X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Moja bratowa też tak robiła, ale wstawiła zdjęcie które sama robiła małemu. Ja jestem mało "romantyczna", nie ruszają mnie takie rzeczy, nawet po ślubie wywaliłam wszystkie kartki z życzeniami, a do dzisiaj nie mamy ani jednego zdjęcia wywołanego ze ślubu;)
    A zrobiliście ta sesje brzuszkowa w pt :-)?

małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    A zrobiliście ta sesje brzuszkowa w pt :-)?

Nie była brzuszkowa:) Zrobiliśmy 10 zdjęć portretowych bez specjalnego eksponowania brzucha;) Miałam fajną fryzuję, więc kumpela robiła głownie zdjęcia mojego popiersia:)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    Dzień dobry !:)
    Ellena- ile ważył Twój pierwszy synek skoro się teraz tak boisz?

3930- duzo jak na mnie. Mial tez spora glowke. Wystapila niewspolmiernosc plodu. Dodatko mialam "przeszkode" w kanale rodnym przez co nie mogl sam wyjsc a dodatkowo sie cofal.

małaMyszka lubi tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżby się szykował kolejny poród ;-)?

bzkxskf.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane

Siedze wlasnie na lezaku na balkonie i nadrabiam was...jestem na wczorajszym dniu...Klara w brzuchu szaleje, a ja z samotnosci non stop cos jem.....masakra, jak tak dalej pojdzie to dobije jeszcze z 5kg....
    Maz z Julcia we Wroclawiu, ciagle przesylaja zdjecia- piekna Starowka :) dzis w planach maja panorame raclawicka i zoo :)

KasiaEn- brzuszek opadl, widac roznice :)

ofka-strasznie mi przykro z powodu wypadku twojego meza....wyobrazam sobie jakie to wszystko jest dla ciebie ciezkie....ale jestes silna babka i dacie rade.zalatw zus, maz dojdzie szybko do sibie i wszystko zakonczy sie dobrze,zobaczysz!jestesmy z Toba!!!
    Moze faktycznie popros siostre o pomoc po porodzie, bo maz nie bedzie w stanie...i rozwaz sn, bo po nim duzo szybciej dojdziesz do siebie.

Weridiana-gratulacje!!!ale szybka akcja :) zazdraszczam :) Emma cudna, przeslodka, poplakalam sie ogladajac jej zdjecia!! Przypomnij ile wazy??? Wogole piekna kobieta z Ciebie ijaka masz sliczna starsza corke!!!:)

Marta- super ze ze Stasiem coraz lepiej, kiedy was wypuszcza do domku???

Rybka- u ciebie tez brzuszek nisko :) oooo i czop odszedl!!! Czyli akcja sie rozkreca!!! :)

Griszczanka - ja w tamtym roku robilam leczo bezmiesne 9taki sos a`la slodko-kwasny) do sloikow na zime- jak chcesz, to podam przepis.

Aaaga-piekny brzuszek :)

Zetka- kochana dobrze ze wszystko sdie wyciszylo, odpoczywaj w domku, masz termin dzien po mnie, wiec do sierpnia nasze bobaski musza grzecznie wytrzymac. Nie denerwuj sie wynikami, nasze organizmy sa juyzx wycienczone ciaza, ale dzieci juz duze i sa bezpieczne mimo naszych nienajlepszych wynikow.

Psioszka- dzis wasz wielki dzien !!! :) czekamy na wiesci z nieceierpliwoscia!!

Magda sz- ooo widze ze i ty zalicxylas szpital...skoro roznesa opinielekarzy, nie wywoluj niczego sama...
    Ja z julcia mialam termin na srode, w sobote umylam na kolanach podloge, w niedziele jyz bolal mnie krzyz, w nocy zaczely sie skurcze, a w poniedziale o 11rano urodzila sie juleczka :)
    Teraz tez wczesniej nie zamierzam wywolywac niz na kilka dni przed terminem.

Agasad- ja mam nieusztywniany rozek na rzepy.

Pati- widze ze i u ciebie pomnalu zaczyna sie cos dziac....

Ufffff nadrobilam Was :)
    Lece powiesic dwa prania i kiszone ogory do sloikow zrobic :)
    Potem prasowanko i dopakowac torbe do szpitala.

Ps.jak wyparzalyscvie laktator i butelki????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 12:30

KasiaeN., Laura, małaMyszka, Paula_071, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    rybka jak się sączy to może to i czop i wody sobie płyną?? oł boj oł boj kolejna dzidzia??? :D

w żuciu bym nie chciała rodzić z teściową, wołałabym chyba z Hannibalem Lecterem!!!
    już samo codzienne dzwonienie jej z debilnym pytaniem "i co rodzisz, dzieje się cos?" mnie mega wkurwia. Za każdym razem odpowiadam jej równie debilnie, "że już urodziłam". Ale jakoś jej to nie zraża i wypytuję dalej " nie dzieje się nic??" to ja jej dalej pyskuję że jakby się coś działo siedziałabym na porodówce. Strasznie irytuje mnie takie dopytywanie ludzi, można by pomyśleć że to im się dłuży!!!

Rany boskie. Jakbym o swojej wrednej czytala.
    Choc z pierwszym synem dzwonila. Teraz ani razu. Nawet meza nie pyta jak sie czuje. Nic... czy mi z tym zle...NIE ;)))
    Przynajmniej mam spokoj ;)

małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy ze my już we dwoje

Dziś Szymonek konczy tydzień

Urodzony 14.07.2015 z wagą 3220 i 54 cm w 36 i 4 dniu, jako wczesniaczek, mielismy zołtaczke, wyszlismy dopiero w niedziele wieczorem, jak znajde wiecej czasu to napisze jak i co:)

oto nasz Szymon:*

604061551668f30emed.jpg

AgaSad, niecierpliwa, Cassie_DE, 0na88, KasiaeN., mamasia, magda sz, Agaata, 5ylwia, aaaaga, lys, apaczka, Magd, chcebycmama, Y, Aska87, Laura, Lady Savage, Ewa123, małaMyszka, zabka11, Paula_071, Miru, jesslin87, Maniuś, gianna88, Aga89, sylwucha89, futuremama, Pulpecja, gosia.b, Katarka, Kkarolinaaaa, Griszanka, ainer85, Martucha86, Pati Belgia, Neyla, witaminkab, kasiuleek, Amberla, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena a jak tak się boisz że synek będzie duży to nie możesz mieć cc na życzenie? Wiem że to kosztuje ale może lepsza opcja niż taki stres ciągle..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama jest przekochana ale nie chcialabym jej przy porodzie. Bardziej by to przezyla ode mnie.
    Przy cc bedzie maz :)

Mnie wkurzaja ludzie i zaczynam ich powoli unikac... "a ile jeszcze?" "W taka pogode to masakra z brzuszkiem" "to sie nameczysz" itp... jakbym sama tego nie wiedziala.
    A moja tesciowa pytaniem "jak sie czujesz?" Doprowadza mnie do szalu. Jak dzwonila w niedziele to powiedzialam jej zadaj mi inne pytanie.
    Nie jest zlym czlowiekiem, lubi pomagac ale az za bardzo i to ze jej sie nie przegada jesli nie ma racji doprowadza mnie do szalu.
    Jest na mnie obrazona troche. Powod?
    Ze sciagam do DE moja mame po porodzie a nie ja. Przeciez wiadomo ze mama to mama.
    A ja sie juz mamy doczekac nie moge.
    Szkoda ze z tata nie przyjedzie :( ale ktos sie musi zajac 88letnia babcia.

• niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, ale nas przetrzymalas! Gratuluje synka, niech zdrowo rosnie! :) Jaki blondynek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 12:35

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka gratulacje!!!

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka gratulacje dla Was!!! śliczny synek!!!

1usawn15ju6q9qwm.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Meldujemy ze my już we dwoje

Dziś Szymonek konczy tydzień

Urodzony 14.07.2015 z wagą 3220 i 54 cm w 36 i 4 dniu, jako wczesniaczek, mielismy zołtaczke, wyszlismy dopiero w niedziele wieczorem, jak znajde wiecej czasu to napisze jak i co:)

oto nasz Szymon:*

604061551668f30emed.jpg
    Gratulacje ! Śliczny synuś <3

bzkxskf.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka gratulacje!!!!
    Śliczny synuś :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka! Boze kochany wiesz jak my sie stresowalysmy. Wielkie gratulacje :) duzo zdrowka dla Was szczesliwa rodzinko :*

Zetka wiem niczego sama nie wywoluje, jedynie co robie w szpitalu to spacer i spanie :)

Rybka to czop jak troszke krwi, wielka chwila sie zbliza:)

Ellena a Ty gdzie zamierzasz rodzic bo juz mi wypadlo z glowy :) madalinskiego kojarze cos?

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka- Gratuluje. Cudny Synek ;)

AgaSad- nie mam kasy by placic za cc bo w Wawie ceny sa kosmiczne.

qb3co7ese836ar93.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka w końcu się odezwałaś :) Gratulacje!!! Śliczny maluszek <3

Ja od 11.30 czekam pod gabinetem! Przede mną jeszcze 4 osoby.. Dobrze, że wzięłam sobie książkę.. Oszaleć można:/

• Ellena Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaSz- zelazna albo inflancka.
    W poniedzialek mam wizyte kwalifikacyjna do cc na zelaznej. Jak sie nie uda to ide na inflancka, a tam biora z akcji. Ale i tak trzeba przejsc przez konsultacje z ich lekarzem.

qb3co7ese836ar93.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ale maly przystojniak z Twojego Syna Gratulacje

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka serdeczne gratulacje!!!

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 1646 1647 1648 1649 1650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ