X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    A ja mam dola. Każdy pisze mi o porodzie ze cos się zbliza,ze ktos urodził a u nas nic:( jeszcze mam nerwy na żonę przyjaciela męża bo mieli wybrane imię dzis urodziła i dala tak samo jak my mieliśmy dać. Odechciało mi się wszystkiego. Jeszcze wiatrak sie zepsuł:( jak na złość a w domu gorąco... Siedzę na dworze i płacze...

Idę was poczytać.

Mam byc szczera?
    Przyjaciele przychodza i odchodza a imie zostaje. Ja bym na taki szczegol kompletnie uwagi nie zracala.

Moj drugi syn mial miec na imie Oscar - ex przyjaciel meza miesiac przed narodzinami syna kupil sobie psa - jak mu dal na imie? Oscar!
    To byl szczyt szczytow, do dzisiaj kontaktow nie mamy ze soba zadnych.
    Bo dobrze wiedzial jakie imie wybralismy dla dziecka.
    Oczywiscie wybralismy inne w tym wypadku.

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    A ja mam dola. Każdy pisze mi o porodzie ze cos się zbliza,ze ktos urodził a u nas nic:( jeszcze mam nerwy na żonę przyjaciela męża bo mieli wybrane imię dzis urodziła i dala tak samo jak my mieliśmy dać. Odechciało mi się wszystkiego. Jeszcze wiatrak sie zepsuł:( jak na złość a w domu gorąco... Siedzę na dworze i płacze...

Idę was poczytać.
    Madzik głowa do góry! Ja mam ciut wyższa ciążę i tez bez jakiś objawów porodu, a w dodatku do wtorku bez lodówki ( a miała być max jutro)! Także wolałabym mieć niedziałający wiatrak niż by bez lodowki

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik nie łam się, nie znasz dnia ani godziny, a może jutro Cię z zaskoczenia złapie? :) głowa do góry! U mnie też nawet pół skurczu nie ma póki co, ale już się tym nie przejmuje, przyjdzie pora to i Córcia wyjdzie

Ewa123
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Staraczka, ja wiem ze może odejść nawet i więcej niż na 2 tyg. Z pierwszą córa czop odszedł w sobotę I rozwarcie na 2 palce. Urodziłam dopiero w środę i tylko dlatego ze były spadki tętna wiec zrobili wcześniej cesarke... Teraz martwię się o tyle ze dziecko jest juz w kanale... Wczoraj jak mnie badała to pow ze jest tak nisko ze dosłownie cm i mogłaby dotknąć dziecka... Dzwoniłam do mojej gin. Powiedziała ze jak Przyjadę Dzisiaj to mnie rozwiąże. Tak to musze wytrzymać do wtorku albo następnego czwartku bo ma wtedy Dyzur... A wiadomo ze tego nie przewidze. A kluje tak na dole ze masakra. Ale skurczy chyba nie mam...
    Oj to chyba już wiem, która z nas pierwsza utuli bobaska :-P jaka decyzję podjelas, kiedy jedziesz do lekarki?

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:

Idę was poczytać.

U mnie też nie ma wyraźnych objawów. Są jakieś skurczyki ale nie wskazują na poród raczej-co potwierdziła wczorajsza wizyta. Główka jest nisko ale szyjka wciąż nie zapowiadająca akcji. Pani dr powiedziała, ze sytuacja może zmienić się z dnia na dzień. Więc luuuuz. I w sumie tak sobie myślę, ze to dobrze bo jakbym miała w takim upale być w połogu to bym chyba zdechła, więc liczę, że jak przyjdzie moja kolej to będzie odrobinę chłodniej :) Lekarka kazała łazić po schodach, stymulować brodawki i <3 więc dziś zgwałciłam Adama, na nic więcej nie mam siły ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 16:12

niecierpliwa, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:

Idę was poczytać.

Madzik ja też nie mam żadnych objawów a to już początek 37 tyg.. nic a nic..ani skurczy, ani bóli podbrzusza, ani skracającej szyjki..
    Przyjdzie kryska na matyska więc się nie martw tylko korzystaj:)
    ja bym się nie przejmowała tym imieniem i na pewno bym nie zmieniła!

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Oj to chyba już wiem, która z nas pierwsza utuli bobaska :-P jaka decyzję podjelas, kiedy jedziesz do lekarki?
    Nie wiem... Myślę cały czas. Ma dyzur do rana... Ja nie chce juz rodzic ale myślę cały czas o tym czy wytrzymam do wtorku a najlepiej czwartku bo we wtorek jest krótko i ma Ciężkiego raka do zrobienia. Jakby dalej pracowała w Szpitalu w którym Przyszła na świat moja pierwsza córa to nie am problemu bo by przyjechała o każdej porze i ciela. Ale w tym szpitalu jak nie ma akurat Dyżuru to nie może operować chyba że płatnie a to 2 tysiące. Takie mają swoje Przepisy czy cholera wie co...

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrela skoro cora tak nisko to ja bym pojechała. Przepraszam ale bym wolała by w razie cos mój lekarz robił cc niż wymyślali cos jak będziesz miała skurcze i będzie bolalo.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Ambrela skoro cora tak nisko to ja bym pojechała. Przepraszam ale bym wolała by w razie cos mój lekarz robił cc niż wymyślali cos jak będziesz miała skurcze i będzie bolalo.

Ja chyba tez, bedziesz chodzic do wtorku w stresie czy wytrzymasz czy nie. Skoro Twoja lekarka nie widzi przeciwskazan zeby dzis Ci zrobic cc to ja bym pojechala.

Ja dzis tez bylam w szoku, jak lekarz badal mnie przed wyjsciem to stwierdzil, ze szyjka krotka, rozwarcia nie ma, ale czuje glowke. Ja tam nic nie czuje jak wkladam luteine :P

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Zetka mi też było miło Was poznac :)
    Eh lodów zazdroszczę ;P

Byłam odebrac GBSa i mam go oczywiście... po powrocie do domu pierwsze co to prysznic, później obiad a teraz idę w kimę... a mąż niech sprząta :D

Asiek88 fajnie, że się w końcu odezwałaś ;)

małaMyszka, aaaaga lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane

Z zakupów wróciłam ledwo żywa. Upał jest wykanczajacy, wiatrak niewiele pomaga.... Z ledwościa zrobiłam makaron z sosem na obiad i musialam wziasc prysznic...
    Teraz leze kolo wiatraka i nie mam na nic sily...
    Prasowanje czeka, karuzela tez.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 17:06

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak tu was nadrobic.. mam nadzieje ze u kazdej wszystko ok!

U nas calutki dzień krążą chmury, duchota..teraz widze na oknach poddaszowych ze cos zaczyna kropic, ale chyba słabo..mogło by lunąć porządnie to by bylo lżej..

A to mój bębenisko :P !

a6abeecc57c93f6amed.jpg

a0ca5965920a2f3amed.jpg

0na88, małaMyszka, lys, Lady Savage, mamasia, Y, KasiaeN., Andzia 34, kasiuleek, Laura, Cassie_DE, Weridiana, witaminkab, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwietniowki 2016 sie juz pojawily :)

małaMyszka, Neyla, Maniuś, Lady Savage, Y, Laura, Cassie_DE, witaminkab lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was...

Krótko o wizycie: KTG w normie. Mały spał, więc wydłużyła mi o kilka minut. Moja waga: +400 g i ogromna duma
    Waga małego: 2800-3000 g, czyli plus minus 2900 g.

Samolot: Główka w kanale. Możemy rodzić. Jutro ciąża donoszona, więc nie ma przeciwwskazań.

USG - wody płodowe w porządku. Mały ma śmieszne pyzy hehe hehe hehe mój kochany...

Instrukcje: Czop może odchodzić długo lub wcale - nie jechać na SOR. Jak odejdą wody - od razu do SORu, przy skurczach co 10 min lub mniej - SOR, przy krwawieniu jak przy @ natychmiast do SORu

Dostałam Powera. Ubrałam kosz Mojżesza i stoi gotowy. Wózek przygotowany. Torba spakowana. Dorzucę tylko jakiś prowiant. Jutro pójdę do biedronki i kupię to na co będę miała ochotę.

Czekamy.

Z mniej zadowalających informacji: gin idzie na urlop 10-15 sierpnia, więc akurat w terminie. Modlę się żeby mały chciał wyjść na początku sierpnia. W najgorszym wypadku urodzimy po jej urlopie. Wiem, wiem marzenia...

0na88, KasiaeN., Neyla, Paula_071, Maniuś, lys, Zetka, Kkarolinaaaa, gianna88, Lady Savage, mamasia, Y, sylwucha89, kasiuleek, Laura, Cassie_DE, witaminkab, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka a co z tym proboszczem sie stalo?

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka... podczytuje, ale czasami już nie mam siły nawet na nadrabianie tyle skrobiecie. Właśnie wybieram się na spotkanie z koleżankami do pubu (max 2h). Mąż z tego powodu bardzo niezadowolony. Ja od kilku dni też jakiegoś powera. Ba! Nawet obiady gotuję. Brzuch się obniżył i czuję czasami taki głód...
    Dzisiaj miałam niskie ciśnienie i dopóki nie wypiłam hektolitra wody mogłam tylko leżeć. Na szczęście przeszło.

Trzymajcie się dziewczyny! Czekam na resztę zdjęć nowych maluszków.

A to my w 34t3d
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca0d5f50fe96.jpg

0na88, Paula_071, ekropka, Maniuś, niecierpliwa, lys, małaMyszka, gianna88, Lady Savage, aaaaga, mamasia, Y, KasiaeN., Katarka, sylwucha89, kasiuleek, Laura, 5ylwia, magda sz, Cassie_DE, witaminkab, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Hejka... podczytuje, ale czasami już nie mam siły nawet na nadrabianie tyle skrobiecie. Właśnie wybieram się na spotkanie z koleżankami do pubu (max 2h). Mąż z tego powodu bardzo niezadowolony. Ja od kilku dni też jakiegoś powera. Ba! Nawet obiady gotuję. Brzuch się obniżył i czuję czasami taki głód...
    Dzisiaj miałam niskie ciśnienie i dopóki nie wypiłam hektolitra wody mogłam tylko leżeć. Na szczęście przeszło.

Trzymajcie się dziewczyny! Czekam na resztę zdjęć nowych maluszków.

A to my w 34t3d
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca0d5f50fe96.jpg

Neyla ale masz cudnie chudziutkie kostki:) też takie chce:) moje stopy od kilku tygodni wyglądają jak stopy hobbita:)

Neyla, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Giana mi też było bardzo miło Was poznać :)
    Gianna, dostałaś antybiotyk? Co powiedział?

My dopiero do domu dotarliśmy.

małaMyszka, aaaaga lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.sz jak tam dzis???

Ambrela i co jaka decyzje podjelas??

Po powrocie ze szpitala na obiad zamazyla mi sie bulka z pasztetem i ogorkiem malosolnym i zaraz skreci mnie z glodu ;) Zamowilam pizze na 18, ale kurde nie wiem czy przez 15 minut zoladek mi sie z kregoslupem nie zrosnie :P
    W ogole wczoraj mialam takie pragnienie, ze wypilam 5 l wody niegazowanej i dalej mi sie pic chcialo, albo sobie do serca wzielam, ze mam duzo pic i sobie to pragnienie wkrecilam ;)

Neyla, małaMyszka, 0na88, Laura, magda sz lubią tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekropka wrote:
    Neyla ale masz cudnie chudziutkie kostki:) też takie chce:) moje stopy od kilku tygodni wyglądają jak stopy hobbita:)

Hehe...od zawsze mam chude,długie nogi i ręce (niestety mam budowę jabłka). Teraz jak jestem w ciąży i jak mi lekko spuchną nogi, to tak mi się podobają...takie zgrabniutkie się robią :D

ekropka, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
‹‹ 1674 1675 1676 1677 1678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ