SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Oczywiscie nie zakladalam wczesniej wariantu, ze moge trafic do szpitala, torba nie spakowana i w biegu nie wzielam nic procz wody i koszuli, takze miejcie kochane gotowa taka torbe w razie naglej potrzeby, bo oczywiscie sie od meza nasluchalam
psioszka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:niecierpliwa trzymaj się!
a dlaczego takie wysokie tętno??
w ogóle to co się dzieje??
U mnie zawsze mala ma takie wysokie tetno jak sie rusza i juz 3 lekarz mowi, ze ok, a moje cisnienie to pewnie od temperatury tak lekarz twierdzipsioszka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:U mnie zawsze mala ma takie wysokie tetno jak sie rusza i juz 3 lekarz mowi, ze ok, a moje cisnienie to pewnie od temperatury tak lekarz twierdzi
niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
5ylwia wrote:Dziewczyny trzymajcie się i dajcie znać jak najszybciej co u Was!
Mamasia wszystko wygląda prześlicznie! Jakby perfekcyjna pani domu przygotowała tą imprezę
Laura super brzuszek
Co do IP, mając skierowanie do szpitala czekałam 4 godziny.. Mam nadzieję, że jak będę rodzić to sprawniej to wszystko pójdzie..
Co do izby przyjec mimo iz bylo z 6 osob weszlam i powiedzialam co sie dzieje i bylam pierwsza od razu przyjeta, ale facet sie skarzyl, ze on od 16 czekaWeridiana, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Masakra o snie to nie ma mowy, a jestem tak glodna o 18 zjadlam kolacje, jadac tu naiwnie myslalam, ze wroce do domu i nic do jedzenia nie mam, maz bedzie dopiero o 13, mam nadzieje, ze chociaz sniadanie jakies zjadliwe bedzie
Malagosia, Zetka, Weridiana, magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry. U nas w Gdańsku calkowita zmiana pogody. Lało w nocy a teraz tak wieje ze szok. Spać oczywiście nie mogę.
Miłego dnia.
Niecierpliwa, lepiej Ci już dziś?
Mam nadzieje że u Rybki wszystko dobrze.
Ja dziś wizyta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 05:59
Weridiana, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Witamy z rana.
Współczuję dziewczyny tych szpitali...obyscie szybko wyszly i to jeszcze w dwupaku bo do sierpnia jeszcze troche zostalo:)
Niecierpliwa ważne ze jesteś pod opieka bo ciśnienie to mislas wysokie i to bardzo.
Zazdroszczę wam tych imprez baby shower...
Zaraz wstajemy i lecę zrobić badania które zlecil a jak będą wyniki to dzis wizyta.Weridiana, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Dzis rano juz bylo 110/80.
Najgorsze, ze dzis mam wizyte u prowadzacej, miala mi pobrac gbs, dac skierowanie na cc i do wczoraj mialam l4. Rozmawialam z lekarka i powiedziala, ze jak dzis bedzie wszystko ok to moge sie wypisac na zadanie, ale maz o tym slyszec nawet nie chce i nie wiem co robic, bo ona w piatek na urlo na 3 tyg idziepsioszka11, Weridiana, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam kochane
Rybka, Niecierpliwa wspolczuje Wam szpitala ale z doswiadczenia wiem, ze to lepsze wyjscie niz siedzie w domu I czekac az sie samo unormuje.
Niecierpliwa na Twoim miejscu nie wypisalabym sie na zadanie. Wysokie cisnienie moze oznaczac stan przedrzucawkowy a wtedy jest to bardzo niebiezpieczne dla Ciebie. Ale to Twoja decyzja.
Rybko co tam u Ciebie??? Martwimy sie....
Milego dnia kochaneWeridiana, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Cześć Siostry!,
a ja się tam cieszę,że podjęłam taką decyzję,że nie zostałam w szpitalu. Wczorajsza wizyta i ktg mnie uspokoiło. Staram się pić te 4 litry, wlewam w siebie, choć nie mogę już i pęcherz mi rozwala, ale wolę to niż leżeć w szpitalu.Oczywiście ja to inny przypadek, u mnie wzrastało wczoraj już rzadziej tętno małego, a moje ciśnienie idealne, więc już się tak nie denerwowałam. Co do mężów to w pt na IP , dr do mnie mówi:proszę iść na korytarz i porozmawiać z mężem czy pani zostaje: a ja mówię: nie ma co z nim gadać, bo on mnie od razu tu zostawiWięc oni chyba tak mają.
Na 11:30 idę do swojej gin, pewnie dostanę opierdol ,bo już w sob przez tel powiedziała co myśli na ten temat. Boję się tylko,że z nerwów znowu to ktg u niej mi zbyt dobrze nie wyjdzie
Mamasia- zazdroszczę przyjęcia, super przyjaciółki i super pomysł!
Dziewczyny trzymajcie się dzielnie, u nas na zachodzie już od dziś lżejsze temp, a w czw i piątek po 16 stopni!- chętnie zmarznę
Dobrego poniedziałku! a i witamy się w 37 tygodniu!niecierpliwa, Martucha86, mamasia, Weridiana, Laura, Paula_071, Y, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Nie moze mi wystawic l4 poki jestem w szpitalu.
Teraz mialam ktg i byl u mnie lekarz, ktory mnie przyjmowal na oddzial powiedzial, ze zapisy ktg super, usg takze, moje cisnienie spadlo i mam pytac na obchodzie kiedy moge wyjscNie wypisze sie na zadanie, bo bym nie miala dokad wracac, ani maz ani matka by mnie do domu nie wpuscili, ale zobacze co powiedza na obchodzie, bo po co mam tu siedziec skoro i tak mi dali kroplowke nawadniajaca i tabletke na cisnienie, ale podejrzewam, ze najwczesniej wyjde jutro bo pewnie beda na wyniki krwi i moczu czekac
Psioszka ja tez bym w zyciu nie zostala, ale bez przyjecia na oddzial nie chcieli mi ktg zrobicNo i to cisnienie nie spadalo, wiec wolalam nie ryzykowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 07:14
psioszka11, Zetka, Weridiana, Laura, Paula_071, małaMyszka, bosa, sylwucha89, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Do jutra to nie taka tragedia albo użyj czarów i namów męża by Cię zgarnął do domu:)
Ja mojemu rozpłakałam się na korytarzu i powiedziałam,że nie chcę zostać. Powiedział,że ok, a w razie W będzie spał czujnie i w każdym momencie zawiezie mnie z powrotem do szpitala.Na szczęście obyło się bez.małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
psioszka11 wrote:Do jutra to nie taka tragedia albo użyj czarów i namów męża by Cię zgarnął do domu:)
Ja mojemu rozpłakałam się na korytarzu i powiedziałam,że nie chcę zostać. Powiedział,że ok, a w razie W będzie spał czujnie i w każdym momencie zawiezie mnie z powrotem do szpitala.Na szczęście obyło się bez.
Juz probowalam, powiedzial ze to nie o mnie chodzi, a o jego corke wiec mowy nie ma.psioszka11, Weridiana, Neyla, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa dobrze że pojechałaś, z resztą jakoś ułożysz, najgorzej do l-4 z tego co wiem to musi być ciągłość przez ZUS - góra 3 dni poślizgu mogą być.
Ale dobrze że tobie i dzidzi nic nie jest.
Ja się dzis witam w pochmurny dzień,zanosi się na deszcz, będzie odrobinkę lżej
niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Niecierpliwa, a po L4 mąż nie może podejść?
A na wizytę na inny dzień do pt nie dasz rady?
Pati, a u Ciebie spokojnie?nie to co w szpitalu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 07:33
Zetka, psioszka11, Amberla, Weridiana, Laura, aaaaga, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry ...
Niecierpliwa dobrze ze juz dobrze ale jeżeli leży sz w Pyskowicach nie próbuj na żądanie bo później krzywo patrzą. Min 3 doby trzymają bo im wtedy zwraca nfz za pacjenta. Poza tym jesteś na końcówce i to w ciąży nie ma co się upierać
Jeżeli chodzi o l4 to szpital Ci wystawi. Jeżeli nie zaproponują upomnieć się.Weridiana, niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Boże, L4 to najmniejszy problem. W szpitalu pytają czy potrzebujesz i wypisują. Najczęściej przy wypicie. Najważniejsze to jak pisze Pati. Dobrze ze poszłaś do szpitala bo wysokie ciśnienie może oznaczać zatrucie i stan ptzedrzucawkowy. Jak dostałaś tabletki na ciśnienie to napewno masz dobre po nim a oni mogą chcieć tez Sprawdzić czy bez nich też jest w porządku i odstawia i będą obserwować. Spokojnie dasz rade
3mam kciuki
a co u Rybki???
Weridiana, Pati Belgia, niecierpliwa, Paula_071, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa trzymam kciuki byś jednak dzis wyszła i tak zadecydowali lekarze.
Pati zaciskaj nogi!!
Dziewczyny jakie badania musialyscie zrobić od 20 tyg pamiętacie? Bo mi wpisal jakies i kurczę zgubiłam kartkę i juz nie wiem a zaraz chce jechac i robic badania by popołudniu iść do Gina na wymaz...Malagosia, Pati Belgia, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość