SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkarolinaaaa wrote:Dziekuje
Napisałam do nich bo dla mnie na komode też by pasowały takie muffinki
A ile one kosztują ? bo ja odp.dostane pewnie dopiero jutro bo do 17;30 pracują..
Lady- to twoje dziecko, nie chce sie wymądrzac,ale mysle ze te sukieneczki i rajstopki rozsądniej bedzie zostawić na później a nie na szpital.
10 zl za sztuke, ale ciezko sie z nimi skontaktowac na fb, lepiej zadzwonic po 10, tam jest numermałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:10 zl za sztuke, ale ciezko sie z nimi skontaktowac na fb, lepiej zadzwonic po 10, tam jest numer
Oo myslałam że więcej bo jednak takie rzeczy handmade sie cenią ! W takim razie zamówie ze 2 takie babeczkiDzieki !
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Przeglądałam zdjęcia z karty aparatu i natknęłam się na zdjęcie ze stycznia (to był 8t3d) i mi się śmiać chce, bo pamiętam jak się ekscytowałam moim ciążowym brzuszkiem, a na tym zdjęciu prawie żadnego brzucha nie ma
tym bardziej porównując z dzisiejszym (34t2d)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 19:58
niecierpliwa, aaaaga, Paula_071, Kkarolinaaaa, jesslin87, KasiaeN., Laura, małaMyszka, 0na88, Lady Savage, Ewa123, Martucha86, magda sz, Aga89, futuremama, Y, Migotkaa, witaminkab, Hermiona, mamasia, Amberla, kasiuleek, psioszka11, sylwucha89, Neyla, Weridiana, gianna88, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Ja też myślę że rajstopki i sukieneczka to trochę wcześnie na wyjście ze szpitala. Skoro wszystkie położne mówią że na początek body, śpiochy itp to coś w tym jest.
A z tym myciem buzki to się muszę dopytać położnej ile razy dziennie i jaka ma być temp. tej wody ale nie ma chyba sensu kupować specjalnych pojemników, przecież wystarczy zwykły kubek.
Mąż przyszedł porozmawiać, z poł godziny była ostra wymiana zdań- Maja mnie tak kopała że miałam przed oczami jak będzie nas rozdzielała w kłótni za kilka lat... więc wyszłam z pokoju powiedziałam że nie będę się denerwować skoro przyszedł się kłócić a nie godzić i że brawa dla niego mąż i ojciec roku z niegono i po kilku minutach przyszedł jak stałam na balkonie i się wtulił mówiąc ze przeprasza. Ajjj te jego przeprosiny...śmiać mi się chciało bo ile razy takie akcje były hehe nie wierzę w tą jego dobroć. Teraz lata milutki, ciekawe jak długo
małaMyszka, mamasia, psioszka11, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Hahah lys ! Az zaczełam sie smiać z siebie
Tutaj 9tc- pamietam jak pokazałam przyjaciółce zdjecie i powiedziałam zobacz, podbrzusze mi wybiłosmiech na sali
Teraz owszem-wybiło(zdjecie zrobiłam dosłownie przed chwilą
)
lys, Martucha86, Laura, Migotkaa, witaminkab, KasiaeN., małaMyszka, mamasia, Amberla, Y, sylwucha89, Neyla, kasiuleek, Weridiana, magda sz, gianna88, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Lys - ale masz te same spodnie:) Respekt:) Masz super pionowe wcięcie, tak jakbyś miała doklejony brzuch;) Dokładnie widać jaki miałaś płaski brzuszek przed ciążą
Ja tak chyba nie mam, zazdroszczę
Magda - tak, może być kubek, tylko dla mnie musi to być coś plastikowego bo znając siebie w pośpiechu strącę i stłukę.
Wiem, że łatwo mówić, ale się nie denerwuj mężem... Dla Mai...
Teście przyjechali pod blok, bo się zamieniają z nami na jutro samochodami. Mąż wymyślił, żebym zeszła z wózkiem, pokazała im co nam zasponsorowali. I oczywiście musiałam wpaść za 2 sąsiadów - pomyślą, że nienormalna, jeszcze z brzuchem, a już chodzi na spacery z pustym wózkiem <hahaha>
Dla tych co też kupiły BH - rewelacyjnie się prowadzi, bez problemu podjeżdża pod krawężniki, bardzo zwrotnie działa w windzie, łatwo się składa i wkłada do bagażnika (mój mąż w ramach trenowania dzisiaj chyba z 10 razy to zrobił).
edit: Też mam taką pionową kreskę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 20:13
lys, małaMyszka, mamasia, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Niecierpliwa - myślałam, że mogą pełnić funkcję pojemnika i coś można do nich schować. Tak czy inaczej pięknie
Lady Savage - niektóre pieluchy mają wcięcie na pępek. A jak nie mają, to trzeba odginać żeby nie gniotły pępka. Po to sprzedają bodziaki i inne śpiochy rozpinane po całości, żeby było łatwo założyć dzięki czemu nie męczy się dziecko i rodzic. Dzieci lubią też być "ściśnięte", dlatego owija się je w otulaczki, pieluchę etc, bo wtedy czują się bezpiecznie.
No dlatego nie ma co gdybyć, może mojej małej się w rajstopach będzie podobało, a może nie, to wtedy bedą spodenki i kaftanik,małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Dziekuje
Napisałam do nich bo dla mnie na komode też by pasowały takie muffinki
A ile one kosztują ? bo ja odp.dostane pewnie dopiero jutro bo do 17;30 pracują..
Lady- to twoje dziecko, nie chce sie wymądrzac,ale mysle ze te sukieneczki i rajstopki rozsądniej bedzie zostawić na później a nie na szpital.
Ale sukienka nie jest na szpital, ale na wyjście do szpitala mam spakowane body i pajacyki.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula mój brzuszek to tak chyba tylko z boku wygląda, bo z przodu to mi się wydaje, że jest ogromny. Fakt dresy mam superowe
takie wygodne, że gdyby nie fakt że różowe i dresowe to bym w nich wychodziła
Ja wózkiem BH jeździłam po mieszkaniu i super zwrotny jest. Jak mówisz, że na zewnątrz też to supermałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Szablony potworów gotowe
Trzeba jeszcze wszystkie elementy przyszyć, wsadzić wypełnienie i zaszyć całość.. Uf nie taki diabeł straszny
Ewa123, Paula_071, aaaaga, Laura, Martucha86, witaminkab, lys, KasiaeN., Aga89, małaMyszka, 0na88, Zetka, Amberla, Y, niecierpliwa, Neyla, kasiuleek, Weridiana, magda sz, gianna88, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Może od ułożenia bejbika? Ja też mam nisko od początku a mała głową w kanale, moja koleżanka miała identycznie. Nie wiem co to trudności z oddychaniem czy zgaga - ani razu nie doświadczyłam w ciąży.
Dziewczyny czy Wy też macie czasem takie uczucie jakbyście miały popuścić mocz? I wtedy odruchowo zaciskam mięśnie Kegla. Ja tak mam jak mała się ostro rusza.
Też się śmieję jak pomyślę o moim brzuszku w 17 tygodniu, taki mi się wielki wydawał
W życiu bym noworodkowi, zwłaszcza ze świeżym pępuszkiem, nie ubrała ciasnych rajstop. Lady jak zobaczysz jak to wygląda to zmienisz zdanie na ten tematUbranko nie powinno uciskać tej okolicy, na rajstopki przyjdzie jeszcze pora
Mojej córci też kupiłam rajstopki itp ale planuję je zakładać później bo nie oszukujmy się, nie jest to najwygodniejsze dla takiego maluszka.
My jutro wizytujemy, jestem ciekawa jak tam moja szyjka bo mam wrażenie, że główka mocno na nią napiera...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 20:56
Laura, małaMyszka, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Karolina może to tak jak apaczka pisze
Ja też mam dokładnie to samo co apaczka, główka nisko i nigdy nie miałam zgagi ani trudności z oddychaniem.
A z tym moczem to u mnie kiepsko od paru tygodni ja muszę nosić wkładki niestetyaż mi wstyd.
małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość
-
Laura brzuszki mogą mieć różny kształt, niektóre ciężarówki od początku mają nisko brzuszek inne wysoko. Tak samo z opadaniem, może opaść dużo wcześniej, a może opaść dopiero przed samym porodem.
Tu jest troszkę o wyglądzie brzuszka:
http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/zdrowie-i-uroda-w-ciazy/Pokaz-mi-swoj-brzuch.htmlmałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Apaczka ja tak mam, że mam wrażenie ze popuszcze. Albo siedzę i nagle natychmiast musze biec do toalety siku.
a z tym brzuchem to zależy od ułożenia dziecka i figury mamy ☺ w książce "w oczekiwaniu na dziecko"są pokazane fajnie różne brzuszki.małaMyszka lubi tę wiadomość