X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata, na pewno wszystko jest dobrze. Po porostu niektóre bąbelki są większe a inne mniejsze. A pozostałe parametry : obwód główki, brzuszka itp sa w normie, czy też za małe?

Dla pocieszenia powiem Ci że moja ciąża jest starsza od Twojej o 2 tygodnie (wnioskując po Twoim suwaczku), a moja córa ważyła dzisiaj 2400 (to jest ciągle waga w granicach normy, tak samo jak 2200 dla 34 tygodnia ciąży) Ginka powiedziała mi tylko, że Lidka raczej nie pobije rekordu brata przy porodzie. Piotrek ważył 4100:) Będzie dobrze:) A przepływy i tak warto zrobić. ja ostatnio mam je badane co wizytę. trzymam kciuki

małaMyszka, Agaata, Lady Savage lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Agaata i jeszcze jedno: NIE MA LUDZI ANI MASZYN NIEOMYLNYCH:)

Agaata, magda sz, małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek wrote:
    Mam trochę za wysokie. Ostatnio miałam 150/95.
    W piątek mam znowu wizytę,wiec zobaczymy. Badają mi dwa razy w tygodniu tez mocz na obecność białka, ale jest ok.
    Jak mierze,.w domu to mam zazwyczaj 145/90 czyli nie jest źle. Na razie nic mi nie daja

Kochana, ja też miałam pod 150. Teraz tak hak Ty ok 140/90 ale biorę juz 3x1 dopegyt i po tym dalej takie ciśnienie. Mocz na białko robiono mi w sobotę wyszło ujemne. Zrobię sobie jutro.
    A masz wtedy bóle głowy i kołatanie serca? I takie pulsowanie w uszach?
    Długo już masz takie ciśnienie? Często mierzyć w domu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 21:25

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Cześć dziewczyny, ja po wizycie. Kurcze, stwierdził lekarz, że dziecko jakby trochę za małe :-( Mały waży 2200, wg tego jego USG jest tydzień do tyłu i jakoś mało przybiera. Jutro mam USG dopplerowskie, żeby ocenić przepływy i mam dzwonić pytać co dalej. Martwię się. :(

Nie martw się. Mój w 33w1d ważył 2100g a po dwóch tyg ok 2400-2500g. Ważne żeby wszystko pozostałe było ok, przepływy itp.

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, Aga, może spotkamy się przed IP ok 12:45? I tam zapytam gdzie iść?
    Ja już kiedyś byłam ale nie pamiętam.
    Wymienimy się tel. na priv?

małaMyszka, aaaaga lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, mi w pierwszej ciąży też wzrok się pogorszył ślę nic złego niby się nie działo. Teraz raczej boje się pod kątem tych mroczkow związanych z rzucawka. Ale może faktycznie dla sprawdzenia przejdę się do okulisty.

Dziś dużo łaziłam aż się boję nocy.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, trzymaj się mocno!

Niecierpliwa, Ty też się nie zalamuj.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Cześć dziewczyny, ja po wizycie. Kurcze, stwierdził lekarz, że dziecko jakby trochę za małe :-( Mały waży 2200, wg tego jego USG jest tydzień do tyłu i jakoś mało przybiera. Jutro mam USG dopplerowskie, żeby ocenić przepływy i mam dzwonić pytać co dalej. Martwię się. :(
    Ja jestem w 37 tygodniu, synek waży 2300.. Pani dr powiedziała, że taki po prostu jest ;-) nie martw się na zapas!

Agaata, Zetka, małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Zalozyli mi wenflon podali antybiotyk i stracilam przytomnosc, panika na oddziale, kilka min probowali mnie ocucic, mierzyli mi cisnienie kilkoma urzadzeniami :/ czulam jakbym miala umrzec totalny odlot. Pozniej mialam ktg i tetnio niuni dochodzilo do 200 i sie tak utrzymywalo przez kilka min, czulam wtedy jak sie mega wypycha na dole :( myslalam ze zawalu dostane, zaczelam plakac , polozna mnie uspokajala ze pewnie sie rusza intensywnie i to przez to. Inna polozna powiedziala ze jak tak bedzie na kolejnym zapisie to beda mnie ciac :( jestem przerazona, wszystko mam tak scisniete ze stresu ze jak Maja ma byc spokojna. Ciezko mi sie uspokoic, zaraz jak przyjedzie maz to chyba cala koszule mu zmocze lzami. Przyszlam zdrowa do tego szpitala i co? Wydaje mi sie ze to przez ten antybiotyk takie tetno :( Boze niech mnie uspia i jak mnie obudza to chce niunie obok siebie !
    Madzia trzymaj się dzielnie,

bzkxskf.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, syn na 1 USG prenatalnym wyprzedzał termin o jakieś 5 dni. Dzięki dziewczyny za pocieszenie, mam nadzieję, że jutro na tym USG wszystko będzie dobrze.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 15:02

• mamasia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Byłam w biurze, rozmawiałam z księdzem, ale o wszystkim decyduje proboszcz, więc jutro o 8:30 będę warować pod kościołem i na niego czekać, żeby zapytać czy można zrobić chrzest w drugą niedzielę miesiąca a nie pierwszą czy trzecią... Wrrrrrr
    Trzymam kciuki by się zgodził :-)!

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    No sorry ale czegos takiego to ja nie słyszałam. W takim razie moja mama po 4 porodach sn powinna mieć za przeproszeniem dupę jak szalupe... No proszę Cię....

To zalezy od kobiety i jej budowy.

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa 3mam kciuki za jutrzejsze USG, na pewno wszystko dobrze z przepływami. :-*

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc. Nadmiar wrazen jestem wykonczona na dodatek znowu czuje ze mi wody uchodza ale mam sie tym nie martwic poki stan wod jest w normie jutro badanie u ginekologa.
    Koncowka ciazy to chyba najwiekszy stres...

Moj maz zlozyl dzisiaj lozeczko :) jutro je przystroje :)
    Nie moge sie doczekac coraz bardziej.

Dobranoc

KasiaeN., mamasia, Zetka, małaMyszka, gosia.b, Lady Savage, Weridiana lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie czekam na zdjęcie lozeczka! :-)

małaMyszka, Cassie_DE lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Hehe... seks Madzia... ;) Ja nawet jakbym chciała na przyspieszenie to teraz nie dałabym rady. A dlaczego?

A dlatego że byłam dzisiaj na ostatniej wizycie i masakra!! Położyłam się, żeby sprawdzić szyjkę i jak zaczęła mi wprowadzać głowicę to zaczęłam się wić i piszczeć. Ból zajebisty. Patrycja w szoku. Mówi, ze wobec tego najpierw musi mnie sprawdzić palpacyjnie. Wsadziła palce i to samo, ale musiała sprawdzić to tam trzyma, maca... a ja się zwijam z bólu i cała w momencie zalałam się potem. Okazało się, że dziecko weszło w kanał rodny. Mała jest tak nisko, ze wręcz można byłoby jej dotknąć. Ale .... czop nie puścił i nie ma rozwarcia. A dlaczego? ponoć dlatego, że szyjka mi się odgięła - cokolwiek to znaczy - i trzyma. Gdyby się nie odgięła to by puściło podobno. I dlatego badanie też boli.... A jak wróciłam do domu to normalnie takie kłucia na dole - nie wiem w szyjce i wierzgania małej w samym dole że szok... no horror... :/ Podobno równie dobrze mogę urodzić jutro a mogę i dotrzymać te 11 dni do cesarki... Eh nie wiem co lepsze....
    O Amberla to widzę nasze dzieciaczki podobne i w tym samym 'wieku'. Piotruś od 5 tyg nisko główka w kanale rodnym, ale szyjka zamknięta i lekarz powiedział, że ku tylowi. Tez mnie mega bolało na badaniu 5 tyg temu i tydzień temu i po badaniach też. A też Cię tak bardzo boli przy chodzeniu? Bo ja to jak już id to w lekkim rozkroku jak kaczka, bo boli. Ciekawe której z nas szybciej puści szyjka

małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Gianna, Aga, może spotkamy się przed IP ok 12:45? I tam zapytam gdzie iść?
    Ja już kiedyś byłam ale nie pamiętam.
    Wymienimy się tel. na priv?

myślę, że to bardzo dobry pomysł żeby spotkac się przed IP :)
    wysyłam wiadomosc na priv :)

małaMyszka, aaaaga lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Asiek88 Znajoma

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ;) termin mam na 05.08. dziś jak wracałam ze klepu miałam wrażenie jakbym się posiusiała, pędem do domu, okazało się, że to dużo wodnistego śluzu mi wyleciało, bez zapachu, przy podtarciu się więcej śluzu i ze dwie niteczki krwi. Czy to mógł być czop? albo zapowiedź bliskiego porodu? Pozdrawiam sierpnióweczki ;)

małaMyszka, kasiuleek, Cassie_DE, Lady Savage lubią tę wiadomość

rfxg3e3kas0unye3.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane witam sie. Termin Cc mam na 29 lipiec, dzis ustalony, chybaze wody mi odejda wczesniej. Nie dowiem sie wczesniej ile mala wazy bo mi nikt usg nie zrobil. Zostalo 6 dni a jeszcze okuliste musze zalatwic spod ziemi bo jednak dobrze zebym miala zaswiadczenie o wadzie wzroku, masakra!!! Nie moge chodzic, slabo mi przez upaly i kaza mi latac po miescie!

Laura, lys, mamasia, Maniuś, Ewa123, Zetka, małaMyszka, kasiuleek, Cassie_DE, sylwucha89, Pati Belgia, gosia.b, Lady Savage, Amberla, witaminkab, zabka11 lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 1667 1668 1669 1670 1671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ