X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:

Kasia- ale duża ta Twoja córcia. Ja też mam ten sam termin co Ty, tydzień temu ważyła 2500 o ile USG nie kłamie. Na pewno sobie w razie czego już poradzi ;) Ale powiem Wam, że mój brzuch nie opadł jeszcze, wciąż jest wysoko. Żadnych skurczy też póki co nie mam. Jak to jest, brzuch zawsze opada? Bo na wizycie lekarz mówił, że mała jest już wstawiona w kanał rodny, a mimo to brzuchal zaraz pod cycem..

Ewka ma rację, ja też na ostatnim USG usłyszałam że mała jest w kanale rodnym, i pytanie od ginekolog, czy dobrze mi się chodzi z tak nisko położoną główką, i ja jej na to: a mam jakiś inny wybór?

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Agaata kurcze :-(, a ja może 2 godziny dziennie leżę, tak go chodzę, gotuje, sprzątam.

Chyba powinnam tez troszkę przystosować...

3 maj się Agaata, a powiedz ile waży teraz Twój skarb?

Jeśli u Ciebie jest wszystko ok, to nie ma co z tym leżeniem... Świra można dostać. Ja już bym chciała poczuć trochę wolności i pójść na zakupy :-) No ale czekam cierpliwie i oby do sierpnia.

małaMyszka, chcebycmama, bosa lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dacie radę dziewczyny w szpitalach, jesteście pod dobrą opieką,wszystko będzie dobrze.

A ja takie cudo wyhaftowałam sobie :) jako pamiątka mojej pierwszej ciąży :)
    2r3f2ar.jpg

lys, 5ylwia, 0na88, Neyla, małaMyszka, magda sz, Laura, Zetka, mamasia, niecierpliwa, Martucha86, zabka11, bosa, witaminkab, Weridiana lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Co do Brity to kupiłam 2 tyg Marellę Cool, którą można na drzwiach lodówki zmieścić. No i jest spoko, dużo ekonomiczniej w domu :) Filtr Maxtra. Po pierwszych dwóch użyciach byłam średnio zadowolona bo woda wydała się mega gorzka ale jak już przepłukało dobrze filtr to jest ok. Teraz bardzo dużo piję więc na normalnej wodzie bym chyba zbankrutowała
    Właśnie mój mąż ostatnio stwierdził, że wydaje majątek na wodę dla mnie ;-) ale mu powiedziałam, żeby sobie policzył ile zaoszczędzi w weekendy na browarki, drinki i inne tego typu :) to przyznał mi rację ;-) ale chyba też musimy zainwestować w taki dzbanek :)
    Ale jestem wściekła.. Zrobiłam zamówienie w 5.10.15 tydzień temu w sobotę- dostawa miała być w dwa dni robocze.. Pisałam do nich maile co się dzieje z przesyłką to łaskawie odpisali w piątek, że nie mogą wysłać bo brakuje im dwóch rzeczy i albo wyślą paczkę bez tych dwóch produktów albo zwrócą pieniądze.. Zamówiłam 21 rzeczy (bo też dla siostry) wydałam 280 zł więc napisałam, żeby mi przesłali to co mają, a za resztę niech zwrócą kasę.. W sobotę mi wysłali maila, że jednak nic mi nie wyślą bo mają problem z systemem i niezwłocznie zwrócą pieniądze! Oczywiście jeszcze tego nie zrobili! Jestem taka wkurwiona, że szok!
    Dziewczyny, trzymajcie się w tych szpitalach! Myślcie pozytywnie, a na pewno wszystko będzie dobrze! :)

• Agaata Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:

3 maj się Agaata, a powiedz ile waży teraz Twój skarb?

W piątek na USG ważył 1830 gram, lekarz powiedział, że w normie, ale do wielkoludów nie należy. :-)
    Ja i mąż jesteśmy niscy i raczej drobni, więc pewnie ma to po nas.

małaMyszka, chcebycmama, bosa, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa trzymaj się dzielnie w dwupaku. Te Wasze ostatnie wizyty w szpitalach mnie w końcu zmobilizowały, żeby się ogarnąć. Wyprałam, wyprasowałam już wszystkie rzeczy dla Małej, nawet w większości spakowałam torbę do szpitala. Muszę jeszcze tylko dokupić staniki do karmienia, szampon, żel po prysznic w takich małych turystycznych opakowaniach i wodę z "dziubkiem" do picia. Powiem Wam, że jak mam to zrobione to od razu jestem spokojniejsza.

małaMyszka, Neyla, chcebycmama, bosa lubią tę wiadomość

Ewa123
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Co do Brity to kupiłam 2 tyg Marellę Cool, którą można na drzwiach lodówki zmieścić. No i jest spoko, dużo ekonomiczniej w domu :) Filtr Maxtra. Po pierwszych dwóch użyciach byłam średnio zadowolona bo woda wydała się mega gorzka ale jak już przepłukało dobrze filtr to jest ok. Teraz bardzo dużo piję więc na normalnej wodzie bym chyba zbankrutowała
    ooooooooooooo a po ile ją kupiłaś? na allegro, czy w sklepie normalnie?

Wczoraj pojechaliśmy na wieś do teściów, bo u nas nie dało się wytrzymać... zaczęłam temat Brity, teść wspomniał, że mają chyba u niego w firmie i jutro (czyli dzisiaj) da mi znać, co mają, po ile i jaki filtr i pojemność, a dzisiaj po 10 dostałam esa, że kupił nam jakiś initium, cholera wie co to i jak się sprawdza. No wkurzył mnie masakrycznie!!!!
    Tak się wściekłam, że napisałam, że miał zobaczyć co to, a nie od razu kupić.

Wkqrwia mnie taki uszczęśliwianie na siłę. Teraz będą mieli dwa...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane

Wczoraj caly dzien spedzilismy na odkrytych basenach - byloooo suuuuper, a mamy doslownje 15min jazdy, zatem bedziemy tam czesto jezdzic. Lezalam na lezaczku, pod parasolek, chodzilam sie chlodzic do brodzika, Julcia szalala w wodzie, na zjezdzalniach, praktycznie nie wychodzila z wody.
    Maz tez sie zrelaksowal, opalil, pooplywal....i od razu lepiej miedzy nami sie zrobilo ;)

Dzis kolejny dzien upalu, bylam z julcia u dentysty na przegladzie, wszystkie zabki zdrowe, zalakierowalismy kolejne stale, ktore wyrosly i za 4miesace mamy sie pokazac znowu :)
    Zrobilam jeszcze zakupy i z ledwoscia wrocilysmy do domu....
    W aucie nawet z klima jest ciezko, bo na krotkich dystansach klima nie zdazy schlodzic auta i wciaz jesdt duszno....

Julcia poszla do kolezanki, maz do 15 w pracy,obiad mam z wczoraj, zatem siedze na allegro i kompletuje akcesoria do ksiazeczki Filcowej :)

Ide was nadrobic, mam nadzieje ze nadal wszystkie w dwupakach :)

małaMyszka, magda sz, Y, Martucha86, bosa, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie jaką pojemność macie? bo ja poluję na tą, która ma po przefiltrowaniu 2 l...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 15:08

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Paulina27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za was wszystkie kciuki i życzę dużo Łask od Ma teczki Bożej żeby wszystko było dobrze!!! Pierwszego synka miałam urodzić 10 sierpnia a przez takie upały jak były trzy lata temu urodziłam 29 lipca ale to może i lepiej ze tak szybko ! Pozdrawiam sierpnioweczki

małaMyszka, magda sz, Laura, Zetka, latte, 5ylwia, chcebycmama, Martucha86, bosa, Weridiana lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Faktycznie coś się zaczyna u nas dziać. Trzymajcie się w dwupakach jak najdłużej.

Zanim się obejrzymy, każda po kolei będzie pisała ze szpitala i przesyłała fotki swoich skarbów.

Damy radę!

Bosa - Ty się oszczędzaj, termin na koniec sierpnia masz, musisz dać radę!

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa nóżki do góry i wytrwasz, skoro Euforia dała radę tyle czasu to i Ty dasz :)

Agata ja miałam tą samą sytuację ze zmianami na szyjce- 6 lat temu, raz mi wycieli a drugi raz zamrozili resztki nabłonka które po zamrożeni jakby same opadły więc mam trochę szyjkę skróconą ale mimo wszystko w normie nie trzeba było pesarów, pamiętam jak po zabiegach wszyscy lekarze mówili że będę miała problem donosić ciążę do końca przez to ale jak widać całkiem dobrze idzie :)

Myszka ja kupiłam tą Marelle w Carfurze, 59 albo 69 zł z jednym wkładem, ale można znalezc lepsze promocje. Ta moja ma po przefiltrowaniu 1,4l- rozmiar L, są XL które mają wiecej ale są też większe gabarytowo, my do malutkiej kuchni szukaliśmy czegoś mniejszego i żeby dało radę do lodówki, ze 3 dzbanki dziennie schodzą. Filtruje się szybko- 3-4 min może.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry,
    wróciłam po wizycie, ależ się bałam:)
    Pani dr nawet nie krzyczała, dziś ktg wyszło w miarę- ma te skoki,ale już nie takie, przepływy też ok. Kazała dużo pić i odpoczywać. W czwartek kolejna wizyta i ktg. Jednak instynkt mam i dobrze zrobiłam nie zostając w szpitalu. Przez 40min ktg wyśpiewałam chyba wszystkie kołysanki i piosenki dla dzieci, żeby Leon był spokojny- położne to się uśmiechały tylko.
    Wam dziewczyny życzę spokoju i zdrowia- oby jak najdłużej w dwupaku!

Laura, 0na88, małaMyszka, Y, mamasia, Martucha86, bosa, zabka11, Weridiana, lys lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, u mnie też było ciągłe straszenie tą cholerną szyjką. Ja zabiegi miałam robione w 2011 r. i od tamtej pory ciągle słuchałam, jakie to mogę mieć problemy z ciążą. Dlatego ciągle się stresuję tą cholerną szyjką, bo pamiętam co Ci lekarze wygadywali. Ale to co napisałaś bardzo mnie pociesza. :-)

Zetka, małaMyszka, bosa, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa prosze lezec z nogami w gorze masz jeszcze czas dasz rade kochana
    Jak wspomniałam mężowi o dzbanku to stwierdził że następny zabieracz miejsca w kuchni i woli kupować zgrzewki wody no cóż jego wybór

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    ja powiedzcie jaką pojemność macie? bo ja poluję na tą, która ma po przefiltrowaniu 2 l...

Ja mam dokładnie tą: http://www.agito.pl/brita-dzbanek-filtrujacy-elemaris-meter-xl-bialy-br1000822/pd/DGM7CBBBM/

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chryste, dziewczyny, trzymam za was gorąco kciuki. Właściwie to witam się po dłuugiej przerwie :) wybaczcie, ale nie realnym jest, żebym was nadrobiła :D U nas w międzyczasie potwierdził się synek - Wiktor :) Ostatnią wizytę mieliśmy 23.06, mały był w 32 tc, ważył 1900 i przyjął już położenie główkowe :) Aktualnie znów dostał czkawki, ostatnio ma ją codziennie! Lekarz stwierdził zapalenie pęcherza i zakażenie pochwy, także byliśmy na antybiotyku, mimo mojego zdziwienia, bo objawów nie miałam absolutnie żadnych :/ Jesteśmy również po ślubie, stąd chyba ta nieobecność, bo takiej nerwówki jak gruntowny remont, ślub, wojna rodzinna i jeszcze pod sam koniec ciąży nikomu nie życzę :D Na szczęście już po wszystkim, choć ta końcówka przyprawia mnie o jeszcze większy stres niż wszystkie te wydarzenia razem wzięte. Ściskam was mocno!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 14:16

0na88, Paula_071, psioszka11, Lady Savage, chcebycmama, Hermiona, małaMyszka, Y, Neyla, Laura, sylwucha89, mamasia, Martucha86, bosa, magda sz, zabka11, witaminkab, Weridiana, lys lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Magda sz- super niespodzianka z tym baby shower :) mialasm tez taki w Ny, bo tam sie moja julcia poczela :) fajna rzecz dla przyszlej mamy :)
    Co do afrykanskiego plemienia ;) ja tez nie cierpie jak mi sie ktos zwala na glowe i musze ogony ze soba ciagac....echhhhhh....szkoda ze inni tego nie kumaja, ze moga byc dla kogos po prostu ciezarem.....:/
    Te rolety zaciemniajace! Ktore kupilas, to sa wewnetrzne czy zewnetrzne?????
    Aaa czekam na link do tych rurek na obrecz karuzeli, jak juyz kupisz :)
    I pytalas o farbe olia- farbowalam 4dni temu i jak zawsze jestem zadowolona, bede wuerna tej farbie, bo mnie nigdy nie zawodzi, w przeciwienstwie np.do syoss.

Zetka - ja tez mialam mocz robiony 3 tyg temu, na najblizsza wizyte mam zrobic tylko morfo.

Kasia, Pati- zaciskajcie nozki jeszcze!!!!

Paula- mi tez tak wychodzi z powrotem do pracy- poczatek pazdziernika prawdopodobnie. Choc raczej tam nie wroce....

Ofka- mam pytanko do ciebie jako prawniczki:) u mnie w firmie teraz szef zwalnia wszystkich zatrudnionych, zostaje sam....co w przypadku gdyby zamykal firme albo oglosil upadlosc????co z moim macierzynskim rocznym, co z zaleglym urlopem wypoczynkowym i kiedy moze mi tez wypowiedziec umowe o prace?????jestem na umowie na czas nieokreslony.....pracuje od grudnia 2010.....
    Pytam tak z wyprzedzeniem, zeby znac swoje prawa w razie czego....
    Z gory dzieki za info.

Zetka, małaMyszka, bosa, magda sz lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo są, trzymaj się dzielnie! Dasz rade kochana.

Ja zaraz zbieram się na wizytę. Trzymajcie kciuki.

Lady Savage, aaaaga, Paula_071, chcebycmama, psioszka11, małaMyszka, Y, Laura, bosa, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia no i póki co wymodlilam 36 tc :)
    W środę okaże się co dalej.

Lady Savage, małaMyszka, Y, Laura, Martucha86, bosa, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
‹‹ 1469 1470 1471 1472 1473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ