X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam ze na początku bałam się nawet bodziakow. Najlepiej sprawdzily się pajacyki, kaftaniki i śpiochy.

niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziekuje :) Napisałam do nich bo dla mnie na komode też by pasowały takie muffinki :)
    A ile one kosztują ? bo ja odp.dostane pewnie dopiero jutro bo do 17;30 pracują..

Lady- to twoje dziecko, nie chce sie wymądrzac,ale mysle ze te sukieneczki i rajstopki rozsądniej bedzie zostawić na później a nie na szpital.

10 zl za sztuke, ale ciezko sie z nimi skontaktowac na fb, lepiej zadzwonic po 10, tam jest numer :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Niecierpliwa- a ja myślałam,że to cycuchy z sutkami i się zastanawiałam po co Ci one ?:)

Hahaha cycuchy :D

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    10 zl za sztuke, ale ciezko sie z nimi skontaktowac na fb, lepiej zadzwonic po 10, tam jest numer :)

Oo myslałam że więcej bo jednak takie rzeczy handmade sie cenią ! W takim razie zamówie ze 2 takie babeczki :) Dzieki !

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądałam zdjęcia z karty aparatu i natknęłam się na zdjęcie ze stycznia (to był 8t3d) i mi się śmiać chce, bo pamiętam jak się ekscytowałam moim ciążowym brzuszkiem, a na tym zdjęciu prawie żadnego brzucha nie ma :D tym bardziej porównując z dzisiejszym (34t2d):D

f6e97f7718c2e583m.jpg
    c69d97e76983d8dam.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 19:58

niecierpliwa, aaaaga, Paula_071, Kkarolinaaaa, jesslin87, KasiaeN., Laura, małaMyszka, 0na88, Lady Savage, Ewa123, Martucha86, magda sz, Aga89, futuremama, Y, Migotkaa, witaminkab, Hermiona, mamasia, Amberla, kasiuleek, psioszka11, sylwucha89, Neyla, Weridiana, gianna88, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę że rajstopki i sukieneczka to trochę wcześnie na wyjście ze szpitala. Skoro wszystkie położne mówią że na początek body, śpiochy itp to coś w tym jest.

A z tym myciem buzki to się muszę dopytać położnej ile razy dziennie i jaka ma być temp. tej wody ale nie ma chyba sensu kupować specjalnych pojemników, przecież wystarczy zwykły kubek.

Mąż przyszedł porozmawiać, z poł godziny była ostra wymiana zdań- Maja mnie tak kopała że miałam przed oczami jak będzie nas rozdzielała w kłótni za kilka lat... więc wyszłam z pokoju powiedziałam że nie będę się denerwować skoro przyszedł się kłócić a nie godzić i że brawa dla niego mąż i ojciec roku z niego :/ no i po kilku minutach przyszedł jak stałam na balkonie i się wtulił mówiąc ze przeprasza. Ajjj te jego przeprosiny...śmiać mi się chciało bo ile razy takie akcje były hehe nie wierzę w tą jego dobroć. Teraz lata milutki, ciekawe jak długo

małaMyszka, mamasia, psioszka11, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah lys ! Az zaczełam sie smiać z siebie :D

Tutaj 9tc- pamietam jak pokazałam przyjaciółce zdjecie i powiedziałam zobacz, podbrzusze mi wybiło :D smiech na sali :P
    b935f3e8582ad486med.jpg

Teraz owszem-wybiło :D (zdjecie zrobiłam dosłownie przed chwilą:P)

88f2ae3316a27821med.jpg

lys, Martucha86, Laura, Migotkaa, witaminkab, KasiaeN., małaMyszka, mamasia, Amberla, Y, sylwucha89, Neyla, kasiuleek, Weridiana, magda sz, gianna88, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys - ale masz te same spodnie:) Respekt:) Masz super pionowe wcięcie, tak jakbyś miała doklejony brzuch;) Dokładnie widać jaki miałaś płaski brzuszek przed ciążą:) Ja tak chyba nie mam, zazdroszczę:)

Magda - tak, może być kubek, tylko dla mnie musi to być coś plastikowego bo znając siebie w pośpiechu strącę i stłukę.
    Wiem, że łatwo mówić, ale się nie denerwuj mężem... Dla Mai...

Teście przyjechali pod blok, bo się zamieniają z nami na jutro samochodami. Mąż wymyślił, żebym zeszła z wózkiem, pokazała im co nam zasponsorowali. I oczywiście musiałam wpaść za 2 sąsiadów - pomyślą, że nienormalna, jeszcze z brzuchem, a już chodzi na spacery z pustym wózkiem <hahaha>
    Dla tych co też kupiły BH - rewelacyjnie się prowadzi, bez problemu podjeżdża pod krawężniki, bardzo zwrotnie działa w windzie, łatwo się składa i wkłada do bagażnika (mój mąż w ramach trenowania dzisiaj chyba z 10 razy to zrobił:P).

edit: Też mam taką pionową kreskę! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 20:13

lys, małaMyszka, mamasia, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Gumka od rajstop moim zdaniem bardziej uciska i zawsze moze sie odwinac

tak samo jak pielucha.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Niecierpliwa - myślałam, że mogą pełnić funkcję pojemnika i coś można do nich schować. Tak czy inaczej pięknie :)

Lady Savage - niektóre pieluchy mają wcięcie na pępek. A jak nie mają, to trzeba odginać żeby nie gniotły pępka. Po to sprzedają bodziaki i inne śpiochy rozpinane po całości, żeby było łatwo założyć dzięki czemu nie męczy się dziecko i rodzic. Dzieci lubią też być "ściśnięte", dlatego owija się je w otulaczki, pieluchę etc, bo wtedy czują się bezpiecznie.

No dlatego nie ma co gdybyć, może mojej małej się w rajstopach będzie podobało, a może nie, to wtedy bedą spodenki i kaftanik,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziekuje :) Napisałam do nich bo dla mnie na komode też by pasowały takie muffinki :)
    A ile one kosztują ? bo ja odp.dostane pewnie dopiero jutro bo do 17;30 pracują..

Lady- to twoje dziecko, nie chce sie wymądrzac,ale mysle ze te sukieneczki i rajstopki rozsądniej bedzie zostawić na później a nie na szpital.

Ale sukienka nie jest na szpital, ale na wyjście do szpitala mam spakowane body i pajacyki.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mój brzuszek to tak chyba tylko z boku wygląda, bo z przodu to mi się wydaje, że jest ogromny. Fakt dresy mam superowe :D takie wygodne, że gdyby nie fakt że różowe i dresowe to bym w nich wychodziła :D

Ja wózkiem BH jeździłam po mieszkaniu i super zwrotny jest. Jak mówisz, że na zewnątrz też to super :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys masz wysoko brzuszek a Karolina nisko.
    Ja też mam nisko. Ciekawe od czego to zależy??

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szablony potworów gotowe :) Trzeba jeszcze wszystkie elementy przyszyć, wsadzić wypełnienie i zaszyć całość.. Uf nie taki diabeł straszny ;-)
    cc2accf80b17e009med.jpg

Ewa123, Paula_071, aaaaga, Laura, Martucha86, witaminkab, lys, KasiaeN., Aga89, małaMyszka, 0na88, Zetka, Amberla, Y, niecierpliwa, Neyla, kasiuleek, Weridiana, magda sz, gianna88, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura-no wlasnie ja wczoraj to zauwazylam i wydaje mi sie ze on mi sie po prostu obnizyl..ale ze to juz? Zaraz zdjecia sobie porownam..

Zreszta lzej mi sie oddycha.
    Nie za szybko?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może od ułożenia bejbika? Ja też mam nisko od początku a mała głową w kanale, moja koleżanka miała identycznie. Nie wiem co to trudności z oddychaniem czy zgaga - ani razu nie doświadczyłam w ciąży.
    Dziewczyny czy Wy też macie czasem takie uczucie jakbyście miały popuścić mocz? I wtedy odruchowo zaciskam mięśnie Kegla. Ja tak mam jak mała się ostro rusza.

Też się śmieję jak pomyślę o moim brzuszku w 17 tygodniu, taki mi się wielki wydawał ;)

W życiu bym noworodkowi, zwłaszcza ze świeżym pępuszkiem, nie ubrała ciasnych rajstop. Lady jak zobaczysz jak to wygląda to zmienisz zdanie na ten temat ;) Ubranko nie powinno uciskać tej okolicy, na rajstopki przyjdzie jeszcze pora :) Mojej córci też kupiłam rajstopki itp ale planuję je zakładać później bo nie oszukujmy się, nie jest to najwygodniejsze dla takiego maluszka.

My jutro wizytujemy, jestem ciekawa jak tam moja szyjka bo mam wrażenie, że główka mocno na nią napiera...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 20:56

Laura, małaMyszka, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale brzuszki hih, fajnie tak sobie porównac:) ja mam wrażenie że mój ostatnio troche opadł, dzis mały sie tak ułózył ze nie mogłam chodzić matko jak bolało, dopiero jak polezałąm to sie troszkę obrócił

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina może to tak jak apaczka pisze :)
    Ja też mam dokładnie to samo co apaczka, główka nisko i nigdy nie miałam zgagi ani trudności z oddychaniem.
    A z tym moczem to u mnie kiepsko od paru tygodni ja muszę nosić wkładki niestety :( aż mi wstyd.

małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura brzuszki mogą mieć różny kształt, niektóre ciężarówki od początku mają nisko brzuszek inne wysoko. Tak samo z opadaniem, może opaść dużo wcześniej, a może opaść dopiero przed samym porodem.

Tu jest troszkę o wyglądzie brzuszka:

http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/zdrowie-i-uroda-w-ciazy/Pokaz-mi-swoj-brzuch.html

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka ja tak mam, że mam wrażenie ze popuszcze. Albo siedzę i nagle natychmiast musze biec do toalety siku.
    a z tym brzuchem to zależy od ułożenia dziecka i figury mamy ☺ w książce "w oczekiwaniu na dziecko"są pokazane fajnie różne brzuszki.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
‹‹ 1508 1509 1510 1511 1512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ