X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam to w ogóle na SR mówili żeby myć buźkę i oczka solą fizjologiczną, ale nie wiem w czym woda przegotowana gorsza od soli

małaMyszka lubi tę wiadomość

Ewa123
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    A jeszcze co do miseczek, ja to w ogole mysle ze bede miała przy przewijaku butelke wody i bede nalewac tą wode na wacik i juz.

Ciepłą wodę z czajnika do butelki plastikowej? Zanim ona ostygnie w czajniku minie ze 20 minut. To nie dla mnie. A ja nie mam koło przewijaka miejsca kosz, a nie będę się odwracać od dziecka by coś wyrzucić... Właśnie w Pepco nie znalazłam plastikowych miseczek, albo słabo szukałam :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no po prostu wode przegotowaną bede trzymala w butelce przy przewijaku, nie ze co mycie buzki bede gotować wode, moja koleżanka trzymala wode w pojemniczku zamykanym i tak włąśnie robiła. Woda miałą temp. pokojową.

Ja kosza też nie bede wstawiała do pokoiku, po prostu wacik bede wyrzucac jak juz ogarne małą do kosza który mam w łazience albo kuchni.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Nie no po prostu wode przegotowaną bede trzymala w butelce przy przewijaku, nie ze co mycie buzki bede gotować wode, moja koleżanka trzymala wode w pojemniczku zamykanym i tak włąśnie robiła. Woda miałą temp. pokojową.

Ja kosza też nie bede wstawiała do pokoiku, po prostu wacik bede wyrzucac jak juz ogarne małą do kosza który mam w łazience albo kuchni.

Ale woda w temperaturze pokojowej ma jakieś 22 stopnie czyli jest zimna dla ciała które ma 36'6. Ja bym nie chciała być w takiej myta:) A gdzie położysz wacik jak go zużyjesz?

edit. z mojej wiedzy wynika, że taka chłodną wodą nie zmyjesz dobrze potu, zabrudzeń. Ale może się mylę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 19:06

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6908e57006ad.jpg

Jedyne w swoim rodzaju muffinki, po ktorych na pewno nie przytyje :D
    Powiedzialabym Wam, ze sama uszylam, ale czy ktoras mi uwierzy :P

małaMyszka, Paula_071, mamasia, Kkarolinaaaa, Zetka, Laura, Lady Savage, 0na88, magda sz, Aga89, kasiuleek, Neyla, Weridiana, gianna88, zabka11 lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ale woda w temperaturze pokojowej ma jakieś 22 stopnie czyli jest zimna dla ciała które ma 36'6. Ja bym nie chciała być w takiej myta:) A gdzie położysz wacik jak go zużyjesz?

edit. z mojej wiedzy wynika, że taka chłodną wodą nie zmyjesz dobrze potu, zabrudzeń. Ale może się mylę.

Moja koleżanka tak robiła i pediatra nie powiedział do niej zeby to było złe, no jak zmyje buźke położe go gdzieś obok i potem zabiore, jej no to tak samo jak z pampersem przeciez nie bede trzymała obok kosza na pampersy tylko potem gdzieś go trzeba wyrzucić i tak samo jak go zdejme to zanim wyrzuce to tez trzeba go gdzieś obok na przewijaku położyc, tak samo wacik, po co je zbierać skoro mozna wyrzucic do kosza.

niecierpliwa, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam to zrobiłam szybki obiad czyli ziemniaczki, sadzone i ogórek, przed obiadem wypiłam małą kawę... Ale było mi mało, więc chwilę po obiedzie zrobiłam drugą... Teraz mogę powiedzieć, że mi dobrze... Wstawałam pączasa do niej i w ogóle spoko.

Tylko, że leżę już jakąś chwilę, bo tak mnie brzuch boli, że chyba zejdę...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Moja koleżanka tak robiła i pediatra nie powiedział do niej zeby to było złe, no jak zmyje buźke położe go gdzieś obok i potem zabiore, jej no to tak samo jak z pampersem przeciez nie bede trzymała obok kosza na pampersy tylko potem gdzieś go trzeba wyrzucić i tak samo jak go zdejme to zanim wyrzuce to tez trzeba go gdzieś obok na przewijaku położyc, tak samo wacik, po co je zbierać skoro mozna wyrzucic do kosza.

Ja chcę wszystkie zużyte waciki do miseczki, a po kąpieli, jak będę sprzątać, do kosza. Koło przewijaka postawię właśnie kosz na pampersy. Jeśli w sierpniu będą takie upały jak przez ostatnie dni to pampersy zaczną mi żyć własnym życiem na balkonie, dlatego zdecydowałam że zamówię taki specjalny;)

Niecierpliwa - piękne muffinki! A to takie ozdobne, czy coś robią?:)

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Sukienka to chyba mało praktycznie dla noworodka, a rajstopki to już chyba w ogóle. Nie mam doświadczenia, ale wydaje mi się że lepiej body i pajacyk, lub body i śpioszki, i najlepiej rozpinane po całości.

Mam sukienko body właśnie spakowane, rajstopki to tylko jak będzie zimno, po za tym mam na szelki wypadek spodenki

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Sukienka jeszcze jak Cie moge, ale rajstopki na swiezy pepek to odpada

no pieluchę można odgiąć a rajstopek nie :P pielucha bardziej będzie uwierać ten świeży pepek niż rajstopki, po za tym no mam na wszelki wypadek spakowane body, kaftaniki i spodenki :) więc damy jakoś radę, na samym początku to dziecko i tak będzie się darło na wszystkie ciuchy. Wyobrażacie sobie ten szok tego małego człowiek. 9 MIECHÓW bez żadnych ciuchów. A tu nagle wszystko na raz nie dość że zimno, głodne non stop, to jeszcze jacyś ludzie go ubierają ;/ a na dodatek z niego coś leci i jest mu ciągle mokro. Jak sobie pomyślę, to też bym się darła.

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

Niecierpliwa - piękne muffinki! A to takie ozdobne, czy coś robią?:)

Paula ich glownym zadaniem zapewne bedzie zbieranie kurzu, a potem mamlanie przez Julke jak podrosnie ;) 2 miesiace wiercilam mezowi dziure w brzuchu o polki, a potem nie mialam pomyslu co na nich poustawiac, wiec poki co zagospodarowalam je tak ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/419c9ac3b8fc.jpg

Co do pogody to sprawdzalam dlugoterminowa i do 20 sierpnia juz zadnych afrykanskich upalow, przewaznie ok 22 stopni, ale wiadomo jak to jest z dlugoterminowa ;)

Laura, Lady Savage, Paula_071, Martucha86, 0na88, magda sz, KasiaeN., małaMyszka, Y, kasiuleek, sylwucha89, Neyla, Weridiana, gianna88, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a materac kokos-gryka to która cześć u góry najpierw. Gryka?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa- ale fajne są :) gdzie je kupiłaś? :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    no pieluchę można odgiąć a rajstopek nie :P pielucha bardziej będzie uwierać ten świeży pepek niż rajstopki, po za tym no mam na wszelki wypadek spakowane body, kaftaniki i spodenki :) więc damy jakoś radę, na samym początku to dziecko i tak będzie się darło na wszystkie ciuchy. Wyobrażacie sobie ten szok tego małego człowiek. 9 MIECHÓW bez żadnych ciuchów. A tu nagle wszystko na raz nie dość że zimno, głodne non stop, to jeszcze jacyś ludzie go ubierają ;/ a na dodatek z niego coś leci i jest mu ciągle mokro. Jak sobie pomyślę, to też bym się darła.

Gumka od rajstop moim zdaniem bardziej uciska i zawsze moze sie odwinac

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Niecierpliwa- ale fajne są :) gdzie je kupiłaś? :)

Na fb Lulu Home :)

• Laura Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam ostatnio dwie miseczki w Netto.
    Jedną małą dla dzidziusia a drugą większą dla siebie i Uwaga za dwie zapłaciłam około 10 zł.

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa- a ja myślałam,że to cycuchy z sutkami i się zastanawiałam po co Ci one ?:)

Kkarolinaaaa, Paula_071, niecierpliwa, magda sz, KasiaeN., małaMyszka, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wysłałam Ci maila :) (swoją drogą, widać jacy z nas wzrokowcy, bo ja też za każdym razem czytałam i pisałam Ambrela...nasz mózg idzie na łatwiznę)

Paula_071, niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, Laura, Amberla lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - myślałam, że mogą pełnić funkcję pojemnika i coś można do nich schować. Tak czy inaczej pięknie :)

Lady Savage - niektóre pieluchy mają wcięcie na pępek. A jak nie mają, to trzeba odginać żeby nie gniotły pępka. Po to sprzedają bodziaki i inne śpiochy rozpinane po całości, żeby było łatwo założyć dzięki czemu nie męczy się dziecko i rodzic. Dzieci lubią też być "ściśnięte", dlatego owija się je w otulaczki, pieluchę etc, bo wtedy czują się bezpiecznie.

niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Na fb Lulu Home :)

Dziekuje :) Napisałam do nich bo dla mnie na komode też by pasowały takie muffinki :)
    A ile one kosztują ? bo ja odp.dostane pewnie dopiero jutro bo do 17;30 pracują..

Lady- to twoje dziecko, nie chce sie wymądrzac,ale mysle ze te sukieneczki i rajstopki rozsądniej bedzie zostawić na później a nie na szpital.

niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 1507 1508 1509 1510 1511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ