SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lys wrote:Olinka a skurcze masz? Ból okresowy, ból pleców, czy tylko parcie?
Ja niestety nie wiem, co Ci poradzić.
Tylko parcie.. i twardy brzuch, żadnych bóli.. tyle że poce się.. ale to chyba z nerów..
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Olinka raczej maleństwo w kanal wchodzi ale jedz bo czasami kobiety maja tylko skurcze z brzucha i sa to jakby twardnienia. Daj znać po ip.
Ja tez czuje klucia na dole,ledwo laze i do tego te twardnienia:/ oby sie rozkręciło bo ja mam skurcze z krzyża.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Olinka z takim rozwarciem i parciem na dodatek bym nie czekała tylko męża budziła.
Mi sie wydaje że czy nfz czy prywatnie zalezy na jakiego lekarza się. Moja rodzinna jest spoko, dawała mi skierowania na jakie chciałam badania bez problemu, ogólnie ogarnięta, gadała ze mną nie "na czas" tyko tyle ile trzeba.
A początek mojej ciąży? Po pierwsze żeby w grudniu na wizytę na nfz się umówić do gina graniczyło z cudem na nfz - nie ważne że mówiłam o becie pozytywnej. Trafiłam do baby i co? Informację o becie zlała totalnie, mnie też. Przeprowadziła jakiś śmieszny wywiad, zbadała bardzo boleśnie, na USG stwierdziła torbiel i pusty pęcherzyk, wystawiła (baaaardzo niechętnie) opis wizyty wpisując w powodzie: wstrzymana miesiączka i bóle podbrzusza. Kilka dni później zaczęłam plamić... gdybym jej uwierzyła pewnie bym uznała że pusty pęcherzyk, więc nic z tego po prostu samoistnie się oczyszcza.
Teraz sie cieszę że poleciałam prywatnie, trafiłam na swojego gina i dziś ten"pusty" pęcherzyk waży prawie 3,5kg. Wkurzał mnie nie raz też, mają spore luki w organizacji i przed następną ciążą na pewno będę testować różnych ginekologów na nfz żeby trafić na ludzkiego jeszcze przed ciążą, na spokojnie i potem żeby jednak za badania i wizyty jak najmniej płacić.
Niestety prywatnie to są spore koszty, ale ta baba mnie tak zraziła że nie chciałam ryzykować i kombinować z naszym maluszkiem.Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
ja dawniej tylko prywatnie do lekarzy chodziłam teraz już po woli się wycwaniłam i tylko ginekologa mam prywatnie bo na nfz u nas to masakra, ale diabetologa sobie na nfz załatwiłam, wizyta 5 min za to że pani dr popatrzy na notesik i powie że ok = 100zł prywatnie, na KTG też chodze darmowe u położnej środowiskowej, szkołe rodzenia też wybrałam darmową
-
Dziewczyny, myłyście już laktator? Polecam zrobić to pierwszy raz w domu, a nie w szpitalu. Ja chyba z 10 minut czytałam instrukcję a teraz go gotuję. Położna radziła żeby spakować go do pojemnika plastikowego w którym będzie można go wyparzać w szpitalu. Jak się wygotuje to sprawdzę czy mieści się do największego który mam.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
na czczo mam 70-80 więc idealne zawsze, a po jedzeniu po godzinie z reguły się mieszczę do 120, no chyba że diete złamie to mi skaczą wyżej no ale to już ewidentnie z mojej winy zwykle jest
ostatni tydzień to już myślałam że mi się glukometr zepsuł bo praktycznie nawet 100 nie przekraczałoale diabetolog stwierdziła że na koniec właśnie tak mogą się same normować już cukry
Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:na czczo mam 70-80 więc idealne zawsze, a po jedzeniu po godzinie z reguły się mieszczę do 120, no chyba że diete złamie to mi skaczą wyżej no ale to już ewidentnie z mojej winy zwykle jest
ostatni tydzień to już myślałam że mi się glukometr zepsuł bo praktycznie nawet 100 nie przekraczałoale diabetolog stwierdziła że na koniec właśnie tak mogą się same normować już cukry
ja orkiszowy ale dwie kromki mogę tylko zjeść
i ostatni posiłek o ktorej jesz?
przytyłaś duzo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 19:23
-
Laura wrote:Aśka a jaki chleb jesz?
ja orkiszowy ale dwie kromki mogę tylko zjeść
na początku mogłam też tylko orkiszowy, ale więcej niż jedna/dwie kromki nigdy mi nie wchodziłoteraz graham już mi też nie podnosi albo nawet każdy chleb pod warunkiem że dużo sałaty i pomidora nałoże to też jest ok
u mnie cukrzyca wyszła już w 9tc więc na początku to faktycznie było trudno okiełznać a teraz właśnie jakby się wszystko unormowało ... nawet po zwykłej drożdżówce ostatnio miałam cukier 95 jakby wcale tej cukrzycy już nie było... mam tylko nadzieję że to nie z błędu glukometra wynika bo by była trochę lipa
-
Aska87 wrote:na początku mogłam też tylko orkiszowy, ale więcej niż jedna/dwie kromki nigdy mi nie wchodziło
teraz graham już mi też nie podnosi albo nawet każdy chleb pod warunkiem że dużo sałaty i pomidora nałoże to też jest ok
u mnie cukrzyca wyszła już w 9tc więc na początku to faktycznie było trudno okiełznać a teraz właśnie jakby się wszystko unormowało ... nawet po zwykłej drożdżówce ostatnio miałam cukier 95 jakby wcale tej cukrzycy już nie było... mam tylko nadzieję że to nie z błędu glukometra wynika bo by była trochę lipamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
posiłek ostatni koło 22 jem bo miałam problemy z ketonami i takie dostałam zlecenia ale to tak z reguły jedna kanapka albo jakiś jogurt z owocem
a przytyć nie przytyłam tylko schudłamteraz od wagi początkowej mam jeszcze -6kg ( najwięcej miałam -11 czyli od najniższej wagi to +5)
nie mam insuliny chociaż miałam taki okres że już byłam na granicy ale diabetolog stwierdziła że wtedy to mi się wszytko rozreguluje i diete przycisnąć bardziej i się udało bez
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 19:32
-
ja miałam wirusa dwa dni temu i wtedy nie mogłam jesc i teraz po dojsciu do siebie cukier skacze niesamowicie
a juz tak ladnie było....
a jakie owoce jecie?
Edit: Aśka ale nie jestes głodna?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 19:33
-
Olinka przy takim rozwarciu to na IP jedz.
Jesli chodzi o prowadzenie ciazy na nfz to pierwsza prowadzilam tak do 16tc az przez owa pania gin prawie nie umarlam ze strachu o swe dziecko.
Teraz ta ciaze prowadze w medicoverze ale obecna prowadzaca odeszla z medicoveru i albo przejde do niej prywatnie albo innego lekarza musze szukac.
Nam pytanie do dziewczyn ktore maja CC. Z jakich powodow je macie?małaMyszka lubi tę wiadomość