X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu, w którym byłam klima jest na IP. Ale wczoraj na oddziale jak byliśmy to pot po dupie leci z samego stania. Masakra! Patrzyłam na 21lipca i zapowiadają 24 stopnie, może jakoś dam radę :)

bosa, chcebycmama, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taki news mąż mi wysłał właśnie:

http://forsal.pl/artykuly/881484,koniec-dlugiej-batalii-ciezarne-beda-mogly-rodzic-ze-znieczuleniem.html

aaaaga, Lady Savage, magda sz, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chce ale musze wyjsc do sklepu, co prawda za blok ale jak widzę to słonce to mi sie odechciewaaa

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny - witam w 37 tyg :)

niecierpliwa - dobrze ze cisnienie Ci sie unornowalo , to pewnie przez te francowate upaly.
    rybka- trzymam kciuki !

Ja w koncu spedzilam dwa dni nad woda , co prawda schowalam sie w cieniu i jedyny kontakt ze sloncem mialam jak szlam pomoczyc stopy lub w drodze do lazienki.

co do pelni 31 lipca to sama jestem ciekawa czy faktycznie sie to sprawdzi i czesc dziewczyn sie rozpakuje ! :)

Strasznie czekam na pierwsze dzieciatko na forum ( oczywiscie urodzone w odpowiednim terminie) Psioszka licze na Ciebie :) jak zobacze tu zdjecie noworodka to na bank sie poplacze ! :)

Aga89, Laura, Maniuś, psioszka11, niecierpliwa, Paula_071, Zetka, kasiuleek, lys, Lady Savage, magda sz, Y, bosa, chcebycmama, małaMyszka, mamasia, sylwucha89, zabka11, Martucha86 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) rybka odezwij się! Niecierpliwa, dobrze że zdecydowałas się zostać w szpitalu. Co do pełni księżyca to to podobno bzdury i nie ma związku między faza księżyca a ilością porodów. Wpiszcie w Google lunar effect on birth rate, na Wikipedii można poczytać :) nie mogę wkleić linka bo pisze z telefonu :) co nie zmienia faktu, że też bym chciała pod koniec lipca rodzic :)

niecierpliwa, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na prawdę jestem pierwsza w kolejce?!!
    Wydawało mi się,że któraś była przede mną?!
    Lecę pod prysznic i na wizytę. Trzymajcie kciuki co by ktg wyszło ok i moja dr mnie nie zjebała jak psa :)
    Odezwę się później.
    Spokojnej reszty dnia!

Maniuś, 0na88, Laura, Paula_071, futuremama, magda sz, Y, Neyla, bosa, chcebycmama, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane po tropikalnym weekendzie :D wczoraj bylo 44 stopnie na termometrze o godz 16!!!wiec nie wiem ile bylo w poludnie...nad ranem popadalo ale mimo to duchota straszna...

Jutro wizyta-nie moge sie doczekac <3

Dziewczyny w szpitalach trzymajcie sie ;)

Zycze wszystkim milego dnia!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 10:17

niecierpliwa, 0na88, Laura, Paula_071, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!!
    Znowu upał... Wczoraj myślałam, że się wykończę, nawet nie spodziewałam się, że w ciąży tak źle zniosę upały. W nocy pobudka o 2.20 na prysznic i moczenie nóg w zimnej wodzie, później jakoś udało się usnąć.

Dziewczyny w szpitalach, trzymajcie się, choć domyślam się, że Wam trudno... Ale pomyślcie, że to przejściowe i nie ma innego wyjścia. Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam przed 10. Deszczowo i przyjemnie dzisiaj... Oczywiście już zdążyłam się mega wqrwić...

Idę z małą i biorę się za odkurzanie, może odreaguję. Później Was nadrobię!

Paula czy Brita, którą kupiłaś to maxtra? Jak się sprawuje?

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny jakiego macie operatora tv i internetu? Dopiero co podpisałam umowę z Vectra i od wczoraj nie mam ani tv ani netu. Zgłaszam kilka razy. Miało być naprawione nadal nie działa. Tu gdzie mieszkam chyba nie mam dużego wyboru ale może jakaś tv cyfrowa satelitarna do tego net. Nie wiem cyfrowy polsat czy coś w ten deseń. Może ktoś coś polecić?
    My mamy nc+ (tak jak u Pauli mąż by nie przeżył bez meczów) i jesteśmy zadowoleni. A internet z Play i też wszystko super :-)

lys, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ordynator wpisze Ci l4 mi ez zawsze się pytał bo mogą wypisac tylko 3 dni wprzódy 3 dni w tył. .. A ty masz 7 dni na dostarczenie. Ja tak brałam kilka razy.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!niestety zostanę tu do porodu. Mają mnie obserwować ,póki co kroplowka.a za tydzień mnie odlacza i jeśli się zaczną skurcze to mam rodzic. Lekarz mówi ze Marta jest już duża, dziś jej waga to 3026.glowka jest juz bardzo nisko.ake lekarze są dobrej myśli. Ja trochę gorszej bo dziś mam kryzys. No ale trzeba to przetrwać. Miłego dnia!

lys, Lady Savage, magda sz, Y, Neyla, bosa, małaMyszka, psioszka11, mamasia, sylwucha89, zabka11, Martucha86, Weridiana lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam zakupy w gemini, zamówiłam sudocrem, pampersy premium care, chusteczki pampers sensitive, patyczk do uszu,cążki dla siebie jeszcze jedna paczke majtek wielorazowych bo sie nasluchałam na SR jakie są super;p wiec bede miała 2 paczki i podkłady z canpola, wiec juz z aptecznych rzeczy mam wszystko bo wczesniej juz robilam część zakupów :)

za 2 tyg jedziemy po łóżeczko :)

Kurde az mi sie chce płakać przez te upały, jest mi tak żle przez to..mam sztywne palce,stopy bolą..porażka :/

Y, bosa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Niecierpliwa ordynator wpisze Ci l4 mi ez zawsze się pytał bo mogą wypisac tylko 3 dni wprzódy 3 dni w tył. .. A ty masz 7 dni na dostarczenie. Ja tak brałam kilka razy.

Ordynator dzis wrocil, jejku ale on budzi moj postrach :P

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Paula czy Brita, którą kupiłaś to maxtra? Jak się sprawuje?

Ja wzięłam Britę Elemaris XL, ale moim zdaniem można kupić spokojnie tańszą wersję. Woda do picia jest super, jeśli chodzi o herbatę to mój mąż woli z twardej wody :) Ale wczoraj robiłam z niej rosół i wyszedł baaaardzo dobry :)

Niecierpliwa - szpital wystawi Ci L-4 za pobyt w szpitalu, mogą wystawić Ci też dłuższe. Ja dostałam 4 dni za szpital i 26 poszpitalne. Ważne, że jesteś pod dobrą opieką:)

Kasia - trzymaj się, dziecię już duże, wszystko będzie dobrze:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 11:00

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam ze sklepu, na ochłode kupiłam sobie loda:) cos brzucho zaczyna ciągnąć , chwilkę sie położe a pozniej biorę sie za sznycelki, do tego ziemniaki i mizeria:)

aa i czekam na kuriera zeby mi łaskawie ten wózek dostarczył, ciekawe czy bedzie ten sam czy inny.. zapisałam sobie nr telefonu to zobacze który bedzie dzwonił

Kasia 3 kg to już duża dziewczyna:):)

magda sz, Y, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ordynator dzis wrocil, jejku ale on budzi moj postrach :P

Duży chłop :)
    Ale bardzo dobry lekarz i wbrew pozorom zartobliwy :)

Kasiu duża juz jest Marta wiec na pewno będzie wszystko dobrze ;)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Hej dziewczyny :) rybka odezwij się! Niecierpliwa, dobrze że zdecydowałas się zostać w szpitalu. Co do pełni księżyca to to podobno bzdury i nie ma związku między faza księżyca a ilością porodów. Wpiszcie w Google lunar effect on birth rate, na Wikipedii można poczytać :) nie mogę wkleić linka bo pisze z telefonu :) co nie zmienia faktu, że też bym chciała pod koniec lipca rodzic :)

To nie bzdury, :) sama byłam świadkiem, w zeszłym miesiącu, kiedy trafiłam na IP i na oddział patologi ciąży, właśnie w pełnię, i widziałam co się dzieje :P

magda sz, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Hej!niestety zostanę tu do porodu. Mają mnie obserwować ,póki co kroplowka.a za tydzień mnie odlacza i jeśli się zaczną skurcze to mam rodzic. Lekarz mówi ze Marta jest już duża, dziś jej waga to 3026.glowka jest juz bardzo nisko.ake lekarze są dobrej myśli. Ja trochę gorszej bo dziś mam kryzys. No ale trzeba to przetrwać. Miłego dnia!

Będzie dobrze, dacie sobie radę :) 2 kobietki to nie jedna. Powodzenia i szczęśliwego rozwiązania!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIU, 3 kg to już dużą i silna dziewczynka :)
    Mój synek w 38w5d urodził się z wagą 2920 :)

magda sz, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 1467 1468 1469 1470 1471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ