WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ale naskrobałyście dziewczyny, szczególnie w nocy - widac bezsennosc w ciąży :)

Myszko współczuję rodziny i zgadzam się w zupełności z dziewczynami, że na pewno Ty będziesz cudowną matką na którą Twoje dziecko będzie mogło zawsze liczyc:) Znam też parę takich przypadków, rodzin patologicznych, nieinteresujących się dziecmi z których wywodzą się wspaniali, czuli, wrażliwi ludzie.
    Ja całe szczęście nie mam na co narzekac, zawsze miałam z moimi rodzicami dobry kontakt, z wiekiem tylko coraz lepszy. Nie byli nigdy jacyś super wylewni w uczuciach, nie mówili mi co chwilę, że kochają itp ale pokazywali co najważniejsze.

Psioszka ja takie kłucia mam już jakiś czas, ponad miesiąc śmiało, najczęściej właśnie jak chodzę, stoję ale lekarz mówił, że widocznie to rozciąganie bo nic się nie dzieje, szyjka się nie skraca, zamknięta itp.

U nas upał, duchota, że hoho... byłam na poczcie - jakieś 400m może i zdyszałam się jak lokomotywa... całe szczęście kolejki nie było, tylko jedna babka bo bym tam padła.
    A potem musiałam zajsc do Biedry po łososia bo mi tu wczoraj któraś ochoty narobiła ;)

niecierpliwa, bosa, małaMyszka, psioszka11, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Widze ze juz naprodukowalyscie od rana.
    Nadrobie popoludniu, teraz siedze w golabkach. Rano zaliczylam kurs na rynek po owocki - czeresnie truskawki porzeczki agrest pyyyyycha. :)
    Lece do garow.
    Buzki!!!!!

niecierpliwa, bosa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna ja wlasnie zaraz zabieram sie za lososia na drugie sniadanko ;) Bardzo go lubie :)

bosa, gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati u nas jest chyba trochę inne podejście ale np, w moim szpitalu jak dziecko urodzi się po 34 tyg i będzie dawało radę oddychać to może być cały czas z matką. Wtedy wizyta w szpitalu się wydłuża do 2 tyg. Wszystko zależy czy dzidzia będzie dawała radę oddychać i trzymać ciepłotę ciała. A co do rodzeństwa na oddziale położniczym to nie ma odwiedzin na terenie oddziału. Mama musi wychodzić pod drzwi oddziału żeby zobaczyć się z dziećmi bo ze ze względów bezpieczeństwa, przenoszenia wirusów itp. nie mogą wchodzić na oddział gdzie są noworodki. Jak byłam w odwiedzinach kiedyś w innym to też tak było. Ciężkie to dla matek no ale zrozumiałe.
    Nastraszyła Cię lekarka ale myślę że będzie dobrze, wytrzymasz jeszcze trochę. Skoro wcześniaki urodzone w 30 tyg i wcześniej wypisują do domu jak spełnią kryteria- waga powyżej 2kg, samodzielne oddychanie, przyjmowanie pokarmu to z dziećmi urodzonymi po 34 tyg musi być przecież łatwiej.

Maniuś ciężka decyzja :( ja bym się zapytała lekarza, łatwiej byłoby mi wtedy było podjąć decyzję.

Bosa jak to Ci nie przedłużą, mogę dać obciąć rękę że pracodawca musi przedłużyć umowę do dnia porodu. Niech Ofka się wypowie, ale wg mnie w tym momencie możesz iść do sądu pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 11:22

bosa, Zetka, małaMyszka, Maniuś, Paula_071, Weridiana, Neyla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Pati, czyli musiałabys dotrzymać jeszcze do końca tego tygodnia i jeszcze następny? Czy chodziło o skonczony 36 tydzień?
    Trzymam mocno kciuki. Teraz kazdy dzień jest ważny. Dasz rade. Najwazniejsze ze jesteś pod opieką.

Psioszka, a nie było to smyranie po pęcherzu? Ja tak czasami mam szczególnie jak stoję albo idę. Pieczenie, kłucie, ciężko powiedzieć, ale masakra.
    Zetko najlepiej byloby dotrzymac do skonczonego 36 tygodnia ale raczej przy tych skurczach nie da rady wiec licza, ze dotrzymam do konca 34 tygodnia czyli do niedzieli. Bo teraz jestem w 33t i 2 dniu. Po skonczonym 34 tygodniu pluca maja wieksze szanse na prawidlowa prace.

bosa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Hej dziewczyny, trochę mnie tu nie było ale jestem w miarę na bieżąco ;)

Dziewczyny w szpitalu trzymajcie się ciepło, na pewno wszystko będzie dobrze :)

Oczywiście trzymam kciuki za wizytujące :)

Ja tydzień temu byłam na USG 3 trymestru. U Alicji wszystko w porządeczku. Główka na dole, waga 1540 g- średniaczek :)
    Jak zawiozłam zwolnienie do szefowej to okazało się,że nie przedłuży mi umowy i w dniu dzisiejszym kończy mi się a poród dopiero 31 sierpnia :(
    Dzwoniłam do ZUS i pow mi,że oni nie wiedzą czy należy mi się roczny urlop i zasiłek macierzyński i żebym zadzwoniła do inspekcji pracy.
    Może Wy coś wiecie na ten temat?
    Opisz temat. Jaka mialas umowe. O prace? Od kiedy do kiedy?

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, trzymam kciuki.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Bosa wg mojej wiedzy powinna przedluzyc ci umowe do dnia porodu i wtedy idziesz normalnie na macierzyski placi zus
    pracodawca nie przedluza, to sie dzieje z mocy prawa, bez woli pracodawcy w tym temacie. Zaden aneks nie jest potrzebny. Zus czasami wzywa o to ale bezpodstawnie. Mnie tez wezwali. Zatrudnilam sie w ciazy na trzy mniesiace, luty, marzec, kwiecien i oczywiscie ze umiwa mi sie przedluzavdo dnia porodu. Tez barany w zusie chcieli aneks. I w ogole wszczeli mi kontrole i chcieli w kancelarii ogladac akta sprawy. Nasbobejmuje tajemnica radcowska i moga mnie pocalowac w dupe. Nic nie ujawnie. Zloze wyjasnienia tylko. Jak odmowia pojde do sadu. Trudno hyhy

bosa, małaMyszka, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Pamietacie ? Tydzień temu miałam zły wynik moczu, bardzo liczne bakterie,leukocyty itp. itd. moja Lusia przepisała mi krem gynazol i żuravit 1x1.
    Dzisiaj znioslam rano mocz i mam juz wynik- czysciutko :))!!
    gratuluje czystego szczoszka.

bosa, aaaaga, Ewa123, małaMyszka, Laura, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide chyba ogladac chorurgow, czuje ze zaraz Derek is dead i sie boje....maz jest dzisiaj do wieczora na meetingu, chyba skusze i kupie sobie chipsy, tak za mna chodza... potem bede miala dola jak zjem...

bosa, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożeeee ile napisałyście...

Myszko, aż przykro czytać, ale bedziesz wspaniałą matką

Ja mam od wczoraj taka serowatą wydzieline, zakupię coś dowcipnego do stosowania

Dzwoniłam do siostry i jestem przerażona troche, w nocy była w szpitalu z piersiami, mała jest leniwa i nie chciała wogóle ssac, wczoraj dostała nawału pokarmu, nie pomogł ani laktator ani nawet mąż który próbował zassać pierś, po prostu nie pusciła, o 2 w nocy pojechała na ip i jak lakarz zobaczył piersi to odrazu powiedział ze nic z tego nie bedzie i tabletki na wypalenie

ona twierdzi ze miała zle wykształcone sutki ale pierwsze dziecko kamriła, też miała zastój ale synek wyciągnął z niej a teraz małm już nie, mówiła z ejak mam zamiar karmić piersią to zebym wyciągała sutki, jest wykonczona od porodu jeszcze nie spała, dziś podyżuruje przy niej mama i siostra jutro pewno pójdę ja żeby sobie kimnęła chwilke

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Opisz temat. Jaka mialas umowe. O prace? Od kiedy do kiedy?

Ofka praca u tego samego pracodawcy od ponad 2 lat a umowa na czas określony cały czas przedłużana, ostatnio 1 październik 2014 - 30 czerwiec 2015 ( od września 2014 do grudnia 2014 - urlop wychowawczy, styczeń 2015-powrot do pracy, luty 2015- L4).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 11:41

małaMyszka lubi tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Pati u nas jest chyba trochę inne podejście ale np, w moim szpitalu jak dziecko urodzi się po 34 tyg i będzie dawało radę oddychać to może być cały czas z matką. Wtedy wizyta w szpitalu się wydłuża do 2 tyg. Wszystko zależy czy dzidzia będzie dawała radę oddychać i trzymać ciepłotę ciała. A co do rodzeństwa na oddziale położniczym to nie ma odwiedzin na terenie oddziału. Mama musi wychodzić pod drzwi oddziału żeby zobaczyć się z dziećmi bo ze ze względów bezpieczeństwa, przenoszenia wirusów itp. nie mogą wchodzić na oddział gdzie są noworodki. Jak byłam w odwiedzinach kiedyś w innym to też tak było. Ciężkie to dla matek no ale zrozumiałe.
    Nastraszyła Cię lekarka ale myślę że będzie dobrze, wytrzymasz jeszcze trochę. Skoro wcześniaki urodzone w 30 tyg i wcześniej wypisują do domu jak spełnią kryteria- waga powyżej 2kg, samodzielne oddychanie, przyjmowanie pokarmu to z dziećmi urodzonymi po 34 tyg musi być przecież łatwiej.

Maniuś ciężka decyzja :( ja bym się zapytała lekarza, łatwiej byłoby mi wtedy było podjąć decyzję.

Bosa jak to Ci nie przedłużą, mogę dać obciąć rękę że pracodawca musi przedłużyć umowę do dnia porodu. Niech Ofka się wypowie, ale wg mnie w tym momencie możesz iść do sądu pracy
    Madziu u nas jesli dziecko jest urodzone w terminie normalnie moga przychodzic odwiedzajacy, rodzina, przyjaciele i dzieci. Ale w przypadku wczesniakow niestety jest to zabronione wlasnie ze wzgledu na wzmozone ryzyko infekcji. Pani neonatolog powoedziala, ze dzieci urodzone przed 36 tygodniem leza w inkubatorach bez wzgledu na mase urodzeniowa. Chodzi tu bardziej wlasnie o pluca i moznosc utrzymania cieploty ciala. Chodzi tez o to, ze dzieci urodzone przed 36 tygodniem nie maja takie odruchu ssania jak te urodzone po. Szybciej sie mecza i traca wage. Ufam temu oddzialowi bo to najlepszy oddzial neonatologii tu w mojej okolicy. Pani doktor powiedziala tez, ze.wszystko zalezy od tego, w jakim stanie mala.sie urodzi. A na dzien dzisiejszy tylko moze powoedziec mi tyle.

małaMyszka, Zetka, bosa, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa jej córeczka ważyła 3 kg a ciuchy do szpitala 56 i tak były troszkę "przyduże" patrząc na te moje bluzy i sweterki w romiarze 62 myśle że nie wiem czy zdązy je przed jesienią ponosić

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    MalaMyszka odnosnie pierogow z dzemem to nie jest najlepszy pomysl, bo dzem Ci wyplynie podczas gotowania ;)
    a tak się napaliłam na pierodży... o jaaaaaaaaaaaaa

mówisz, że wypłynie? ;-( o.O o ja pierdziu i co ja z tym dżemem zrobię...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    pierogi sie robi z dzemem? Tez dostalam dzem ale jest tak slodki ze nie wiem co z nim zrobic...
    chciałam spróbować zrobić z dżemem... też nie wiem co z nim zrobić...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko, zrob placuszki:)

mąka,jajko,mleko,twaróg i smaruj je dzemem :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    chciałam spróbować zrobić z dżemem... też nie wiem co z nim zrobić...

Ja proponuje zjesc z ciemna buleczka i mleczkiem :)

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo naleśniki :) ja ostatnio codziennie jem bułki z żółtym serem i na to dżem truskawkowy :) pychaa! Dziewczyny w szpitalach trzymam mocno kciuki za Was!

Ewa123
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to jest najważniejsze żebyś czuła się bezpiecznie, chyba nie ma nic ważniejszego teraz. Taki spokój że co by się nie działo to tu dostanę pomoc, ja i moje dziecko jesteśmy w dobrych rękach. Co szpital to różne zasady, ważne żeby były skuteczne :)

małaMyszka, bosa, Pati Belgia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ