X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Tu masz z ich strony:

Procedura przyjęcia do Oddziału:
    Do Oddziału należy zgłaszać się do Szpitalnego Oddziału Ratunkowego – Ginekologicznego.
    Po badaniu lekarz podejmuje decyzję o dalszym postępowaniu, przyjęciu na Oddział lub powrocie do domu w oczekiwaniu na rozpoczęcie porodu.
    - Nie są wymagane skierowania.
    - Nie są potrzebne jakiekolwiek zezwolenia ani opłaty

Dokumenty wymagane do przyjęcia do Oddziału:
    - dowód osobisty
    - oryginał badania grupy krwi
    - karta ciąży
    - legitymacja ubezpieczeniowa/dokument potwierdzający ubezpieczenie
    - należy zabrać także inne istotne dokumenty i wyniki badań

Godziny przyjęć do Oddziału:
    Pacjentki przyjmowane są do Oddziału przez całą dobę.

Co pacjentka powinna mieć ze sobą przy przyjęciu do Oddziału:
    - przybory higieniczne i wkładki
    - bieliznę osobistą
    - pieluszki i kosmetyki dla dziecka
    - można także zabrać ubranka dla noworodka
    Dzieki ja mam chyba jakieś zaćmienie mózgu bo nie trafiłam na takie informacje na stronie ! :)
    Poczytałam co tam naskrobałyscie a kojarzysz moze na ile Brochów zamykają?

74disg18xt1q3yyo.png
  • Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Im blizej godziny 0 tym bardziej panikuje, chyba powinni mnie uspic i odciac od forum, bo zaraz jak cos sie u ktorejs z nas dzieje w glowie rodzi mi sie pytanie, a co jak u nas tak bedzie. Wlasnie jestem po polgodzinnej rozmowie z poloznym i nie powiem troche sie uspokoilam. Tez powiedzial, ze sterydow nie ma sensu podawac, bo one nie sa obojetne, a na tym etapie ciazy, na ktorym bede miala cc wszystko powinno byc dobrze i mam sie nie denerwowac. Powiedzial, ze moze byc zarowno tak, ze dziecko urodzone w 35 tc moze byc swietnie wydolne oddechowo, a moze byc i 40 tc i moga byc komplikacje z oddechem, wiec mam sie relaksowac i zbierac sily. Powiedzial wlasnie, ze z moja wada macicy moge zaczac rodzic wczesniej dlatego do dnia stawienia sie w szpitalu progesteron i magnez i ze w moim przypadku woleli by uniknac cc na szybko.
    Psioszka ja mam cc 8 dni po Tobie i juz mnie nosi, jak Ty kobieto wytrzymujesz to napiecie ;)

Niecierpliwa, no widzisz, grunt to porozmawiać z kimś kto zna Twój przypadek i jest z Tobą od początku ciąży. Nie panikuj, będzie dobrze. :-)
    Hehe, wiem, że łatwo się pisze, ale mam nadzieję, że kilka dni przed moim porodem Wy też będziecie mnie uspokajać ;-)

niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka - tak, mam być w domu. Myślisz, że powinnam jechać do szpitala?

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dlatego nie ma co zakładać najgorszego. Lepiej myśleć pozytywnie, będzie dobrze bo czemu by nie? Na dużo rzeczy nie mamy wpływu, jak to się mówi "w medycynie jak w kinie" bo każdy przypadek jest inny. Głowa do góry i brzuch do przodu ;)

niecierpliwa, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Psioszka - tak, mam być w domu. Myślisz, że powinnam jechać do szpitala?

A co lekarz powiedział? Że masz czekać w domu?

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Dzieki kochane... chyba pojade do siory jest rodzinnym. Musze jej zad wystawic bo jak do niej pisze co to moze byc to mi odpisuje:"a co ja wrozka?" Brrrrr.

Wiecie co...ja nie jestem i nigdy nie bylam romantyczna... ale tez nigdy nie kochalam tak nikogo jak mojego meza.... w niedziele mija rok naszego zwiazku. Dokladnie rok temu wpadl wieczorem jako kolega i go uwiodlam haha. 3 tygodnie pozniej byly oswiadczyny, reszte znacie...kupilam sloiczek ozdobny i wypisuje 365 powodow za ktore Cie kocham, na kazdy dzien kolejnego roku razem. Wrzucam bileciki do sloiczka i dam mu w niedziele...myslicue ze zenada? Raczej do mnie to nie podobne...

Ofka bardzo fajny pomysł. Myślę, że Twojemu lubemu się spodoba. Ja kiedyś na naszą rocznicę oblepiłam całe lustro w łazience karteczkami samoprzylepnymi z napisami kocham Cię bo...coś tam:) Mój mąż romantykiem nie jest (wcale, ani ciut ciut) a cieszył się głupi:)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa lekarz wie co robi. Dla Niego cc to pewnie codziennosc. Glowa do gory.

Ja termin cc poznam w srode.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się dobrze spało, spałam jak dziecko. normalnie taka zajebista drzemka że nie mogę w to uwierzyć :D zwykle ktoś do mnie dzwoni jak tylko się kładę albo domofon, nie mogę się ułożyć a teraz 1,5 h pełen odlot i dopiero wtedy moja wiercipiętka mnie obudziła. Naprawdę da się docenić sen...

Ja dziś nic nie gotuję, dojadamy bretonkę :) udało mi się opanować chęć malowania i złapałam leniwca ze skrajności w skrajność jak nie zapierdol to totalne nie robienie niczego :)

Zetka dobrze że jesteś w szpitalu, czekam na info, jak coś to nr mam :)

Psioszka nie będziesz miała spokoju z tym Kamieńskiego :) wrześniówki i lipcówki atakują :) może napisz u nich na topiku posta co zabrać :)

apaczka, psioszka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ale mi się dobrze spało, spałam jak dziecko. normalnie taka zajebista drzemka że nie mogę w to uwierzyć :D zwykle ktoś do mnie dzwoni jak tylko się kładę albo domofon, nie mogę się ułożyć a teraz 1,5 h pełen odlot i dopiero wtedy moja wiercipiętka mnie obudziła. Naprawdę da się docenić sen...

Ja dziś nic nie gotuję, dojadamy bretonkę :) udało mi się opanować chęć malowania i złapałam leniwca ze skrajności w skrajność jak nie zapierdol to totalne nie robienie niczego :)

Zetka dobrze że jesteś w szpitalu, czekam na info, jak coś to nr mam :)

Psioszka nie będziesz miała spokoju z tym Kamieńskiego :) wrześniówki i lipcówki atakują :) może napisz u nich na topiku posta co zabrać :)

Nie wiedziałam ze moje zapytanie zostanie odebrane jako atak.
    Przepraszam w takim razie za zakłucanie spokoju.
    Szybkich i bezproblemowych porodów.

74disg18xt1q3yyo.png
  • magda sz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjem coś i idę do sklepu po produkty na domowe lody :) nie mogę się doczekać

Katarka te szyjki są podstępne ja też nie czułam że moja się skraca, no raz w nocy takie dziwne coś ale trwało to krótko i nie wiem czy to było to

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, przepraszam, ale podaj jeszcze raz maila to wyślę Ci mój numer, ok? Wiem, że już podawałaś ale przeoczyłam :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:

Anula nie miałam nic złego na myśli tylko często ostatnio padają pytania o ten szpital z różnych topików :) Psioszka już kilka razy pisała o tym szpitalu ale mamy takie tempo że to gdzieś ucieka, więc chyba najepszym rozwiązaniem będzie żeby napisała takie info u Was na topiku- bo wszystkie jesteście na bieżąco u siebie a u nas nie.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide cos ukichcic.
    Ale tak mi dzisiaj jakis zle slabo ze nie mam sily tylka z kanapy podniesc. Tel w rece i forum nawet laptopa dzisiaj nie wlaczylam.

Wczoraj ktg wyszlo super a dzisiaj od rana mam skurcze, boli jak na @ sluz mam tak przezroczysty jak w dni plodne.
    Byle do srody wytrwac jakos. W srode mam termin w klinice i badania a w czwartek usg ktg morfo i mocz a no i samolot.
    Prawde mowiac chcialabym miec to wszystko juz za soba i spacerowac z wozkiem... juz mam dosc tego oczekiwania na godz 0.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - [email protected]

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:

Magda to napisała w postaci żartu,wiec luz :)
    Za każdym razem odpisuję, więc nie przepraszaj :)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:

Zle odebralas posta. Za duzo u nas sie na raz dzieje i posty uciekaja. A na tem tego szpitala juz bylo milion razy pisane.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawde nie chciałam Was denerwować ani nic z tych rzeczy...
    U nas na wrzesniówkach jest mało osób z Wrocławia wiec nie ma kogo sie doradzić:)
    No nic zmykam do siebie...dziekuje za przydatne informacje ;)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka - lekarz powiedział, że do szpitala dopiero jak skurcze będą silniejsze i częstsze.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek ;)

Super, że się odezwałaś Martucha ;) Staś na pewno wyzdrowieje szybciutko, niemniej trzymam kciuki;)
    Wiecie co - ja rodziłam 36+5 - CC - zdrowa piękna duza dziewczyna. Koleżanka rodziła o czasie i dziecko zapalenie płuc. I wcale się to rzadko nie zdarza. To tzw. zachłystowe zapalenie płuc. Jak to któraś pisała - dziecko urodzone o czasie może mieć problem a urodzone wcześniej może być całkowicie zdrowe.

U nas jakoś leci. Rozłożyłam i dopompowałam basen dzisiaj. Nalałam wodę córci - zalatałam się - 40 misek po ok 5 l. Fajnie dużo wody i co?? I trzeba było wylać. Moje dziecko kąpało się - zaczęło wołąć kupa. No to ekspresem po nocnik - wycągnęłam, siedziała 10 min i nic. No to poszła dalej się taplać. ja weszłam na 5 minut do domu zmyć naczynia. Słyszałam ją i widziałam. Nawet się dziwiłam ze taka grzeczna.... wróciłam..... A tam co? Niespodzianka w basenie.... no normalnie myślałam, że już wszystko przeżyłam ale jednak dalej potrafi mnie czymś zaskoczyć.....Pamietajcie - NIGDY się nie cieszcie jak dziecko jest za cicho ;P
    I sprzątania co niemiara :/ A teraz spadam bo muszę odkurzyć, i poskładać parę rzeczy....

magda sz, lys, niecierpliwa, Laura, Paula_071, Martucha86, Y, mamasia, kasiuleek, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia - dolaczam sie do zyczen urodzinowych
    Marta mam nadzieje, ze Stasia szybko wylecza i na dniach bedziecie w domciu cieszyc sie soba wzajemnie ;)
    Ofka tak dlugie krwawienie z odbytu nie wrozy nic dobrego. Choc nie zgodze sie z Iys, ze przy biegunce hemoroidy nie krwawia, oj krwawia, bo mimo wszystko material, ktory wychodzi moze byc dosc drazniacy dla sluzowki. Ja moge policzyc na palcach ile razy mialam zaparcia w swoim zyciu, a hemoroidy mam i najczesciej podkrwawiaja przy rzadkiej kupie.
    Tak piszecie o tych zachorowaniach dzieciaczkow po porodzie - zapalenie pluc i posocznica. Niestety moze to tez byc powiklanie po zachlysnieciu sie sluzem o ile mama ma dodatni GBS i to pomimo podania antybiotyku. Najbardziej tego sie boje. Oczywiscie przeczytalam to zaraz po tym jak zobaczylam moj dodatni wynik.
    Jak bede u gina, to zapytam czy moze w naszym wypadku nie byloby lepiej jednak zrobic cc, choc zas sie tego bardziej boje niz porodu sn. I sama juz nie wiem co byloby lepsze dla mojego bubusia - w koncu o jego zdrowie tu chodzi. Zwariowac mozna.
    Do tego cyrk z tymi szpitalami. Wasze zdanie na temat Borowskiej tez nie nastawia optymistycznie - normalnie wiem, ze nic nie wiem.
    Anula1990 Brochow zamkniety bedzie do momentu az nie skoncza remontu, w zeszlym roku trwalo to 1,5 m-ca - remontowali porodowke, a teraz oddzial polozniczy, wiec tez najmniej miesiac. Moze zanim zaczniesz rodzic bedzie juz gotowy.

futuremama, Martucha86, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 1604 1605 1606 1607 1608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ