X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny:)a imie mojej corki czyta sie dżaskirat(tatus wybieral), bedzie pasowalo do jego nazwiska a znaczy blogoslawienstwo od boga. nie jestem jakos super religijna ale imie wywodzi sie z jego kregow kulturowych, wiec nie oponowalam. on jest hindusem, wyznania sikhijskiego i mieszkamy na stale w uk juz jakies dwa lata

a ja mam taki kocyk ; http://www.mothercare.com/Mothercare-Cot-or-Cot-Bed-Cellular-Cotton-Blanket--Pink/585723,default,pd.html?cm_mmc=Google-_-Bedroom-_-Shopping+-+Bedroom-_-Mothercare+-+Mothercare+Cot+or+Cot+Bed+Cellular+Cotton+Blanket-+Pink&gclid=CPnW9u2GusYCFSUOwwodR4IBmQ.
    jak uwazacie, sprawdzi sie? mam maly do wozka i wiekszy do koszyczka w ktorym bdzie spala, kupilam tez w razie co zwykly polarkowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 15:43

niecierpliwa, Weridiana, magda sz, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prognoza pogody w necie pokazuje że we wtorek ma być 37 st we Wro o.O yyyy no żart chyba

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Sama ciekawa jestem jak z tym seksem bedzie , po porodzie jeszcze polog , nie przespane noce - boje sie ze w ogole stracimy na niego ochote.
    Jak stracimy to i odzyskamy, wazne zeby rozmawiac o tym i duzo sie przytulac. Wroci samo do normy. Ja tez jak czytam mlode mamy to jeden temat tylko kupa, spanie placz, ulewanie. A na fb na grupie karmienia piersia to w ogole jakas sekta. Ale wszystko od nas zalezy. Trzeba sie nastawic ze nie bedzie jak na amerykanskim filmie, angazowac meza jak najwiecej i odpuszczac bycie idealna, duzo starac sie odpoczywac nawet kosztem brudnych garow co ja juz trenuje od dawna. U mnie generalnie wszyscy wiedza ze nienawidze sprzatac, prasowac i zajmowac sie domem. i nawet nie mam zamiaru na poczatku gotowac. I albo to zrobi maz albo tesciowa. A co do sprzatania to juz kiedys powiedzialam, ze albo zrobi to sam albo bierzemy raz na miesiac pania do sprzatania, daje stowe i mam ogarniete. A codzienne pierdoly typu kurze czy odkurzanie to moge czasami zrobic. I jak tylko przyjdzie z pracy dostaje dzieciaka na rece. No chyba ze bedzie wyl i wisial na cycu i bo tak moze byc. Ale go nie oszczedze o nie.

0na88, Zetka, niecierpliwa, magda sz, Paula_071, małaMyszka, bosa, mamasia, zabka11, Hermiona lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale nie jestem taka dzielna, wiem ze moze byc roznie ale staram sie nie nakrecac bo prze. Takie obawy i opowiesci jak jest ciezko mam 33 lata i dopiero zdecydowalam sie na dziecko. A juz mowilam ze never, nie dam rady, nie dzwigne.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    dziekuje dziewczyny:)a imie mojej corki czyta sie dżaskirat(tatus wybieral), bedzie pasowalo do jego nazwiska a znaczy blogoslawienstwo od boga. nie jestem jakos super religijna ale imie wywodzi sie z jego kregow kulturowych, wiec nie oponowalam. on jest hindusem, wyznania sikhijskiego i mieszkamy na stale w uk juz jakies dwa lata

a ja mam taki kocyk ; http://www.mothercare.com/Mothercare-Cot-or-Cot-Bed-Cellular-Cotton-Blanket--Pink/585723,default,pd.html?cm_mmc=Google-_-Bedroom-_-Shopping+-+Bedroom-_-Mothercare+-+Mothercare+Cot+or+Cot+Bed+Cellular+Cotton+Blanket-+Pink&gclid=CPnW9u2GusYCFSUOwwodR4IBmQ.
    jak uwazacie, sprawdzi sie? mam maly do wozka i wiekszy do koszyczka w ktorym bdzie spala, kupilam tez w razie co zwykly polarkowy
    aaa to juz rozumiem....;)

tb73i09k881y3sjt.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do seksu szybciej wróciliśmy niż zalecana. Nie chce skłamac ale chyba niecałe 3 tyg po cesarce. Nie mogliśmy juz wytrzymać. Zaraz potem poszłam po tabletki bo wstyD przyznać ale pierwszy raz w ogóle nie pomyśleliśmy o zabezpieczeniu... Było dobrze, ale daleko do super. Dla mnie za sucho, podraznilo mnie to trochę i miałam wrażenie ze Jedzie jak że sklepu rybnego :/ parę razy i wróciło do normalności. :P

0na88, magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine wejdź na forum uk dziewczyny napisały same dobre wieści jeśli chodzi o cesarke a ja o Newham tez pozytywnie :-) nie stresuj się :-)

jasmine89, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wciaz, 2 do 3 razy n dzien, w weekendy czesciej(jesli sie nie klocimy akurat).. ale powiedzcie mi kiedy nalezy przestac, bo sama nie wiem. w sumie czuje sie dobrze, tylko przeczytalam ze 4 tygodnie przed porodem? o koniec bo bakterie sie moga przedostac bo szyjka sie zaczyna skracac itp.

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Jasmine wejdź na forum uk dziewczyny napisały same dobre wieści jeśli chodzi o cesarke a ja o Newham tez pozytywnie :-) nie stresuj się :-)
    dziekuje:)

Weridiana, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    my wciaz, 2 do 3 razy n dzien, w weekendy czesciej(jesli sie nie klocimy akurat).. ale powiedzcie mi kiedy nalezy przestac, bo sama nie wiem. w sumie czuje sie dobrze, tylko przeczytalam ze 4 tygodnie przed porodem? o koniec bo bakterie sie moga przedostac bo szyjka sie zaczyna skracac itp.
    O kurde to przebiłas chyba nas wszystkie. 2-3 razy na dzień.... To ja chyba nawet nie pamiętam takich czasowo:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 16:04

0na88, magda sz, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:

2 do 3 razy na dzien ? :-o umarlam z zazdrosci :(

magda sz, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:

Witam! Nowa mamuske :)

2-3 razy na dzien??????? Tyle to my nawet w najgoretszym okresie naszego zwiazku nie mielismy hahaha. To jest wykonalne 2-3 razy dziennie, nie wspominajac juz o ciazy :D

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kocyk minky gruby a na teraz na lato taki cieniutki bezowy w zyrafy

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    a weekend czesciej?..yyyyyyy

jasmine89, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze na samym poczatku zwiazku zdazalo sie no... 2 razy dziennie - ale to byly poczatki znajomosci , po 10 latach chyba nie musze pisac :)

niecierpliwa, Paula_071, jasmine89, małaMyszka, bosa, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:

2-3 razy dziennie?? Przypominała mi się młodość <łezka>.

Ambrela, położna mówiła by po pierwszy seksie po porodzie użyć tantum rosa, wtedy szybciej wraca się do dawnej "sprawności";)

Amberla, jasmine89, magda sz, małaMyszka, bosa, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo sie zawstydze...:p stwierdzilam, ze jesli zle sie nie czuje to dlaczego nie;)wytlumaczylam mojemu ze tam jest wszystko dokladnie zamkniete, a mala czuje kolsyanie i usypia, wiec on takze nie ma oporow. zaznaczlam jednak ze po porodzoe bedzie ciezej bo krwawienie itd nie wiem jak dlugo, wec musimy ta jakby toche na zasps i zrozumial az za dobrze:d

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, bosa, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    moze na samym poczatku zwiazku zdazalo sie no... 2 razy dziennie - ale to byly poczatki znajomosci , po 10 latach chyba nie musze pisac :)

Haha mi nie musisz, nam tez w maju pyknelo 10 lat razem :D

jasmine89, 0na88, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2-3 razy dziennie! Wow!To my tak jak te króliczki na początku znajomości, że chodziłam okrakiem jak po lewatywie hehe, a teraz to sobie nie wyobrażam- kondycja już nie ta :)
    Kurwa mać! Że tak brzydko napiszę! Robiłam dziś karkówkę z ziemniaczkami w rękawie w piekarniku-nie pierwszy raz z resztą i po 2h spędzonych w piecu - surowe ziemniaczki,karkówka na pół upieczona. Mąż z pracy przyszedł, zasiadamy do stołu a tu zonk! No i zjedliśmy ... galaretkę :) A teraz zamówiłam pizzę- karkówka będzie na jutro jak dojdzie.

jasmine89, 0na88, magda sz, Zetka, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarzać to się i zdarzało jak pisze Ona, ale że dzień w dzień? :P

jasmine89, 0na88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

‹‹ 1415 1416 1417 1418 1419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ