Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa, jak 37+6 to brakuje ci jednego dnia do pełnych 38 tygodni. To jest dwa tygodnie i jeden dzień przed terminem, a ciąża jest donoszona jak jest skończone 37 tygodni, więc spokojnie można ciąć.

niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Czyli wg belly to bedzie 40tc 39t1d??? Mhmm

Nie: cesarkę mam 38+1 skończonych , czyli według belly 39+1 rozpoczętych.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Laura Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś zawsze w dzień co godzinę daje mi lekkie kopniaczki lub się kręci. W nocy śpi, dwa razy na siku wstaję to w ogóle się nie kręci.
    Zaobserwowałam że to już tak trwa od dawna. Właściwie od kiedy czuję jego ruchy :)
    Ciekawe czy będzie taki jak się urodzi, czy będzie spał w nocy a w dzień nie?? :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura u Ciebie niech oczywiście się sprawdzi, ale oby nie było to zasadą jak dla mnie hehe
    Mój w nocy kopie, zawsze jak wracam z siku to zasnąc nie mogę bo jest rozbrykany, a w dzień to w miarę spokojny :) Ale dziś to szaleje od rana, cały czas nóżki trzyma mi pod żebrami, aż ciężko mi się siedzi, leży itp.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Co do termometru to nawet w szpitalach nim mierza, wiec mysle ze jest dobry :)

Nie sugerowałabym się tym :) W szpitalu korzystają z leków/urządzeń które oferują firmy wygrywające przetarg, a nie dlatego, że są dobre (chociaż jedno drugiego nie wyklucza).

Wy macie tak szybko pootwierane sklepy? U mnie dopiero warzywniaki otwierają o 9, ale ten Wrocław rozpuszczony;)
    Ja będę miała cesarkę prawdopodobnie 12-13 sierpnia (10 dni przed terminem),

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Witam się z rana przy śniadaniu.
    Całą noc śniła mi się 5ylwia... Jeny co to był za poród, a w zasadzie dwa!!! Jestem wykończona...

Miłego dnia życzę...
    Mój poród? Może to proroczy sen? Czy lepiej nie? :)

Dostałam sms od siostry, że o 11.30 przyjeżdża po mnie zabiera mnie do pasmanterii żebym mogła w końcu skończyć moje cotton ball ;-) a później przychodzi do mnie i pakuje mnie do szpitala bo spać przeze mnie nie może haha to jest dopiero motywacja :) Bardzo mnie to cieszy bo o ile rzeczy dla siebie bym bez problemu spakowała, tak rzeczy dla maluszka to dla mnie czarna magia! Do szpitala muszę zabrać ciuszki na cały pobyt, a w co mam ubrać synka to nie mam pojęcia :) Także pomoc siostry będzie nieoceniona :)

Aga89, Paula_071, niecierpliwa, małaMyszka, mamasia, Martucha86 lubią tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Mój poród? Może to proroczy sen? Czy lepiej nie? :)

Dostałam sms od siostry, że o 11.30 przyjeżdża po mnie zabiera mnie do pasmanterii żebym mogła w końcu skończyć moje cotton ball ;-) a później przychodzi do mnie i pakuje mnie do szpitala bo spać przeze mnie nie może haha to jest dopiero motywacja :) Bardzo mnie to cieszy bo o ile rzeczy dla siebie bym bez problemu spakowała, tak rzeczy dla maluszka to dla mnie czarna magia! Do szpitala muszę zabrać ciuszki na cały pobyt, a w co mam ubrać synka to nie mam pojęcia :) Także pomoc siostry będzie nieoceniona :)

Kochana daj później znać co naszykowałyście z siostrą dla małego do szpitala. Ja też muszę zabrać ciuszki na cały pobyt i też nie mam pojecia co się może przydać :) Także czekam na info ;)

5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

ooo dzis duzo nas wizytuje , trzymam kciuki :)

wczoraj poszlam z mezem na komedie "agentka" , jak sie smialam to balam sie ze normalnie popuszcze :D a moje dziecko co normalnie bardzo leniwe bylo wczoraj w kinie odzylo i wypinalo sie okropnie ( pewnie przez naglosnienie w kinie).

mi ciaza donoszona wypada 13 lipca ,37 i 0d. Ale na patologii i moja ginekolozka licza mi skonczonymi tygodniami i zawsze wpisuja np. ze jestem w 37 tydz ciazy.

nawet jakbym miala 37 i 5d to wpisza mi ze 37 tydzien.

Miru pewnie tego nie przeczytasz - ale dajesz mamuska !!! :)

niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka, Zetka, lys, Miru lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie gadałam z kumpelą,która urodziła w niedzielę tydzień temu.Miała też cesarkę: na drugi dzień miała wstać, dali jej małą, pokazali jak karmić, przewijać i nara :) Ale dzięki temu musiała spiąć pośladki, a dziś mówi,że już na mopie latała :). A i z rad: dobrze wziąć maść na sutki,bo mówi,że z laktacją kiepsko i pewnie mnie mały też pogryzie i laktator ,ale elektryczny,żeby pobudzić laktację. A i najważniejsze mówi do mnie- płacz kiedy chcesz- to pomaga! Wystraszyłam się tego stwierdzenia, więc mówię-tak źle? mówi,że z bezsilności, że nie wiesz co dziecko chce, a płacze, że boli Cię wszystko,a przy dziecku trzeba zrobić, ale mówi,że to normalne i pomaga. Aż strach się bać:) U mnie od 20lipca mąż ma 3 tyg urlopu,więc akurat będzie z nami no i mama przyjedzie, więc może jakoś ogarniemy :)

Paula_071, 0na88, niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka, Lady Savage, Amberla, gianna88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na wyjście ubieracie body i Pol śpiochy czy jeszcze cos na to?? Bo my dzis tez pakujemy sie do szpitala i nie wiem do konca co wziac.

małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć brzuchatki,
    W końcu znośna temp, ale myślałam że przejadę się na IP o 3 w nocy, te skurcze przepowiadające są co raz mocniejsze, wstałam o 3 i łaziłam po domu, najlepiej znoszę skurcze w pozycji na pieska. No i tak do 3.40 się męczyłam. Wtedy obudziła się Maja i tak mi dała popalić że nie spałam kolejną godzinę, miała bardzo silną czkwawkę a pózniej mocno się wierciła, to chyba te skurcze ją tak pobudziły. Nad ranem znów dała pokaz i teraz o 10 znów. Ostatnie 2 dni była mało aktywna i nadrabiała. Teraz jem groszki na śniadanie bo nie mam siły robić kanapek i też daje po żebrach.

Z mężem od poniedziałku się nie odzywam...kiedyś bym płakała i byłoby mi smutno ale chyba serce mi skamieniało bo mam go gdzieś. Wczoraj wyszedł o 8 rano wrócił o 21- był z kolegą na terminatorze..ani sms ani tel. Miło z jego strony że się nie interesuje w ogole jak się czuje, dziś w nocy jak miałam skurcze i łaziłam po domu to nawet głowy nie podniósł zobaczyć co się dzieje.
    Wiecie o co poszło? Kolega szukał hydraulika powiedziałam żeby pogadał z mężem bo jego tata to hydraulik. No i mąż się wściekł po co mówiłam.. a jego tata już wiele razy robił jakieś prywaty jakimś znajomym oczywiście odpłatnie i teraz stwierdził że jestem paplą, jeszcze zwyzywał mnie od idiote itp. więc przestałam się do niego odzywać. Kuzwa czy hydraulik to jakiś zawód top secret? agent fbi ? sbek.... ja pierdole..

Namierzam Kasię trzymajcie kciuki :)
    Miru mam nadzieje że już tulisz swoje szczęście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 10:31

psioszka11, 0na88, Weridiana, małaMyszka, Zetka, mamasia, kasiuleek, nick nieaktualny, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach :) ja mam we wtorek ale pierwszy raz mi się nie śpieszy, w ogóle staram się o tej wizycie nie myśleć...

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już wróciłam z badań i jestem zachwycona pogodą, chociaż mogłoby być jeszcze kilka stopni mniej, ale nie ma co narzekać ;)
    dziewczyny powodzenia na wizytach i czekamy na wieści!

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Ty to masz przeboje z tym mężem. Mam nadzieję,że on na prawdę zmądrzeje, jak Maja pojawi się na świecie:)
    Namierzaj, namierzaj Kasie i daj znać.

bl9ci09kql96ri27.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba namierzyłam, pamiętacie może czy Kasia jest z Dąbrowy Górniczej i jest fotografem? Jak tak to ślę zaraz smska :)

0na88, 0na88, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Kasia robiła zdjęcia :)

bl9ci09kql96ri27.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- tak:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dobrze, że masz do tego takie podejście.. Ciężki charakter ma ten Twój mąż! Ale w sytuacji gdzie masz skurcze i kręcisz się w nocy po chałupie powinien się cholera zainteresować! Ma szczęście, że mieszkamy w różnych miastach, a nawet krajach bo jakby tak sierpnióweczki go dorwały w swoje rączki to byłby biedny! ;-)

magda sz, Weridiana, małaMyszka, witaminkab, lys, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ciąża donoszona to 37+0, pytałam ostatnio mojej Lusi to powiedziała ze "pełne 37 tygodni ciaży to donoszona czyli rozpoczęty 38 tydzień".

Amsysia- sto lat! Sto lat ! :)

Chlebek wyrasta, zjadlam troszke płatków bo bym padła zanim on wyrosnie i sie upiecze ;p

W takim razie ja was witam w ciazy donoszonej :-)
    Dzisiaj zaczynam 38 tydzień :-D

Milego dnia

Paula_071, 5ylwia, Laura, 0na88, Zetka, małaMyszka, mamasia, gianna88, Martucha86, lys, chcebycmama, kasiuleek, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka ja już nie wierzę że on się zmieni ile razy były te nieporozumienia i to w ciąży. Mało tego ta kłótnia była u teściów przy teściowej i teściu, wiecie jak ja się czułam... Teściowa nawet nie zwróciła uwagi mężowi jak on się zachowuje. Teścio wziął mnie za rękę na balkon i pomógł przyciąć rurkę do karuzeli żebym ochłonęła bo chyba widział że nie jest ze mną dobrze.
    Jak dojdę do siebie po porodzie to może Ofka mnie rozwiedzie :) nie będę się użerać z człowiekiem jajko cało życie. Nie będę go przepraszać bo nic złego nie zrobiłam a on na to liczy...

ps. skoro nie ma skrupułów tak mnie traktować w ciąży to te kłótnie będą przy dziecku... za chiny na to nie pozwolę.

Dobra to piszę do Kasi, mam nadzieję że to ona :D hheheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 10:54

małaMyszka, kasiuleek, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1499 1500 1501 1502 1503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ