X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Ale mnie skurcz chwycil, buuu coraz mocniejsze sie robia.

Chcialam dzisiaj ufarbowac/rozjasnic odrosty. Kupilam te sama farbe ktorej uzywam od kilku lat i wiece ze kolor nie rozjasnil sie nic a nic???
    Przeciez zawsze po pol godziny mialam juz kolor idealny a w upaly jak glowa goraca to jeszcze szybciej a dzisiaj ponad 45minut i dupa blada...
    Hormony?

Zbieram sie na wizyte.

Ja na okres ciąży postanowiłam nie farbować włosów, i mam już takie odrosty,że głowa mała

małaMyszka, Cassie_DE lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Magda.sz jak tam dzis???

Ambrela i co jaka decyzje podjelas??

Po powrocie ze szpitala na obiad zamazyla mi sie bulka z pasztetem i ogorkiem malosolnym i zaraz skreci mnie z glodu ;) Zamowilam pizze na 18, ale kurde nie wiem czy przez 15 minut zoladek mi sie z kregoslupem nie zrosnie :P
    W ogole wczoraj mialam takie pragnienie, ze wypilam 5 l wody niegazowanej i dalej mi sie pic chcialo, albo sobie do serca wzielam, ze mam duzo pic i sobie to pragnienie wkrecilam ;)

no i ja też teraz chcę małosolnego >:(

małaMyszka lubi tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja na okres ciąży postanowiłam nie farbować włosów, i mam już takie odrosty,że głowa mała

dlatego ja mam ombre...odrostów nie widać, bo kolor do nich dobrałam :D

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Mam byc szczera?
    Przyjaciele przychodza i odchodza a imie zostaje. Ja bym na taki szczegol kompletnie uwagi nie zracala.

Moj drugi syn mial miec na imie Oscar - ex przyjaciel meza miesiac przed narodzinami syna kupil sobie psa - jak mu dal na imie? Oscar!
    To byl szczyt szczytow, do dzisiaj kontaktow nie mamy ze soba zadnych.
    Bo dobrze wiedzial jakie imie wybralismy dla dziecka.
    Oczywiscie wybralismy inne w tym wypadku.

Mam takie samo zdanie jak Cassie, nie rozumiem czemu się każdy oburza o imię, przecież nie jest zakazane dawanie takich samych imion. Ja bym się cieszyła, najwidoczniej tak się koleżance Wasz wybór spodobał. To tylko idzie na plus do Was, że świetne imię wybraliście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 17:48

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    no i ja też teraz chcę małosolnego >:(

Zapraszam mam jeszcze 2 sloiki ;) Chociaz uaktywnia mi sie po nich zgaga nie umiem im sie oprzec :P

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekropka wrote:
    Neyla ale masz cudnie chudziutkie kostki:) też takie chce:) moje stopy od kilku tygodni wyglądają jak stopy hobbita:)

Moje od przedwczoraj, nie wiem czy to za sprawą upałów, czy magnezu ;/ dzwoniłam do mojej pani dr że mam skurcze w nogach w nocy, kazała brać Aspargin czy coś takiego 3 razy dziennie po 1 tabletce, przedwczoraj biorę i nogi jak balony, jutro odstawię i zobaczę czy przejdzie mi ta opuchlizna czy nie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Mój właśnie poszedł na impreze z chłopakami z pracy :) nie chciał iść, po jeśli by się coś działo, to jak sobie poradzę ;) kochany, ale go wypchnęłam, niech idzie, kto wie kiedy następnym razem dam mu takie wolne XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    myszka a co z tym proboszczem sie stalo?
    Wczoraj byłam, w biurze parafialnym, ale ksiądz powiedział, że takie decyzje podejmuje proboszcz. Zapyfalam kiedy i gdzie mogę go zastać. Powiedział, że dzisiaj, w piatek i sobotę odprawia mszę o godz. 8 i ok. 8:30 mogę za nim wyglądać.

No to zebrałam się rano. W deszczu siedziałam jak bezdomna. Msza się skończyła a tego nie widać. Co się okazało, proboszcz pojawił się w oknie biura. Uchylił okno i jego kumpel ksiądz odprawiał msze. Pogadali, a ja pod tym oknem kiwam macham uśmiecham się a ten nic. Wlazłam pod parapet i pytam czy mogę do księdza proboszcza na słowo. W ogóle nie otworzył okna. Spojrzał na zegarek i z miną jakbym mu kij w dupsko zasadziła zapytał z łaską o co chodzi. Ja na to że chciałam zapytać o chrzest czy jest taka możliwość.

Trzasnął oknem i wyszedł do drzwi. Nie wpuścił mnie nawet do przedsionka. Rozmawialismy w jebanyn progu.

No i mówię: PRZEPRASZAM, że tak z rana nachodzę, ale chciałam zapytać czy można udzielić chrztu 13 września, bo to jest druga niedziela miesiąca a nie tak jak jest napisane 1 i 3.
    A on do mnie, że od tego jest biuro. To mówię że byłam wczoraj i że poinformowano mnie, że proboszcz może tylko zadecydować. Na co usłyszałam pytanie z jakiej parafii jestem. Mówię że z tej, a on do mnie, że nie możliwe. Że pierwszy raz mnie widzi. Pyta czy chodzimy do kościoła na mszę. To mu mówię że tak, tylko nie i stałych godzinach (niestety to małe kłamstwo, ale i tak pójdę do piekła, bo wszystkich znajomych tam będę miała).
    Pyta gdzie mieszkam, mówię, że tu i tu, na co on że nie kojarzy.

To się wkurwiłam i mówię do niego z pełnym bananem i sakrazmem: No co ksiądz mówi. Rodziny W.ksiądz nie zna???!!!!! Oczy mu się zaświeciły. Pyta jo? Rodzina p. Marii??? A ja jeszcze z większym przekąsem: Noooooo pewnie. No co ksiądz proboszcz nas nie kojarzy???!!!

W końcu powiedział, że nie ma problemu żeby była to inna niedziela.

Zapytałam go tylko czy jak przyjdę z dokumentami dwa tygodnie przed to czy będzie dobrze. I co ma mieć chrzestny bo przyjeżdża ze środkowej Polski...

No wkurwił mnie okrutnie... Cham

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 18:37

0na88, niecierpliwa, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj po wizycie u diabetologa :) ostatnia przed porodem juupi pani dr stwierdziła że z takimi cukrami to tak jakby nie było żadnej cukrzycy już i następna wizyta pół roku po porodzie :) no (odpukać) gdyby się coś działo to dzwonić zawsze mnie gdzieś wciśnie...

a mój mąż sobie Rysy na sobote wymyślił :/ ja mu dam :/ już przed oczami mam obraz jego z nogą w gipsie wrrr

0na88, gosia.b, małaMyszka, Laura, Maniuś lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak ksieza...najwazniejsze ze zalatwilas.:)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d391b17049d6.jpg

A to prezent dla Julki od prababci ;) Mam nadzieje, ze mlodej sie spodoba, bo ja bym sie chetnie w nim pobujala :D

lys, KasiaeN., małaMyszka, Aska87, 0na88, Katarka, sylwucha89, Aga89, Andzia 34, Paula_071, kasiuleek, Laura, Lady Savage, gosia.b, magda sz, Y, Cassie_DE, Maniuś, Weridiana, witaminkab, zabka11, gianna88, bosa lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jestem taka podekscytowana!Moja koleżanka, z którą przechodziłam całą ciążę, ona jest 2 tygodnie dalej niż ja właśnie napisała mi sms, ze wody jej odeszły i jadą do szpitala!A jeszcze wczoraj rozmawiałyśmy i Gosia się bała, ze przenosi ciążę bo ona się urodziła dwa tyg po terminie, że nie ma żadnych objawów. Wychodzi na to, ze na prawdę wszystko może zdarzyć w ciągu kilku godzin i nagle i wcześniejsze objawy wcale nie przesądzają o niczym! Kurcze czekam z niecierpliwością na wieści od niej, ciekawe jak długo wszystko będzie trwało!

niecierpliwa, małaMyszka, Aska87, 0na88, Paula_071, kasiuleek, Laura, Lady Savage, magda sz, Y, Zetka, Cassie_DE, Maniuś, witaminkab, zabka11, Neyla, gianna88 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka to chyba dobre wieści:) cieszę się,moze urodzisz za nim gin pójdzie na urlop:) na temat proboszcza się nie wypowiadam! Dla mnie to porażka juz...

KasiaeN pocieszenie dla tych co nie maja żadnych objawów:)

Ambrela i jaka decyzja??

Niecierpliwa super huśtawka!

Jakie wy macie ładne brzuszki...ajjj

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa super bujaczek...

Mąż wrócił, zjadł obiad i idziemy na duuuuuże lody.
    Zażyczę sobie trzy gałki. Albo cztery...

niecierpliwa, mamasia, Laura, Y lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do szpitala. Patrycja zdecyduje. Kazała jechać z betami juz jakby co. Bo Chodzi o to ze ja nie wierzę że wytrzymam do następnego czwartku. A nie chce żadnego innego lekarza. Jedziemy Jeszcze kupić podkłady na Łóżko, płyn do higieny, wodę z dziubkiem, ręczniki papierowe i małe body dla Dziecka Rozmiar 50 bo nie zapowiadała się na olbrzyma. Jakby co to się odda w Smyku, dostane kartę podarunkowa i Będzie na Prezent dla Pauli bo 21 sierpnia ma urodziny :) teraz czekamy jeszcze z P prywatnie do okulisty bo drugi raz mu się coś rozlalo w oku. Ma całe zakrwawione i wygląda jakby się mu coś wbił ale to musi lekarz Zobaczyć. A ja mam co 10 min twardnieje Brzucha bolesne. Wcześniej miałam co pół godziny potem co 20 i 15 min

niecierpliwa, KasiaeN., 0na88, mamasia, Paula_071, kasiuleek, Laura, Y, Maniuś, małaMyszka, witaminkab, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam 4 kawalki, a raczadj kawaly pizzy jak zaraz nie pekne to jakis cud bedzie, pazernosc powinna byc karana!

Ambrela daj znac co i jak :)

Amberla, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla 3 mamy kciuki !

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Amberla 3 mamy kciuki !
    Ona spiesz się, Czekam na Ciebie :P

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka zazdroszczę lodów! Bierz cztery gałki, a co!

My zamówiliśmy pizzę na kolację, jeszcze póki mogę posmakuję niezdrowego jedzenia ;)

Dziewczyny brzuszki -klasa! Cudowne :)

Maaadzik no właśnie, żeby się nie martwić, ze nie ma objawów ;)

Amberla dawaj znać na bieżąco w miarę możliwości! Trzymaj się!

A mój Adam przeziębiony.To chyba najgorsze być chorym w takie upały.Kaszle, smarka ogólnie wrak człowieka. Pewnie go przewiało, przeciągi- nawet nie wiadomo kiedy.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Ona spiesz się, Czekam na Ciebie :P

Wyruszam pobiegac po schodach ! ;-)

Lady Savage, maaadzik1207, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 1675 1676 1677 1678 1679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ