SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zetka wrote:Pati, pojechałas sama z powodu skurczów czy lekarz Cię skierował? Na pewno będzie dobrze.
Zetka, psioszka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Gianna, ja już zapomniałam ale Twoja ciążę prowadzi dr Matkowski tez?
Ja właśnie ze względu na lekarza i przede wszystkim na to ze maja najlepszy oddział dla noworodków to chciałam Zaspe. Ale boję się trochę ze nie zdążę dojechać a poza tym to nigdy tam nie byłam, nie wiem gdzie się idzie, co trzeba wziąć i czy IP jest oddzielna na ginekologie?
Wojewódzki pod tym względem mam obcykany, bo tam rodziłam
Właśnie musze się tam wybrać na to spotkanie czwartkowe.
Dziewczynki w szpitalach, trzymajcie się dzielnie. Na pewno będzie dobrze.
Tak, Matkowski i pamiętam, że też do niego chodzisz
Byłam już na Zaspie na IP i wrażenia pozytywne, izba przyjęc oddzielna dla ginekologii (na piętrze -1), babeczki przyjmujące miłe, pomocne, trafiłam akurat wtedy na dyżur Szulca i też fajny lekarz. Przejedz się tam chocby żeby zobaczyc gdzie się wchodzi, gdzie jest izba przyjęc itp. jak zaczniesz rodzic to może to byc niepotrzebnie stresujące
Ja w ten sposób muszę zwiedzic Wojewódzki bo nigdy tam nie byłam. A co to za czwartkowe spotkania? z anestezjologiem?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Weridiana wrote:Gianna o ile dobrze pamietam to Euforia lezy na Zaspie?
byc moze bedzie mogla cos doradzic - troche sie napatrzyla
Tak, dokładnie Euforia leży na Zaspie. Mam też dwie koleżanki które rodziły tam niedawno - jedna 2 miesiące temu, druga miesiąc - są zadowolone. Szpital ogólnie jest bardzo ok jeśli chodzi o Trójmiasto tylko nie dają zooMalagosia, Zetka, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
dziwi mnie, że u lipcówek jeszcze taka cisza. Przecież to już.
Ale jestem podjarana, może jutro przyjdzie nowy telefonik!!przedłużyliśmy umowę przez neta i może jutro już będzie kurier. Nawet nie wiedziałam, że nie trzeba łazić do salonuw końcu po dwóch latach pozbędę się tego szrota. Wiem że Was to nie obchodzi, ale musiałam się pochwalić, bo się cieszę jak głupia
I na weekend wysyłam mężusia w góry. Biedny chłopina jest przepracowany i chodzi markotny. Więc jedzie z bratem połazić po górach, a ja zostanę z moją Bi w domku. Jak się dowiedział od razu humor mu się poprawił i inny człowiekA niech się cieszy
lys, mamasia, 0na88, Paula_071, Zetka, zabka11, KasiaeN., Weridiana, niecierpliwa, Amberla, Y, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
ainer85 to Ty zlota kobieta jestes , ja zaczynam juz panikoowac ze zaczne rodzic jak mojego nie ma na weekendy ze do rodzicow z torba wyjezdzam a ty swojego dobrowolnie wypychasz - fiu fiu
Zetka, Weridiana, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Pati, to faktycznie bardzo dobrze ze zareagowałas w porę. Dzidzia dostała sterydy wiec juz teraz na pewno będzie wszystko dobrze. Trzymaj się dzielnie.
Gianna, a to nasz lekarz jest tylko jeden tydzień na urlopie czy więcej? Chodzisz na Piecewska? Co ile masz wizyty? Ja teraz za tydzień w pn. A na Zaspe to się wchodzi tym głównym wejściem co informacja jest wtedy po prawej stronie? Czy gdzieś indziej?
Tak, co czwartek są spotkania o 13:00 odnośnie zzo. Tylko trzeba wcześniej zadzwonić. Tutaj info.
W każdy czwartek o godz 13.00 w Bibliotece Oddziału Ginekologiczno-Położniczego odbywają się spotkania z anestezjologiem, na którym ciężarne do 37 tygodnia trwania ciąży mogą zapoznać się z zasadami i dostępnością znieczulenia regionalnego ( zewnątrzoponowego) w czasie porodu. Potwierdzenie o aktualności spotkania z anestezjologiem decyduje informacja telefoniczna w czwartki ok godz 10.00 pod numerem 58 764-06-50 lub 58 764-01-60.
http://copernicus.gda.pl/oddzialy/oddzial-ginekologiczny-polozniczo/Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 21:33
Pati Belgia, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
ainer85 wrote:dziwi mnie, że u lipcówek jeszcze taka cisza. Przecież to już.
Ale jestem podjarana, może jutro przyjdzie nowy telefonik!!przedłużyliśmy umowę przez neta i może jutro już będzie kurier. Nawet nie wiedziałam, że nie trzeba łazić do salonuw końcu po dwóch latach pozbędę się tego szrota. Wiem że Was to nie obchodzi, ale musiałam się pochwalić, bo się cieszę jak głupia
I na weekend wysyłam mężusia w góry. Biedny chłopina jest przepracowany i chodzi markotny. Więc jedzie z bratem połazić po górach, a ja zostanę z moją Bi w domku. Jak się dowiedział od razu humor mu się poprawił i inny człowiekA niech się cieszy
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej kochane. Prawie nie spalam... jeetem.wykonczona. jakoes drzemanie. Licze, ze sie przespie w ciagu dnia... skurcze nadal czuje I chyba bede dzwonila po polozna bo jakby coraz bardziej bolesne....
psioszka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej Pati trzymaj się dzielnie, zaciskam mocno kciuki za Ciebie i maluszka! Ja dziś tez kiepsko śpię
najpierw nie mogłam zasnąć mimo zmęczenia, w nocy śniły mi się jakieś głupoty i na dodatek co chwile wstawanie na siku
teraz powoli szykuje się na pobranie krwi do laboratorium :/tak mi się nie chce.. Już dosyć mam tych badań, lekarzy, wizyt..teraz mam lekarza co 2 tygodnie i przed każdą wizyta mocz i krew do badania. Nie wiem pp cholere tak często.. No ale ostatni etap przed nami, trzeba jakoś znieść te ostatnie tygodnie
Weridiana, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Pati trzymaj sie!!!
Ewa123- u mnie tez ciezka nocka...najpierw nie moglam zasnac, udalo sie gdzies po polnocy, potem trzy pobudki....jest 7 i juz po spaniu.wstaje i jade do biedry po zakupy bo lodowka pusta.maz z julcia jeszcze spia i pewnie pospia do 9.
Dzis czekam na kurierow (koszule do karmienia, materacyk, pudlo)Weridiana, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Hej zaczynamy dzis 35 tydzien ciazy. Jestem nadal na patologii ciazy i czekamy na obchod i badania. Moja kolezanke z sali godzine temu zabrali na cc bo na ktg tetno dzidzi spadalo i z tego powodu tez lezala prawie 2 tyg w szpitalu. Byla w 34 tyg ciazy. Pozniej sie dowiem co slychac.
psioszka11, magda sz, Laura, 0na88, Maniuś, Martucha86, Weridiana, Amberla, zabka11, Paula_071, mamasia, małaMyszka, lys, Neyla lubią tę wiadomość
-
Cześć kolezanki
Pati Olinka Rybka prosze pozostac jeszcze w ciazy jak najdluzej i nas tutaj nie straszyc
Nocka jak zawykle taka sama jak od 7 miesiecy
Dzisiaj w planach male zakuoy ubraniowe z mamą musi sobie cos kupic na swoja piatkowa imprezke ciekawe ile wytrzymam
Ps milego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 07:42
Weridiana, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Gianna, a to nasz lekarz jest tylko jeden tydzień na urlopie czy więcej? Chodzisz na Piecewska? Co ile masz wizyty? Ja teraz za tydzień w pn. A na Zaspe to się wchodzi tym głównym wejściem co informacja jest wtedy po prawej stronie? Czy gdzieś indziej?
Tak, co czwartek są spotkania o 13:00 odnośnie zzo. Tylko trzeba wcześniej zadzwonić. Tutaj info.
W każdy czwartek o godz 13.00 w Bibliotece Oddziału Ginekologiczno-Położniczego odbywają się spotkania z anestezjologiem, na którym ciężarne do 37 tygodnia trwania ciąży mogą zapoznać się z zasadami i dostępnością znieczulenia regionalnego ( zewnątrzoponowego) w czasie porodu. Potwierdzenie o aktualności spotkania z anestezjologiem decyduje informacja telefoniczna w czwartki ok godz 10.00 pod numerem 58 764-06-50 lub 58 764-01-60.
http://copernicus.gda.pl/oddzialy/oddzial-ginekologiczny-polozniczo/
Ostatnio na wizycie się go pytaliśmy to mówił, że ma urlop ost. tydzień lipca i ost. tydzień sierpnia. Chodzę na Piecewską, teraz byłam w czw, następna wizyta za 3 tyg.
Tak, na Zaspie wchodzisz wejsciem głównym i prosto do końca prawie (na końcu jest IP) a bezpośrednio przed winda po prawej albo schody po lewej na dół do IP ginekologicznej. Ale możesz też od tyłu wejśc - od strony IP.
Dzięki za info o spotkaniach, muszę się w takim razie koniecznie wybrac bo nie wiadomo gdzie trafięNa Zaspę mam rzut beretem 3-5min autem i jesteśmy, a do Wojewódzkiego w pt w korkach przez całe miasto to masakra. No zobaczymy jeszcze
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam mamusie
, my dziś wizytujemy
już się nie mogę doczekać zobaczyć małą. Też nie wyspana na maksa, o 3 nad ranem pobudka ;/ materac na którym spaliśmy nam pękł, całe szczęście jedna komora i powoli opadaliśmy a nie chlupsneliśmy cielskiem na ziemie bo znowu bym wylądowała na IP. No ale dziś po ginekologu jedziemy na poszukiwanie materaca
szkoda bo ten był taki fajny duuży, wysoki, a teraz pewnie kupimy coś niskiego i jak ja się będę z tego podnosić ;/
psioszka11, magda sz, Laura, Weridiana, mamasia, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Witam
Pati Belgia, Olinka -trzymajcie sie w dwupaczkach
Jezu jak mnie boki bolą od leżenia, jak tu spać ? podłożyłąm sobie pod głowę grubą poduszkę bo wczoraj jak wstałam to oczy i buzia spuchnięte;/
Aaaa przedstawiam moją siostrzenicę, zdj 4 godziny po porodzie, dzieciaczki szybko sie mzieniają, jak juz byliśmy pod wieczór to opuchlizna z buzki zaczęła schodzić, buzka jaka piekna gładziutka
URL=http://www.fotosik.pl][/URL]
aaaaga, psioszka11, gianna88, magda sz, Laura, Lady Savage, 0na88, ainer85, KasiaeN., Maniuś, Martucha86, Amberla, niecierpliwa, Weridiana, Y, Zetka, zabka11, Paula_071, 5ylwia, Aga89, Pati Belgia, witaminkab, AgaSad, mamasia, Cassie_DE, małaMyszka, lys, Neyla lubią tę wiadomość