X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz biorąc pod uwagę ceny mieszkań w mieście to ludzie chyba mogąc sobie pozwolić na lokum powyżej 100 metrów wolą zainwestować w domek.Pewnie dlatego mało takich mieszkań bo i chętnych niewielu :) Gdyby mnie było stać na takie duże mieszkanie to też bym zamiast tego wolała wybrać domek za miastem-zieleń, spokój, ogródek :) Przemyślcie sprawę :)

magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Paula w 100 metrach się nie zmieścicie? ;) Kochana, to co ja mam powiedzieć-my we 3 będziemy mieszkać na 50 metrach (3 pokoje) i to z kotem :P a też planujemy 2 dzieci więc może być ciężko... A że mieszkanie nowe i wprowadzka była w zeszłym roku to chyba szybko nie będziemy zmieniać, najprędzej za jakieś 5-6 lat. Dzieci będą mieć jeden pokój (bo ja sypialni nie odstąpię) i piętrowe łóżko najwyżej (moje marzenie z dzieciństwa :P)

Mój mąż nie chce oddać swojego gabinetu a ja sypialni:) Więc dzieciaki musiałby by razem w pokoju. Z łóżkiem piętrowym jest ten problem, że jak dziecko będzie chore, to będę musiała wdrapywać się na górę by sprawdzać jak się czuje, podać herbatę etc. Więc chociaż jak byłam mała też marzyłam o piętrowym łóżku, to teraz bym dziecku nie kupiła:)
    Też się wprowadziliśmy rok temu :)

małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha mój mąż właśnie musi pożegnać się ze swoim gabinetem :P Póki co kołyska i tak będzie w sypialni, ale za parę miesięcy niestety gabinet zmieni się w pokoik księżniczki :P Oj, ciężko to przeżywa :)

maaadzik1207, Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Haha mój mąż właśnie musi pożegnać się ze swoim gabinetem :P Póki co kołyska i tak będzie w sypialni, ale za parę miesięcy niestety gabinet zmieni się w pokoik księżniczki :P Oj, ciężko to przeżywa :)

Tylko mój mąż pracuje w gabinecie, więc nie mogę wyrzucić go z pracy;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no chyba ze tak :) mój ma "gabinet" ale bardziej jest to po prostu pokój do gier komputerowych i przeglądania neta :P chociaż on inaczej o nim nie mówi jak "mój gabinet" :P

niecierpliwa, Paula_071, ainer85, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ja na obiad łoś z papirusa, ziemniaki z parowara i salata, 15 min roboty ( ziemniory w parowarze robia sie 10 min hłe hłe).

Kochane umre na refluks... to nie piecze to juz boli...gaviskon, renni, soda nie pomagaja juz. co chwila mi podchodzi a jak leze to sie porzygac mozna. Zaraz musze sie wody napic, "przepchnac" to w dol....co pol h w nocy tez... juz nie moge.
    Łosie jadasz ;-)?

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja ;) w czwartek wizyta co mnie cieszy bo ostatnio ciagle slysze ze brzuch mi opadl do tego bol krocza i wkladki jakies takie coraz bardziej mokre a do tego wszyscy mi mowia na pewno urodzisz wczesniej bo chlopcy szybciej wychodza. Jutro ostatnie zamowione rzeczy maja przyjsc i pakuje torbe.

Marta gratulacje dla Ciebie i meza. Niech sie Stasiu zdrowo chowa ;)

My chrzciny bedziemy miec na 10 osob + 1 dziecko. To nasza decyzja wiecej ludzi nie przewiduje. Obiad i tort w restauracji tylko nie wiem kiedy.

Milego wieczoru ;)

zabka11, Laura, Zetka, Weridiana, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    A no chyba ze tak :) mój ma "gabinet" ale bardziej jest to po prostu pokój do gier komputerowych i przeglądania neta :P chociaż on inaczej o nim nie mówi jak "mój gabinet" :P

Swojego znam ponad 7 lat i nigdy nie widziałam, żeby grał w coś na kompie. I tak marnuje masę czasu na strony o FC Barcelonie i garniturach, jeszcze gry tylko tam brakuje :P

zabka11, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Żabka ależ mi narobiłaś ochoty na bretonkę :) to już wiem co jutro ugotuję :P

KasiaeN ja również mam taką nadzieję :) jeszcze ze 2 tyg niech posiedzi.

Migoootka ? jak tam? Mam przeczucie że pewnie patrzy na swoją pocieszkę i daleko ma teraz forum :)

Madziu dostałaś mojego maila ?

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa i wlasnie Miru cieszy mnie ze w konch trafilas na dobrego lekarza. To co sie wyrabia w sluzbie zdrowia to jedna wielka porazka. Tego sie boje ze przy porodzie popelnia jakis blad. Moja mama jak wycieli jej oponiaka i przyjechala na kontrole bo sie rana nie goila to kazdy lekarz odwracal sie plecami jakby to nie byla ich pacjentka...

Dlatego Miru bede bardzo szczesliwa jak przeczytam ze juz tulisz swoje malenstwo. Trzymaj sie :)

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to śluz czy czop ale cos bylo:) brzuch napierdziela i krzyż:( no noc troszkę pokołyszemy sie na piłce albo ruszy albo ustąpi.

Miru, Agaata, Ewa123, zabka11, Cassie_DE, ainer85, KasiaeN., Zetka, jesslin87, 0na88, futuremama, sylwucha89, mamasia, Weridiana, małaMyszka, Aga89, kasiuleek, Maniuś lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady dzięki :) tak właśnie sprawdziłam, dostałam od Ciebie. Sporo z Was przesłało :)

Madzik widzę ostro :) trzymam kciuki że jak już się zacznie to żeby było tak szybko jak u Marty :)

Miru troszkę odetchnęłam z ulgą że w końcu jakaś decyzja podjęta :)

Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, może czegoś nie doczytałam, jak coś to przepraszam, ale czemu chcesz już urodzić? Jeszcze z tydzień by się przydał. ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież nie ma pełni a zaczyna się ruch jak na dworcu :) Oby szybko się potoczyła każda akcja :)

magda sz, zabka11, Lady Savage, Cassie_DE, Paula_071, maaadzik1207, Zetka, mamasia, Laura, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaata bo coraz częściej mam skurcze bolesne a dwóch synów urodziłam w dniu terminu i miałam ciężki poród wiec wole żeby samo sie zaczelo niż znów mają mi wywolac a potem wyciskac. Niestety ja należę do tych co ponad 4kg dzieci rodzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 21:12

Agaata, Cassie_DE, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło ło ło dziewczyny, czyli ze co? że już się rozpakowujemy?
    to ja za niecałe 4 tygodnie mogę jak będzie już donoszona ;)

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Agaata Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już bolesne skurcze mam od 26 tygodnia, aż się boję jak to będzie dalej. Madzik, to życzę Ci, żeby samo się zaczęło, ale dopiero jak dzidzia będzie gotowa do wyjścia ;-) Mam nadzieję, że tym razem poród będzie szybki i bezproblemowy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik trzymam kciuki!!!

Paula ja mam domek 135m2 na 5 osob ;) biuro przeniesione do salonu ;)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadałam z mężem o chrzcinach że nie robimy żadnej imprezy, po kościele my, nasi rodzice, chrzestni idziemy do restauracji i finito. To będzie sprawiedliwe dla każdej ze stron - nikt nie będzie musiał robić 520km w jeden dzień. Czekam tylko aż to zakomunikuje mamusi :)

Cassie_DE, zabka11, Paula_071, Zetka, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Łosie jadasz ;-)?
    Noooo z rogami je zżeram;))))

mamasia, małaMyszka, Katarka, Aga89 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 1548 1549 1550 1551 1552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ