SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
no ja też wszystkie
banany ograniczyłam do minimum i arbuzy też bo mi po nich skakał cukier
za to po truskawkach to nawet mi obniżało
gdzieś czytałam artykuł jakiś że truskawki spowalniają wchłanianie węglowodanów nie wiem ile w tym prawdy ale działało
a głodna nie jestem, bo praktycznie całą ciąże mnie mdliło od wszystkiego i jedynie właśnie owoce i warzywa jakoś mi wchodziły dopiero teraz jakoś od miesiąca mam apetyt i jedzenie przestało tak śmierdziećLaura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:Aska to ja cie podziwiam z ta dieta niemal że od poczatku ciąży.
Ja mam dopiero 6 tygodni a już marudzę a to ze głodna a to ze chce krówkę itp.
no na początku jest trudno, później kwestia przyzwyczajeniaja teraz sobie coraz więcej pozwalam już na koniec ale też bez przesady... ale fanie by było zachować przyzwyczajenia do zdrowego jedzenia po ciąży bo od kąd pamietam walcze z nadwagą to teraz może wreszcie się uda tą walke wygrać
0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:Laura glodna nie mozesz chodzic , lepszy wyzszy cukier niz glodowanie w ciazy.
A zjedz to krowke a nawet dwie - tylko idz np na spacer , albo wez sie za sprzatanie.
dokładnieOna88 dobrze radzi
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Jestem zachwycona medelą! Wyciągam z wrzątku a to suche. Bomba
Ja mam cc ze względu na wysokie ciśnienie w oczach i rozchodzącą się siatkówkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 19:41
0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
krówkaaaa marzy mi się
ale co tam moze poczekam jeszcze kilka tygodni.....
a powiedzcie dziewczyny jak po porodzie bedzie? czy mozemy zjesc słodkie i karmic piersia? czy nadal jakas dieta bedzie obowiazywac?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
ja tam do torby spakowałam biszkopty a co
położna sama kazała
myślę że w małych ilościach nie zaszkodzi ale jeszcze tego tematu nie przerabiałam hmmm w czwartek mam wizyte u diabetologa to zapytam jak nie zapomne
właśnie zmierzyłam cukier godzine po nektarynce i 85kolejny owoc wypróbowany
Laura, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:ja tam do torby spakowałam biszkopty a co
położna sama kazała
myślę że w małych ilościach nie zaszkodzi ale jeszcze tego tematu nie przerabiałam hmmm w czwartek mam wizyte u diabetologa to zapytam jak nie zapomne
właśnie zmierzyłam cukier godzine po nektarynce i 85kolejny owoc wypróbowany
a jeszcze jedno pytanie: co myslicie o siemieniu lnianym? czy ktoras z was pije?
ja bym chciala juz zaczac pic zeby przygotowywac sie do porodu ale nie wiem czy nie podniesie cukruWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 19:53
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
co do jedzenia po porodzie to nie mam pojecia , bede zdana na to co szpital mi da... choc dziecku juz nie zaszkodzimy , nawet jezeli tfu tfu cukrzyca zostanie to i tak nie bede sie tak cackac ze soba jak w trakcie ciazy
Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:A ja mam pytanie czy któraś juz kupiła wombie?
Jeżeli tak to poproszę namiary na ktory sie zdecydowalyscie.
Ja nie kupiłam wombie ale otulacze.Potem można je wykorzystać w inny sposób.Mnie osobiście bardziej przekonują.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja staralam sie o dziecko 18 miesiecy juz zaczynalam tracic nadzieje a w styczniu wyszly 2 kreski a ja zrobilam 3 testy. Zadzwonilam do mojej pani ginekolog i mowie ze ostatni okres mialam 25.11 tylko okresy nieregularne
wiec dzwonie i mowie ze testy pozytywne a polozna ze wizyta za miesiac to mowie ze ostatni okres w listopadzie z laska mnie wcisna za 2 Tygodnie, przychodze ginka mowi testy pozytywne nie znacza ciazy ale jest udalo sie 8 tyg ciazy wg ginekologa. Mowi nastepna wizyta za 1.5 miesiaca.
Pytam sie o termin porodu - nie da sie ustalic mam potem zrobic prenatalne podaje gdzie najlepiej mowi cene 300 zl. Mysle no ok to ja sie pytam o karte ciazy - na razie niepotrzebna za te 1.5 miesiaca zalozymy. Niezbadane cisnienie ani nic.
I wtedy zapytalam sie kolezanki gdzie ona chodzi i trafilam do mojego aktualnego lekarza - wizyta 80 zl zawsze samolot i usg. Jak dziecko ladnie obrocone zdjecie 4d prenatalne 1 i 2 150 zl z wizyta a za 3 100 zl z wizyta. Zawsze ma czas i odpowie na kazde pytanie. Recepty refundowane jedynie badania robie u mojego lekarza rodzinnego. No i jak do niego poszlam powiedzal ze to juz 9 tydzien a nie 8. Od razu dal karte ciazy zmierzyli cisnienie. Jestem zadowolona
A gdzie malamyszka?KasiaeN., 0na88, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Jestem zachwycona medelą! Wyciągam z wrzątku a to suche. Bomba
Ja mam cc ze względu na wysokie ciśnienie w oczach i rozchodzącą się siatkówkę.
Paula a który masz laktator? Ja też będę kupowała medelę tylko jeszcze nie wiem którą..małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ellena wrote:Olinka przy takim rozwarciu to na IP jedz.
Jesli chodzi o prowadzenie ciazy na nfz to pierwsza prowadzilam tak do 16tc az przez owa pania gin prawie nie umarlam ze strachu o swe dziecko.
Teraz ta ciaze prowadze w medicoverze ale obecna prowadzaca odeszla z medicoveru i albo przejde do niej prywatnie albo innego lekarza musze szukac.
Nam pytanie do dziewczyn ktore maja CC. Z jakich powodow je macie?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
chcebycmama wrote:A ja mam pytanie czy któraś juz kupiła wombie?
Jeżeli tak to poproszę namiary na ktory sie zdecydowalyscie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Faktycznie Czesc z was miała przeboje z gin na nfz mi się udało moja tak mną pokierowala zdiagnozowala ze wiem jaka była przyczyna poronienia i byłam pod jej opieką podczas starań i dzięki szybkiej reakcji teraz moje szczęście ma 2.5 kg i za miesiąc się poznamy
niecierpliwa, Magd, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny