X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Hej dziewczyny :)

Kochane w szpitalach zaciskajcie nogi jak najmocniej się da :) Trzymam mocno kciuki żeby dzieciaczki zostały w brzuszkach jak najdłużej :)

Migotkaa super wyglądasz ;)

Muszę się Wam pochwalić :D Jakiś czas temu (KasiaeN wrzuciła zdjęcie ręcznie wykonanej karuzeli) pisałam Wam że nie mam zdolności i że w życiu nawet guzika nie przyszyłam :D Jakoś mnie to ruszyło psychicznie i wczoraj poszłam do pasmanterii i kupiłam pierwszą nić i guziki :) Debiut już mam za sobą dziś przyszyłam pierwsze 5 guzików w moim życiu :) Mała rzecz a cieszy :P Wybacie że o takich pierdołach piszę ale jestem z siebie taka dumna :P

Mam natomiast pytanie czy do szpitala wystarczy mi jedna paczka pieluch newborn (28szt) czy lepiej ze kupić dwie?
    noooooooooooo to gratulacje!!!!!

Powiem Ci, że koleżanka z guzików robi piękne bukiety. Ja nie mam zdolności, bo nie mam cierpliwości. Kiedyś robiłam koraliki na rękę i opaski z muliny...

a pieluch wzięłam 10 pampków newborn premium care i dwie dady - które dostaliśmy na warsztatach. Jak będzie deficyt to mąż mi przywiezie dodatkowe

Aga89 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    ja Kochana też jestem na diecie słodkich mam, mimo że nie mam cukrzycy. Czasami pozwalam sobie na więcej...

ale codziennie między 11:30 a 13 piję kawkę i jem drożdżówkę. Potem jem obiad, staram się zjeść go max do 16, a kolację jem o 18 i 21, w zależności od tego co jem na wieczór. Wczoraj ugotowałam bób, zjedliśmy go ok 21 i nic już nie jadłam ani o 18 ani po 21.

Czasami zrezygnuję ze śniadania o 9:30 lub kolacji o 18, bo jestem akurat na spacerze najczęściej.
    Myszko dla mnie drożdzówka albo gofry ciężkie by były niestety, ale wytrwam jeszcze trochę. Ja od zawsze byłam za słodkim :)
    Właśnie najbardziej tego mi brakuje.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys to u mnie odwrotnie. Rozmowa z prezesem jest luźna... z resztą, jak zmieniłam dietę przed zajściem i niektóre rozmowy był oficjalne i twarde, to cieszyłam się jak głupia.

Może kiwi dwa razy w tygodniu jedz. Podobno pestki bardzo ładnie usuwają zaległe resztki z jelit i nie powodują zaparć

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko ja jak wróciłam z zakupów to też się wykąpałam i stw, że coś z włosami zrobię, przypomniało mi się, że mam wałki na rzepy hehe trzymałam je 2godz i co? i dupa, włosy proste... dziwne to ;P

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys u mnie pomaga kefir na czczo. Wczesniej olej lniany, potem przestal dzialac. Kiwi w ogole nic, zero reakcji....przedwczoraj 10 sliwek suszonych pozarlam zalane dzien wczesniej wrzatkiem. Wczoraj kefir i o matko....myslalam ze nie zejde. Wieczorem dostalam takich boli brzucha jak na kibel, myslalam ze rodze. Dziewczyny teraz wiem ze ja bym nie dala rady naturalnie....cala noc sie meczylam, wszystko mnie bolalo. Maz powiedzial ze to na pewno od bzykania. Gowno sie zna...
    Kochane a mozna w ciazy boczniaki? Teraz sie boje zeżrec....takie z piekarnika...

małaMyszka, Zetka, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miesko na kotlety przygotowane, ziemniaczki obrane, por pokrojony i marchewka starta na surówke. Chwila odpoczynku i ide smażyć kotletki :P

Słuchajcie, kupilam sukienke w reserved, dokładnie tą:

http://www.reserved.com/pl/pl/woman/newseason-3/clothes/dresses/lq796-23x/yfl-dress

Kolor jest troche inny bo jest to taka pomarańczowa żarówa, taki neonowym, ale dla mnie sie podoba ;p no i jest rewelacyjna, dla mnie odcina się od razu pod biustem i ładnie spływan na brzuszku, dokupie jeszcze w innym kolorze :)

Takze jeżeli któraś z was szuka sukienek na upały to polecam :)

chcebycmama, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie na zaparcia najlepsza jest szklanka ciepłej wody rano na czczo i pare śliwek, ale to dopiero po paru dniach rusza i wtedy codziennie idzie :P

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z Paula? wiecie co ja juz z wyra nie wychodze tylko pod blok z psem i tyle. W domu chlodno. jedyna aktywnosc fizyczna jaka podejme to zabije meza jak wroci. Taka akcja jak wczoraj a on odezwal sie zbpracybo 9 i cisza. A na fb widze ze cos tam lajkowal czyli zyje. Nigdy tak nie robi zawsze sto razy pisze czy ok. No coz. bedzie go to obiad kosztowalo, bo ja nie mam zamiaru nic robic...zjem chleb z dzemem.

lys, Zetka, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Lys, może więcej wody pij? Mi chyba pomaga.

No właśnie Paula daj znać. Mam nadzieje ze wszystko dobrze.

Staram się, ale u mnie od zawsze był z tym problem, ja mało piję (za mało) i muszę się zmuszać. Nawet miałam aplikację na telefonie, co mi co godzinę przypominała, że mam pić.

Zetka, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Moj maz nie czarujmy sie, nie ma ze mna latwego zycia i tak rano pomyslalam, ze chcialabym mu troche "zrekompensowac" te trudy i kupic mu tego tableta, tylko ze sa 2 problemy - kompletnie sie na tym nie znam, ale znalazlam jakis, ktory na stronie rtv ma ponad 100 pozytywnych opini i nawet znalazlam sklep w okolicy, ktory ma go na stanie, ale tu pojawia sie drugi problem boje sie po niego isc, bo po tej nospie mi przeszlo, ale jak mnie zas taki bol chwyci po drodze??
    No i bardzo bym chciala mu zrobic niespodzianke, a jak sie okaze ze ten ktory wybralam nie spelnia kryteriow jakie sobie tam zalozyl, na pewno mi nie powie ze nie o taki mu chodzilo i kase wywale w bloto...
    :-)

My kupiliśmy samsung galaxy tab s i jest jak dotąd bezawaryjny i spełnia wszystkie nasze potrzeby. :-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    noooooooooooo to gratulacje!!!!!

Powiem Ci, że koleżanka z guzików robi piękne bukiety. Ja nie mam zdolności, bo nie mam cierpliwości. Kiedyś robiłam koraliki na rękę i opaski z muliny...

a pieluch wzięłam 10 pampków newborn premium care i dwie dady - które dostaliśmy na warsztatach. Jak będzie deficyt to mąż mi przywiezie dodatkowe

10 sztuk to jakoś na 1 dobę będzie

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokulalam sie, powiem Wam ze na dworze jak wiatr wieje jest calkiem znosnie, na pewno przyjemniej niz u mnie w mieszkaniu. Tablet kupiony w razie czego jest 10 dni na zwrot lub wymiane :) Popoludniu zabiore meza na kawe mrozona i mu dam, niech ma od tej swojej paskudnej zony :P

Aga89, Zetka, małaMyszka, magda sz, Weridiana, zabka11, Y, mamasia lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    lys to u mnie odwrotnie. Rozmowa z prezesem jest luźna... z resztą, jak zmieniłam dietę przed zajściem i niektóre rozmowy był oficjalne i twarde, to cieszyłam się jak głupia.

Może kiwi dwa razy w tygodniu jedz. Podobno pestki bardzo ładnie usuwają zaległe resztki z jelit i nie powodują zaparć

U mnie niestety to nie tylko kwestia ciąży, tylko w ogóle tak zawsze było. Po rozpoczęciu leczenia tarczycy trochę się poprawiło, ale problem jest nadal. Jem dużo kiwi, wczoraj pół koszyka nektarynek, raz jest lepiej a raz gorzej.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w szpitalu to nie sterydy tak działają tylko kroplowke z ampułka leku na powstrzymanie akcji skurczowej. Drżenie ciała drgawki jakby się traktorem jechało. Kroplowke ta leci od 12 do 24 h.
    Sterydy podane na plucka to jedyne co się dzieje to przy aplikowaniu pieczenie w pochwie i posladkach.
    A to tak kroplowke nawet duszności wywołuje. Bo to nie jest czysty magnez.

Niecierpliwa no właśnie co z tymi przepływami. Usłyszałam ze są małe i coś jest nie tak. I to by było na tyle.
    dopiero w środę dowiem się czegoś więcej. Bo nawet gdybym chciała iść gdzieś prywatnie to wszędzie na urlopie lekarze których znam. :/

Amberla, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Lys u mnie pomaga kefir na czczo. Wczesniej olej lniany, potem przestal dzialac. Kiwi w ogole nic, zero reakcji....przedwczoraj 10 sliwek suszonych pozarlam zalane dzien wczesniej wrzatkiem. Wczoraj kefir i o matko....myslalam ze nie zejde. Wieczorem dostalam takich boli brzucha jak na kibel, myslalam ze rodze. Dziewczyny teraz wiem ze ja bym nie dala rady naturalnie....cala noc sie meczylam, wszystko mnie bolalo. Maz powiedzial ze to na pewno od bzykania. Gowno sie zna...
    Kochane a mozna w ciazy boczniaki? Teraz sie boje zeżrec....takie z piekarnika...

Kafiru ani maślanki nie tknę grrrr ostatnio nawet jakoś jogurty bardzo sporadycznie, bo coś mnie odrzuca.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to wypijam ogromne ilości wody, od zawsze. Wiecznie czuje pragnienie. No ale problemy z zaparciami tez mi się zaczely niedawno chociaż wcześniej nie miałam. Wypróbuje te Wasze sposoby

Ewa123
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys na pewno Ci pomoże szklanka wody niegazowanej z cytryna na czczo, a po śniadaniu szklanka kefiru lub maślanki lub jogurt naturalny.

Gdy wprowadziłam w życie taki poranny schemat żywieniowy to kupa codziennie murowana ;-) wcześniej jedna kupa na 4 dni...

lys, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru moze sprobuj na czestochowskiej u tego arabskiego? Albo'serafin na powstancow warszawy. No, ale ja tego pojac nie moge nic wiecej nie powiedziala, nie drazylas tematu?? Sorry, ze tak pytam ale mi zawsze na kazde pytanie odpowiada, wiec nie umiem tego zrozumiec.

Mam nadzieje, ze sie nie obrazisz, ale jak mi by lekarz'powiedzial, ze cos jest nie tak z przeplywami to bym go przemaglowala szczegolowo, a jesli bym odpowiedzi nie uzyskala to na glowie bym stanela, aby dostac sie do innego lekarza. A do tego ordynatora wczesniej nie mozesz???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 14:04

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    c216702777c916cbmed.jpg

królestwo mojego Szymusia:) troszke będe musiała obnizyc łóżeczko żebym mogła zawiązac ochraniacz:)
    Piękniusie :-)
    Ja może łóżeczko rozloze za miesiąc (remont jest jeszcze w trakcie...)

Dziewczyny ale będziecie korzystać ze spiworków prawda?

Narazie pościel odkladacie?

Ja mam dwa spiworki.
    No zastanawiam się nad wombie.
    Poczekam, aż któraś z Was wypróbuje i chyba wtedy kupie...

co do sukienek Karolinkaa polecam tą -> http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0315502002.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 13:53

jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w ogóle to byłam dziś na wizycie. Moje dziecko tak skakało, że doktor nie była w stanie zrobić dopplera. Trochę to trwało, zanim się udało :)

Lily waży 2629g :D, a ja 63,2 kg czyli 13,2 kg na plusie. Nie ma tragedii zatem.
    Dzisiaj miałam pobierane posiewy na GBSa. Szyjka 39mm, więc też ładnie.

A ze złych nowinek, to zdarłam lakier ze zderzaka o ścianę w garażu. Dobrze, że nie mamy nowego samochodu, bo bym chyba przeżywała kolejne 3 miesiące swoje zdolności.

chcebycmama, jasmine89, niecierpliwa, Aga89, Amberla, aaaaga, psioszka11, Martucha86, Laura, Zetka, Paula_071, małaMyszka, Lady Savage, Ewa123, magda sz, Weridiana, zabka11, Y, mamasia, Maniuś, Migotkaa, gianna88, witaminkab lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 1429 1430 1431 1432 1433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ