SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Zjadlam mala miseczke platkow z mlekiem, doslownie dwie lyzki salatki z tunczykiem i na obiad losos bez tluszczu, 3 ziemniaki, salata....juz potem nic. Dwa razy bylam w toalecie. Jakim cudem mam poltora kg wiecej niz wczoraj wieczorem na wadze....Jezu. co ja taK tyje;((((
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka wrote:Zjadlam mala miseczke platkow z mlekiem, doslownie dwie lyzki salatki z tunczykiem i na obiad losos bez tluszczu, 3 ziemniaki, salata....juz potem nic. Dwa razy bylam w toalecie. Jakim cudem mam poltora kg wiecej niz wczoraj wieczorem na wadze....Jezu. co ja taK tyje;((((
Nie waż się codziennie, tylko np. co 3-4 dni bo będziesz się wściekaćmałaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ofka, u mnie waga w ciągu dnia waha się o kg także luzik
Madzia, czekamy na wieści.
Agata, jutro robisz te próby wątrobowe? Jakie dokładnie? Bo ja dostałam tylko skierowanie na Aspat i GGTp (ze niby przy cholestazie to najwazniejsze).Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Zjadlam mala miseczke platkow z mlekiem, doslownie dwie lyzki salatki z tunczykiem i na obiad losos bez tluszczu, 3 ziemniaki, salata....juz potem nic. Dwa razy bylam w toalecie. Jakim cudem mam poltora kg wiecej niz wczoraj wieczorem na wadze....Jezu. co ja taK tyje;((((
Kochana, ale dlaczego Ty się ważysz wieczorem?? To jest niemiarodajne. Zawsze trzeba się ważyć rano o tej samej porze, po wstaniu przed śniadaniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 22:19
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Ofka, u mnie waga w ciągu dnia waha się o kg także luzik
Madzia, czekamy na wieści.
Agata, jutro robisz te próby wątrobowe? Jakie dokładnie? Bo ja dostałam tylko skierowanie na Aspat i GGTp (ze niby przy cholestazie to najwazniejsze).
Zetka ja dzisiaj zrobiłam próby wątrobowe, mam już wyniki.
Mi lekarz zlecił:
Bilirubina całkowita i frakcje ,AST, ALT, ALP, GGTP i kwasy żółciowe.
Mam wyniki w porządku, nie mam jeszcze wyników kwasów żółciowych, bo nie pojawiły się w systemie, jutro będę dzwonić. A ręce dalej mnie swędzą, chyba to hormony.Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mnie też ręce i trochę nogi, ale to zależy kiedy. Tez mnie pieką i mrowia, wiec może to złudzenie i psycha. Teraz przywalilam lewa ręka o lodówkę to mnie piecze :d
Nigdy nie miałam uczuleń ani żadnych podrażnień, a teraz to masakra jakaś.
Robiłaś prywatnie, czy na wszystko było skierowanie? Ja dostałam od mojej internistki skierowanie na te dwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 22:30
Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zetka ja mam pakiet w Medicoverze i u nich robiłam, tylko wcześniej poszłam do internisty i poprosiłam o skierowanie. Ja nie mam pieczenia ani mrowienia, tylko swędzenie, takie wkurzające to jest, że szkoda słów.
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kumam
A smarujesz czymś? Ja ostatnio polubiłam kosmetyki Ziaja. Mam płyn do mycia ULGA i oliwke do mycia AZS choć nigdy AZS nie miałam. Musze jeszcze jakiś balsam kupić. Kupiłam przeciw rozstępy bo mustella mi się kończy a poza tym jak juz któraś z Was pisała roluje sie
Internistka mi dziś powiedziała ze na swedzenie można hydroksyzyne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 22:36
-
Miru wrote:Pojechałam do TG do szpitala na sor z bólami przyjął mnie ordynator na sorze chirurgii odpowiedziałam mu swoje historie.
skierowała na 4 piętro na ginekologie na konsultacje.
pan dr przyjął wysłuchał zbadał. Cały czas by obok.
Diagnoza: ze mną o dzieckiem wszystko ok. Nie ma zagrożenia. Mogę rodzic SN lub cc.
natomiast on proponuje cc nie ze względu na te choroby a liczbę poronien. Dziecko ma być bezpieczne a cc zaplanowane jest lepsze niż sn a później na wariata cc.
ustalił termin 27.07 na czczo i albo w ten dzień cc albo na drugi.
Dodatkowe badania i nr prywatny gdyby coś się działo.
Jedyny lekarz który powiedział " mimo takich informacji , komplikacji i olewania nie jest Pani historyczneczka, podchodzi Pani bardzo racjonalnie i z dystansem. Po rozwiązaniu ciąży proszę sobie poważnie załatwić sprawę z lekarzem prowadzącym. Gdyby coś się działo natychmiast na sor."
W szpitalu u siebie zostalam histeryczka i nieopanowana psychicznie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Jesslin87 Hehehe Tobie mówią, że chłopcy rodzą się wcześniej, a mnie zaś mówią, że przeważnie po terminie
I komu tu wierzyć?
Wyobraźcie sobie, że wchodząc do sklepu spotkałam dzisiaj dawno niewidzianą ciotkę mojego m. Bardzo ją lubię i tak chwilę się zatrzymałyśmy, pyta co u nas. No to mówię, że zasadnicze zmiany i pokazuję na brzuch. A ta do mnie, że nie zauważyła, a jak powiedziałam, że to końcówka, jeszcze zostało nieco ponad 3 tygodnie, to myślałam, że oczy wyjdą jej z orbit :p Była autentycznie w szoku. Powiedziała, że nic się nie zmieniłam, wyglądam świetnie i chyba wszystko poszło w brzuszek. Jak mi się miło zrobiło. No i żeby nie było, nie ukrywam ciąży - jak zawsze brzusio wyeksponowany dumnie
Dzisiaj ostatnie drobiazgi dokupiłam w aptece. Od kilku dni wszystko co niezbędne wrzucam do torby. Brakuje mi tylko jakichś przekąsek, ale w razie Niemca mozna kupić na stacji benzynowej po drodze jakieś biszkopty. Wstępnie uznaję, że jestem gotowaDo męża to jeszcze nie dociera, że to tuż tuż...
Jeszcze muszę kupić małemu jakiegos uspokajacza na wszelki wypadek. Obskoczyłam wszystkie apteki w okolicy i nie mogę dostać tego "MAM start" - wszędzie tylko NUK, Avent lub Lovi.
A jak przy zakupach aptecznych zapytałam o termometr dla niemowlaka, to pani wyciągnęła i mówi "Dam Pani ten", to się pytam po ile, a ta do mnie " Nie, no to tak w prezencie"Wow ale się zdziwiłam, zaskoczenie malowało mi się na twarzy. I to nie takie całkiem byle co, tylko jakiś na podczerwień do ucha. Muszę zainwestować tylko w baterie i będę go testować. Głupi to ma szczęscie :p
Zetka, lys, mamasia, jesslin87, Paula_071, Weridiana, zabka11, Laura, Lady Savage, Y, małaMyszka, witaminkab, Aga89, kasiuleek, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Kumam
A smarujesz czymś? Ja ostatnio polubiłam kosmetyki Ziaja. Mam płyn do mycia ULGA i oliwke do mycia AZS choć nigdy AZS nie miałam. Musze jeszcze jakiś balsam kupić. Kupiłam przeciw rozstępy bo mustella mi się kończy a poza tym jak juz któraś z Was pisała roluje sie
Internistka mi dziś powiedziała ze na swedzenie można hydroksyzyne.
Zetka jeszcze niczym nie smarowałam kompletnie, w ogóle mi się jakoś skojarzyło, że im więcej nasmaruję to będzie tym gorzej... Nie mam suchej skóry, nawet krem do rąk odstawiłam.
Hydroxyzynę doraźnie podobno można brać, ale ja po niej jestem bardzo senna i nieprzytomna. Dostałam w szpitalu jak leżałam, bo się denerwowałam wtedy, ale później nie mogłam kompletnie dojść do siebie. Więc jaj sobie ten lek daruję.
Mam nadzieję, że nam to przejdzie, myślę, że to jakiś nagły wyrzut hormonów tak na nas zadziałał.Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 jeśli chodzi o Wrocław i basen z zajęciami dla małych dzieci to polecam Receco przy hali Squasha na Strzegomskiej (Nowy Dwór), ja tam chodziłam na zajęcia z córką szwagierki czasem w zastępstwie i było fajnie, czysto itd. Basen specjalnie dla takich maluchów, nie kręcą się duże dzieci. drugi rodzic może wejść pomóc, nie pamiętam czy oboje wtedy mogą wejść z dzieckiem do wody, ale drugie przy basenie na pewno może być. temp. otoczenia też przystosowana dla maluchów.
http://redeco.pl/nauka-plywania/harmonogram/
-
Ewa123 wrote:Matko Ofka Ty się glodzisz dziewczyno! A puchniesz? Może to woda? Przecież przy takiej diecie to niemożliwe by tyć, jak dla mnie to to jest dieta odchudzająca. Albo waga się zepsuła.