X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa, jak 37+6 to brakuje ci jednego dnia do pełnych 38 tygodni. To jest dwa tygodnie i jeden dzień przed terminem, a ciąża jest donoszona jak jest skończone 37 tygodni, więc spokojnie można ciąć.

niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Czyli wg belly to bedzie 40tc 39t1d??? Mhmm

Nie: cesarkę mam 38+1 skończonych , czyli według belly 39+1 rozpoczętych.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Laura Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś zawsze w dzień co godzinę daje mi lekkie kopniaczki lub się kręci. W nocy śpi, dwa razy na siku wstaję to w ogóle się nie kręci.
    Zaobserwowałam że to już tak trwa od dawna. Właściwie od kiedy czuję jego ruchy :)
    Ciekawe czy będzie taki jak się urodzi, czy będzie spał w nocy a w dzień nie?? :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura u Ciebie niech oczywiście się sprawdzi, ale oby nie było to zasadą jak dla mnie hehe
    Mój w nocy kopie, zawsze jak wracam z siku to zasnąc nie mogę bo jest rozbrykany, a w dzień to w miarę spokojny :) Ale dziś to szaleje od rana, cały czas nóżki trzyma mi pod żebrami, aż ciężko mi się siedzi, leży itp.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Co do termometru to nawet w szpitalach nim mierza, wiec mysle ze jest dobry :)

Nie sugerowałabym się tym :) W szpitalu korzystają z leków/urządzeń które oferują firmy wygrywające przetarg, a nie dlatego, że są dobre (chociaż jedno drugiego nie wyklucza).

Wy macie tak szybko pootwierane sklepy? U mnie dopiero warzywniaki otwierają o 9, ale ten Wrocław rozpuszczony;)
    Ja będę miała cesarkę prawdopodobnie 12-13 sierpnia (10 dni przed terminem),

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Witam się z rana przy śniadaniu.
    Całą noc śniła mi się 5ylwia... Jeny co to był za poród, a w zasadzie dwa!!! Jestem wykończona...

Miłego dnia życzę...
    Mój poród? Może to proroczy sen? Czy lepiej nie? :)

Dostałam sms od siostry, że o 11.30 przyjeżdża po mnie zabiera mnie do pasmanterii żebym mogła w końcu skończyć moje cotton ball ;-) a później przychodzi do mnie i pakuje mnie do szpitala bo spać przeze mnie nie może haha to jest dopiero motywacja :) Bardzo mnie to cieszy bo o ile rzeczy dla siebie bym bez problemu spakowała, tak rzeczy dla maluszka to dla mnie czarna magia! Do szpitala muszę zabrać ciuszki na cały pobyt, a w co mam ubrać synka to nie mam pojęcia :) Także pomoc siostry będzie nieoceniona :)

Aga89, Paula_071, niecierpliwa, małaMyszka, mamasia, Martucha86 lubią tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Mój poród? Może to proroczy sen? Czy lepiej nie? :)

Dostałam sms od siostry, że o 11.30 przyjeżdża po mnie zabiera mnie do pasmanterii żebym mogła w końcu skończyć moje cotton ball ;-) a później przychodzi do mnie i pakuje mnie do szpitala bo spać przeze mnie nie może haha to jest dopiero motywacja :) Bardzo mnie to cieszy bo o ile rzeczy dla siebie bym bez problemu spakowała, tak rzeczy dla maluszka to dla mnie czarna magia! Do szpitala muszę zabrać ciuszki na cały pobyt, a w co mam ubrać synka to nie mam pojęcia :) Także pomoc siostry będzie nieoceniona :)

Kochana daj później znać co naszykowałyście z siostrą dla małego do szpitala. Ja też muszę zabrać ciuszki na cały pobyt i też nie mam pojecia co się może przydać :) Także czekam na info ;)

5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

ooo dzis duzo nas wizytuje , trzymam kciuki :)

wczoraj poszlam z mezem na komedie "agentka" , jak sie smialam to balam sie ze normalnie popuszcze :D a moje dziecko co normalnie bardzo leniwe bylo wczoraj w kinie odzylo i wypinalo sie okropnie ( pewnie przez naglosnienie w kinie).

mi ciaza donoszona wypada 13 lipca ,37 i 0d. Ale na patologii i moja ginekolozka licza mi skonczonymi tygodniami i zawsze wpisuja np. ze jestem w 37 tydz ciazy.

nawet jakbym miala 37 i 5d to wpisza mi ze 37 tydzien.

Miru pewnie tego nie przeczytasz - ale dajesz mamuska !!! :)

niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka, Zetka, lys, Miru lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie gadałam z kumpelą,która urodziła w niedzielę tydzień temu.Miała też cesarkę: na drugi dzień miała wstać, dali jej małą, pokazali jak karmić, przewijać i nara :) Ale dzięki temu musiała spiąć pośladki, a dziś mówi,że już na mopie latała :). A i z rad: dobrze wziąć maść na sutki,bo mówi,że z laktacją kiepsko i pewnie mnie mały też pogryzie i laktator ,ale elektryczny,żeby pobudzić laktację. A i najważniejsze mówi do mnie- płacz kiedy chcesz- to pomaga! Wystraszyłam się tego stwierdzenia, więc mówię-tak źle? mówi,że z bezsilności, że nie wiesz co dziecko chce, a płacze, że boli Cię wszystko,a przy dziecku trzeba zrobić, ale mówi,że to normalne i pomaga. Aż strach się bać:) U mnie od 20lipca mąż ma 3 tyg urlopu,więc akurat będzie z nami no i mama przyjedzie, więc może jakoś ogarniemy :)

Paula_071, 0na88, niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka, Lady Savage, Amberla, gianna88, Y lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na wyjście ubieracie body i Pol śpiochy czy jeszcze cos na to?? Bo my dzis tez pakujemy sie do szpitala i nie wiem do konca co wziac.

małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć brzuchatki,
    W końcu znośna temp, ale myślałam że przejadę się na IP o 3 w nocy, te skurcze przepowiadające są co raz mocniejsze, wstałam o 3 i łaziłam po domu, najlepiej znoszę skurcze w pozycji na pieska. No i tak do 3.40 się męczyłam. Wtedy obudziła się Maja i tak mi dała popalić że nie spałam kolejną godzinę, miała bardzo silną czkwawkę a pózniej mocno się wierciła, to chyba te skurcze ją tak pobudziły. Nad ranem znów dała pokaz i teraz o 10 znów. Ostatnie 2 dni była mało aktywna i nadrabiała. Teraz jem groszki na śniadanie bo nie mam siły robić kanapek i też daje po żebrach.

Z mężem od poniedziałku się nie odzywam...kiedyś bym płakała i byłoby mi smutno ale chyba serce mi skamieniało bo mam go gdzieś. Wczoraj wyszedł o 8 rano wrócił o 21- był z kolegą na terminatorze..ani sms ani tel. Miło z jego strony że się nie interesuje w ogole jak się czuje, dziś w nocy jak miałam skurcze i łaziłam po domu to nawet głowy nie podniósł zobaczyć co się dzieje.
    Wiecie o co poszło? Kolega szukał hydraulika powiedziałam żeby pogadał z mężem bo jego tata to hydraulik. No i mąż się wściekł po co mówiłam.. a jego tata już wiele razy robił jakieś prywaty jakimś znajomym oczywiście odpłatnie i teraz stwierdził że jestem paplą, jeszcze zwyzywał mnie od idiote itp. więc przestałam się do niego odzywać. Kuzwa czy hydraulik to jakiś zawód top secret? agent fbi ? sbek.... ja pierdole..

Namierzam Kasię trzymajcie kciuki :)
    Miru mam nadzieje że już tulisz swoje szczęście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 10:31

psioszka11, 0na88, Weridiana, małaMyszka, Zetka, mamasia, kasiuleek, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach :) ja mam we wtorek ale pierwszy raz mi się nie śpieszy, w ogóle staram się o tej wizycie nie myśleć...

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już wróciłam z badań i jestem zachwycona pogodą, chociaż mogłoby być jeszcze kilka stopni mniej, ale nie ma co narzekać ;)
    dziewczyny powodzenia na wizytach i czekamy na wieści!

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Ty to masz przeboje z tym mężem. Mam nadzieję,że on na prawdę zmądrzeje, jak Maja pojawi się na świecie:)
    Namierzaj, namierzaj Kasie i daj znać.

bl9ci09kql96ri27.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba namierzyłam, pamiętacie może czy Kasia jest z Dąbrowy Górniczej i jest fotografem? Jak tak to ślę zaraz smska :)

0na88, 0na88, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Kasia robiła zdjęcia :)

bl9ci09kql96ri27.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- tak:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dobrze, że masz do tego takie podejście.. Ciężki charakter ma ten Twój mąż! Ale w sytuacji gdzie masz skurcze i kręcisz się w nocy po chałupie powinien się cholera zainteresować! Ma szczęście, że mieszkamy w różnych miastach, a nawet krajach bo jakby tak sierpnióweczki go dorwały w swoje rączki to byłby biedny! ;-)

magda sz, Weridiana, małaMyszka, witaminkab, lys, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ciąża donoszona to 37+0, pytałam ostatnio mojej Lusi to powiedziała ze "pełne 37 tygodni ciaży to donoszona czyli rozpoczęty 38 tydzień".

Amsysia- sto lat! Sto lat ! :)

Chlebek wyrasta, zjadlam troszke płatków bo bym padła zanim on wyrosnie i sie upiecze ;p

W takim razie ja was witam w ciazy donoszonej :-)
    Dzisiaj zaczynam 38 tydzień :-D

Milego dnia

Paula_071, 5ylwia, Laura, 0na88, Zetka, małaMyszka, mamasia, gianna88, Martucha86, lys, chcebycmama, kasiuleek, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka ja już nie wierzę że on się zmieni ile razy były te nieporozumienia i to w ciąży. Mało tego ta kłótnia była u teściów przy teściowej i teściu, wiecie jak ja się czułam... Teściowa nawet nie zwróciła uwagi mężowi jak on się zachowuje. Teścio wziął mnie za rękę na balkon i pomógł przyciąć rurkę do karuzeli żebym ochłonęła bo chyba widział że nie jest ze mną dobrze.
    Jak dojdę do siebie po porodzie to może Ofka mnie rozwiedzie :) nie będę się użerać z człowiekiem jajko cało życie. Nie będę go przepraszać bo nic złego nie zrobiłam a on na to liczy...

ps. skoro nie ma skrupułów tak mnie traktować w ciąży to te kłótnie będą przy dziecku... za chiny na to nie pozwolę.

Dobra to piszę do Kasi, mam nadzieję że to ona :D hheheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 10:54

małaMyszka, kasiuleek, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1499 1500 1501 1502 1503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ