SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, ja po wizycie. Mała waży ok 3kg, łożysko w dobrym stanie, szyjka dluuuga i nic nie zapowiada porodu w najbliższym czasie. Także trochę zawiedziona jestem
liczyłam, że usłyszę, że za tydz Mała będzie z nami a tu lekarz pozbawił mnie złudzeń. No ale skoro potrzebuje jeszcze czasu to niech sobie mieszka w brzuszku
Laura, apaczka, lys, Paula_071, 0na88, Pati Belgia, Lady Savage, KasiaeN., magda sz, futuremama, gianna88, mamasia, niecierpliwa, małaMyszka, Cassie_DE, aaaaga, Maniuś, kasiuleek, witaminkab, Y, gosia.b lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Ja w poniedzialek znow KTG i patologia , mam nadzieje ze wyjda mi skurcze giganty i zaczne tam rodzic
ma byc tylko 22 stopnie wiec jak na porod to idealnie
Paula_071, lys, Pati Belgia, Laura, magda sz, mamasia, Ewa123, niecierpliwa, małaMyszka, Maniuś, Y, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Widzę, że wszystkim sierpniówkom się bardzo spieszy, nieładnie
. Sierpniówki, jak nazwa wskazuje, powinny rodzić w sierpniu a nie w lipcu
Rozmawiałyście o brzuchu po cc - moja szwagierka miała cesarkę - ma piękny, płaski brzuch, mikro bliznę. Moja bratowa po porodzie sn ma zwiotczałe mięśnie brzucha. Żadna nie ćwiczyła przed i po porodzie. Jak widać nie ma reguły, wydaje mi się, że dużo tu mają do powiedzenia indywidualne cechy jak budowa ciała itp. Aha a mięśni podczas CC się nie rozcina tylko rozrywa...brrrPaula_071, Lady Savage, zabka11, małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość
-
Ellena wiem o czym mówisz. Taki nadmiar skóry nad blizna. Coś ale brzuszek piwny.
ale myślę że jeśli się chce to szybko się wróci do formy. Na pewno u każdego to inaczej wygląda ale trzeba myśleć pozytywnie.
Dochodzenie brzucha po cc a po porodzie SN różni się i to bardzo...widzę to na zdjęciach noworodkowych jak wygląda kobiety. ...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zalozyli mi wenflon podali antybiotyk i stracilam przytomnosc, panika na oddziale, kilka min probowali mnie ocucic, mierzyli mi cisnienie kilkoma urzadzeniami
czulam jakbym miala umrzec totalny odlot. Pozniej mialam ktg i tetnio niuni dochodzilo do 200 i sie tak utrzymywalo przez kilka min, czulam wtedy jak sie mega wypycha na dole
myslalam ze zawalu dostane, zaczelam plakac , polozna mnie uspokajala ze pewnie sie rusza intensywnie i to przez to. Inna polozna powiedziala ze jak tak bedzie na kolejnym zapisie to beda mnie ciac
jestem przerazona, wszystko mam tak scisniete ze stresu ze jak Maja ma byc spokojna. Ciezko mi sie uspokoic, zaraz jak przyjedzie maz to chyba cala koszule mu zmocze lzami. Przyszlam zdrowa do tego szpitala i co? Wydaje mi sie ze to przez ten antybiotyk takie tetno
Boze niech mnie uspia i jak mnie obudza to chce niunie obok siebie !
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Juz mi wszystko jedno gdzie jak i kiedy zeby tylko Maja byla bezpieczna. Kurwa nie moge przestac plakac
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mamasia,Zabka piekne pompony, kolory dopasowane do plci
maz sie nie zna
Mi wlasnie moj ma przywiezc zeby mogla zrobic cos na czym bedzie mogl przywiesic karuzelke. Musze sie czyms zajac. Mam nadzieje ze wszystko sie unormuje z tyn KTG i bedzie serduszko ladnie bilo i nie szalalo. Oddycham tak gleboko zeby sie uspokoic ze sory mamuski z wawy ale chyba zabiore Wam caly tlenzabka11, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość