w szafie Julci.
Olinka-daj znac jak sie czujesz
Magda sz- kurczę moze kreta albo domestosa do tych rur nawal,pootwieraj okna i wyjdź z domu na ten czas????
Psioszka,Kasia-macice ćwiczą przed porodem,trzymajcie sie dzielnie i dużo odpoczywajcieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 08:23
Weridiana, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Weridiana, dzieki, no właśnie troche dlugo to trwalo wiec mnie przerazilo ale pozniej przeszlo. Teraz juz wiem ze moze tak byc ze co chwile twardnieje, ale to bylo moje pierwsze twardnienie w ciąży i mnie po prostu zdziwilo...
o piciu herbaty z liści malin tez slyszalam i mam zamiar sporobowac, moze akurat pomoże
Tak duszno jest, że znowu spac nie moge:/Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość