X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Asiek88 Znajoma

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Co do proboszcza to napiszę tylko że jeszcze nigdy nie zostałam tak potraktowana. Przez nikogo.... Cham i prostak... Brak mi słów...

Będę w domu to popisze o sytuacji. Wqurwił mnie na maxa.

Kochana czekamy na wieści !! nic się nie martw <3

małaMyszka lubi tę wiadomość

rfxg3e3kas0unye3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malamyszka nie denerwuj sie.
    A wzgledem wagi to poprzedni pomiar mogl byc zawyzony, pamietaj o granicy bledu na usg - to jednak nie jest waga.
    Uszy do gory!

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Cześć,

co za upały! Gorąc wygonił mnie z sypialni. Wczoraj pojechałam rano na jogę dla ciężarnych, rowerem, bo myślałam, że będzie chłodniej niż w tramwaju. Jak dojechałam, to zaczęłąm się pocić na twarzy i nawet się nie mogłam skupić na ćwiczeniach. Potem pojechałam do laboratorium poleconego przez mojego gina na GBS, można do 11-ej, a ta środa po ćwiczeniach to jedyny raz, kiedy jestem w centrum tak wcześnie. Byłam tam o 10:50, ale okazało się, że nic z tego, bo kurier już był i zabrał próbki. No w dupę! Pomyślałam, że pieprzę to i znajdę sobie jakieś inne laboratorium w mojej okolicy, nie będę się specjalnie bujać do miasta, bo tam mają lepsze podłoża na te wszawe bakterie. Których mam nadzieję nie mieć, bo to dyskwalifikuje z domu narodzin, w którym chciałabym rodzić. Potem jeszcze zawiozłam zwolnienie do pracy i wróciłam do domu i do końca dnia na zmianę brałam chłodny prysznic i leżałam przykryta prześcieradłem. Ciepły obiad zjedliśmy dopiero ok. 23-ej, a i tak okazał się za ciepły...

Dziś mam mieć przyjemny dzień. Jak się zmobilizuję, to upiekę muffinki (schowam się do wanny na czas pieczenia). Popołudniu odwiedza mnie kumpel, który nie może przyjść na baby shower w niedzielę, a potem idę z przyjaciółką na sushi. To pewnie nasze ostatnie takie wyjście przed porodem, bo za tydzień ona jedzie na wakacje, a jak wróci, to ja już pewnie zostanę mamą. A teraz sobie siedzę i popijam domową ice tea.

Psioszka - wszystkiego dobrego!

Magda sz. - trzymaj się :)

Ofka - Ty to się w ogóle trzymaj! Jesteś dzielna jak wojowniczka :)

Co do indukcji porodu, to z tego, co mówili w naszej szkole rodzenia, jest to ostateczność, choć lekarze zabierają się za nią trochę zbyt chętnie. Dopóki łożysko działa, KTG jest OK i wody są czyste nie ma co indukować, lepiej poczekać, aż dziecko poczuje się gotowe. Z przykładów epizodycznych: moja mama urodziła zarówno mnie, jak i dwójkę mojego rodzeństwa po czasie, ale za każdym razem poród rozpoczął się sam. Choć w przypadku mojego brata było to jakoś tak grubo po terminie, że chyba ze 3 tygodnie (pewnie też źle policzyli termin, wtedy jeszcze nie robili USG).

Moja chrzestna swoje namłodszego syna przeniosła bardzo długo, też myślę że ktoś z lekarzy się musiał pomylić, ale to było zaledwie 8 lat temu, czyli nie tak dawno. A najpierw jej dali na 30 listopada, potem że mały się urodzi 6 grudnia, potem że 19 grudnia w moje urodziny, suma sumarum urodziła dopiero 11 stycznia! Sama bo na indukcję nie dała zgody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 13:35

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMyszka- ech ci co reprezentuja Nasz kosciol. Tylko im nogi z du*y powyrywac ;)
    Nie denerwuj sie. Moj przyjaciel ksiadz powiada ze karma nawet do nich powraca.

Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wizyte. Ciekawe czy lekarz ktory wczesniej mowil ze powinnam miec teraz cc da mi na nie skierowanie ??

qb3co7ese836ar93.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wrocilam do domu i zaczelam plamic...mam nadzieje, ze to po badaniu

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofka wspolczuje, ale musicie jakos dac rade...

niecierpliwa spokojnie ja plamilam w dzien badania i dzien po nim dzis juz mam spokoj :)

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam na trochę na zewnątrz, bo musiałam coś załatwić. Przecież to jest jakaś masakra, nie dość że płynę to jeszcze stopy mi wyrwie w kosmos zaraz. Kocham lato, ale nie w ciąży i nie w mieście ;-)

Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa pod koniec ciazy czesto kobietu plamia. Jak bedzie za mocno zglos sie do lekarza.

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna Zetka milo bylo was poznac :-) dotarlam do domu po drodze zaliczylam lody z mc Donalda mmnmn :-) :-)
    Ide chyba na drzemke z godzinke moge uciąć komara

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wyszła dziś znów część czopa, duży glut.... ale obstawiam, że jeszcze nie cały. Zaraz jadę chyba do szpitala bo moja gin ma dziś 24 h dyżur...

Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaga lody z mc... mmmm marzenie !! moze jeszcze mi powiesz ze z polewa czekoladowa??

amberla jest sens jechac ? przeciez odejscie czopu moze byc i nawet 2 tyg przed porodem..

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodzic nie moge , jakis nerw mi mala uciska w lewej pachwinie - na papierze zobaczylam male niteczki krwi . Moze cos pomalutku ruszy.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie skurcz chwycil, buuu coraz mocniejsze sie robia.

Chcialam dzisiaj ufarbowac/rozjasnic odrosty. Kupilam te sama farbe ktorej uzywam od kilku lat i wiece ze kolor nie rozjasnil sie nic a nic???
    Przeciez zawsze po pol godziny mialam juz kolor idealny a w upaly jak glowa goraca to jeszcze szybciej a dzisiaj ponad 45minut i dupa blada...
    Hormony?

Zbieram sie na wizyte.

małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dola. Każdy pisze mi o porodzie ze cos się zbliza,ze ktos urodził a u nas nic:( jeszcze mam nerwy na żonę przyjaciela męża bo mieli wybrane imię dzis urodziła i dala tak samo jak my mieliśmy dać. Odechciało mi się wszystkiego. Jeszcze wiatrak sie zepsuł:( jak na złość a w domu gorąco... Siedzę na dworze i płacze...

Idę was poczytać.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak się położyłam po obiedzie po 13.00 tak dopiero teraz wstałam. Nie mogłam się zwlec z łóżka.Jak wczoraj miałam przypływ sił witalnych tak dziś odpłynęły ode mnie wszystkie i ledwo powłóczę nogami...ale co mnie cieszy, za oknem dalej gorąc ale jakoś tak wygląda jakby się na burzę zbierało :) Wkurzam wszystkich znajomych bo oni mają urlopy i chcą takiej pogody a ja skaczę z radości jak popada i zapowiadają 23 stopnie :D

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadlam placki ziemniaczane z kefirem - matko jak mi dobrze !

niecierpliwa, KasiaeN., małaMyszka, Lady Savage, Laura lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa bocian mi chodzi koło domu jaka dzieci sie ciesza bo bociana widza chodzącego koło nas....

KasiaeN., magda sz, Paula_071, małaMyszka, Lady Savage, Laura lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    zjadlam placki ziemniaczane z kefirem - matko jak mi dobrze !

zazdroszczę:) też mam na nie chętkę:) ja dziś serwuję zupkę owocową z makaronem (wiśniowa)!

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    aaaga lody z mc... mmmm marzenie !! moze jeszcze mi powiesz ze z polewa czekoladowa??

amberla jest sens jechac ? przeciez odejscie czopu moze byc i nawet 2 tyg przed porodem..
    Staraczka, ja wiem ze może odejść nawet i więcej niż na 2 tyg. Z pierwszą córa czop odszedł w sobotę I rozwarcie na 2 palce. Urodziłam dopiero w środę i tylko dlatego ze były spadki tętna wiec zrobili wcześniej cesarke... Teraz martwię się o tyle ze dziecko jest juz w kanale... Wczoraj jak mnie badała to pow ze jest tak nisko ze dosłownie cm i mogłaby dotknąć dziecka... Dzwoniłam do mojej gin. Powiedziała ze jak Przyjadę Dzisiaj to mnie rozwiąże. Tak to musze wytrzymać do wtorku albo następnego czwartku bo ma wtedy Dyzur... A wiadomo ze tego nie przewidze. A kluje tak na dole ze masakra. Ale skurczy chyba nie mam...

małaMyszka, staraczka24 lubią tę wiadomość

‹‹ 1673 1674 1675 1676 1677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ