X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Tu masz z ich strony:

Procedura przyjęcia do Oddziału:
    Do Oddziału należy zgłaszać się do Szpitalnego Oddziału Ratunkowego – Ginekologicznego.
    Po badaniu lekarz podejmuje decyzję o dalszym postępowaniu, przyjęciu na Oddział lub powrocie do domu w oczekiwaniu na rozpoczęcie porodu.
    - Nie są wymagane skierowania.
    - Nie są potrzebne jakiekolwiek zezwolenia ani opłaty

Dokumenty wymagane do przyjęcia do Oddziału:
    - dowód osobisty
    - oryginał badania grupy krwi
    - karta ciąży
    - legitymacja ubezpieczeniowa/dokument potwierdzający ubezpieczenie
    - należy zabrać także inne istotne dokumenty i wyniki badań

Godziny przyjęć do Oddziału:
    Pacjentki przyjmowane są do Oddziału przez całą dobę.

Co pacjentka powinna mieć ze sobą przy przyjęciu do Oddziału:
    - przybory higieniczne i wkładki
    - bieliznę osobistą
    - pieluszki i kosmetyki dla dziecka
    - można także zabrać ubranka dla noworodka
    Dzieki ja mam chyba jakieś zaćmienie mózgu bo nie trafiłam na takie informacje na stronie ! :)
    Poczytałam co tam naskrobałyscie a kojarzysz moze na ile Brochów zamykają?

74disg18xt1q3yyo.png
  • Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Im blizej godziny 0 tym bardziej panikuje, chyba powinni mnie uspic i odciac od forum, bo zaraz jak cos sie u ktorejs z nas dzieje w glowie rodzi mi sie pytanie, a co jak u nas tak bedzie. Wlasnie jestem po polgodzinnej rozmowie z poloznym i nie powiem troche sie uspokoilam. Tez powiedzial, ze sterydow nie ma sensu podawac, bo one nie sa obojetne, a na tym etapie ciazy, na ktorym bede miala cc wszystko powinno byc dobrze i mam sie nie denerwowac. Powiedzial, ze moze byc zarowno tak, ze dziecko urodzone w 35 tc moze byc swietnie wydolne oddechowo, a moze byc i 40 tc i moga byc komplikacje z oddechem, wiec mam sie relaksowac i zbierac sily. Powiedzial wlasnie, ze z moja wada macicy moge zaczac rodzic wczesniej dlatego do dnia stawienia sie w szpitalu progesteron i magnez i ze w moim przypadku woleli by uniknac cc na szybko.
    Psioszka ja mam cc 8 dni po Tobie i juz mnie nosi, jak Ty kobieto wytrzymujesz to napiecie ;)

Niecierpliwa, no widzisz, grunt to porozmawiać z kimś kto zna Twój przypadek i jest z Tobą od początku ciąży. Nie panikuj, będzie dobrze. :-)
    Hehe, wiem, że łatwo się pisze, ale mam nadzieję, że kilka dni przed moim porodem Wy też będziecie mnie uspokajać ;-)

niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka - tak, mam być w domu. Myślisz, że powinnam jechać do szpitala?

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dlatego nie ma co zakładać najgorszego. Lepiej myśleć pozytywnie, będzie dobrze bo czemu by nie? Na dużo rzeczy nie mamy wpływu, jak to się mówi "w medycynie jak w kinie" bo każdy przypadek jest inny. Głowa do góry i brzuch do przodu ;)

niecierpliwa, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Psioszka - tak, mam być w domu. Myślisz, że powinnam jechać do szpitala?

A co lekarz powiedział? Że masz czekać w domu?

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Dzieki kochane... chyba pojade do siory jest rodzinnym. Musze jej zad wystawic bo jak do niej pisze co to moze byc to mi odpisuje:"a co ja wrozka?" Brrrrr.

Wiecie co...ja nie jestem i nigdy nie bylam romantyczna... ale tez nigdy nie kochalam tak nikogo jak mojego meza.... w niedziele mija rok naszego zwiazku. Dokladnie rok temu wpadl wieczorem jako kolega i go uwiodlam haha. 3 tygodnie pozniej byly oswiadczyny, reszte znacie...kupilam sloiczek ozdobny i wypisuje 365 powodow za ktore Cie kocham, na kazdy dzien kolejnego roku razem. Wrzucam bileciki do sloiczka i dam mu w niedziele...myslicue ze zenada? Raczej do mnie to nie podobne...

Ofka bardzo fajny pomysł. Myślę, że Twojemu lubemu się spodoba. Ja kiedyś na naszą rocznicę oblepiłam całe lustro w łazience karteczkami samoprzylepnymi z napisami kocham Cię bo...coś tam:) Mój mąż romantykiem nie jest (wcale, ani ciut ciut) a cieszył się głupi:)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa lekarz wie co robi. Dla Niego cc to pewnie codziennosc. Glowa do gory.

Ja termin cc poznam w srode.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się dobrze spało, spałam jak dziecko. normalnie taka zajebista drzemka że nie mogę w to uwierzyć :D zwykle ktoś do mnie dzwoni jak tylko się kładę albo domofon, nie mogę się ułożyć a teraz 1,5 h pełen odlot i dopiero wtedy moja wiercipiętka mnie obudziła. Naprawdę da się docenić sen...

Ja dziś nic nie gotuję, dojadamy bretonkę :) udało mi się opanować chęć malowania i złapałam leniwca ze skrajności w skrajność jak nie zapierdol to totalne nie robienie niczego :)

Zetka dobrze że jesteś w szpitalu, czekam na info, jak coś to nr mam :)

Psioszka nie będziesz miała spokoju z tym Kamieńskiego :) wrześniówki i lipcówki atakują :) może napisz u nich na topiku posta co zabrać :)

apaczka, psioszka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ale mi się dobrze spało, spałam jak dziecko. normalnie taka zajebista drzemka że nie mogę w to uwierzyć :D zwykle ktoś do mnie dzwoni jak tylko się kładę albo domofon, nie mogę się ułożyć a teraz 1,5 h pełen odlot i dopiero wtedy moja wiercipiętka mnie obudziła. Naprawdę da się docenić sen...

Ja dziś nic nie gotuję, dojadamy bretonkę :) udało mi się opanować chęć malowania i złapałam leniwca ze skrajności w skrajność jak nie zapierdol to totalne nie robienie niczego :)

Zetka dobrze że jesteś w szpitalu, czekam na info, jak coś to nr mam :)

Psioszka nie będziesz miała spokoju z tym Kamieńskiego :) wrześniówki i lipcówki atakują :) może napisz u nich na topiku posta co zabrać :)

Nie wiedziałam ze moje zapytanie zostanie odebrane jako atak.
    Przepraszam w takim razie za zakłucanie spokoju.
    Szybkich i bezproblemowych porodów.

74disg18xt1q3yyo.png
  • magda sz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjem coś i idę do sklepu po produkty na domowe lody :) nie mogę się doczekać

Katarka te szyjki są podstępne ja też nie czułam że moja się skraca, no raz w nocy takie dziwne coś ale trwało to krótko i nie wiem czy to było to

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, przepraszam, ale podaj jeszcze raz maila to wyślę Ci mój numer, ok? Wiem, że już podawałaś ale przeoczyłam :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:

Anula nie miałam nic złego na myśli tylko często ostatnio padają pytania o ten szpital z różnych topików :) Psioszka już kilka razy pisała o tym szpitalu ale mamy takie tempo że to gdzieś ucieka, więc chyba najepszym rozwiązaniem będzie żeby napisała takie info u Was na topiku- bo wszystkie jesteście na bieżąco u siebie a u nas nie.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide cos ukichcic.
    Ale tak mi dzisiaj jakis zle slabo ze nie mam sily tylka z kanapy podniesc. Tel w rece i forum nawet laptopa dzisiaj nie wlaczylam.

Wczoraj ktg wyszlo super a dzisiaj od rana mam skurcze, boli jak na @ sluz mam tak przezroczysty jak w dni plodne.
    Byle do srody wytrwac jakos. W srode mam termin w klinice i badania a w czwartek usg ktg morfo i mocz a no i samolot.
    Prawde mowiac chcialabym miec to wszystko juz za soba i spacerowac z wozkiem... juz mam dosc tego oczekiwania na godz 0.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - [email protected]

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:

Magda to napisała w postaci żartu,wiec luz :)
    Za każdym razem odpisuję, więc nie przepraszaj :)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:

Zle odebralas posta. Za duzo u nas sie na raz dzieje i posty uciekaja. A na tem tego szpitala juz bylo milion razy pisane.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawde nie chciałam Was denerwować ani nic z tych rzeczy...
    U nas na wrzesniówkach jest mało osób z Wrocławia wiec nie ma kogo sie doradzić:)
    No nic zmykam do siebie...dziekuje za przydatne informacje ;)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka - lekarz powiedział, że do szpitala dopiero jak skurcze będą silniejsze i częstsze.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek ;)

Super, że się odezwałaś Martucha ;) Staś na pewno wyzdrowieje szybciutko, niemniej trzymam kciuki;)
    Wiecie co - ja rodziłam 36+5 - CC - zdrowa piękna duza dziewczyna. Koleżanka rodziła o czasie i dziecko zapalenie płuc. I wcale się to rzadko nie zdarza. To tzw. zachłystowe zapalenie płuc. Jak to któraś pisała - dziecko urodzone o czasie może mieć problem a urodzone wcześniej może być całkowicie zdrowe.

U nas jakoś leci. Rozłożyłam i dopompowałam basen dzisiaj. Nalałam wodę córci - zalatałam się - 40 misek po ok 5 l. Fajnie dużo wody i co?? I trzeba było wylać. Moje dziecko kąpało się - zaczęło wołąć kupa. No to ekspresem po nocnik - wycągnęłam, siedziała 10 min i nic. No to poszła dalej się taplać. ja weszłam na 5 minut do domu zmyć naczynia. Słyszałam ją i widziałam. Nawet się dziwiłam ze taka grzeczna.... wróciłam..... A tam co? Niespodzianka w basenie.... no normalnie myślałam, że już wszystko przeżyłam ale jednak dalej potrafi mnie czymś zaskoczyć.....Pamietajcie - NIGDY się nie cieszcie jak dziecko jest za cicho ;P
    I sprzątania co niemiara :/ A teraz spadam bo muszę odkurzyć, i poskładać parę rzeczy....

magda sz, lys, niecierpliwa, Laura, Paula_071, Martucha86, Y, mamasia, kasiuleek, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia - dolaczam sie do zyczen urodzinowych
    Marta mam nadzieje, ze Stasia szybko wylecza i na dniach bedziecie w domciu cieszyc sie soba wzajemnie ;)
    Ofka tak dlugie krwawienie z odbytu nie wrozy nic dobrego. Choc nie zgodze sie z Iys, ze przy biegunce hemoroidy nie krwawia, oj krwawia, bo mimo wszystko material, ktory wychodzi moze byc dosc drazniacy dla sluzowki. Ja moge policzyc na palcach ile razy mialam zaparcia w swoim zyciu, a hemoroidy mam i najczesciej podkrwawiaja przy rzadkiej kupie.
    Tak piszecie o tych zachorowaniach dzieciaczkow po porodzie - zapalenie pluc i posocznica. Niestety moze to tez byc powiklanie po zachlysnieciu sie sluzem o ile mama ma dodatni GBS i to pomimo podania antybiotyku. Najbardziej tego sie boje. Oczywiscie przeczytalam to zaraz po tym jak zobaczylam moj dodatni wynik.
    Jak bede u gina, to zapytam czy moze w naszym wypadku nie byloby lepiej jednak zrobic cc, choc zas sie tego bardziej boje niz porodu sn. I sama juz nie wiem co byloby lepsze dla mojego bubusia - w koncu o jego zdrowie tu chodzi. Zwariowac mozna.
    Do tego cyrk z tymi szpitalami. Wasze zdanie na temat Borowskiej tez nie nastawia optymistycznie - normalnie wiem, ze nic nie wiem.
    Anula1990 Brochow zamkniety bedzie do momentu az nie skoncza remontu, w zeszlym roku trwalo to 1,5 m-ca - remontowali porodowke, a teraz oddzial polozniczy, wiec tez najmniej miesiac. Moze zanim zaczniesz rodzic bedzie juz gotowy.

futuremama, Martucha86, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 1604 1605 1606 1607 1608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ