X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • bosa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Euforia Matko Polko Gratulacje ogromne, dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka.
    Miru powodzenia☺
    U mnie rozwarcie 2 cm i skurcze na ktg. Lekarz pow ze poleze 4 tyg i bedzie dobrze. Euforia wytrzymala ja tez dam radę ☺
    Dzieki za wsparcie, jesteście kochane☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 17:50

0na88, Paula_071, niecierpliwa, witaminkab, lys, Ewa123, małaMyszka, KasiaeN., Y, Martucha86, Laura, futuremama, mamasia, sylwucha89, Zetka, Lady Savage, psioszka11, aaaaga, magda sz, Amberla, Neyla, Weridiana, gianna88, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa- jasne ze dasz rade :) Widać ze sierpnioweczki to mocne babki :) !
    Zaden dzidziuś nie urodził się wczesniej jak w lipcu :) Elegancko!

Dopiero zaczaiłam ze ja kapci do szpitala nie mam :P Musze cos kupic.. bo po domu to teraz tylko boso chodze, kapcie mam jedynie skórzane (te takie pospolite ;p) no a jak mi nogi w upały brzęknął to jest mi w nich strasznie niewygodnie, wiec do szpitala musze kupic jakies miekkie albo po prostu japonki ?

małaMyszka, Neyla, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam w szitalu japonki

małaMyszka lubi tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie kupilam jakies japonki za 4 zl a Auchan :D

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlazłam na SOR, oczywiście trafiłam na śmigło... Niedoszły topielec... No nie wiadomo co z nim będzie... Także atrakcje na samym początku... Kurczę jak mi brakuje tej adrenaliny...

Chciało mi się siusiu to skorzystałam. Na zegarku 12:15 więc pędem do labo po wyniki. Jeszcze nigdy nie skoczyło mi ciśnienie, ale jak zobaczyłam trzy babki, które szukały jednego wyniku, to mnie cholera wzięła... Są jakieś nowe mało ogarnięte...

Pobiegłam na piętro do poradni... Ważenie i ciśnienie - całkiem spoko poza wagą... No nic widocznie tak mam...

Pierwsze KTG to jakaś masakra... 10 min szukanie serducha. Jak złapało to kiepsko było słuchać, więc trzymałam ta głowicę ręką... Nic się nie zapisało...

Później jednak na lewej stronie było słychać, więc się udało. Moja gin przyszła sprawdzić co i jak także się nie bałam heheheh

Po KTG miały być dwie babki i ja. No to czekałam na korytarzu. Zaniosłam wniosek na gruszkę, a tam dowiedziałam się, że osoba która się tym zajmuje prawdopodobnie będzie na L4, bo ma kiepskie wyniki i musi się położyć do szpitala. Biedna kobieta ma SM i przy takiej pogodzie i tak dobrze sobie radziła. No i się podłamałam, bo to kochana babka jest...

Jak już wlazłam do gabinetu, to poza "opr" za wagę - inka to zło!!! Muszę się ograniczyć do jednej dziennie heheheheh
    Gin się śmiała, że jak już się udało osiągnąć sukces, to następnym razem labamba i luzi odpuszczam. Wspólnie doszłyśmy do tego, że ineczka taka bezczelna jest heheehheeh

Pobrała GBSa. Jeżuuu jakie głupie uczucie... Pierwszy raz miałam coś w tyłku.
    Za badanie 20 zł, do odbioru w poniedziałek. Hehehe okaże się czy te pięć razy szorowana dupa była czysta, czy jednak trzeba było 10 razy umyć heheheheh

Następna wizyta za dwa tygodnie. Będzie ciąża donoszona. I teraz już z górki... Kolejne badania WR, HBS, odczyn Coombsa i mocz.

Aaaaa no i mały ma ok. 2300 g także klopsa nie urodzę. Wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 18:13

Paula_071, Ewa123, niecierpliwa, lys, Y, Laura, mamasia, Zetka, aaaaga, magda sz, witaminkab, ainer85, kasiuleek, Amberla, Neyla, Weridiana, gianna88, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko- jeśli moge, to ile juz przybrałas na wadze skoro jest taka walka o jak najniższą ;p?

Ja zaczynałam ze sporą wagą,mam +10kg i moja gin powiedziała że ładnie przybieram i żeby nie brac wagi do głowy i broń Boze sie nie odchudząc..

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a ja za miesiąc teoretycznie mam termin, a nie mam żadnych przepowiadajacych skurczy, brzuch wysoko, sama nie wiem czy się cieszyć czy martwić. Bardzo liczyłam na poród w 38 tc, ale skoro objawów brak to chyba jeszcze trochę pochodzę z Córcia w brzuchu.. Czy te przepowiadajace skurcze są zawsze? Może być po prostu tak, że bez żadnych wcześniejszych objawów nagle coś się zacznie, czy raczej sa wcześniej zawsze jakieś sygnały?

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczelam sie zastanawiac nad tym dlaczego moja gin pobiera gbsa tylko z pochwy, ale w szpitalu zrobilam rekonesans i 3 pozostale dziewczyny prowadzone przez innych lekarzy tez mialy pobieranego gbsa tylko z pochwy, wiec pewnie tak wymaga szpital i juz sie nie martwie ;)

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten odczyn Coombsa bada się tylko jeśli jest ryzyko konfliktu serologicznego, tak? Jeżeli mam dodatnia grupę krwi to nie musze? Nie wiem czy lekarz zapomniał mi to zlecić czy nie ma takiej potrzeby w moim wypadku..

Ewa123
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Hmm a ja za miesiąc teoretycznie mam termin, a nie mam żadnych przepowiadajacych skurczy, brzuch wysoko, sama nie wiem czy się cieszyć czy martwić. Bardzo liczyłam na poród w 38 tc, ale skoro objawów brak to chyba jeszcze trochę pochodzę z Córcia w brzuchu.. Czy te przepowiadajace skurcze są zawsze? Może być po prostu tak, że bez żadnych wcześniejszych objawów nagle coś się zacznie, czy raczej sa wcześniej zawsze jakieś sygnały?

Ja też nie widzę żadnych przepowiadających znaków, nie miałam jeszcze ani jednego skurczu, nie boli mnie jak na okres, szyjka długa i zamknięta, brzuch wysoko. Dziecka duże, ale jakoś się nie śpieszy:) I dobrze, bo nie kupiłam jeszcze miseczek na wodę do mycia buziaka. Gdzie kupiłyście? Bo wszędzie gdzie nie pójdę to są jakieś drogi, nie będę płacić kilkunastu złotych za kawałek plastiku...

małaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miseczka na wode do mycia buzi ? nie mam pojecia o co chodzi ;(

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie miałąm ani jednego skurczu, jedynie jak sie umeczyłam, dluzej pochodziłam i ostatnio jak jezdzilismy na działke 120km to pod koniec mi pobolewał juz brzuch, ale to takie ..hm no to nie są napewno skurcze :P

małaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Myszko- jeśli moge, to ile juz przybrałas na wadze skoro jest taka walka o jak najniższą ;p?

Ja zaczynałam ze sporą wagą,mam +10kg i moja gin powiedziała że ładnie przybieram i żeby nie brac wagi do głowy i broń Boze sie nie odchudząc..
    Na pierwszej wizycie w styczniu miałam 72,2... Dzisiaj 85,8.
    Najgorsze jest to, że zawsze sobie coś wybiorę i się uzależniam. Wcześniej był świeży biały chleb, teraz inka z mlekiem. I to nie piłam dwóch czy trzech, a sześć na przykład...

Nie należę do szczupłych, wiem że po porodzie dycha sama odejdzie, no ale kurczę, żeby aż tak skakać?

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skurcze kilka razy dziennie. Tzn. nie wiem czy to skurcz, ale boli jak na @ trwa chwilę i ustaje. Brzuch przy tym robi się twardy.

Ewa123 lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    miseczka na wode do mycia buzi ? nie mam pojecia o co chodzi ;(

Na początku myje się buzię dziecka wacikami/płatkami kosmetycznymi nasączonymi wodą przegotowaną. Gdzieś trzeba ją trzymać, więc muszą kupić zwykłe miseczki plastikowe - jedna na wodę, druga na zużyte waciki.

edit: kupiłam dzisiaj w Rossmannie Masło do ciała HIPP Mamasanft (akurat w promocji), żeby wziąć do szpitala (jest w wygodnym opakowaniu jak krem). Tak pięknie pachnie dzidziusiem, że nie mogę się nawąchać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 18:42

małaMyszka, 0na88, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, ale to nie ma zadnego dramatu. Srednio tyle kobiety przybieraja zobacz co pisze w belly jutro dla 36tc ze ok.13,5 kg :)

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Na początku myje się buzię dziecka wacikami/płatkami kosmetycznymi nasączonymi wodą przegotowaną. Gdzieś trzeba ją trzymać, więc muszą kupić zwykłe miseczki plastikowe - jedna na wodę, druga na zużyte waciki.

A normalne naczynie w czym gorsze? A waciki mozna od razu do kosza, po co wydawac na jakies "specjalne" miSeczki, ktore pewnie tylko z nazwy sa specjalne ;)

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyslałam o tym samym co niecierpliwa, jezeli nie masz w domu jakis małych plastikowych miseczek to to kwestia dosłownie paru zł w jakims pepco czy innym sklepie z artukułami kuchennymi.
    No i moim zdaniem też lepiej od razu do kosza wyrzucic niz zbierac brudne waciki w miseczke :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 18:43

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Myszka, ale to nie ma zadnego dramatu. Srednio tyle kobiety przybieraja zobacz co pisze w belly jutro dla 36tc ze ok.13,5 kg :)
    Wiem Kochana wiem, tylko to takie wkurzające jest... Raz się udało, to znaczy że potrafię coś sobie postanowić i dążyć do celu... A teraz się nie udało..

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ale teraz są też upały, woda nam sie zatrzymuje, twoja waga jest jak najbardziej prawidłowa, tyle waży ciąża, powiem wam ze moja kolezanka zaczynała ciaze jakos z 100kg, no i zaczeła szybko przybierać wiec zaczeła się mocno ograniczać, po porodzie okazało się ze Hania ma meega niską glukoze, przez to ze wlasnie Kaśka się tak mocno ograniczała.. No i mała miała podawaną glukoze dożylnie i lekarze wtedy do niej mówili ze nie mozna tak, ze czas na diety jest po ciaży a nie w jej trakcie.

A jeszcze co do miseczek, ja to w ogole mysle ze bede miała przy przewijaku butelke wody i bede nalewac tą wode na wacik i juz.

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 1506 1507 1508 1509 1510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ