X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam asmag w szpitalu i teraz tez go biore.

małaMyszka lubi tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, to ten zakupie sobie :)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,
    z góry dziękuję,że dopytywałyście o mnie :)
    Nie pisałam od piątku, bo przyjechała moja psiapsiółka do nas na 2 dni, więc plotki,ploteczki.Dziś odwieźliśmy ją na dworzec i pojechaliśmy do szpitala do naszej kumpeli i zrobić to ktg.
    Więc zapis rewelacyjny nie był, ale tragedii też nie było. Spakowałam torbę i mówię:jak mam zostać to dziś zostanę, ale ona stwierdziła,że nie widzi potrzeby. Siedziała z nami całe ktg, opowiadała mi o cesarce, jak to będzie, co mam wziąć, co potem itd.
    Uspokoiłam się ,bo na prawdę biłam się z myślami czy dobrze zrobiłam. Jutro idę do swojej gin, która wcz jak usłyszała,że nie zostałam w szpitalu to się wkurwiła na mnie, jak nigdy. Pewnie jutro dostanę zjeby :/
    Ale sama nasza kumpela mówiła, że położyliby mnie i raz dziennie zrobili ktg. Więc nie ma sensu. No i koniecznie mam pić 3-4 litry wody!!!! Gdzie ja z założenia kaktus jestem! Ale wmuszam w siebie od piątku,mąż za mną chodzi i goni mnie z tym piciem.
    No i powiedziała,że brzuch jeszcze wysoko, nie popuchnięta, więc widzimy się za 2 tygodnie na cesarce-chyba,że wcześniej mi wody odejdą:)
    Pati super wieści, wybaczcie ale więcej Was nie doczytałam.
    Trzymam kciukasy za wszystkie. Upały niemożliwe we Wro, wczoraj o 17:00 pokazywało u nas 40 stopni jak jechaliśmy autem!Oby do środy!

P.S Skóra dziś zaczęła złazić z pięt,a tu do szpitala miałam jechać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 16:49

Paula_071, Ewa123, Pati Belgia, niecierpliwa, Zetka, Neyla, Weridiana, Laura, Maniuś, małaMyszka, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja ledwo zipie.. Dosyć mam upałów, nie mogę oddychać co chwile chodzę na lodowate prysznic, no tragedia.. I wściekła jestem jak osa na taką pogodę, nie sądziłam, że tak się będę męczyć.. Dodatkowo czuje silne bóle w kroku, jakby kości się rozchodzily, paskudne uczucie. Psioszka pytałaś może czy trzeba brać ubranka na Kamieńskiego dla maluszka?

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się źle czuje. Znowu ściska żołądek, często po surowych warzywach, masakra. Nospe wzięłam ale i tak lipa.
    Gorąco!

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Hej dziewczyny, ja ledwo zipie.. Dosyć mam upałów, nie mogę oddychać co chwile chodzę na lodowate prysznic, no tragedia.. I wściekła jestem jak osa na taką pogodę, nie sądziłam, że tak się będę męczyć.. Dodatkowo czuje silne bóle w kroku, jakby kości się rozchodzily, paskudne uczucie. Psioszka pytałaś może czy trzeba brać ubranka na Kamieńskiego dla maluszka?

Pytałam- jedynie na wyjście ubranko. Resztę dają. Kąpią zaraz po porodzie też tylko raz ,ale mają kosmetyki- nie trzeba brać.

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiego macie operatora tv i internetu? Dopiero co podpisałam umowę z Vectra i od wczoraj nie mam ani tv ani netu. Zgłaszam kilka razy. Miało być naprawione nadal nie działa. Tu gdzie mieszkam chyba nie mam dużego wyboru ale może jakaś tv cyfrowa satelitarna do tego net. Nie wiem cyfrowy polsat czy coś w ten deseń. Może ktoś coś polecić?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny jakiego macie operatora tv i internetu? Dopiero co podpisałam umowę z Vectra i od wczoraj nie mam ani tv ani netu. Zgłaszam kilka razy. Miało być naprawione nadal nie działa. Tu gdzie mieszkam chyba nie mam dużego wyboru ale może jakaś tv cyfrowa satelitarna do tego net. Nie wiem cyfrowy polsat czy coś w ten deseń. Może ktoś coś polecić?

Mam nadzieję, że porządnie przeczytałaś ich umowę - Vektra często wrzuca klauzule abuzywne - np. że tylko przed końcem umowy ją wypowiedzieć inaczej przedłuża się na kolejne np. 2 lata i inne kwiatki. Jeśli podpisywałaś umowę poza ich siedzibą ja bym uciekała od nich:) Ja mam NC+ (bo mąż bez meczy nie przeżyje) - telewizję, wszystko ładnie działa. Internet mam w jakimś Moico - nie miałam wyboru, bo byli wpisani w akcie notarialnym i nie było innego dostawcy, ale też nie narzekam, szybki net za 50zł.

Od dwóch dni bolą mnie plecy - tak trochę pod łopatkami:( Chyba będę musiała skorzystać z usług rehabilitanta, bo męczę się potwornie.

btw. w Biedronce są 20% tańsze lody, Magnum kosztuje tylko 2,95zł :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz w domku, to był mój ostatni wyjazd na działeczke w tym roku, myslalam zeby pojezdzic tak do 36tc, ale jednak odpada..ciezko mi bylo w samochodzie,a siedzenie non stop w cieniu to tez słaba atrakcja..szkoda ale sila wyższa, kolejny wyjazd bedzie za rok juz z Polą :)

Sie wykąpałam i odpoczywam, mam spuchnięte dłonie i stopy ;/

Boze co za upał..

Potrzebuje fajnego filmu na wieczór, tą komedie "za jakie grzechy dobry Boze" ogladalismy jak cos :) mozecie cos polecic? :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie wracamy z dzialki ciotki, odliczam minuty az odstawimy 6 letnia chrzesnice meza do domu,tak nam dala w palnik przez caly dzien ze jak Boga kocham mialam ochota ja znokautowac...jaki to glupi wiek! Obym miala do Mai wiecej cierpliwosci.
    No i w drodze mialam pierwsze skurcze prorocze, 40 sek napiecia co kilka min. Napiecie twardnienie brzucha, bol jak na okres, parcie jak na sranie, bol z krzyza i to wszystko na raz przez wlasnie 40 sek. Trwalo to z godzine, w samochodzie. Jak dojechalismy na dzialke to polozylam sie przy wiatraku i lezalam z mokrym recznikiem. No i tak lezalam od 11 do 17. Nie wyciszalam tego niczym, mama mi mowila ze miala tak ze mna i z bratem 2 tyg przed porodem wiec moze... Jak dojedziemy do domu to maz mi zbada szyjke czy miekka czy co..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 19:29

Hermiona, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mam nadzieję, że porządnie przeczytałaś ich umowę - Vektra często wrzuca klauzule abuzywne - np. że tylko przed końcem umowy ją wypowiedzieć inaczej przedłuża się na kolejne np. 2 lata i inne kwiatki. Jeśli podpisywałaś umowę poza ich siedzibą ja bym uciekała od nich:) Ja mam NC+ (bo mąż bez meczy nie przeżyje) - telewizję, wszystko ładnie działa. Internet mam w jakimś Moico - nie miałam wyboru, bo byli wpisani w akcie notarialnym i nie było innego dostawcy, ale też nie narzekam, szybki net za 50zł.

Od dwóch dni bolą mnie plecy - tak trochę pod łopatkami:( Chyba będę musiała skorzystać z usług rehabilitanta, bo męczę się potwornie.

btw. w Biedronce są 20% tańsze lody, Magnum kosztuje tylko 2,95zł :)

Dzęki za info. Tu na tej ulicy nie ma cholera wyboru. Umowę podpisywałam poza siedzibą i mam jeszcze 2 dni, aby od niej odstąpić. Właśnie naprawili "awarię" i już działa, ale od wczoraj od godz. 23 do dziś do 19 nie było usług. Zgłaszałam poprzez formularz kontaktowy dziś o 6 rano, potem dzwoniłam chyba z 10 razy, z czego tylko 3 razy udało mi się dodzwonić. No koszmar.
    EDIT Właśnie sprawdziłam, że Moico nie świadczy usługi na mojej ulicy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 19:32

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys - słyszałam w radio reklamę neostrady, że niby za 39,99zł 80mega. Może to sprawdź?

Magda - nie forsuj się! Kładź się i nogi do góry.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzę. Dzięki.

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie, ale łażę dzis zakręcona! Rano dzwonił do mnie mąż mojej przyjaciółki, urodziła ślicznego chłopczyka 4kg 200 :) zaraz potem na facebooku odezwał się przyjaciel że i jego żona urodziła o 20.40 synka :) 3270. O ile Iwonce poszło szybkciutko bo 10 godzin, to Kasia ta co urodziła o 20.40 męczyła się 28 godzin. Obie urodziły swoje pierwsze dzieci. Jerunku ja też już chcę :3

małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co robic, w srode wyszlam ze szpitala a teraz od jakiejs godziny mam bardzo silny bol w dole brzucha i ciagnie az na plecy,nie moge sie wyprostowac. Trzyma minute, poltorej i puszcza ale jak boli to nie moge sie wyprostowac. Nie jadlam dzis nic oprocz sniadania i chrupek kukurydzianych wiec to nie jelita. Nie wiem co robic!

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2 h czuje sie fatalnie, serce wali mi jak oszalale. Zmierzylam cisnienie 135/108, maz chce mnie pakowac do szpitala, a ja nie wiem co'robic. Pewnie to przez ta pogode :/

• Neyla Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka jedz na IP

Weridiana, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jedźcie na IP lepiej sprawdzić, czy wszystko ok, te upały też działają niekorzystnie na organizm

Neyla, Weridiana, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    150/130 Lekarka kaze mi natychmiast do szpitala

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śmigajcie do szpitala, lepiej sprawdzić co się dzieje

Neyla, Weridiana, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1463 1464 1465 1466 1467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ