X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda trzymaj się mocno. Powiem Ci ze lepiej być pod kontrolą nuż zamartwiam się w domu jak ja teraz. Już sobie wmawiać stan przedrzucawkowy. Poszłam na spacer i na zakupy żeby się odstraszać i wróciłam zaczęłam czytać i masakra. Oszaleje.

Kwiatuszku co masz z ciśnieniem? Bierzesz coś?

Griszanka Zabko, Cassie dziękuję :*

małaMyszka, Cassie_DE, magda sz lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, Aga, idziemy jutro?

małaMyszka, aaaaga lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Z kosciolami to sa przeboje...mnie tez czeka przeprawa, bo ja to wogole chce chrzest w sobote....lekko nie bedzie...:/
    Ja w ogóle nawet nie próbuję pytać o sobotę. Oby tylko focha nie strzelił, bo mam od dawna na niego wqurw i boję się, że palnę coś bezczelnego...

zabka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie brzucha po cc i sn, znam wiele kobiet z plaskim brzuchem po cc - wiadomo nie jest to od razu ale z czasem do wykonania, podobnie przy sn.
    Po drugiej ciazy mialam na brzuchu kaloryfer tyle ze ja bardzo duzo cwiczylam.
    Wszystko zalezy od predyspozycji i rozciagliwosci skory.
    Po cc jedyne co zostaje do konca na miejscu to biodra - przy sn musza sie niestety rozejsc i nie zawsze wracaja na swoje miejsce.
    Duzo moich kolezanek jako pamiatke po sn ma wiekszy tylek mimo zejscia do wagi sprzed ciazy.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda masakra masz takie przeboje w tym szpitalu. Czekam na wieści co lekarz powiedzial po wizycie. Mąż juz jest przy Tobie??

Ja dzis odpuscilam ginekologa:( jestem zla na męża ale za to poszłam z dziecmi na spacer i plac zabaw i wracałam z bólem podbrzusza i nadal boli jak chodzę.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaadzik - to kiedy masz kolejna wizyte??przelozylas ja jakos????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 19:50

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane za wsparcie :* wyplakalam sie mezowi i troche mi lepiej. Wlasnie mam ktg i tfu tfu nie jest zle ale kurde o 22 mam kolejna dawke antybiotyku, ciekawe czy tym razem zemdleje,poprosze jeszcze o ktg po tym podaniu.
    No i ciekawe co lekarz zaraz na obchodzie powie. Co by nie bylo nawet nagla cc to musze powierzyc nas lekarzom wyjscia nie ma.

Maz mi obiecal zajebisty seks jak tylko wyjde wezmie wolne przyjedzie po mnie i biegnieny do sypialni :) bo chyba ze wczesniej urodze to 6 tyg sahary :)

Niecieroliwa a u Ciebie jak tam?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Magda, dużo siły i cierpliwości... myśl pozytywnie, trzymaj się.

Zetka Ty też się nie stresuj tak kobieto bo się wykończysz! Oddychaj głęboko, jesteś pod kontrolą, bierzesz zastrzyki, robisz badania - wszystko będzie dobrze! I nie czytaj za dużo bo to tylko działa na niekorzyśc...
    Co do jutra to ja na pewno idę - tylko trzeba tam zadzwonic koło 10 czy spotkanie się odbędzie :)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Gianna, Aga, idziemy jutro?
    Idziemy :-) :-)

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Zetka, a macie pojęcie gdzie tam iśc? wejściem głównym się wchodzi czy jakieś inne są? Nigdy w życiu nie byłam w tym szpitalu...

edit: w Bibliotece Oddziału Ginekologiczno-Położniczego tzn w szpitalu to jest czy gdzieś indziej w ogóle? bo pojęcia nie mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 20:15

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Odnosnie brzucha po cc i sn, znam wiele kobiet z plaskim brzuchem po cc - wiadomo nie jest to od razu ale z czasem do wykonania, podobnie przy sn.
    Po drugiej ciazy mialam na brzuchu kaloryfer tyle ze ja bardzo duzo cwiczylam.
    Wszystko zalezy od predyspozycji i rozciagliwosci skory.
    Po cc jedyne co zostaje do konca na miejscu to biodra - przy sn musza sie niestety rozejsc i nie zawsze wracaja na swoje miejsce.
    Duzo moich kolezanek jako pamiatke po sn ma wiekszy tylek mimo zejscia do wagi sprzed ciazy.
    No sorry ale czegos takiego to ja nie słyszałam. W takim razie moja mama po 4 porodach sn powinna mieć za przeproszeniem dupę jak szalupe... No proszę Cię....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 20:20

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wiem co czujesz, taka niepewnosc jest najgorsza, ale na pewno wiedza co robia i chca dobrze dla Was obu :*

Ja naprawde nie moge narzekac, bo personel jest swietny, ale taka sauna jaka tu byla popoludniu to masakra. Wypilam dzis 5 l wody i dalej mi malo, tez czekamy na obchod, ale watpie, ze cos sie dowiem na wieczornym. Mam nadzieje, ze rano ktg wyjdzie ok i pozwola do domu wrocic. Poprac rzeczy, na nowo spakowac walizke (tym razem sama) pojechac na weeken do rodzicow i wrocic tu we wtorek rano.

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati pewnie zależy od kobiety, ale ja też słyszałam opinie, że biodra się trochę rozchodzą i nie zawsze wracają do poprzedniego kształtu. Pewnie u niektórych kobiet jest to niezauważalne, za to u innych bardziej. My oczywiście kochane wszystkie zostaniemy po porodzie ze zgrabnymi dupkami i płaskimi brzuchami wiec się nie martwmy na zapas :)

Paula_071, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe... seks Madzia... ;) Ja nawet jakbym chciała na przyspieszenie to teraz nie dałabym rady. A dlaczego?

A dlatego że byłam dzisiaj na ostatniej wizycie i masakra!! Położyłam się, żeby sprawdzić szyjkę i jak zaczęła mi wprowadzać głowicę to zaczęłam się wić i piszczeć. Ból zajebisty. Patrycja w szoku. Mówi, ze wobec tego najpierw musi mnie sprawdzić palpacyjnie. Wsadziła palce i to samo, ale musiała sprawdzić to tam trzyma, maca... a ja się zwijam z bólu i cała w momencie zalałam się potem. Okazało się, że dziecko weszło w kanał rodny. Mała jest tak nisko, ze wręcz można byłoby jej dotknąć. Ale .... czop nie puścił i nie ma rozwarcia. A dlaczego? ponoć dlatego, że szyjka mi się odgięła - cokolwiek to znaczy - i trzyma. Gdyby się nie odgięła to by puściło podobno. I dlatego badanie też boli.... A jak wróciłam do domu to normalnie takie kłucia na dole - nie wiem w szyjce i wierzgania małej w samym dole że szok... no horror... :/ Podobno równie dobrze mogę urodzić jutro a mogę i dotrzymać te 11 dni do cesarki... Eh nie wiem co lepsze....

magda sz, małaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Pati pewnie zależy od kobiety, ale ja też słyszałam opinie, że biodra się trochę rozchodzą i nie zawsze wracają do poprzedniego kształtu. Pewnie u niektórych kobiet jest to niezauważalne, za to u innych bardziej. My oczywiście kochane wszystkie zostaniemy po porodzie ze zgrabnymi dupkami i płaskimi brzuchami wiec się nie martwmy na zapas :)
    U mnie w gronie znajomych i rodziny 99% kobiet rodziło sn i nie zauważyłam żeby rozeszły im sie biodra. Choć my, masz racje, będziemy laskami po porodzie :-) bo my sierpnioweczki jesteśmy :-)

Ja tez rodziłam sn i jestem osoba bardzo szczupła. Marcel ważył 3520g i mierzył 56cm i biodra i pupę mam takie jak miałam przed pierwsza ciaza...

małaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Hehe... seks Madzia... ;) Ja nawet jakbym chciała na przyspieszenie to teraz nie dałabym rady. A dlaczego?

A dlatego że byłam dzisiaj na ostatniej wizycie i masakra!! Położyłam się, żeby sprawdzić szyjkę i jak zaczęła mi wprowadzać głowicę to zaczęłam się wić i piszczeć. Ból zajebisty. Patrycja w szoku. Mówi, ze wobec tego najpierw musi mnie sprawdzić palpacyjnie. Wsadziła palce i to samo, ale musiała sprawdzić to tam trzyma, maca... a ja się zwijam z bólu i cała w momencie zalałam się potem. Okazało się, że dziecko weszło w kanał rodny. Mała jest tak nisko, ze wręcz można byłoby jej dotknąć. Ale .... czop nie puścił i nie ma rozwarcia. A dlaczego? ponoć dlatego, że szyjka mi się odgięła - cokolwiek to znaczy - i trzyma. Gdyby się nie odgięła to by puściło podobno. I dlatego badanie też boli.... A jak wróciłam do domu to normalnie takie kłucia na dole - nie wiem w szyjce i wierzgania małej w samym dole że szok... no horror... :/ Podobno równie dobrze mogę urodzić jutro a mogę i dotrzymać te 11 dni do cesarki... Eh nie wiem co lepsze....
    Amberla kochana współczuje Ci bardzo. Mam nadzieje, ze ból przejdzie...

No i Madziu sz kochana Ty moja. Trzymam za Ciebie kciuki. Wszystko bedzie dobrze. Nie łam sie.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla o cholera , no nic dopasuje sie do Ciebie - tylko nie wyladujmy na porodowce w upal ! ;-)

małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja po wizycie. Kurcze, stwierdził lekarz, że dziecko jakby trochę za małe :-( Mały waży 2200, wg tego jego USG jest tydzień do tyłu i jakoś mało przybiera. Jutro mam USG dopplerowskie, żeby ocenić przepływy i mam dzwonić pytać co dalej. Martwię się. :(

małaMyszka, staraczka24 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Cześć dziewczyny, ja po wizycie. Kurcze, stwierdził lekarz, że dziecko jakby trochę za małe :-( Mały waży 2200, wg tego jego USG jest tydzień do tyłu i jakoś mało przybiera. Jutro mam USG dopplerowskie, żeby ocenić przepływy i mam dzwonić pytać co dalej. Martwię się. :(

A jak porównasz do pierwszego usg prenatalnego to jaką masz różnice w terminie porodu?

małaMyszka, Agaata lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 15:03

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

‹‹ 1666 1667 1668 1669 1670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ