SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy któraś z was ma dodatni Gbs?
Zastanawiam się czy dzisiaj na wizycie mi będzie pobierała... Ale w razie W może wiecie jaka jest procedura?
Lys zniknęła...lys lubi tę wiadomość
-
Moja lekarka robi cc tylko w srody i 5.08 to bedzie 38tc6d, a ja sie boje, zeby to za pozno nie bylo. Z kolei 29.07 to 37tc6d wiec nie wiem czy nie za wczesnie...ni w d ni w oko
A mi zagraza przedwczesny porod wiec wolalabym wczesniej, ale z kolei wiem ze malej bedzie lepiej w brzuszkuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 09:18
psioszka11, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Czy któraś z was ma dodatni Gbs?
Zastanawiam się czy dzisiaj na wizycie mi będzie pobierała... Ale w razie W może wiecie jaka jest procedura?
Lys zniknęła...
Z tego co wiem to jezeli wyjdzie dodatni to gdy zacznie się poród podawany jest antybiotyk i wszystko jest ok:)małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Wyczytałam chyba w większości książek naukowych medycznych i wielu rozmowach z położnymi i dr ,że ciążę przez cc można zakończyć najlepiej od 38tc. U mnie też tylko we wtorki jest dr, który chcę żeby mi robił cc. Niecierpliwa oni wiedzą co robią, ja podchodzę tak do tego
małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
małaMyszka wrote:Czy któraś z was ma dodatni Gbs?
Lys zniknęła...
W razie dodatniego gbs nie ma zadnej procedury, tylko przy porodzie daja antybiotyk.
Wczoraj Lys nas podczytywala
O ktorej masz wizyte?? Ja o 21.20 chyba zniose jajo do tego czasu.
W ogole aplikuje sobie luteine i dzis zauwazylam, ze cos sie zmienilo w mojej szyjce...chyba sie skrocila, bo dalej nie moge wepchacmałaMyszka, Zetka, lys lubią tę wiadomość
-
Miru wrote:Euforia gratulacje cudowne wieści.
Ja po wizycie u ordynatora: skierowanie na cc w trybie natychmiastowym
Ciaza wysokiego ryzyka, zagrożenie życia dziecka i matki. Ciaza powinna być rozwiązana 2 tyg temu. I skierowanie do szpitala o 3 stopniu bo nasz ma tylko 1.
Zagrozenia: brak tętna u dziecka po przyjściu na świat, obumarcie ciąży lub zgon po porodzie. Szpital ma się zająć nim na najwyższym poziomie bo tu ordynator nie chce ryzykować życia dziecka.
popłakałam się na korytarzu ze do tej pory ciążę traktowano jako zdrowa a dziś się okazuje ze każdy dzień mógł się skończyć jego śmiercią. I tydzień przesiedzialam w domu tylko dlatego ze lekarka prowadząca uważała ze Nir z takimi chorobami kobiety rodziły.
jutro rano mamy być w Rudzie Śląskiem o 7 i cc albo jutro albo na drugi dzień.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Wyczytałam chyba w większości książek naukowych medycznych i wielu rozmowach z położnymi i dr ,że ciążę przez cc można zakończyć najlepiej od 38tc. U mnie też tylko we wtorki jest dr, który chcę żeby mi robił cc. Niecierpliwa oni wiedzą co robią, ja podchodzę tak do tego
Tylko wiesz jak oni licza te tygodnie, 37+6 to dla nich dalej 37tc a dla mnie juz koncowka 38. Dzis mam dostac skierowanie wiec to z nia przegadamWeridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Nam do donoszonej zostalo tylko 7 dni, dzisiaj rozpoczelam 37 tydzien.
Moj synus cos dzisiaj dlugo spi, maly czort sprzedalby mamie ze dwa kopniaczki, czym by mnie niezmiernie ucieszyl.
KasiN odstawili te kroplowke, to i moze urodzila, ze tak milczy. Czekamy jeszcze na wiesci od Miru, ciekawe czy to juz dzis
Amysia - dolaczam sie do zyczen kolezanek :*
Hehehe - kochane dziecko kopnelo zdecydowanie dwa razy i chyba dalej sobie spi
A wlasnie jeszcze przypomnialo mi sie, ze ktos pytal co zabieramy na wyjscie ze szpitala dla siebie. Ja na wszelki wypadek zabiore rybaczki ciazowe i drugie beda czekaly rybaczki sprzed ciazy. W zasadzie mieszcze sie w nie do tej pory, ale musialabym chodzic z rozpietym guzikiem pod brzuchem, a czasami zamek moze sie rozjechac :p
Ide ogarnac troszke domek - przyjaciolka sie do mnie zapowiedziala na dzis.
Milego dniaPaula_071, magda sz, Weridiana, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Fajnie ze znacie dokladna date przyjscia na swiat maluszkow my SN to jak na bombie zegarowej siedzimy nie znasz dnia ani godziny
Aska87, Lady Savage, gianna88, Weridiana, małaMyszka, Amberla, Neyla, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Tylko wiesz jak oni licza te tygodnie, 37+6 to dla nich dalej 37tc a dla mnie juz koncowka 38. Dzis mam dostac skierowanie wiec to z nia przegadam
Moja gin liczy skończone. Czyli jak ja mam 38+ 1 cc, to według belly będzie rozpoczęty 39+1niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015