X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Super ze możesz już wyjść. Jednak co w domu to w domu:) wytrzymaj jak najdłużej :) jutro wizyta ordynatora wiec pewnie dowiem się więcej. Juz bym chciała urodzić bo mnie męczy strasznie to leżenie, upały i czekanie. Miłego dnia dziewczyny!
    Kasiu trzymaj sie tam jeszcze do 36 tygodnia.

KasiaeN., małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z początkiem 37 tygodnia :-)

Pati Belgia, Paula_071, Neyla, Laura, małaMyszka, Weridiana, Martucha86, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gorąco! Wczoraj poszliśmy na wieczorną mszę, żeby dzisiaj w ten upał nie wychodzić z domu. Godzina 9 rano a ja już siedzę pod klimą... Karolina, podziwiam że zdecydowałaś się na nocleg w przyczepie, ja bym się chyba roztopiła. Chociaż pewnie u Ciebie chłodniej, w prognozie pogody podają, że we Wrocławiu najgoręcej.
    Super dziewczyny, że wszystkie się trzymacie w pakiecie:)

Zaczęłam analizować urlop i macierzyński. Mam 8 dni zaległego z 2014, 26 dni z 2015 i będzie 26 w kolejnym roku. Do września 2016 trzeba wybrać ten urlop za 2014 i 2015, i chyba tak zrobię, tego z 2016 nie będę ruszać, bo pewnie maluch będzie chorował (odpukać żeby nie), albo wezmę urlop na długie święta (chociaż wigilia wypada w sobotę, więc BN trwa tylko 3 dni za rok). Tak więc do pracy ruszam na początku października 2016.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 09:13

małaMyszka, mamasia, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Magda, super niespodzianka! :)
    Ja trochę żałowałam, że nie poszliśmy dzisiaj na to wesele jak zobaczyłam wszystkich znajomych pod kościołem.. Człowiek nigdzie nie wychodzi więc zatęskniłam za wszystkimi ;-) zwłaszcza, że na początku czerwca na weselu tak dobrze się bawiłam mimo brzuszka (aż mąż mi zwracał uwagę żebym tak nie szalała) ale jednak teraz ciąża starsza o miesiąc to jest dużo.. Mimo, że czuję się dobrze to jednak trzeba uważać żeby maluszek jeszcze posiedział spokojnie kilka tygodni :)

Nas wczoraj pod kościołem też ogarnął smuteczek, że wszyscy na wesele jadą, a my do domu :( Ale na spontanie pojechaliśmy do Giżycka na obiado-kolacje i spacer. Wróciłam o domu po 22 i padłam jak mucha.

A dzisiaj idziemy na poprawiny...strasznie chce mi się ciasta! Mam nadzieję, że zostało :P

Laura, to moje włosy...nowa fryzura, a czuję się w niej jak stara baba :( (są ścięte do ramion...na co dzień noszę proste, ale tu nakręciłam żeby jakoś wyglądać)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/12bca3ec1f66.jpg

Pati... wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. Dobrze, że wychodzisz.
    Kasia zaciskam kciuki.

Mi upały jeszcze nie przeszkadzają...w domu mamy bardzo chłodno. Wczoraj jednak po całodniowym chodzeniu lekko spuchły mi nogi (wreszcie były zgrabne, a nie dwa patyki - choć raz nie wyglądałam jak ludzik z kasztanów)

Jutro wizytuję...ciekawe ile tym razem będę kwitła w kolejce (ostatnio 5h), a wieczorem mamy szkołę rodzenia.

Miłego dnia sierpnióweczki :)

Paula_071, Pati Belgia, 5ylwia, Laura, małaMyszka, mamasia, niecierpliwa, Weridiana, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dopiero przeczytalan o tym,to nie byli polacy tylko czesi..
    Kurwa mac..byle do czwartku..wtedy wracaja...
    Noc nie mów ja usłyszałam w radio, że Albania, zastrzeleni turyści i od razu pomyślałam o Tobie i takiego stresa złapałam, że szok...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymaj sie!!!

Euforia wspieram i trzymam kciuki żeby jeszcze mały posiedział...

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa!!!!! ide do domu :-) byl juz lekarz i moge wychodzic. Maz juz jedzie:-) ale sie ciesze :-)

KasiaeN., Neyla, Laura, małaMyszka, Pulpecja, Paula_071, Zetka, aaaaga, mamasia, Y, futuremama, Weridiana, Martucha86, magda sz, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Nas wczoraj pod kościołem też ogarnął smuteczek, że wszyscy na wesele jadą, a my do domu :( Ale na spontanie pojechaliśmy do Giżycka na obiado-kolacje i spacer. Wróciłam o domu po 22 i padłam jak mucha.

A dzisiaj idziemy na poprawiny...strasznie chce mi się ciasta! Mam nadzieję, że zostało :P

Laura, to moje włosy...nowa fryzura, a czuję się w niej jak stara baba :( (są ścięte do ramion...na co dzień noszę proste, ale tu nakręciłam żeby jakoś wyglądać)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/12bca3ec1f66.jpg

Pati... wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. Dobrze, że wychodzisz.
    Kasia zaciskam kciuki.

Mi upały jeszcze nie przeszkadzają...w domu mamy bardzo chłodno. Wczoraj jednak po całodniowym chodzeniu lekko spuchły mi nogi (wreszcie były zgrabne, a nie dwa patyki - choć raz nie wyglądałam jak ludzik z kasztanów)

Jutro wizytuję...ciekawe ile tym razem będę kwitła w kolejce (ostatnio 5h), a wieczorem mamy szkołę rodzenia.

Miłego dnia sierpnióweczki :)
    mi sie Twoja fryzurka bardzo podoba. Wogole wygladasz slicznie. i masz piekna sukienke :-)

Neyla, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)

Neyla ślicznie wyglądasz, twarzowo :)
    A włosy odrosną....
    Ja w zeszłym roku miałam na chłopaka a dzisiaj mam do ramion :D

Pati super :)
    Euforia, KasiaN trzymajcie się!
    Wszystko będzie dobrze!

My dzisiaj wybieramy się na własną sesję brzuszkową, ciekawa jestem czy coś nam w ogóle wyjdzie :P

Miłej niedzieli dziewczyny! Odpoczywajcie!

PS. polecam magne b6 3x dziennie. Ja odkąd tak biorę skurczy już takich jak wcześniej nie mam i ból jest lżejszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 09:42

Neyla, Paula_071, Weridiana, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się w upalny dzień...

Ból trochę ustał, ale i tak muszę dopijać co chwilę.

No nic... Ruszamy na spacer z małą, gdzieś do fontanny pewnie... Weźmiemy kocyk i posiedzimy chwilę.
    Kupię drożdżóweczki i będzie piknik...

Pati Belgia, Laura, Neyla, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc witam w 34 tc :-)
    Noc do dupy goraco duszno 4 razy siusiu koty zrobilly pobudke o 7 no ale udalo mi sie przysnac jeszcze godzinke :-)
    Dziewczyny trzymajcie sie w dwupakach tyle ile dacie rade i na tym etapie maluszki sa juz bezpieczne
    Nic dzisiaj nie robie wczoraj wybralismy sie na male zakupy i zalowalam bo ledwo szlam tzn sie toczylam
    Musze sie zmobilizować i w tygodniu kupic koszule dla mnie
    W srode wizyta :-) :-)
    Mi skierowania na badania daje co 2 wizyte
    Milej niedzieli kochane

Laura, mamasia, Paula_071, Weridiana, Zetka, małaMyszka, Martucha86, Maniuś lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. U mnie noc tragedia goraco spalam z wiatrakiem w sypialni a i tak sie budzilam! Nad ranem burzs, grzmoty i lalo okropnie ale temp, nie spadla. Masakra jakas! Oszczedzajmy sie w ta pogode bo nikt nie wie jak te upaly na nas zadzialaja. Ja nie wychodze z domu juz jest 27 stopni :-( milej niedzieli

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ciesze sie ze tyle dobrych wiadomości :-) trzymajcie sie , jeszcze trochę

wczoraj spedzilismy caly dzień na plazy (wybralismy piaszczysta-walton on the naze),
    na początku pomyslalam ze spuchne tam strasznie ale to podróż byla najgorsza. Jak tylko zanurzylam bolace nogi w slonej wodzie, ulga niesamowita, woda rewelacja. Mialam tylko pochodzic w wodzie a konczylo sie kapiela i plywaniem. Rzeczywiscie czulam sie jak dawniej ;-) brzuszek nie ciazyl.powariowalismy :-)

Wspominalyscie o jagodach, uwielbiam ale pamietam ze podawalam takie ze sloiczka mojej corce nawstrzymanie luznej kupki. Poczytajcie lepiej jeśli macie zaparcia. Sama nie wiem co ze swiezymi

mamasia, Laura, małaMyszka, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedziałam się w końcu, jakiej marki jest wózek, który odziedziczyliśmy. Toest to TAKO DRIFTER, porównywany w necie do czołgu, co zgadza się z moimi spostrzeżeniami. Niby darowanemu wózkowi się w zęby nie patrzy, ale po moim trupie będę go używać. Pierwsi właściciele mieszkają na wsi i czołg był im potrzebny, żeby dojechać po żwirowej drodze na przystanek. A po co mnie czołg? I to bez zwrotnych przednich kółek... Masakra.

Miłego dnia poza tym. W lubelskim upał nie do wytrzymania był już o 10-ej. Do wieczora będę się chyba chować w domu.

niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona- rzeczywiscie czolg.. m9ja znajoma ma chyba taki sam, Boze jak go ciezko sie prowadz w porownaniu do innych wozkow..
    Takze sie nie dziwie ze nie chcesz go uzywac..

My jeszcze na dzialce,ale ok 16 bedzieny wracac do domu,mamy ok 120km wiec jeszcze gdzies zajedziemy na obiad po drodze, na moja corcie upal nie dziala zamulajaco,brzuch podskakuje niezle :p
    Znajoma wczoraj siedziala jak dziecko sie patrzyla i nie.mogla uwierzyc ze to tak wyglada i tak czuc pod reka jak jezdzi nozka po brzuchu hehe :)
    Ja siedze sobie w cieniu z wiatrakiem :D

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewxzyny!przeprowadzka wre, a jako ze nie bede miala za bardzo internetu dopoki mi nie zaloza odezwe sie za jakis czas. caluje wszystkie i nie rozpakowywac sie!

Laura, Paula_071, małaMyszka, Neyla, Weridiana lubią tę wiadomość

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oto pojazd mojej krolewny:).
    http://www.mothercare.com/Silver-Cross-Pioneer-Pram-and-Pushchair---Chilli-and-Chrome/psX6032,default,pd.html

Laura, Paula_071, małaMyszka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, ten magnez bierzesz? http://www.aptekagemini.pl/magne-b6-50-tabletek.html

Bo ja już nie wiem który brać. Mam aspargin.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka ja tez biore magne b6,ponoc najlepiej ten brac,babeczka w aptece ni doradzila,bo ten magnez jest jako lek,wiec jest 100% pewny dla kobiet w ciazy a reszta to suplementy :)

małaMyszka, Zetka, Neyla, Y lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Laura, ten magnez bierzesz? http://www.aptekagemini.pl/magne-b6-50-tabletek.html

Bo ja już nie wiem który brać. Mam aspargin.
    tak tak właśnie ten :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 1462 1463 1464 1465 1466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ