X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny:)a imie mojej corki czyta sie dżaskirat(tatus wybieral), bedzie pasowalo do jego nazwiska a znaczy blogoslawienstwo od boga. nie jestem jakos super religijna ale imie wywodzi sie z jego kregow kulturowych, wiec nie oponowalam. on jest hindusem, wyznania sikhijskiego i mieszkamy na stale w uk juz jakies dwa lata

a ja mam taki kocyk ; http://www.mothercare.com/Mothercare-Cot-or-Cot-Bed-Cellular-Cotton-Blanket--Pink/585723,default,pd.html?cm_mmc=Google-_-Bedroom-_-Shopping+-+Bedroom-_-Mothercare+-+Mothercare+Cot+or+Cot+Bed+Cellular+Cotton+Blanket-+Pink&gclid=CPnW9u2GusYCFSUOwwodR4IBmQ.
    jak uwazacie, sprawdzi sie? mam maly do wozka i wiekszy do koszyczka w ktorym bdzie spala, kupilam tez w razie co zwykly polarkowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 15:43

niecierpliwa, Weridiana, magda sz, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prognoza pogody w necie pokazuje że we wtorek ma być 37 st we Wro o.O yyyy no żart chyba

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Sama ciekawa jestem jak z tym seksem bedzie , po porodzie jeszcze polog , nie przespane noce - boje sie ze w ogole stracimy na niego ochote.
    Jak stracimy to i odzyskamy, wazne zeby rozmawiac o tym i duzo sie przytulac. Wroci samo do normy. Ja tez jak czytam mlode mamy to jeden temat tylko kupa, spanie placz, ulewanie. A na fb na grupie karmienia piersia to w ogole jakas sekta. Ale wszystko od nas zalezy. Trzeba sie nastawic ze nie bedzie jak na amerykanskim filmie, angazowac meza jak najwiecej i odpuszczac bycie idealna, duzo starac sie odpoczywac nawet kosztem brudnych garow co ja juz trenuje od dawna. U mnie generalnie wszyscy wiedza ze nienawidze sprzatac, prasowac i zajmowac sie domem. i nawet nie mam zamiaru na poczatku gotowac. I albo to zrobi maz albo tesciowa. A co do sprzatania to juz kiedys powiedzialam, ze albo zrobi to sam albo bierzemy raz na miesiac pania do sprzatania, daje stowe i mam ogarniete. A codzienne pierdoly typu kurze czy odkurzanie to moge czasami zrobic. I jak tylko przyjdzie z pracy dostaje dzieciaka na rece. No chyba ze bedzie wyl i wisial na cycu i bo tak moze byc. Ale go nie oszczedze o nie.

0na88, Zetka, niecierpliwa, magda sz, Paula_071, małaMyszka, bosa, mamasia, zabka11, Hermiona lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale nie jestem taka dzielna, wiem ze moze byc roznie ale staram sie nie nakrecac bo prze. Takie obawy i opowiesci jak jest ciezko mam 33 lata i dopiero zdecydowalam sie na dziecko. A juz mowilam ze never, nie dam rady, nie dzwigne.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    dziekuje dziewczyny:)a imie mojej corki czyta sie dżaskirat(tatus wybieral), bedzie pasowalo do jego nazwiska a znaczy blogoslawienstwo od boga. nie jestem jakos super religijna ale imie wywodzi sie z jego kregow kulturowych, wiec nie oponowalam. on jest hindusem, wyznania sikhijskiego i mieszkamy na stale w uk juz jakies dwa lata

a ja mam taki kocyk ; http://www.mothercare.com/Mothercare-Cot-or-Cot-Bed-Cellular-Cotton-Blanket--Pink/585723,default,pd.html?cm_mmc=Google-_-Bedroom-_-Shopping+-+Bedroom-_-Mothercare+-+Mothercare+Cot+or+Cot+Bed+Cellular+Cotton+Blanket-+Pink&gclid=CPnW9u2GusYCFSUOwwodR4IBmQ.
    jak uwazacie, sprawdzi sie? mam maly do wozka i wiekszy do koszyczka w ktorym bdzie spala, kupilam tez w razie co zwykly polarkowy
    aaa to juz rozumiem....;)

tb73i09k881y3sjt.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do seksu szybciej wróciliśmy niż zalecana. Nie chce skłamac ale chyba niecałe 3 tyg po cesarce. Nie mogliśmy juz wytrzymać. Zaraz potem poszłam po tabletki bo wstyD przyznać ale pierwszy raz w ogóle nie pomyśleliśmy o zabezpieczeniu... Było dobrze, ale daleko do super. Dla mnie za sucho, podraznilo mnie to trochę i miałam wrażenie ze Jedzie jak że sklepu rybnego :/ parę razy i wróciło do normalności. :P

0na88, magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine wejdź na forum uk dziewczyny napisały same dobre wieści jeśli chodzi o cesarke a ja o Newham tez pozytywnie :-) nie stresuj się :-)

jasmine89, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wciaz, 2 do 3 razy n dzien, w weekendy czesciej(jesli sie nie klocimy akurat).. ale powiedzcie mi kiedy nalezy przestac, bo sama nie wiem. w sumie czuje sie dobrze, tylko przeczytalam ze 4 tygodnie przed porodem? o koniec bo bakterie sie moga przedostac bo szyjka sie zaczyna skracac itp.

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Jasmine wejdź na forum uk dziewczyny napisały same dobre wieści jeśli chodzi o cesarke a ja o Newham tez pozytywnie :-) nie stresuj się :-)
    dziekuje:)

Weridiana, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    my wciaz, 2 do 3 razy n dzien, w weekendy czesciej(jesli sie nie klocimy akurat).. ale powiedzcie mi kiedy nalezy przestac, bo sama nie wiem. w sumie czuje sie dobrze, tylko przeczytalam ze 4 tygodnie przed porodem? o koniec bo bakterie sie moga przedostac bo szyjka sie zaczyna skracac itp.
    O kurde to przebiłas chyba nas wszystkie. 2-3 razy na dzień.... To ja chyba nawet nie pamiętam takich czasowo:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 16:04

0na88, magda sz, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:

2 do 3 razy na dzien ? :-o umarlam z zazdrosci :(

magda sz, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:

Witam! Nowa mamuske :)

2-3 razy na dzien??????? Tyle to my nawet w najgoretszym okresie naszego zwiazku nie mielismy hahaha. To jest wykonalne 2-3 razy dziennie, nie wspominajac juz o ciazy :D

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kocyk minky gruby a na teraz na lato taki cieniutki bezowy w zyrafy

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    a weekend czesciej?..yyyyyyy

jasmine89, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze na samym poczatku zwiazku zdazalo sie no... 2 razy dziennie - ale to byly poczatki znajomosci , po 10 latach chyba nie musze pisac :)

niecierpliwa, Paula_071, jasmine89, małaMyszka, bosa, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:

2-3 razy dziennie?? Przypominała mi się młodość <łezka>.

Ambrela, położna mówiła by po pierwszy seksie po porodzie użyć tantum rosa, wtedy szybciej wraca się do dawnej "sprawności";)

Amberla, jasmine89, magda sz, małaMyszka, bosa, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo sie zawstydze...:p stwierdzilam, ze jesli zle sie nie czuje to dlaczego nie;)wytlumaczylam mojemu ze tam jest wszystko dokladnie zamkniete, a mala czuje kolsyanie i usypia, wiec on takze nie ma oporow. zaznaczlam jednak ze po porodzoe bedzie ciezej bo krwawienie itd nie wiem jak dlugo, wec musimy ta jakby toche na zasps i zrozumial az za dobrze:d

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, bosa, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    moze na samym poczatku zwiazku zdazalo sie no... 2 razy dziennie - ale to byly poczatki znajomosci , po 10 latach chyba nie musze pisac :)

Haha mi nie musisz, nam tez w maju pyknelo 10 lat razem :D

jasmine89, 0na88, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2-3 razy dziennie! Wow!To my tak jak te króliczki na początku znajomości, że chodziłam okrakiem jak po lewatywie hehe, a teraz to sobie nie wyobrażam- kondycja już nie ta :)
    Kurwa mać! Że tak brzydko napiszę! Robiłam dziś karkówkę z ziemniaczkami w rękawie w piekarniku-nie pierwszy raz z resztą i po 2h spędzonych w piecu - surowe ziemniaczki,karkówka na pół upieczona. Mąż z pracy przyszedł, zasiadamy do stołu a tu zonk! No i zjedliśmy ... galaretkę :) A teraz zamówiłam pizzę- karkówka będzie na jutro jak dojdzie.

jasmine89, 0na88, magda sz, Zetka, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarzać to się i zdarzało jak pisze Ona, ale że dzień w dzień? :P

jasmine89, 0na88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

‹‹ 1415 1416 1417 1418 1419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ