X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Hej kochane, dziekuje za troske. My jeszcze w dwupaku na szczescie i modle sie zeby tak zostalo do 4go chociaz. Maz jest w domu ale niestety lezy, siedzi. Wiec od rana podac sniadanie, leki, mycie zebow, umyc go, wyniesc siki bo sika do butelki itd. Wstaje raz dziennie o kulach do lazienki. Na tych moich opuchnietych girach to dramat. Jeszcze pies 3 razy dziennie. rodzina nam pomaga, robia zakupy, ale wiekszosc np umyc go musze sama. Najgorsze jest to moje przeziebienie, robilam inhalacje ale chyba jeszcze pogorszylam sprawe, bo w nocy mialam ataki kaszlu co 15 sekund. Myslalam ze bede dzwonic po pogotowie. Jestem zmeczona i nie spalam od dwoch dni. Maz tez, jest w nienajlepszym stanie psychicznym. Pomalu staramy sie ogarniac.
    O kurde, niefajnie. Trzymajcie się jakoś

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

co za upały! Gorąc wygonił mnie z sypialni. Wczoraj pojechałam rano na jogę dla ciężarnych, rowerem, bo myślałam, że będzie chłodniej niż w tramwaju. Jak dojechałam, to zaczęłąm się pocić na twarzy i nawet się nie mogłam skupić na ćwiczeniach. Potem pojechałam do laboratorium poleconego przez mojego gina na GBS, można do 11-ej, a ta środa po ćwiczeniach to jedyny raz, kiedy jestem w centrum tak wcześnie. Byłam tam o 10:50, ale okazało się, że nic z tego, bo kurier już był i zabrał próbki. No w dupę! Pomyślałam, że pieprzę to i znajdę sobie jakieś inne laboratorium w mojej okolicy, nie będę się specjalnie bujać do miasta, bo tam mają lepsze podłoża na te wszawe bakterie. Których mam nadzieję nie mieć, bo to dyskwalifikuje z domu narodzin, w którym chciałabym rodzić. Potem jeszcze zawiozłam zwolnienie do pracy i wróciłam do domu i do końca dnia na zmianę brałam chłodny prysznic i leżałam przykryta prześcieradłem. Ciepły obiad zjedliśmy dopiero ok. 23-ej, a i tak okazał się za ciepły...

Dziś mam mieć przyjemny dzień. Jak się zmobilizuję, to upiekę muffinki (schowam się do wanny na czas pieczenia). Popołudniu odwiedza mnie kumpel, który nie może przyjść na baby shower w niedzielę, a potem idę z przyjaciółką na sushi. To pewnie nasze ostatnie takie wyjście przed porodem, bo za tydzień ona jedzie na wakacje, a jak wróci, to ja już pewnie zostanę mamą. A teraz sobie siedzę i popijam domową ice tea.

Psioszka - wszystkiego dobrego!

Magda sz. - trzymaj się :)

Ofka - Ty to się w ogóle trzymaj! Jesteś dzielna jak wojowniczka :)

Co do indukcji porodu, to z tego, co mówili w naszej szkole rodzenia, jest to ostateczność, choć lekarze zabierają się za nią trochę zbyt chętnie. Dopóki łożysko działa, KTG jest OK i wody są czyste nie ma co indukować, lepiej poczekać, aż dziecko poczuje się gotowe. Z przykładów epizodycznych: moja mama urodziła zarówno mnie, jak i dwójkę mojego rodzeństwa po czasie, ale za każdym razem poród rozpoczął się sam. Choć w przypadku mojego brata było to jakoś tak grubo po terminie, że chyba ze 3 tygodnie (pewnie też źle policzyli termin, wtedy jeszcze nie robili USG).

psioszka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka a z tym zusem udało się coś załatwić?

bzkxskf.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona ja też chcę na rower!
    Ale rodzina mi nie pozwala. Tak za nim TĘSKNIĘ! :-(

Uważaj na tym rowerze!

Dziś ostatnie zamówienia przez internet i wyprawka GOTOWA! :-))))

Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giana Zetka odpisalam wam ide sie pomalu szykowac do zobaczenia :-)

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona mnie na GBS wyslali na Sw. Jana 22 - do tego centrum badan mikrobiologicznych i autoszczepionek. 30 zl dalam za dwa pobrania wiec ok.

ja dzis meza wyslalam zeby wiatrak kupil - zwariuje z tymi upalami !

Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermioba czy Ty chcesz rodzic w domu narodzin przy sw. Zofii? O Rasz... podziwiam. Bedziesz miala jakos dule?( czy jak to sie tam pisze) czy tylko polozna? Bez znieczulenia?

qb3co7ese836ar93.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M. wczoraj wachlował mnie swoim wachlarzem bojowym do kung fu. I co chcwilę przykładał mi do pleców zmrożoną puszkę radlera. Efekt jest taki, że o tej puszce w zamrażlniku w końcu zapomniał i dziś ją znalazłam wybuchniętą...

Ona - dzięki za info :)

chcebycmama - moja rodzina uznała chyba, że ze mną nie wygra i już nic nie mówią. Zresztą jeżdżę bardzo ostrożnie i tylko po ścieżkach rowerowych, a na rowerze męczę się zdecydowanie mniej niż chodząc na nogach. Zwłaszcza, jak mam załawtić kilka rzeczy w różnych częściach miasta, ale nie tak odległych, żeby można było podjechać tramwajem pomiędzy nimi.

Ellena - ja w Krakowie i u nas dom narodzin jest przy szpitalu Rydygiera, a konkretnie w szpitalu, bo miejsce jest to samo (oddział), ale tryb porodu jest nieco inny. Choć, jako że to szpital, w razie czego zawsze mogą zawołać lekarza. Tylko położna i partner. Ale czy to się powiedzie, to się okaże, bo co trzecia osoba ma jednak tego GBSa, więc być może trafiło też na mnie... Ogólnie to przemawia do mnie ten pomysł na naturalny rytm porodu, to, żeby było jak najmniej personelu i to, że po domu narodzin szybko wypuszczają do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 12:00

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe mamusie :) zapraszam do obejrzenia super jakościowo wykonanych akcesorii dla maluchów:) mój maluszek użytkuje tego typu rzeczy inna prawdę się sprawdzają.
    Rzeczy szyje moja mama. Wykonanie profesjonalne. Zapraszam i pozdrawiam. Życzę spokojnych ciąż :)

Komplet kocyk i podusia

http://olx.pl/i2/oferta/komplet-poduszka-kocyk-minky-CID88-IDb0367.html?ref%5B0%5D%5Bpath%5D%5B0%5D=162551607&ref%5B0%5D%5Bajax%5D=1&ref%5B0%5D%5Baction%5D=myaccount&ref%5B0%5D%5Bmethod%5D=details

1ggepe.jpg
    102w1l4.jpg

Kura i podusia

http://olx.pl/i2/oferta/komplet-kura-podusia-CID88-IDb03KJ.html?ref%5B0%5D%5Bpath%5D%5B0%5D=162554125&ref%5B0%5D%5Bajax%5D=1&ref%5B0%5D%5Baction%5D=myaccount&ref%5B0%5D%5Bmethod%5D=details

fd93z6.jpg
    2ugz6lk.jpg

Komplet dla dziewczynki

http://olx.pl/i2/oferta/idelany-komplet-dla-dziewczynki-minky-CID88-IDb04Fh.html?ref%5B0%5D%5Bpath%5D%5B0%5D=162557631&ref%5B0%5D%5Bajax%5D=1&ref%5B0%5D%5Baction%5D=myaccount&ref%5B0%5D%5Bmethod%5D=details

fwtw87.jpg
    2qb4t9e.jpg
    2qvf69w.jpg

5ylwia lubi tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona - mam nadzieję, że chociaż w kasku jeździsz?

Psioszka - a próbujesz laktację rozruszać laktatorem lub herbatkami?

Byłam w szpitalu, żeby umówić się na cc. Lekarz jednak stwierdził, że to za szybko by ustalać termin. Maluch mocno trzyma się w brzuchu, wód jest dużo, więc niech siedzi sobie jak najdłużej. Koło 8 sierpnia dopiero ustalimy termin cc. W sumie cieszy mnie podejście gina, jest bardzo racjonalne. A gdyby jednak zaczął się poród wcześniej, to on w każdej chwili podjedzie do szpitala.

We Wrocławiu w końcu temperatura optymalna ok. 25'C więc z przyjemnością się przeszłam.

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Ofka a z tym zusem udało się coś załatwić?
    Nic nie robilam jeszcze, narazie ogarniam opatrunki, mycie, zastrzyki z haparyny itd.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, jasne, że w kasku.

Alamakota - jak już sprzedajesz akcesoria, to sprawdź, jak to się odmienia :P

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka , a co z pomoca pielegniarki na NFZ? zawsze to zastrzyk zrobi , te opatrunki pozmienia i odciazy troche. Nie wiem w jakich sytuacjach przysluguje.. wiem ze do mojego ojca przychodzila na zastrzyki , zmiany opatrunkow.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Dziewczyny z cc napiszę Wam co koniecznie musicie mieć i co się przydaje. Dużo podkładów poporodowych i podpaski największe belly.Wody w butelkach z ustnikiem małe. Woda termalne do pryskania twarzy. Majtki siateczkowe. No i powiem szczerze że walka jest z laktacja.Muszę karmić sztucznym bo mały się zasysa a mleka jeszcze nie ma.Cycki bolą strasznie. Jak będzie dziś ok to może pójdziemy do domu.

Podczytuje Twoje posty bo jakoś lepiej nastawić mi sie na poród na Kamieńskiego...
    Twoje rady sa bardzo cenne :)
    Gratuluje ,że jesteś taka dzielna,szybciutko wypuszczają ze szpitala :)

Ewa123, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • Asiek88 Znajoma

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Jutro wizyta... Idę spać, bo jeszcze po 8 muszę iść przyczaić proboszcza wrrrrr

No w końcu, jakoś się nie mogłam zebrac a teraz żaluję, jak czytam topic, jakie tu fajne towarzystwo ;) o 16stej wizyta i mam nadzieję, że coś się ciekawego dowiem. Ma być USG ;) Wczoraj byłam pewna, że już się coś zaczyna, bo skurcze mi dawały popalić, ale położyłam się i przeszło.... Dziś to nawet brata ciągnęłam ze sobą , żeby podjechał ze mną do innego miasta po dokumenty. Boje się być sama już :D

Cassie_DE, Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

rfxg3e3kas0unye3.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy i my ☺
    ja juz zaliczyłam wizytę w przychodni po zaświadczenie o terminie porodu. Musze dostarczyć do końca tygodnia, bo sezon urlopowy i jak chce zacząć macierzyński wcześniej to już musi być. I uparł się na to zaświadczenie mimo że wszyscy mówią ze karta ciąży powinna wystarczyć. Moja gin na urlopie wiec wylądowałam w dusznej przychodni. Szkoda gadać z tym księgowym to masakra.
    Psioszka świetnie, że już wychodzicie!genialny prezent na rocznicę. Z laktacja na pewno sobie poradzisz.
    Magda tez super sytuacja się wyjaśnia. Wiadomo lepiej jak nic się nie dzieje, ale na nerwy mamy jakikolwiek wpływ.
    Niecierpliwa wracasz na ostatnie przygotowania ☺
    wszystkim gratuluję wizyt. I życzę chłodu ;)

psioszka11, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, Myszko - co Ty planujesz z tym proboszczem? Zamach na niego czy co? Przegapiłam chyba kilka stron i teraz jestem zaintrygowana :)

Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po KTG na razie. Odezwe się jak dojdę do domu. Jeszcze czekam na wizytę. Martwię się, że mały nie przybrał wagi. Nie wiem skąd mi się to wzięło.

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do proboszcza to napiszę tylko że jeszcze nigdy nie zostałam tak potraktowana. Przez nikogo.... Cham i prostak... Brak mi słów...

Będę w domu to popisze o sytuacji. Wqurwił mnie na maxa.

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka czekam na wieści! Nie martw się na pewno będzie wszystko dobrze :)

‹‹ 1672 1673 1674 1675 1676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ