X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Ta delikatna sugestia to juz w pewnym sensie narzucanie bo to ICH tradycja i zebyscie ja podtrzymali.

Jej jak ja nienawidze gdy tesciowie wtykaja nawet delikatnie palce... grrrr pogryze ;)

Moja jeszcze w normie naprawde...

Cassie_DE, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer współczuje teściowej Ja nauczylam sie byc asertywna przed weselem Tesciowie jak usłyszeli że ktoś nam odmówił chcieli wcisnąć nam żebyśmy zaprosili ich znajomych z ktorymi uwaga widuja się może ze 2 razy w roku ale moja tesciowa jest chrzestna ich corki i oni byli przyjaciolmi bliskimi jak moj T był mały powiedziałam że nie bo to że ktoś odmowil nie oznacza ze musze koniecznie kogos miec w to miejsce najwyżej będzie mniej osób na weselu i mniej zaplacimy od tamtej pory umiem mówić nie do teściów

KasiaeN., małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ofka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    jeju Cassie nie strasz tym zostawaniem rozmiaru stopy. mi stopy spuchły i nie mieszczę się w większość butów sprzed ciąży a jestem absolutną butomaniaczką i chyba zwariuję jak mi stopa do rozmiaru nie wróci! wiesz coś więcej na ten temat? to częste czy raczej sporadyczne?
    moja sioyra przytyl. 30 kg, dwa rozmiary wieksze buty, wszystko wrocilo do normy.

witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • magda sz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opada?

Z lewej foto z dziś z prawej foto z 2 lipca
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c54dce95d2b.jpg

ainer85, Laura, Cassie_DE, małaMyszka, psioszka11, zabka11, sylwucha89, kasiuleek lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm Magda ciężko powiedzieć może troche albo to sugestia :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehhe Aga właśnie ja już nie wiem czy mam od tego wszystkiego zwidy dlatego może Wasze oko powie jak jest.

Spadam do sprzątania, jak widać mycie luster też mnie czeka :)

ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nie, łapę na jednym deczko wyżej trzymasz. Mi w pierwszej ciąży wcale nie opadł.Nie ma co się tak tym bardzo sugerować .

małaMyszka lubi tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tu piszecie o tych chrzcinach :)my na szczęście nie robimy, i cała rodzina wie że robić nie będziemy, nie chcemy ochrzcić dziecka, tak samo jak do komunii też nie poślemy, chyba że mała będzie sama chciała się ochrzcić w dalekiej przyszłości. Ale to ma być jej decyzja a nie nasza.

KasiaeN., małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha, Migotka, Miru trzymam kciuki :-) się dzieje :-)!

małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Uf skończyłam :) jeszcze tylko karuzela i będę miała spokojną głowę ;-) Niech mały rośnie i na koniec lipca mogę rodzić :)

63501a4331593ecemed.jpg
    Pięknie Ci to wyszło, podziwiam za wytrwałośc :-) ja (tzn. Piotruś :-P) na szczęście cottonballsy dostaliśmy na baby shower, bo tak to byśmy się tylko obeszli smakiem :-)

magda sz, małaMyszka, 5ylwia lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam stope 39.5 obecnie chodze w 41 :(

Ainer kurcze moze mamy te sama tesciowa?
    Ja tutaj nie chce pisac jaka moja jest i co o niej mysle - zbyt internetowa jest...
    Ale ksiazke moglabym napisac...
    Takze rozumiem Cie doskonale.
    Ja mam zamiar robic chrzciny dopiero na wiosne. Dostosujemy sie do tego jak szwagrostwo bedzie mialo urlop. Mieszkaja w IRL.

Magda obnizony.

Moj od dobrego tygodnia poszedl w dol. Glowka jest w kanale i szczypie mnie od tego szyjka ktora poki co jest zamknieta.
    Skurcze tez mnie lapia i bol jak na @
    Ale na tym etapie raczej inaczej juz nie bedzie.

małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadySavage dobre podejscie macie.
    Podoba mi sie.

małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tej strony mąż Marty☺ Stasiu urodził się o 5.25! Marta była bardzo dzielna i poród przebiegł sprawnie - od odejścia wód do wzięcia Dziecka w ramiona minęło 5 godzin. Staś z racji tego, że wykluł się nieco wcześniej mierzy 49cm i waży 2,5kg ale jest zdrowy i śliczny ☺ zapewniam Was, że nie ma na świecie rzeczy, która zapewniła by takie przeżycia! Trzymamy za Was kciuki.

Laura, KasiaeN., witaminkab, magda sz, Ewa123, lys, Cassie_DE, Katarka, aaaaga, małaMyszka, Aga89, Aga89, mamasia, ainer85, Weridiana, 5ylwia, apaczka, psioszka11, Ofka, Zetka, 0na88, 0na88, przyszła mama, Paula_071, Lady Savage, gosia.b, Hermiona, Aska87, niecierpliwa, rybka1988, Pati Belgia, AgaSad, zabka11, sylwucha89, gianna88, Neyla, bosa, Kkarolinaaaa, Y, jesslin87, kasiuleek, Maniuś lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się popłakałam!!!Gratuluję Wam!!!Cudownie, ze macie już Stasia przy sobie.Dużo zdrowia dla Marty i Stasia no i dla dumnego Taty także!!! :)

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta Gratuluję Tobie i mężowi :)
    Nie mogłam się doczekać tej wiadomośći!
    Dużo Zdrówka dla Ciebie i Stasia i Wielkie Buziaki dla Stasia :D

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Griszanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Opada?

Z lewej foto z dziś z prawej foto z 2 lipca
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c54dce95d2b.jpg
    Jest wiekszy, ale jeszcze nie opadl. Polozna mowi, ze nie sposob tego nie zauwazyc ;)

W kwestii chrzcin, to ja najchetniej zaprosilabym wlasnie tylko dziadkow, chrzestnych i to wszystko. Tyle, ze u mnie to inny problem, bo ja mam tylko brata, a mezu ma liczna te najblizsza rodzine. I wg opcji rodzice i chrzesni z mojej strony byliby wszyscy, a z jego nie. No i nie spieram sie o to z tesciowa, tylko z mezem. Chyba skapituluje i bedzie obiad na ok 30 osob, ale skakac w okol wszystkich bedzie mezu - niech wie ile z tym roboty, na imprezke w lokalu szkoda mi kasy, co innego zaplacic za obiad w lokalu na dziesiec osob, a co innego na trzydziesci kilka, plus do tego tort, ciasta itp.
    Kupie wczesniej schab, usiade i podyryguje mezem co ma robic, nakreci zrazow, gotowe zamroze razem z sosem i zostanie tylko podgrzac (moze jeszcze w najblizszy weekend, a c ), do tego jakies udka, ktore zamroze juz zamarynowane w przyprawach i zostanie wrzucic do piekarnika, zostanie zrobienie surowek i obranie ziemniakow - do tego zostanie zagoniony dzien przed (jak zorganizuje sobie pomoc, to bedzie mial, jak nie to nie) Ja upieke jakies jedno ciasto, po jednym zlece tesciowej i rodzicom. Do tego kawa, tort, jakies owoce, napoje, wzglednie wino obiadowe i po sprawie. Moge sie poswiecic i przygotowac stol dla gosci :p

małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 14:06

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratulacje dla Ciebie i meza :)

• lys Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha serdeczne gratulacje!!!!!

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ogromne dla Ciebie Marta i oczywiście męża :) zazdroszczę, że już możecie przytulic swojego synka :) uściski dla malutkiego Stasia :)

Ewa123
‹‹ 1538 1539 1540 1541 1542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ