X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh... odkurzyłam i nic mi się więcej nie chce a tu tyle do zrobienia.

A wiecie co... Nawet nie miałam na nią siły nakrzyczeć. Popatrzyłam tylko w te oczka i zapytałam "I co zrobiłaś?" A ona patrząc na mnie radosnymi oczkami zakomunikowała " Kupe". Nie sposób się było złościć - wzięłam na ręce i zaniosłam do domu pod prysznic ;P

apaczka, magda sz, futuremama, Paula_071, Pulpecja, Y, mamasia, małaMyszka, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mialam badania na gps....wcale.

Niecierpliwa ja cc mam 38+5. Dzien po Tobie 4go...

Sluchajcie moze to nie hemoroid tylko ja rodze posladkowo, tzn tylkiem:)

Ewa123, Katarka, KasiaeN., Paula_071, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Ehh... odkurzyłam i nic mi się więcej nie chce a tu tyle do zrobienia.

A wiecie co... Nawet nie miałam na nią siły nakrzyczeć. Popatrzyłam tylko w te oczka i zapytałam "I co zrobiłaś?" A ona patrząc na mnie radosnymi oczkami zakomunikowała " Kupe". Nie sposób się było złościć - wzięłam na ręce i zaniosłam do domu pod prysznic ;P
    nie chciala przerywac zabawy;)

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie jest malamyszka?

Madzia sz. Doszedl mail z nr tel?

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    A ja nie mialam badania na gps....wcale.

Niecierpliwa ja cc mam 38+5. Dzien po Tobie 4go...

Sluchajcie moze to nie hemoroid tylko ja rodze posladkowo, tzn tylkiem:)

Ja wiem, ze jestes szalona, ale nie wiem jakim kalendarzem sie posilkujesz, bo ja mam cc 29.07, wiec nijak dzien po mnie :D

Ja wlasnie zadzwonilam do labu czy jest juz wynik gbs, wynik jest, przez telefon mi nie powie czy dodatni, wiec sie wycfanilam zapytalam czy musze doplacic 15 zl za antybiogram, bo pani w labo powiedziala, ze jak bedzie bakteria to musze doplacic, powiedziala, ze nie musze doplacac za antybiogram wiec droga dedukcji gbs ujemny :D

Cassie_DE, ekropka, magda sz, futuremama, mamasia, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka jak juz tak urodzi są to daj znać. Bo ja brałam tez pod uwagę poród posladkowy kiedy dowiedziałam się że nie mogę rodzic ani sn ani cc. Wiec jakby co to jestem zaraz za Tobą :)

W tym szpitalu gdzie będę rodzic pytałam lekarza jak jest gbs dodatni do cc czy ma jakiś wpływuusłyszałam ze rutynowo podają jedna dawkę każdej kobiecie bo nie każda robi badania naggbs i do cc tez dają w tym razie wu.

Katarka, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja wiem, ze jestes szalona, ale nie wiem jakim kalendarzem sie posilkujesz, bo ja mam cc 29.07, wiec nijak dzien po mnie :D

Ja wlasnie zadzwonilam do labu czy jest juz wynik gbs, wynik jest, przez telefon mi nie powie czy dodatni, wiec sie wycfanilam zapytalam czy musze doplacic 15 zl za antybiogram, bo pani w labo powiedziala, ze jak bedzie bakteria to musze doplacic, powiedziala, ze nie musze doplacac za antybiogram wiec droga dedukcji gbs ujemny :D
    yyyyyyy to kto ma cesarke 3go sierpnia? Popieprzylam cos...

Amberla, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Dzieki kochane... chyba pojade do siory jest rodzinnym. Musze jej zad wystawic bo jak do niej pisze co to moze byc to mi odpisuje:"a co ja wrozka?" Brrrrr.

Wiecie co...ja nie jestem i nigdy nie bylam romantyczna... ale tez nigdy nie kochalam tak nikogo jak mojego meza.... w niedziele mija rok naszego zwiazku. Dokladnie rok temu wpadl wieczorem jako kolega i go uwiodlam haha. 3 tygodnie pozniej byly oswiadczyny, reszte znacie...kupilam sloiczek ozdobny i wypisuje 365 powodow za ktore Cie kocham, na kazdy dzien kolejnego roku razem. Wrzucam bileciki do sloiczka i dam mu w niedziele...myslicue ze zenada? Raczej do mnie to nie podobne...
    Czemu żenada! Romantico :-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    yyyyyyy to kto ma cesarke 3go sierpnia? Popieprzylam cos...

Np. Ja mam ;)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Np. Ja mam ;)
    Juz myslalam ze mi sie cos ubzduralo...czasami tak mam...;)

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Ofka jak juz tak urodzi są to daj znać. Bo ja brałam tez pod uwagę poród posladkowy kiedy dowiedziałam się że nie mogę rodzic ani sn ani cc. Wiec jakby co to jestem zaraz za Tobą :)

W tym szpitalu gdzie będę rodzic pytałam lekarza jak jest gbs dodatni do cc czy ma jakiś wpływuusłyszałam ze rutynowo podają jedna dawkę każdej kobiecie bo nie każda robi badania naggbs i do cc tez dają w tym razie wu.

Nawet jak ma wynik, ze jest ujemny??? Bez sensu troche...nie chcialabym byc faszerowana antybiotykiem, wiedzac ze wynik ujemny.
    Czyli sumasumarum bez sensu jest to badanie robic w przypadku tego szpitala, bo tak czy siak podadza antybiotyk

• Ofka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:
    OFKA- ja tez romantyczka nie jestem ale Twoj pomysl mi sie bardzo podoba z tym ze moj maz nie wiedzialby co z tym zrobic. Do tej pory kartka na walentynki lezy nie wypisana ;) bo nie wiedzial co. I podziwiam ze dasz rade znalezc 365 powodow dla ktorych kochasz ;)
    jak nie znajde to wymysle, jestem w koncu prawnikiem;) mam nadzieje ze kiedys nie bede z latwoscia szukala 365 powodow dla ktorych postanowilam sie z Toba rozwiesc...;)))) z moim pierwszym mezem wyrecytuje takie wyrwana z nocy zecsnu;)

magda sz, Ewa123, futuremama, apaczka, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka fajny pomysł ;)

a mnie właśnie przeczyściło dołem to pewnie jeszcze po tym wirusie co był dwa dni temu :/

olinka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy ja bede miala ten gbs. U nas kosztuje 25euro.
    W czwartek pewnie sie dowiem.

• Miru Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Nawet jak ma wynik, ze jest ujemny??? Bez sensu troche...nie chcialabym byc faszerowana antybiotykiem, wiedzac ze wynik ujemny.
    Czyli sumasumarum bez sensu jest to badanie robic w przypadku tego szpitala, bo tak czy siak podadza antybiotyk
    Jeżeli masz wynik dodatni to podają i przy porodzie SN i cc. Jeżeli ujemny to nie.a jeżeli nie masz w ogóle to również przy porodzie SN i cc.
    wiesz ile ja mam znajomych którym lekarze nie dają zlecenia gbs a się nie upomna i teraz radzisz sn i nie masz wyniku i dziecko łapie bakterie...
    ja byłam świecie przekonana ze nie mam tej bakterie bo 1,5 roku temu robiłam gbs i był ujemny i co...poszła bym do szpitala gdzie nie jest wymagane i przy porodzie dziecko łapie infekcje rozwija się sepsa i do kogo pretensje? Przecież jak mi nikt nie dał skierowanie to nie musze. Profilaktyka jest lepsza niż zimny prysznic...wole jedna dawkę antybiotyku w razie wu niż płakać i trzasc się nad życie dziecka po urodzeniu jeśli pojawią się komplikacje.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Jeżeli masz wynik dodatni to podają i przy porodzie SN i cc. Jeżeli ujemny to nie.a jeżeli nie masz w ogóle to również przy porodzie SN i cc.
    wiesz ile ja mam znajomych którym lekarze nie dają zlecenia gbs a się nie upomna i teraz radzisz sn i nie masz wyniku i dziecko łapie bakterie...
    ja byłam świecie przekonana ze nie mam tej bakterie bo 1,5 roku temu robiłam gbs i był ujemny i co...poszła bym do szpitala gdzie nie jest wymagane i przy porodzie dziecko łapie infekcje rozwija się sepsa i do kogo pretensje? Przecież jak mi nikt nie dał skierowanie to nie musze. Profilaktyka jest lepsza niż zimny prysznic...wole jedna dawkę antybiotyku w razie wu niż płakać i trzasc się nad życie dziecka po urodzeniu jeśli pojawią się komplikacje.

No to jest logiczne :) Z wczesniejszego postu zrozumialam, ze niewazne czy gbs dodatni czy ujemny i tak podaja antybiotyk

• olinka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za dzień :)
    najpierw rozpakowywanie :) pranie :)
    i kolejne pakowanie ale juz nie w jednom torbe tylko w dwie.. hm.. cudowne uczucie pakować pampersy chusteczki. itp.. do torby ;)

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam byc szczera?
    Ja chyba rodzilam w czasach PRLu bo zadnego gbs nikt mi nie robil i zadnego antybiotyku mi nikt nie podawal.
    Nie mialam krzywej cukrowej, gbs, toxo, cytomelagii itd.
    Podstawowe badania i mocz co miesiac.
    Dwie inne miejscowosci, dwoch roznych lekarzy.
    Czasem jak cos poszecie to google i czytam o co chodzi.

• ekropka Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff odebrałam wyniki i w moczu białka nie ma:) Ciśnienie, tez bardzo ładne. Czyli to nie gestoza. Po prosu taka moja uroda, że w ciąży bardzo puchnę, a dodatkowo pogoda mi nie pomaga:) kupiłam sobie dziś żel na opuchnięte nogi dla ciężarnych i powiem Wam, ze jakiś czas po nałożeniu znowu widziałam swoją kostkę:)

Ja rodziłam jakieś 6,5 roku temu i tez nie miałam połowy badań, które robimy teraz. Nie wspomnę nawet, ze USG miałam tylko 3 razy w ciągu całej ciąży:) cóż świat się zmienia i chyba pod tym względem na lepsze. Profilaktyka przede wszystkim, bo dzięki niej można uniknąć wielu powikłań czy chorób wrodzonych u dziecka. Jeśli chodzi o robienie badań - jestem na tak!

Niecierpliwa ale sprytnie ich zrobiłaś:) Ciekawe, czy babka się w ogóle zorientowała:)

Syn w basenie na balkonie (mam nadzieję, ze niespodzianki nie zrobi:)), pies wyprowadzony,obiad przyszykowany - idę poleniuchować!!

niecierpliwa, futuremama, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekropka wrote:
    ufff odebrałam wyniki i w moczu białka nie ma:) Ciśnienie, tez bardzo ładne. Czyli to nie gestoza. Po prosu taka moja uroda, że w ciąży bardzo puchnę, a dodatkowo pogoda mi nie pomaga:) kupiłam sobie dziś żel na opuchnięte nogi dla ciężarnych i powiem Wam, ze jakiś czas po nałożeniu znowu widziałam swoją kostkę:)

Ja rodziłam jakieś 6,5 roku temu i tez nie miałam połowy badań, które robimy teraz. Nie wspomnę nawet, ze USG miałam tylko 3 razy w ciągu całej ciąży:) cóż świat się zmienia i chyba pod tym względem na lepsze. Profilaktyka przede wszystkim, bo dzięki niej można uniknąć wielu powikłań czy chorób wrodzonych u dziecka. Jeśli chodzi o robienie badań - jestem na tak!

Niecierpliwa ale sprytnie ich zrobiłaś:) Ciekawe, czy babka się w ogóle zorientowała:)

Syn w basenie na balkonie (mam nadzieję, ze niespodzianki nie zrobi:)), pies wyprowadzony,obiad przyszykowany - idę poleniuchować!!

A jaki to żel? Bo ja też nie pamiętam jak wygladają moje kostki... A dzisiaj to mam aż fałdy z opuchlizny takie jak u tlusciutkiego noworodka ;)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
‹‹ 1605 1606 1607 1608 1609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ